Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėnuo

sveikos ir sveiki! 4u.gif na mes jau irgi ipusejom septinta men. bet dar irgi patys nesedim, dantuku neturim blush2.gif bet nieko, uztat daug sukaliojam, snekam, burbuliuojam ir sypsomes biggrin.gif Labai patinka su ivairiais dangciais zaist! I vazonus dar nebuvome ikrite biggrin.gif nesergam ir dziaugiames graziu gyvenimu wub.gif
Atsakyti
Sveikutės visos smile.gif Mums jau irgi 7 mėn. su puse, bet pasiekimų dar nėra labai daug, tik tiek, kad vartomės jau senokai, sėdim tvirtai,bet patys neatsisėdam. Ropoti nebandom, biski pavyksta pašliaužti atgal. Ir dantų dar neturim sad.gif Valgom normaliai, MP, košytes grūdines ir daržovines. Va geriam daug kokius 500ml per dieną išgeriam papildomai,man net neramu,gal biski per daug... Ir naktį keliamės mažiausiai 2 kartus.
Atsakyti
QUOTE(Mildusia2 @ 2008 08 28, 13:12)
Va geriam daug kokius 500ml per dieną išgeriam papildomai,man net neramu,gal biski per daug... Ir naktį keliamės mažiausiai 2 kartus.

O as sunui negaliu "ikisti" nieko apart savo pienuko, dar pirmais menesiais pankolio arbatytes gerdavo, o dabar nei vandenuko, nei sulciu, nei arbatytes isviso negeria.
Atsakyti
QUOTE(Mildusia2 @ 2008 08 28, 13:12)
Va geriam daug kokius 500ml per dieną išgeriam papildomai,man net neramu,gal biski per daug... Ir naktį keliamės mažiausiai 2 kartus.

O as sunui negaliu "ikisti" nieko apart savo pienuko, dar pirmais menesiais pankolio arbatytes gerdavo, o dabar nei vandenuko, nei sulciu, nei arbatytes isviso negeria. Manau leliukai atsirenka, ko jiems reikia.
Atsakyti
mums jau 7,5 men ir panele labai aktyvi patapo si menesi 4u.gif vartomes jau senai i visas puses... 4u.gif si menesi ismoko pati atsisesti ir gana tvirtai sedi, gavom is daktarytes pagyrima blush2.gif 4u.gif uzvakar pati ir atsistojo lovyteje, bet pastoveti dar neina tad greitai nugriuvo... atsiklaupia isikibusi i sofos krasta pati jau kokia savaite... drinks_cheers.gif o svarbiausias pasiekimas - vakar eme ropoti thumbup.gif vaizdas labai fainas thumbup.gif tip tip tip ir nuropoja nuo vieno kilimo galo iki kito galo, kad pasiimtu tai ko nori... saunuoles mes jau drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amaz @ 2008 08 28, 11:15)
Man vaiku chirurgas isaiskino, kad kol vaikas pats nesedi, tai ji sodinti i sportinuka nera sveika, nes sportinukai nera su kietu pagrindu ir stuburui nera gerai. Todel manau neverta forsuoti ivykiu. Kol pats neatsises ir needuos zenklo, kad jau gali sedeti smile.gif mes nepraktikuojam sodinimo ir sunus pilnai ir is lopsio zvalgosi ir i medzius, ir i namus smile.gif

