Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

QUOTE(pudrine @ 2012 02 17, 03:06)
Sakoma kad kairerankiai protingesni buna smile.gif

schmoll.gif bobuciu pasakos...turiu pvz gyvenime,tai negaliu sakyti jog teisybe
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 02 17, 19:53)
schmoll.gif  bobuciu pasakos...turiu pvz gyvenime,tai negaliu sakyti jog teisybe

Nezinau tai pasakos ar ne, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu smile.gif
Atsakyti
Gal čia rasite sau įdomios informacijos: http://www.left.lt/
Atsakyti
Sveikos merginos mano sunus ir vyras yra kairiarankiai ir del to maziausiai pergyvenu darzelyje bande peraukleti mano vaika bet gavosi tik tai vieni nemalonumai o vaiko atsakas buvo tas kad jis isvis nieko nedare nei valge nei paise nei zaide. Beje siais laikais jau nera jokiu prievoliu kuria ranka rasyti ar valgyti ir kairiarankius gina istatymai.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniškis taip pat kairiarankis. Daug kas kitaip, bet taip dar įdomiau.. ir padeda geriau pažinti savo vaiką, nusikratyti nereikalingų stereotipų, kūrybiškai spręsti kasdienius uždavinius. Nors būna akimirkų, kai ir užknisa rolleyes.gif

QUOTE(jolanta255 @ 2012 02 21, 13:11)
Beje siais laikais jau nera jokiu prievoliu kuria ranka rasyti ar valgyti ir kairiarankius gina istatymai.... mirksiukas.gif

Kokie įstatymai? bigsmile.gif
Atsakyti
Mano dvynukė kairiarankė, o dvynukas-dešiniarankis. Kaip anksčiau mamytės minėjo-ji atvirkščiai rašo raides, skaičius biggrin.gif
Aš nežinau kaip ten dėl protingumo, tik esu girdėjusi, kad kairiarankiai-meniški žmonės. Mano mergička tikrai tam turi gyslelę-piešimas, karpymas ir klijavimas-įdomiausia veikla thumbup.gif Karpo ji su elementariom vaikiškom žirklutėm,puikiausiai išeina karpyti. Kairiarankis yra vienas iš senelių, aš truputį turiu polinkį į kairiarankiškumą-raviu, skinu uogas su kairia ranka, su dešine nemoku.Rašau su dešine.
Mano brolis irgi vaikystėje buvo kairiarankis, bet prie "sovietų" permokė vargšą vaiką būti dešiniarankiu. Aš manau, kaip vaikui patogu, taip tegul ir rašo, karpo, piešia. Keista, bet studijuojant teko matyti jaunų dėstytojų-ekonomistų, rašančių kairia ranka ir man taip gražu žiūrėti kaip jie rašo, juk mažai tokių žmonių ir jie man kažkokie special. 4u.gif
Atsakyti
mano vaikas,kaip as sakau"abirankis"tiek su desine,tiek su kaire dirba panasiai..viena diena piesia,valgo su desine,kt.d. su kaire..nelabai man tai patinka,bet "nelauziu" vaiko,kad butu tik desinerankis,tikiuosi isaugs ax.gif greiciausiai tai senelio (vyro tevo) dovana,nes mano seimoja kairerankiu nera smile.gif
Atsakyti
sveikos, mano vyresnele kaire ranka viska daro, jei 3 metukai, bet net nepergyvenu nie kiek, ziuriu ir maziukui kai paduodu sauksta jis ima mieliau i kaire, manau tai vaiko pasirinkimo teise, nedraudziu nei vienam, nors anyta lb pries, jei tipo negrazu kai su kaire ranka kreivai raso, bet as jei lb graziai pasakiau kad vaikas pats pasirink kaip jam patogiau viska daryt, o beto vaiku raidos centre snekejausi su psichologe, ji sake kad vaikui signalas duodamas is paciu smegenu kaip jam ir su kokia ranka ka daryt, jis neisigalvoja kad jam cia taip geriau ar anaip rasyt, piest ir t.t.jam intuityviai pasiima i ta ranka kur jam patogiau, o be to dar desiniarankiu dirba tik vienass smegenu pusrutulis, o kairiarankiu du, tad manau kairiarankiai nebus niekuo prastesni, o gal net gabesni smile.gif tad mamytes dziaukimes kad turime sveikus vaikiukus, nesvarbu su kokia rankute ka jis bedarytu, visiems sekmes ir sveikatos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuviene @ 2012 06 06, 15:07)
sveikos, mano vyresnele kaire ranka viska daro, jei 3 metukai, bet net nepergyvenu nie kiek, ziuriu ir maziukui kai paduodu sauksta jis ima mieliau i kaire, manau tai vaiko pasirinkimo teise, nedraudziu nei vienam, nors anyta lb pries, jei tipo [B]negrazu [/B] kai su kaire ranka kreivai raso, bet as jei lb graziai pasakiau kad vaikas pats pasirink kaip jam patogiau viska daryt, o beto vaiku raidos centre snekejausi su psichologe, ji sake  kad vaikui signalas duodamas is paciu smegenu kaip jam ir su kokia ranka ka daryt, jis neisigalvoja kad jam cia taip geriau ar anaip rasyt, piest ir t.t.jam intuityviai pasiima i ta ranka kur jam patogiau, o be to dar desiniarankiu dirba tik vienass smegenu pusrutulis, o kairiarankiu du, tad manau kairiarankiai nebus niekuo prastesni, o gal net gabesni smile.gif tad mamytes dziaukimes kad turime sveikus vaikiukus, nesvarbu su kokia rankute ka jis bedarytu, visiems sekmes ir sveikatos smile.gif

