Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras dirba...

QUOTE(Jurada @ 2008 07 22, 15:52)
Kai augo vyresnioji, turėjau kelias drauges su vienodo amžiaus vaikais. Dabar jiems 5-6 metai. O draugės negimdo g.gif
Taip paprastai nesusirasi draugės su lelium. Pasišneki su kokia mamyte kieme, pakalbini vaikelį, bet tai neatstoja tikrų draugių pašnekesio.
O draugės dirba, vyras dirba, seneliai dirba smile.gif

Mano drauges irgi negimdo,o sita drauge(pasigimdziusi antra vaikuti) susiradau...gimdymo namuose,kartu gulejome po gimdymo,susidraugavome,tapome drauges...aisku laikui begant.Bet grizusios is gimdymo namu nuolat susirasinejome sms ir po menesiuko susitikome,nuo tada visada vaikscodavome i laukuti kartu 4u.gif
O kodel kieme sutiktos mamytes su leliuku nepasikviesti kartu pasivaikscioti,poto isgerti puodeli arbatos,juk nuo to ir prasideda pazintys,draugystes,reikia ryztingumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 07 23, 12:01)
O 1-2 vaikus auginti yra ne darbas?

Nežinau... Gal reikėtų auklių ir auklėtojų paklausti?
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2008 07 23, 07:21)
As gal ne i tema biskuti bet visgi antrasis vaikas viska keicia mirksiukas.gif as kol turejau tik viena irgi jauciausi lyg atostogose wub.gif

asmensiskai man antrasis vaikas nieko nepakeite,nors dukra buvo daug energingesne ir daug daugiau reikalaudavo demesio nei pirmagimis sunus,bet.....man jokio nuovargio,streso ar bendravimo trukumo niekada nesijaute ir nesijaucia 4u.gif manau viskas priklauso nuo pacio poziurio,nuo darbu,veiklos pasidalinimo,susiskirstymo,eiliskumo ir t.t 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 23, 12:06)
Nežinau... Gal reikėtų auklių ir auklėtojų paklausti?

O pats kaip manai? 4u.gif
Atsakyti
Einantys į darbą žmonės vieną mėn. metuose, turi tokią pat dienotvarkę kaip ir mamos auginančios vaikus namie ištisus metus. Dirbantys žmonės tai vadina atostogomis tongue.gif .
Na gal kiek perlenkiau tokiu pasakymu, bet lieku prie nuomnės, kad auginti vaiką namie malonumas. O buities darbus, reikia nudirbti nesvarbu ar tu eini į darbą, ar ne 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2008 07 23, 13:22)
O pats kaip manai? 4u.gif

Aš manau dvejopai:
1. Bet koks veikimas ar neveikimas gali būti vadinamas darbu.
Du žydai sėdi tualete:
- Joške, kaip galvoji, kokį darbą mes dabar dirbam - fizinį ar protinį?
- Aišku, kad protinį.
- A kodėl?
- Jei tai būtų fizinis, tai už mus jį kas nors kitas dirbtų.

Bet kas yra darbas. Visas klausimas ar už mus jį gali dirbti kas nors kitas.

2. Jei už mus darbą dirba kas nors kitas, tai jam tai yra darbas/profesija/pragyvenimo šaltinis.

Taigi darbas ir darbas - du skirtingi dalykai.
Atsakyti
Kai auklė prižiūri vaiką - tai darbas, už kurį netgi visai neblogai mokama, o, kai mama - tai atostogos tongue.gif

Man asmeniškai visi kiti darbai daug lengvesni nei vaiko priežiūra, bet vaiko priežiūra - pats MIELIAUSIAS darbas man asmeniškai, nors būna ir labai sunkių momentų, valandų, dienų, savaičių - labai daug lemia aplinkybės. Gerai, kai vyrauja idilė - tada visur ir viskas puiku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alegorija: 23 liepos 2008 - 14:04
QUOTE(Alegorija @ 2008 07 23, 13:03)
Kai auklė prižiūri vaiką - tai darbas, už kurį netgi visai neblogai mokama, o, kai mama - tai atostogos  tongue.gif
Man asmeniškai visi kiti darbai daug lengvesni nei vaiko priežiūra, bet vaiko priežiūra - pats MIELIAUSIAS darbas man asmeniškai, nors būna ir labai sunkių momentų, valandų, dienų, savaičių - labai daug lemia aplinkybės. Gerai, kai vyrauja idilė - tada visur ir viskas puiku

