As planuoju vestuves jau 4 men.. taigi, daug jau issityrinejau, ir prisiskaiciau...skaitau kaip visos iesko vietos vestuvems ir protu nesuvokiu...
dabar pagalvokit- kai einat ir restorana pavalgyt, ar taiko papildoma mokesti uz inventoriu? aptarnavima? vireju darba? kedes nuoma? muzika?
Ne! bet kai reikalas prasideda apie vestuves, atsiranda ivairiausiu mokesciu ir finansiniu netikslumu,kuriu net patys paslaugu tiekejai negali isspresti
Taigi, kad musu vestuviu nesugadintu godus ir neatsakingi savininkai ar vadybininkes, as visoms siulau:
1. diskutuojant maisto kaina zmogui, paklauskite,tarkim, ar kiekvieno uzkandzio, patiekalo kaina yra paskaciuota porcijomis kaip restorane, ar kaina kilogramais ( tarkim, keptos zuvies tesloje kg35 lt ar pan). issinagrinekit kiekvina patiekala, jo kieki, ar net paserviravima! nebijokit pasirodyt nemandagios, nes tai yra JUSU vestuves, ir JUS mokate pnigus, ir JUS renkates!
2.issiaiskinus siuos niuansus ir jums pasidarys aiskiau uz ka mokate, ir ka gausite uz ka mokate. gali but kad pamatysit jog uz patiekala mokat tokia pat kaina, kaip be ypatinogs progos pavalge moketumete retorane( beje, pobuviai turetu moket mazesne kain, nes didesniam zmoniu kekiui yra pelningiau gamint!).O jei mokant tokias kainas, dar prades sneket apie inventoriu, amortizacija, nusidevejima, aptarnavima, tai bekit is tos vietos kuo greiciau!
3. Muzika- mane labai prajuokino kai kakzkuriame puslapyje radau pasakojima, kaip restoranas uz muzika zmogui uzsideda 3lt mokesti
O jei mano puse sveciu kurti? O is kur jie zinos kiek kurti kiek ne?

O jei as ateisiu pavalgyt i ta restorana ar is manes paims muzikos mokesti?
na, taip keliaujant, galima pradet imt mokesti ir uz gera ora...tik del to, kad vestuves
4. Pabaigai -isiaiskinkit visas smulkmenas, ir nemokekite uz tai, uz ka iprastom salygom nemoketumete.
5. Mano patirtis- nuvaziavus i grazia kaimo sodyba, viskas grazu, seimininke graziai sneka, ir rodos nebrangu viskas, ir puiku. Grizus pagalvojau, pasidomejau kitomis vietomis, ir mano paskaiciavimasi, gaunas kad du karsti (vestuves 2-ju dienu)kainuo po 35lt

(Belvilyje tokia kaina pagrindiniam patiekalui, tik patiekalas kaime toli grazu neatitinka kainos))
Alaus stalui iseina 20 lt zmogui( restoraninis rinkinys, su aptarnavimu

)
ir panasiai...Tuomet pagalvoji- ar as noriu tokia kaina moket rastu namelyje, ar geriau- normaliae, prabangiame retorane?
Na, ziuresiu, kiek man cia uzteks kantrybes....
sekmes visoms!