Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkime savo draugėms II dalis

QUOTE(vasarele85 @ 2009 01 03, 18:46)
aciu uz patarimus kazkaip versimes  4u.gif  manau kad isisversim  4u.gif 
rytoj kepsiu blynu bulviniu lb noriu  ax.gif  bet kad maziau grietines sunaudot reik kazkoki padaza padaryt o koki  g.gif  g.gif  nes grietines yra tik vienas indukas  doh.gif

aš tokiu atveju darau skystą varškės padažą - tai yra varškę skiedžiu pienu (jei neturiu - truputis grietinės ir vandens), kad būtų tokia grietinės tirštumo masė. man labai skanu ax.gif
QUOTE(evax @ 2009 01 03, 18:59)
as bandysiu  ryt  suskirstyti pinigelius kam ir kiek  paskirta. su namu buhalteriu aptingau pati, nu neiseina man taip suvedinet. va dabar  svarstau  kokios kategorijos  turetu buti  g.gif  butui, sveikatai, rubam, maziukes maistui, masinai, kam dar  g.gif  nugi patarkit a  bigsmile.gif

pabandyk čia įlįst skaičiuoklė - man labai patinka suvedinėt kasdienes išlaidas, o viską paskaičiuoja pati interneto programa thumbup.gif
jei bijai dėl privatumo - registruodamasi e-pašto nerašyk mirksiukas.gif bet prieš registruodamasi gali pabandyti demo versiją cool.gif cool.gif
Atsakyti
nu gal su lasinukais daryt padaza tokio su vaerske neesu darisu nezinau ar valgys ax.gif
saindien viraiu blauzdeles liko sultinukas reiks ryt kokios sriubuytes isvirti ax.gif tik nezinau kokios g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarele85 @ 2009 01 03, 17:48)
nu dar sio to saldytuve yra  ax.gif  saldytas visciukas blauzdeles bilviu kaiusiniu desreliu varskes trys pakeliai kopustas lasiniai vat ko dar yra valgomo blush2.gif  blush2.gif

Aš tai daryčiau taip, kadangi pas mus be mėsos nė dienos doh.gif
1. viščiukas (priklausomai nuo dydžio, bet su sveika višta visada darau taip) - krūtinėlė atskirai, sparnai atskirai, kulšys atskirai; krūtinėlę darau pagal SilRa receptą su daržovėm, galima tiesiog kepsniukus kept, jei daržovių nėr; kulšys - troškinu su bulvėm į 4 dalis padalinus, verdu sriubai, nukaulinu ir mėsą panaudoju troškinukui, kauliukus sultiniui - žodžiu, pasirinkimo daug; sparnus panaudoju kugeliui čenakinėse - kartais 2, kartais 4 porcijos gaunasi; dar lieka išdarinėtos vištos stuburas, tą naudoju sriubai, mėsą nuo jo - guliašui vištienos su ryžiais ar makaronais (mėsos nedaug, ale jos svarbiausia yra)
2. blauzdeles - tas pats kas su kulšelėm aukščiau
3. jei jų nedaug - lieka sriuboms ir garnyrams, jei didelis kiekis - tada karaliaut jau galima, patiekalų marios biggrin.gif
4. dešrelių paprastai neperku - brangios, o naudos mažai rolleyes.gif jei yra, galima smulkiai pjaustyti, pakepinti su kokiu svogūniuku, padažiuką padaryti ir su bulvėm, kruopom, makaronais
5. kiaušiniai - pusryčiams, vakarienei (arba jei daug bulvių - bulvių patiekalams)
6. varškę - į blynelius, varškėtukus, virtinukus, galima pusryčiams ir vakarienėms, jei valgančių yra
7. kopūstas - sriuboms; jei patraukia ant vegetarizmo - kopūstų kotletai yra

