Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras dirba...

QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 06, 11:52)
Žmona ne su epidūru gimdė? Renku šiokią tokią informaciją.

QUOTE(Medinis @ 2008 06 06, 12:01)
Ne. Gimė neišnešiotas. Gal dėl to...

Klausimas buvo ne man, ale smile.gif Gimdžiau be epidūro, vaikas išnešiotas, sveikas, bet situacija praktiškai ta pati buvo. Na, gal ne kas 45 minutes (bent jau ne kasnakt), bet apart keletos ramesnių naktų, dažnai pabudimų skaičiaus net nebeskaičiuodavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 06 birželio 2008 - 11:46
QUOTE(Medinis @ 2008 06 06, 10:28)
Faktiškai kas 45 minutes.

vaikis igudzius mokyklai ruose, pamoku ir pertrauku ritmui
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 06, 09:28)
Medinukas iki 2 metų atsibusdavo per naktį daugiau nei penkis kartus. Faktiškai kas 45 minutes. Ir po viso šito jau jis galėjo čiauškėti kiek norėjo, lakstyti ir daryti ką norėjo. Viskas atrodė palaima...

būtent. o visas sudėtingumas prasidėjo su pirmu vaiko klausimu ,,kodėl?"...
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2008 06 06, 15:27)
būtent. o visas sudėtingumas prasidėjo su pirmu vaiko klausimu ,,kodėl?"...

Iki šiol sugebėdavau atsakyti į visus klausimus. Ir jie tikrai nebuvo sudėtingi. Ir neatsibosdavo. Ir neužknisdavo. Man malonu į juos atsakinėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 06 birželio 2008 - 14:35
QUOTE(Medinis @ 2008 06 06, 14:35)
Iki šiol sugebėdavau atsakyti į visus klausimus. Ir jie tikrai nebuvo sudėtingi. Ir neatsibosdavo. Ir neužknisdavo. Man malonu į juos atsakinėti.

o jums nepasitaikė, kad vaikas užduotų tą patį klausimą visą savaitę, kiekvieną dieną po kelis kartus?
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2008 06 06, 15:43)
o jums nepasitaikė, kad vaikas užduotų tą patį klausimą visą savaitę, kiekvieną dieną po kelis kartus?

Hm... Na kaip ir nepamenu tokio... Gal jūs nemokate paaiškinti?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 06, 14:54)
Hm... Na kaip ir nepamenu tokio... Gal jūs nemokate paaiškinti?

pradedant sekmadienio vakaru ir po to kiekvieną vakarą prieš užmiegant ,,o kada bus mano gimtadienis?" ,,A, rudenį...", ,,O kodėl mano gimtadienis būna tik rudenį?".... pasnudūriuoja ir vėl iš naujo tik su perfrazavimais.... man kantrybė trūko po keturių vakarų. Nu suprantama, klausimas labai aktualus, ir vis norėdavosi kito atsakymo (pvz, tavo gimtadienis rytoj"....bet doh.gif bet čia dar matot tolokai iki penkių metų, nors vyro kantrybė šiuo atžvilgiu regis tikrai yra patvaresnė....
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2008 06 06, 16:06)
pradedant sekmadienio vakaru ir po to kiekvieną vakarą prieš užmiegant ,,o kada bus mano gimtadienis?"

Puiki proga pasimokyti mėnesių pavadinimus. Ir užtvirtinti tai kasdien po du kartus paklausiant kada bus jo gimtadienis, koks mėnuo eina prieš tai, koks po. Paprašyti išvardinti metų laikus. Nupiešti gimtadienio tortą.
Nelabai įsivaizduoju kaip toks nekaltas klausimas gali išvesti iš kantrybės, bet matyt būna ir taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 06, 15:25)
Puiki proga pasimokyti mėnesių pavadinimus. Ir užtvirtinti tai kasdien po du kartus paklausiant kada bus jo gimtadienis, koks mėnuo eina prieš tai, koks po. Paprašyti išvardinti metų laikus. Nupiešti gimtadienio tortą.
Nelabai įsivaizduoju kaip toks nekaltas klausimas gali išvesti iš kantrybės, bet matyt būna ir taip biggrin.gif

taip, jūsų patarimai būtų labai naudingi ir tikrai jais pasinaudočiau kiekvienu panašiu atveju, jeigu tai nevyktų po 10 valandos vakaro, kai reikia ir patiems keltis ir tą patį čiauškutį kelti 6:30 a.m. rolleyes.gif Whatever. tema gal ne apie tai. aš jau seniai esu išsakius savo nuomonę (o ją dažnai paremiu moksliniais tyrimais) kad vaikui tėvas BŪTINAS formuojant konstrukcinį intelektą. Motina dažniausiai atsakinga už emocinį ir buitinį foną , tėvas už- socialinį ir praktinį. Lyčių lygybė reiškia vienodą vertinimą, o ne vienodas funkcijos.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 04, 16:18)
Čia pagal kokius duomenis ta dauguma?
Nematau nieko, dėl ko reikėtų didžiuotis. Tėvo ir motinos pareigos nėra identiškos, jie turi suteikti vaikui visiškai skirtingus dalykus. Kaip vyras ir moteris yra visiškai skirtingi pasauliai, taip ir tėvas su motina. Aš už socialinę lygybę, bet ne už virtimą hermafroditais.
Normalus tėvas negali auklėti vaiką lygiai taip pat, kaip motina. Jis jį auklėja kitaip.
Viskas remiasi į tai, kaip jūs suprantat tą pasirūpinimą.
Daug moterų ir vyrų prieš santuokos sudarymą galvoja ne galva, o genitalijomis. Šaukštai po pietų.
Atsakomybė-taip. Identiškos pareigos- ne. Nenurašykim gamtos, ką? Ar be reikalo moteriai suteikta galimybė nešioti ir gimdyti, žindyti? Aikšu, daugeliui ta galimybė nafik nereikalinga...