Maniskis kairiarankis, pergyvenau, kai tai isryskejo darzelyje. Seniau man paciaiir aki visada rezdavo kairiarankiai. smile.gif Gal ne tiek rezdavo, bet juos visad pastebedavau. Bandziau mokint su desine, bet darzelio aukletoja paprase, kad to nedaryciau, nes nei pies, nei rasys graziai . Liepe palikt lavintis rankytei kairei. Taip ir padariau. Na ka manot, mano vaikas dailyrascio konkurso nugaletojas! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuviene @ 2012 06 06, 16:07)
sveikos, mano vyresnele kaire ranka viska daro, jei 3 metukai, bet net nepergyvenu nie kiek, ziuriu ir maziukui kai paduodu sauksta jis ima mieliau i kaire, manau tai vaiko pasirinkimo teise, nedraudziu nei vienam, nors anyta lb pries, jei tipo negrazu kai su kaire ranka kreivai raso, bet as jei lb graziai pasakiau kad vaikas pats pasirink kaip jam patogiau viska daryt, o beto vaiku raidos centre snekejausi su psichologe, ji sake  kad vaikui signalas duodamas is paciu smegenu kaip jam ir su kokia ranka ka daryt, jis neisigalvoja kad jam cia taip geriau ar anaip rasyt, piest ir t.t.jam intuityviai pasiima i ta ranka kur jam patogiau, o be to dar desiniarankiu dirba tik vienass smegenu pusrutulis, o kairiarankiu du, tad manau kairiarankiai nebus niekuo prastesni, o gal net gabesni smile.gif tad mamytes dziaukimes kad turime sveikus vaikiukus, nesvarbu su kokia rankute ka jis bedarytu, visiems sekmes ir sveikatos smile.gif

Nu čia dabar biggrin.gif Gal kažką ne taip supratot mastau.gif

Su kairiarankiais juk ne tik "gražu-negražu", "oi, bus ne kaip visi" ir pan. Su jais galima pasiekti įspūdingų rezultatų, tam svarbu suvokti vaiko ypatumus (tai juk ne tik išorinis vaizdas ir pieštukas kairėje rankoje), lavinti mažiau aktyvų pusrutulį... o dešinysis pas juos ir taip puikiai veikia, užtat jie dažnai ir būna tarsi prie meno ax.gif
Atsakyti
mano vaikelis irgi kairiarankis,niekur nei darzely,nei mokykloj nieks nebande peraukleti,perkam net spec piestukus kairiarankiams smile.gif
Atsakyti
maniskis irgi kairiarankis, nezinau i ka cia taip, nes seimoj visi desiniarankiai ax.gif man grazu kai ta maza kaire rankyte raso, piesia traukinukus biggrin.gif ir pats sako: as kairiarankis doh.gif
Atsakyti