Įkraunama...
Įkraunama...

Daržas balkone :)

QUOTE(Shlipse @ 2009 02 13, 23:48)

maciau kazkoki augala,pavadinima pamirsau,bet jo lapai naudojami vietoj cukraus-sladesnis uz ji niolika kartu.gal kas zinote kas cia per stebuklas.kol kas neprikau nes kainuoja apie 9lt.

Čia turbūtkalba eina apie steviją?(jei gerai pamenu pavadinimą).Buvau gavųsi sėklų prieš du metus,bet man nesudygo.Mažosios mokytoja buvo atnešųsi džiovintų lapelių,dėjomės į arbatą,man jokios stebuklo. schmoll.gif Ji pirko džiovintų lapelių iš žmonių ,kurie prekiauja rusiškais vaistais. g.gif
Atsakyti
na as ta augala bandysiu uzsiauginti,ziuresiu kas gausis.
bet merginos ka as nusipirkau-ogi zemuoginiu spinatu,jie veda vaisius panasius i avietes,tik dabar pamaciusi paveiksliuka supratau ka bobute turguje pardavinejo,maniau zaislienes uogos,tokios nerealios atrode.raso,kad uogos valgomos o lapai naudojami kaip prieskonis.
ir dar peruvines dumplunes paemiau,irgi vaisiai labai primena zemuoges,galima dziovinti arba valgyti sviezias.
bei Aisbergo tipo salotu,pernai auginome darze,oi kokios dideles guzes susisuko,augo tiesiog puikiai.rekomenduoju.
Atsakyti
Labas iš ryto. Man tokie du kalusimai.
Kai seji pvz. pomidora, tai kiek grūdų berti į vieną skylutę g.gif
Ir kažkas kalbėjote apie rozytes kazkokias, kaip supratau dekoratyvines ar kazkas panasaus.
Kaip jos vadinasi ir kur būna pirkti?
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 12, 16:15)
labai sekmingai auginame paprikas is seklu,nusiperkame paprika parduotuveje,tokia didesne grazesne,ir is tu seklu uzsiauginame.mes cia sitaip taupome,nes seklu reikia labai daug dideliam mamos darzui kaime,tai kai pradedame pirkti-suma padori susidaro.
tai jau tikrai ydomiai gavosi man su ta paprika,keista kad isgyveno rudeni ir ziema,bet rezultatas netiketas gavosi.
as jau pasejau paprikas.
Papildyta:
man daugiau rupesciu kelia,kaip viska sutalpinti ant palanges,nes apart to ka reikia isdaiginti,dar galybe augalu ant palangiu auga.
kavamedziu visa giraite,apelsinmedis,bananmedis,lauro krumas,mini rozyciu,smulkialapes samanos,penkialapiai dobilai,granatmedis,alyvmedis,dar keletas nereiksmingu augalu ir zinoma terariumas su kaktusais.

Na nerealus tavo sodelis thumbup.gif super thumbup.gif
O kur ta sėklų parduotuvė Šeškinėj tiksliau?
Atsakyti
ta parduotuve yra salia Humanos.tame paciame pastate kaip ir IKi parduotuve.net nezinau kaip cia paaiskinti.
pomidorus as seju po viena sekla i indeli,po to kai padaiginu ir matau kurios seklos jau dygsta.tiesiog sudrekinu skudureli,suberiu seklas,ir keleta dienu palaikau dregnai.
Atsakyti
Pomidorams labiau patinka persodinėjimai, tad aš sėju į indelius bendrai. Po to paaugusius išpikiuoju laisviau ar į atskirus indelius.
Šiandien turėdama laiko atsirinkau ką šiemet sėsiu. Vėl 25pavadinimai..ir tai dar nesu tikra, kad jau visas atsirinkau. Dar nemenkas užsakymas sėklų kažkur strigęs..matyt bus kaip visada, gausiu tada, kai bus vėlu jau šiais metais sėti.
Aš sėju tiesiai į žemę. Drėkinimo būdu "žaidžiu" su agurkų, melionų, storesnėm sienelėm įdomesnių daržovių sėklomis. Jas bent mirkau.
Atsakyti
nu bet vistiek kazkaip manau kad nevisu rusiu darzoves balkone gali augti, nu pvz bet koki pomidora imsi ir pasodinsi ir jis augs kuo puikiausiai??? g.gif Ar yra tam tikros rusys kuriom uztenka tik tiek zemiu kiek vazone yra. Aisku vazonus atitinkamai parenki, nu bet vistiek kur vazonas kur visa lysve unsure.gif
Atsakyti
iš 6 cukražolės sėklų išdygo viena, o ir ta po kiek laiko nugaišo. verysad.gif doh.gif
Gal pavasarį kas daigus pardavinės, tada nusipirksiu tongue.gif
Atsakyti
Darže auginamų derlius didesnis. Pomidorų tokių mažų sodo šiltnamyje dažniausiai nesodinam, nes gaila vietos. Balkono lovelyje sodinti kas sprindis. Žinoma, galima sodinti į vieną vazoną kelis vienetus. Bus daugiau žalumos. O tarp jų ir vaisių vienas, kitas bus..Juk balkone dažniau auginam ne dėl derliaus, o dėl intereso, spalvų žaismo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Regila: 14 vasario 2009 - 18:29
sveikos 4u.gif

neatsilaikiau ir as, prisipirkau seklu ax.gif
tik neradau vazoniniu pomidoru, reiks paieskot kita karta g.gif

tai vakar i daiginimo indelius visko po truputuka pasejau, paziuret ar is vis kas nors is to gausis doh.gif
tai pasejau ir ridikeliu, ir salotu, ir krapu, ir baziliku, ir paprikas kelias, spinatus pabandysiu gal isdygs biggrin.gif svogunu dar biggrin.gif

gal siam kartui ir uzteks, tik butinai dar susirasiu tu vazoniniu pomidoru, nes jau baisiai knieti ir juos pabandyt ax.gif
Atsakyti
Laba, tuos pomidorus as pirkau antakalny Smėlio 8.
Gal šetelinge yra, nes ten labai daug sėklų.

O kaip jūs į tuos skudurėlius dedat sėklas g.gif
Atsakyti
QUOTE(daiva_z @ 2009 02 15, 09:49)

O kaip jūs į tuos skudurėlius dedat sėklas  g.gif


nesupratau kas tie skudureliai? blush2.gif smile.gif
Atsakyti