Čia iš mano minčių taip. Nors labiau tiktų į taupančių meniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 01 03, 21:42)
Aš tai daryčiau taip, kadangi pas mus be mėsos nė dienos  doh.gif
1. viščiukas (priklausomai nuo dydžio, bet su sveika višta visada darau taip) - krūtinėlė atskirai, sparnai atskirai, kulšys atskirai; krūtinėlę darau pagal SilRa receptą su daržovėm, galima tiesiog kepsniukus kept, jei daržovių nėr; kulšys - troškinu su bulvėm į 4 dalis padalinus, verdu sriubai, nukaulinu ir mėsą panaudoju troškinukui, kauliukus sultiniui - žodžiu, pasirinkimo daug; sparnus panaudoju kugeliui čenakinėse - kartais 2, kartais 4 porcijos gaunasi; dar lieka išdarinėtos vištos stuburas, tą naudoju sriubai, mėsą nuo jo - guliašui vištienos su ryžiais ar makaronais (mėsos nedaug, ale jos svarbiausia yra)
2. blauzdeles - tas pats kas su kulšelėm aukščiau
3. jei jų nedaug - lieka sriuboms ir garnyrams, jei didelis kiekis - tada karaliaut jau galima, patiekalų marios  biggrin.gif
4. dešrelių paprastai neperku - brangios, o naudos mažai  rolleyes.gif  jei yra, galima smulkiai pjaustyti, pakepinti su kokiu svogūniuku, padažiuką padaryti ir su bulvėm, kruopom, makaronais
5. kiaušiniai - pusryčiams, vakarienei (arba jei daug bulvių - bulvių patiekalams)
6. varškę - į blynelius, varškėtukus, virtinukus, galima pusryčiams ir vakarienėms, jei valgančių yra

Čia iš mano minčių taip. Nors labiau tiktų į taupančių meniu  biggrin.gif

aciu db paskaiciau tavo parasyma tikrai badu nemirsim mirksiukas.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
ogo, kiek gerų idėjų eiven pamėtėjo thumbup.gif su tokia fantazija - nebadausi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 01 03, 22:29)
ogo, kiek gerų idėjų eiven pamėtėjo thumbup.gif su tokia fantazija - nebadausi drinks_cheers.gif

sutinku drinks_cheers.gif jo gyvensim kaip ponai su tokiu pateikalu asortimentu thumbup.gif
Atsakyti
Nėr čia ko girti, nes neaišku, kokie dar kito maisto kiekiai, kiek ir ko lieka garnyrams, pusryčiams, vakarienėms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 01 04, 12:47)
Nėr čia ko girti, nes neaišku, kokie dar kito maisto kiekiai, kiek ir ko lieka garnyrams, pusryčiams, vakarienėms  mirksiukas.gif

viskas bus gerai ax.gif ka turim ta valgysim ax.gif bus proga Mb dietos pasilaikyti 4u.gif garnyrams yra marinuotu argurku yra pomidoru su zele privakuotu yra misraines su ryziais nu uogieniu nemazai obuolieniu kompotu nu vat yra bulviu nemazai issiversim 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 01 03, 17:44)
Pati per šį mėnesį maistui išleidau 552lt. Žinoma, nemažai maisto liko kitiem metam

blink.gif
aišku, sūrelių ir jogurtukų nemažai, bet bendra suma labai maža, jei viską perkat. thumbup.gif

QUOTE(evax @ 2009 01 03, 18:59)
as bandysiu  ryt  suskirstyti pinigelius kam ir kiek  paskirta. su namu buhalteriu aptingau pati, nu neiseina man taip suvedinet. va dabar  svarstau  kokios kategorijos  turetu buti  g.gif  butui, sveikatai, rubam, maziukes maistui, masinai, kam dar  g.gif  nugi patarkit a  bigsmile.gif

Aš skirstau dar baldams, pramogoms, maistui darbe, dovanoms, higienai, kosmetikai, kirpykla, spauda, kita, remontai, baldai. Kai kuriose skiltyse įrašų būna kas kelis mėnesius, bet man taip paprasčiau numatyti ir skaičiuoti ax.gif

