Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Puse valandos deliojau foto ir viskas dingo.. verysad.gif Ziauri kartais ta sm... verysad.gif

Kopustu salotos: Kopustas, svogunas, zalioji paprika ir zalumynai (krapai, petrazoles, svogunu ir cesnaku laishkai, bazilikas). Viska supjaustom ir uzpilam tokiu marinatu: vanduo, actas, druska, cukrus - pagal skoni. Tada uzberiam truputi druskos ir pagardinam saulegrazu aliejumi. Geriausia tokias salotas palaikyti valanda ar dvi shaldytuve, tada marinatas skaniai isigeria i darzoves:

user posted image

Uzkandele (prie alaus smile.gif): Kiaules ausis ishverdam su trupuciu druskos, lauros lapais, juodaisiais pipirais ir cesnaku. Atvesusias supjaustom juostelem ir kertam su krienais sumaishytais su trupuciu majonezo.

user posted image

Greituciai blyneliai: Du, trys shaukshtai varshkes, 1 kiaushinis, pienas (arba vanduo), miltai, druska. Mase turi buti panashi i grietines tirshtuma (lietuvishkos grietines smile.gif).

user posted image

Silke pataluose: Silke- kubeliais, truputis plonai pjaustyto svoguno, virtos bulves su morka, burokeliai ir kiaushiniai - sutarkuoti burokine tarka (patingejau pjaustyti blush2.gif ). Viska sudedam i inda ir kiekviena sluoksneli pertepam majonezu. Po valandeles shaldytuve silkes inda apverciam i lekshte, puoshiam agurkeliais:

user posted image

Vishtienos kotletukai: vishtienos farshas, kiaushinis, truputis ishmirkyto batono, trinti cesnakai, prieskoniai. Suformuojam kotletukus, i kiekviena idedam po gabaleli surio ir pashaunam i orkaite..Labai greita ir lengva:

user posted image
Papildyta:
Visiems zinoma balta mishraine:): virtos bulves ir morkos kubeliais, marinuotas ar raugintas agurkas, zirneliai, majonezas - ishdeliota i pekino kopusto lapus mirksiukas.gif :

user posted image

Voverushkos wub.gif (galima rasti Whole Foods):

Trumpai apvirtas voverushkas (viriau 5-10 min) apkepam su trupuciu lashinuku, svogunais ir cesnakais.
Bulve kepe orkaiteje su trupuciu vandens, baigiant kepti- apibarstom lashinukais ir pomidorais, prieskoniais.
Varshkes salotos: varshke, pomidoras, marinuotas agurkas, ridikeliai -kubeliais, zalumynai, trintas cesnakas, shaukshtas majonezo, juodieji pipirai.
Niam:

user posted image


Papildyta:
Mb vakariene:

Kiaules ausytes ishverdam pasudytam vandenyje su lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir cesnakais. Supjaustom juostelemis ir lengvai apkepam aliejuje ar svieste, dar paprieskoniuojam..Shalia virtos bulvytes su lupena, taip pat apkeptos ir zirneliu salotos..
Mb patiko..

user posted image
Papildyta:
Jau matyti karshti sumushtiniai:

Pievagrybius (shampinjonus) sutarkuojam burokine tarka, ispaudziam pora skilteliu cesnako ir iberiam sauja tarkuoto surio, sumaishom su majonezu. Aptepam batono riekeles ir i orkaite..Labai greita ir skanu:

user posted image
Papildyta:
Stintos:

Stintas uzpilam virtu ir ataushintu marinatu (vanduo, actas, druska, cukrus, lauro lapeliai - pagal skoni) ir paliekam 24 val shaldytuve. Tada nusausinam ir lengvai apkepam svieste ar aliejuje, dar paprieskoniuojam..Liezuvi galima praryti..

user posted image
Papildyta:
Portobello grybai: nuplautus ir nusausintus grybus apkepam su trupuciu aliejaus (nedaug, nes jie ishskiria sultis), kelis kart vis apversdami..tada ant kiekvieno uzberiam kepto farsho ( cia - vishtienos), puoshiam pomidoro skiltele ir suriu, patroshkinam uzdengtoje keptuveje. Prieskoniavau sojos padazu ir grybu prieskoniais..