aukle ziuri svetima vaika,ir uz ji yra daug labiau atsakinga nei aukle,PVZ jei prisispaustu pirstuka bunant auklei,butu aukle apkaltinta uz neprieziura,o jei prisispaustu bunant mamai,butu nelaimingas atsitikimas.Ir dar mamos lavina vaikucius,taip kaip joms atrodo reikia ar kada yra noro/laiko ir t.t. o aukle turi nuolat lavinti,ugdyti vaikeli,kad butu ne tik pasisedejimas,bet ir jaustusi,matytusi puikus rezultatai 4u.gif PVZ vaikutis bunant auklei ismoko eilerasti budamas 2 metu,tai yra gerai,lavinama vaikucio artmintis,itraukiamas i veikla,o jei aukle jo nemokytu,nelavintu,tai butu prasta,nekompetetinga aukle,jei mama neismokytu eilerastuko paprasciausias pasiteisinimas,butu ...dar anksti mokytis.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 07 23, 15:25)
aukle ziuri svetima vaika,ir uz ji yra daug labiau atsakinga nei aukle,PVZ jei prisispaustu pirstuka bunant auklei,butu aukle apkaltinta uz neprieziura,o jei prisispaustu bunant mamai,butu nelaimingas atsitikimas.Ir dar mamos lavina vaikucius,taip kaip joms atrodo reikia ar kada yra noro/laiko ir t.t. o aukle turi nuolat lavinti,ugdyti vaikeli,kad butu ne tik pasisedejimas,bet ir jaustusi,matytusi puikus rezultatai 4u.gif PVZ vaikutis bunant auklei ismoko eilerasti budamas 2 metu,tai yra gerai,lavinama vaikucio artmintis,itraukiamas i veikla,o jei aukle jo nemokytu,nelavintu,tai butu prasta,nekompetetinga aukle,jei mama neismokytu eilerastuko paprasciausias pasiteisinimas,butu ...dar anksti mokytis.

Bent jau aš irgi stengiuosi ugdyti savo vaiką, ir, jei to nedaryčiau, jausčiausi kalta. Nepaisant to, kad darželyje jis visko labai daug išmoko, bet ir dabar, kai darželis atostogauja, mudu laikomės ugdymosi, lavinimosi dienotvarkės, mokomės sudėtingesnių protinių, loginių ir sportinių žaidimų, šeimininkaujame kartu namie, ir t.t. - visa diena užimta - ir vakare jaučiuosi pavargusi ne mažiau nei, kai dirbu, nors dabar man atostogos biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Alegorija @ 2008 07 23, 13:36)
Bent jau aš irgi stengiuosi ugdyti savo vaiką, ir, jei to nedaryčiau, jausčiausi kalta. Nepaisant to, kad darželyje jis visko labai daug išmoko, bet ir dabar, kai darželis atostogauja, mudu laikomės ugdymosi, lavinimosi dienotvarkės, mokomės sudėtingesnių protinių, loginių ir sportinių žaidimų, šeimininkaujame kartu namie, ir t.t. - visa diena užimta - ir vakare jaučiuosi pavargusi ne mažiau nei, kai dirbu, nors dabar man atostogos  biggrin.gif

saunuole 4u.gif ,kiek berniukui metuku?Beje ir vaikam reikia atostogu atitrukimo nuo dienotvarkes,pailsejimo nuo uzduociu,pratimu,laisvo zaidimu laiko ir leidimo su teveliais laiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 23 liepos 2008 - 14:53
QUOTE(ramune78 @ 2008 07 21, 22:45)
Taip turiu du vaikus. Ir dienotvarkė panaši į Silvute buvo (iki atostogų vasaros), ir  gydytojus  lankėme kai sirgo, ir profilaktiškai lakstėme, ir su didžiuoju į baseną eidavom, ir kambarius tvarkau, ir valgyt ruošiu ir visus kitus darbus darau kaip ir visos, auginančios namie vaikus. Nesuprantu ir kas čia tokio sunkaus  g.gif . Ne lėlės mano vaikai ir zirzia ir pešasi ir miegot eina iš trečio karto ( po trijų atsigėrimų, pasisiojimų ir t.t. ), mažoji ir dabar naktį ateina. Na, nesijaučiu aš nuo kojų nusivariusi. Dirbančios moterys tą patį daro, tik po darbo valandų mirksiukas.gif .

nieko čia 'sunkaus' ar 'alinančio', lygiai taip pat kaip ir dirbti įmonėje. nesuprantu, kai žmonės dirbantys iškelia save aukščiau , nes jie 'dirba', o va mamos prižiūrėdamos vaikus namie 'ilsisi'. man tai atrodo lygiaverčiai dalykai ir tiesiog skirtingi gyvenimo etapai. pati ilgai nepatyriau tų 'atostogų', plėšiausi ir kuo duagiau būti su vaiku, ir dirbti tuo pačiu, bet tai sveikatos visiškai neprideda, ir nematau tokiam plėšymesi kažkokio heroizmo.

ir negalima sakyti, kad mamos parėję po darbo nudirba tuos pačius darbus per vakarą, ką ir mamos namie esančios per visą dieną. didelę dalį dirbančiųjų 'darbo su vaikais' padaro darželiai auklės ir kt kas būna su vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Irongė @ 2008 07 23, 16:30)
ir negalima sakyti, kad mamos parėję po darbo nudirba tuos pačius darbus per vakarą, ką ir mamos namie esančios per visą dieną. didelę dalį dirbančiųjų 'darbo su vaikais' padaro darželiai auklės ir kt kas būna su vaiku.

Va - būtent
Atsakyti