Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

QUOTE(spylka @ 2011 05 28, 23:37)
mano dukryte kairiaranke, taciau dabar kaip mokinasi rasyti daznai pradeda rasyti zodzius is kitos puses (zydiskai) ir skaicius maiso, skaiciuoja labai gerai,  bet kaip reikia parasyti taip pat sumaiso i kuria puse 3 ar 2... Nezinau tikiuosi per ilgesni laika ipras  4u.gif

as taip irgi rasydavau:)
sunus, kairiarankis, taip pat si etapa perejo....Laisvai skaito nuo 5 metu....raso ir geriau uz mane mokykloje:) turi puikia atminti, pirmunas.....bet va elgesys, o tiksliau judrumas... doh.gif ...
auga antras sunus, tikrasis desiniarankis....toooks pats judrus....idomu kaip jam seksis mokslai:)
ar neteko patirti kam ar kairiarankiskumas ir judrumas susije ar atsitiktinis dalykas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 20 birželio 2012 - 22:47
manau, kad jokio skirtumo, su kuria ranka vaikas daro kažką. Svarbiausia, kad jam būtų patogu.
Atsakyti
Nereikia vaiko versti buti desiniarankiu,jam is to nieko gero nebus. as esu pati kairiaranke, ir nezinau tai gerai ar blogai smile.gif rasau graziai, nezinau protingesne ar ne uz kitus, cia jau kitiems spresti(baigiau aukstaja matematika, o stai su daile tai nekas, visai ne prie meno, kaip kitos raso biggrin.gif tapyti puikiai galiu, nu bet jau kazka nupiesti biggrin.gif
o ir spec priemoniu nereik vaikams pirkti, prisitaikys,zirkles duokit paprastas, greit perims i desine, nes kitaip nekerpa, o ir bulves skutu desine, nors skutukai pritaikyti abejoms rankom, bet kairioji puse dazniausiai nieko neskuta. taip, kadleiskite savo pypliams patiems rinktis kaip patogiau ir per daug netaikyt spec priemoniu, cia
Atsakyti
del to rasymo "zydiskai" tai cia ne nuo kairiarankiskumo gal priklauso, mano vaikas kartais isvis veidrodiskai surasydavo zodzius, nors desiniarankis.

jei butu kairiarankiai, pirkciau i mokykla priemones, skirtas kairiarankiams, juk daug darbo sekmes nuo to priklauso, ar patogi piremone, ar su vyraujancia ranka darba atlieka.
Atsakyti
Maniškis irgi kairiarankis. Pastebėjau jau kūdikystėje, kai pradėjo žaisliukus imti. Paskui ir valgyt pradėjo kaire ranka. Porą kartų bandžiau paduoti šaukštą ar šakutę į dešinę ranką, bet pats perimdavo į kairę.
Man jokio skirtumo, kad vaikas kairiarankis smile.gif Svarbu, kad jam patogu. Šiais laikais daug visokių įrankių pritaikytų kairiarankiams.
Atsakyti
QUOTE(ausmare @ 2012 06 20, 23:46)
ar neteko patirti kam ar kairiarankiskumas ir judrumas susije ar atsitiktinis dalykas

Manau, kad atsitiktinis. Mano sūnus kairiarankis, bet priskirčiau jį prie ramiųjų. (Kalbant apie judrumą, tai labiau lemia mityba, pvz. mūsiškis kai gauna šokolado, tai kurį laiką "sienom lipa", o šiaip yra ramus. )
Atsakyti
Kai pradėjau temą dukrytei buvo 3m, dabar ji antrokė (į mokyklą ėjo 6,5m). Mūsų pasiekimai: pernai užemė 1 vietą skaitovų konkurse, laimėjo šachmatų tūrnire ir ... laimėjo dailiraščio konkurse biggrin.gif Kaip kairiarankei visai neblogai (turiu omenyj dailiraščio konkursą rolleyes.gif ) Be to groja pianinu, lanko baletą ir dailę.
Sėkmės visoms kairiarankių mamytėms. Nepamirškite: mūsų vaikučiai yra NUOSTABŪS, KŪRYBINGI IR TALENTINGI wub.gif
Atsakyti