QUOTE(SilRa @ 2009 01 03, 19:07)
pabandyk čia įlįst skaičiuoklė - man labai patinka suvedinėt kasdienes išlaidas, o viską paskaičiuoja pati interneto programa thumbup.gif
jei bijai dėl privatumo - registruodamasi e-pašto nerašyk mirksiukas.gif bet prieš registruodamasi gali pabandyti demo versiją cool.gif  cool.gif

Nebloga nuoroda, eisiu panagrinėti, nes į excel suvedinėti kasdien io kaip tingisi ar laiko pritrūksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 01 03, 18:42)

4. dešrelių paprastai neperku - brangios, o naudos mažai  rolleyes.gif  jei yra, galima smulkiai pjaustyti, pakepinti su kokiu svogūniuku, padažiuką padaryti ir su bulvėm, kruopom, makaronais

Čia iš mano minčių taip. Nors labiau tiktų į taupančių meniu  biggrin.gif

4.desreles labai skanu patroskinti su raugintais kopustais...desreliu reikia nedaug,bet...sotu 4u.gif
7.darzoviu blyneliai,man labai skanu ir paprasta....kopustas,bulves,morkos,manai,truputi miltu ir kiausinis 4u.gif paivairinimui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 01 05, 14:05)
4.desreles labai skanu patroskinti su raugintais kopustais...desreliu reikia nedaug,bet...sotu 4u.gif

Tada man skaniau ne su desrelem, o su ''sardelem'' parukytom. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vasarele85 @ 2009 01 04, 12:09)
viskas bus gerai  ax.gif  ka turim ta valgysim  ax.gif  bus proga Mb dietos pasilaikyti  4u.gif garnyrams yra marinuotu argurku yra pomidoru su zele privakuotu yra misraines su ryziais  nu uogieniu nemazai obuolieniu kompotu nu vat yra bulviu nemazai issiversim  4u.gif  4u.gif

Na jei yra naminiu gerybiu, bulvu-ossiversit tikrai.
Mes uz 800 lt - viska perkam, nes is niekur nieko negaunam.

Na o SilRa tai tikras taupymo virtuuozas first.gif
Atsakyti
QUOTE(evax @ 2009 01 03, 17:59)
as bandysiu  ryt  suskirstyti pinigelius kam ir kiek  paskirta. su namu buhalteriu aptingau pati, nu neiseina man taip suvedinet. va dabar  svarstau  kokios kategorijos  turetu buti  g.gif   butui, sveikatai, rubam, maziukes maistui, masinai, kam dar  g.gif  nugi patarkit a  bigsmile.gif

asmeniskai skirstau taip:
1.Nuoma(jei yra kam,butui,masinai,irankiams)
2.komunalines paslaugos
3.telefonas-pastas
4.maistas
5.apranga
6.buitines prekes(namu apyvokos reikmenys,remonto islaidos)
7.kosmetika
8.automobilis(kuras,detales,servizas)
9.transportas(bilietai autobusams,troleibusams,jei yra kamlektuvo bilietams)
10.pobuviai(sventems,gimtadieniams,dovanoms,vardadieniams....)
11.laisvalaikis(kinas,ledas,ir t.t.)
12.medicina(vaistai,vitaminai,sanatorijos,padekos gydytojoms biggrin.gif )
13.tabakas,alhoholis
14.spauda(knyogs,laikrasciai,zurnalai)
15.vaiku prekes
16,vaiku lavinimas(bureliai,korepetitoriai)
17.planuoti pirkiniai(didesnitelevizorius,kompiuteris,telefonai ir t.t.)
18.gyvunu islaikymas.
19.vaiku dienpinigiai,pietus mokykloje,
20.kas menesi atidedami pinigai
21.ekstrinis atvejis,nors po kazkiek juodai dienai(jei pavyksta.....)
Papildyta:
QUOTE(aige @ 2009 01 05, 12:20)
Tada man skaniau ne su desrelem, o su ''sardelem'' parukytom. 4u.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif su parukytomis skaniausiai....pvz su medziotoju,betjau velniskai brangu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 05 sausio 2009 - 13:34