drinks_cheers.gif mano tokia pati nuomone
Atsakyti
Sveikos mamytės, taip - kiekvienas vaikas yra individualus, ir kiekvieno pasiekimai skiriasi. Seniai seku foruma ir kažkaip panorau ir aš pasisakyti ir pagirti svavo mažiuką. ax.gif Mums jau 7,5 mėn. 7 mėn sverėm 8,300 kg, ūgis 70cm. Na mano vyriškis jau nuo 5,5 mėn ropoja gan greitu tempu po visa butą, 6 mėn pats pradėjo sestis ir atsistojo lovytėje. Dabar tai jau nespėju gaudyti ir lakstyti paskui jį doh.gif : jau visus daikus i virsu keliu, nes kur tik pasiekia atsistojęs, viską ima, meta ant žemės, viskas labai į domu. Kartais pasako "ma" ,"ama" ,"mama" thumbup.gif .Dantukų dar neturim, na bet nieko, ateis laikas ir išdygs mirksiukas.gif Valgom normaliai, mišinėlį, košytes grūdines ir daržovienes su mėsyte, bananą, arbūzą, duoniukus, tyreles, keptą obuolį. biggrin.gif
Tik va si savaitgalį susirgom: sloga, temperatura verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Atsakyti
Sveikit greiciau, pranese gerus orus, dar reikia saulute pasidziaugti smile.gif
Atsakyti
LABUTIS VISOMS MAMYTES....
NA JUS TAIP GRAZIAI APRASOTE SAVO MAZYLIUS IR MAZYLES, KAD IR AS NUSPRENDZIAU PASIDALINTI SAVO MAZOSIOS PASIEKIMAIS... blush2.gif blush2.gif
TAI VA : MUMS YRA VIRS 7MEN. SVERIAM 8100gr., O UGIS 72CM.
ATSISEDA JAU SAVARANKISKAI, VARTOM4S TAIP KAIP SUGALVOJAM, ATSISTOJAM KUR NORS ISIKIBUS IR BANDOM I KURIA NORS PUSE PAZENGTI... TURIME 6DANTUKUS JAU ISDYGUSIUS IR VIENA BELENDANTI JAU LAUK DANTUKA. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
DAUG URZGIAME, SAKOM GUGU, ATE, TETE, MAMAMA IR BUBU....
VALGOME VISOKI MAISTA, ISSKYRUS KEPTA lotuliukas.gif lotuliukas.gif
NAKTI KELIAMES VALGYTI PO 2-3 KARTUS.
DAR POKOLKAS BIJOME PUODUKO, BET JAU PO TRUPUTI PRADEJOME PRATINTIS ANT JO SEDETI... ax.gif ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

pasigirsiu ir aš. Mano sūnui 7 mėnesiai ir 15 dienų šiandien. Sveria 10,5 kg ir yra 80 cm ūgio.

Ropoti pradėjo lygiai 7 mėnesio proga. Dabar tai jau varinėja kaip užsuktas. Sėdėti jam nepatinka, nors šiaip pasodintas atrodo sėdi, bet pats tyčia nugarą išriečia ir ant pilvo verčiasi. Bando griebtis į daiktus ir kažkiek stotis, bet ne per daug jis to nori. Pastatytas prie sofkės ar lovytėj ilgai ir nuobodžiai stovi, siūbuoja, kai netingi kelis žingsnius žengia. Laikomas už rankų žygiuoja.

Tą pačią pirmą 7 mėnesio dieną išdygo 2 dantys. Tai juos ir augina. Nepastebėjau nei prieš nei po jokių pašalinių neramumų. Tik labai daug kandžiojasi. Kojų pirštus, nosį, rankas, mano kojas ir rankas.

Pabunda beveik visada vieną kartą per naktį. Užvalgo mišinuko ir vėl miega. Miegoti užsimano apie 20-21 val, o keliasi apie 6-7.

Valgo rytais skystą geriamą košę, apie 11-12 vaisių tyrelę. Per pietus mėsos košes. Idealiai sumaltą, nes kiekvienas gabaliukas jam skatina vėmimą. Po pietų išgeria mišinuko, vėliau vėl skystos košės. Vakarą baigia koše, jas labai dažnai keičiu. Nuo avižų, ryžių piurė iki ruginių, miežinių. Neseniai iš puoduko paragavo rūgpienio, tai dabar karts nuo karto duodu, bet pats puodelio nelaiko ir nelabai aš jam kišu.

Dėl šnekos, tai aš nebandau klausyti ką jis šneka, nes šneka daug ir beveik visada: oi, tetia, papa, mama, baba, dada, ooo. Vienu žodžiu prasmės jo žodžiuose aš neieškau.

Ant puodo net nebandžiau sodinti, net neturim mes tokio dalyko. Kažkaip man smarkiai per anksti atrodo, kol vaikas dar nesuvokia, kas su juo vyksta.

Labiausiai atakuoja laidus ir techniką, stalčius.

Tai vat tiek apie tą mano vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaMy: 04 rugsėjo 2008 - 13:03
o mes jau sodiname ant puodo. aisku, kad ji dar nesupranta kas tai yra, bet gaudom momentus - tarkim nuprausus uzpakaliuka, dazniausiai pasiusioja, tai tada ir sodinam. arba siaip pasedim, ir padaro. netgi buvo pakakojusi. ir nemanau, kad vaikas jau labai mazas.
Atsakyti
QUOTE(DaMy @ 2008 09 04, 14:03)

Labiausiai atakuoja laidus ir techniką, stalčius.

Šiandiena supratau, kas tai yra, pats atsidarė spinta su stumdomomis durimis doh.gif
Atsakyti