motina ir tevas vaiko gyvenime yra skirtingi zmones, bet tuo paciu ir labai reikalingi. tik jau nereikia sakyti, kad vienas turi maziau prisideti, o kitas daugiau. kaip dauguma lietuvos vyru megsta, viska suversti moteriai. juk taip madinga. mat ji motina ji ir gali pasirupinti vaiku, o pasportuosiu, alucio pagersiu, o namo parejes tv ziuresiu, nes visa diena dirbau sunkiai. na blyn tokie dalykai man nepriimtini.
jeigu moteris gimdo, tai ar vyras kitu darbu atlikti negali, tarkime, numaudyti mazylio, pakeisti pampersa, nupirkti rubeliu, pamaitinti vaika, pavaikscioti lauke. ar tai visa jam nepriimtina?
tik jau man nereikia pasakoti pasaku kad vras to daryti negali. gali. bet kadangi dauguma isaugusiu lepuneliu po mamos sijonais, tai vede jie elgiasi panasiai, o moterys laiko visus keturis kampus. kadangi moteru lietuvoje daugiau nei vyru, tai jos bet kokia kaina stengiasi vyrams itikti, kad tik ju nepaliktu. ir tik nesakykit kad netiesa.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 06 06, 17:49)
tik jau nereikia sakyti, kad vienas turi maziau prisideti, o kitas daugiau.

O kur aš sakiau? blink.gif

tik jau nereikia sakyti, kad vienas turi maziau prisideti, o kitas daugiau. kaip o namo parejes tv ziuresiu, nes visa diena dirbau sunkiai. na blyn tokie dalykai man nepriimtini.
jeigu moteris gimdo, tai ar vyras kitu darbu atlikti negali, tarkime, numaudyti mazylio, pakeisti pampersa, nupirkti rubeliu, pamaitinti vaika, pavaikscioti lauke. ar tai visa jam nepriimtina?
tik jau man nereikia pasakoti pasaku kad vras to daryti negali. gali. bet kadangi dauguma isaugusiu lepuneliu po mamos sijonais, tai vede jie elgiasi panasiai, o moterys laiko visus keturis kampus. kadangi moteru lietuvoje daugiau nei vyru, tai jos bet kokia kaina stengiasi vyrams itikti, kad tik ju nepaliktu. ir tik nesakykit kad netiesa.

Galvokim. Vyras darbe dirba. Moteris namuose irgi. Po darbo dienos pabaigos, mano manymu, buities darbiai turėtų būti abiejų pareiga. Ne moters, ne vyro, o abiejų. Viską galima išspręsti, kiekvienam savo pavyzdys artimiausias. Mano vyras, tarkim, atlieka kai kurias netradicines funkcijas- aš niekada neapsipirkinėju, nežinau kaip mokami komunaliniai ir pan., viską sutvarko jis. Bet taipogi galėčiau ant pirštų suskaičiuoti, kiek kartų jis buvo pakeitęs dukrai pampersą. Nedaug tų kartų. Viską galima suderinti ir neskaičiuoti, kam gyventi sunkiau, kas daugiau dirba. O iš jūsų emocionalių žinučių taip ir liejasi tas skaičiavimas ir pagieža lietuviams vyrams biggrin.gif

kadangi moteru lietuvoje daugiau nei vyru, tai jos bet kokia kaina stengiasi vyrams itikti, kad tik ju nepaliktu. ir tik nesakykit kad netiesa.

Nežinau...kiekvienas sprendžia pagal save biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 06, 11:52)

Papildyta:
Žmona ne su epidūru gimdė? Renku šiokią tokią informaciją.

ne manes klausete bet pasisakysiu, nes situacija panasi. gime sveikas sunus, didelis, 4 dienas veliau nei nustatyta. gimdziau naturaliai, ir prisiminus atrodo visai nesunkiai ir palyginus greitai.
naktimis beveik isvis nemiegodavom, nuo pat gimimo tik valge ir reke. jei uzmigdavo paryciais tik is nuovargio, kai nebelikdavo jegu rekti. numigdavo kelias valandas ryte ir visa diena tas pats. rekiam, valgom, pamiegam 15 min ir vel rekiam......
jei ne paslaptis kokiu tikslu renkate informacija ir kokias isvadas jau esate padariusi ta tema? ax.gif
Atsakyti