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 6663: 30 rugsėjo 2008 - 03:51
QUOTE(6663 @ 2008 09 29, 21:07)
Puse valandos deliojau foto ir viskas dingo.. verysad.gif Ziauri kartais ta sm... verysad.gif



blink.gif ir ish kur to laiko tu randi? blink.gif wow, super thumbup.gif 4u.gif
reikes surast laiko fotkint r ishmokt nuotraukas ikelt blush2.gif aishku tokiu shedevru neparodyciau schmoll.gif
shaunuole cool.gif
kavinukej uzklausei apie sriubas, vis pamirshtu atrashyt doh.gif
mes vasara labai valgom shaltsriubes biggrin.gif poru, agurku, avokado, gaspaco, saldzia , shaltibarshcius ir t.t. dar shia vasara atradimas (bent jau mums ) buvo arbuzu shaltsriube bigsmile.gif
ziema valgom visokias su galkutem, su inkstukais, su shonine, va mano megstama italishka sriuba thumbup.gif zirniu trinta sriuba, kaip tik arteja sezonas moliugu sriubai wub.gif barshcius kai darau, labai megstami pas mus yra pyrageliai , idaryti kopustais ir t.t. jei bus idomu kas, galesiu parashyt receptukus ryt, kai vyresneli i darza ishleisiu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2008 09 29, 20:58)
blink.gif  ir ish kur to laiko tu randi?  blink.gif  wow, super  thumbup.gif  4u.gif
reikes surast laiko fotkint r ishmokt nuotraukas ikelt  blush2.gif  aishku tokiu shedevru neparodyciau  schmoll.gif
shaunuole  cool.gif
kavinukej uzklausei apie sriubas, vis pamirshtu atrashyt  doh.gif
mes vasara labai valgom shaltsriubes  biggrin.gif  poru, agurku, avokado, gaspaco, saldzia , shaltibarshcius ir t.t. dar shia vasara atradimas (bent jau mums ) buvo arbuzu shaltsriube  bigsmile.gif
ziema valgom visokias su galkutem, su inkstukais, su shonine, va mano megstama italishka sriuba  thumbup.gif  zirniu trinta sriuba, kaip tik arteja sezonas moliugu sriubai  wub.gif  barshcius kai darau, labai megstami pas mus yra pyrageliai , idaryti kopustais ir t.t. jei bus idomu kas, galesiu parashyt receptukus  ryt, kai vyresneli i darza ishleisiu  4u.gif  biggrin.gif

Raskyt, tu gi zinai, ash nedirbu dabar blush2.gif , bet kai ka nors megsti, laiko visada randi..Sakykim, visad randu laiko knygom biggrin.gif (nes labai megstu), o tvarkymuisi- niekada lotuliukas.gif ..
Butinai idek ir savo, tada smagiau kitu idejos gaminasi..Dekui.
Oho, kiek sriubu..Butinai noresiu kai kuriu receptu, reikes pasidalinti..Ish shaltu- gazpacho ir shaltibarshciu - megiamiausios..karshtos- man visos - labai niam!!!
jei turesi kada minutele, tai lauksiu receptuku..Domina visi (kas nesaldu blush2.gif lotuliukas.gif )
Aciu.
Atsakyti
Kas cia per daiktas "gazpacho", niekada tokio negirdejau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 09 29, 21:16)
Kas cia per daiktas "gazpacho", niekada tokio negirdejau blush2.gif

Shtai viena ish versiju..(ju yra nemazai su nedideliais skirtumais):

Sriubyte
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 09 29, 23:20)
Shtai viena ish versiju..(ju yra nemazai su nedideliais skirtumais):

Sriubyte


Aciu 4u.gif Jauciu astri ji turetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 09 29, 21:26)
Aciu 4u.gif  Jauciu astri ji turetu buti g.gif

visai ne, nebent noretum, kad tokia butu smile.gif..
Ji gaivi labai ir skani..Ahs dar primetu i ja kreveciu shaldytu ir avokado..Niammm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 09 29, 22:09)
Raskyt, tu gi zinai, ash nedirbu dabar blush2.gif , bet kai ka nors megsti, laiko visada randi..Sakykim, visad randu laiko knygom biggrin.gif  (nes labai megstu), o tvarkymuisi- niekada lotuliukas.gif ..
Butinai idek ir savo, tada smagiau kitu idejos gaminasi..Dekui.
Oho, kiek sriubu..Butinai noresiu kai kuriu receptu, reikes pasidalinti..Ish shaltu- gazpacho ir shaltibarshciu - megiamiausios..karshtos- man visos - labai niam!!!
jei turesi kada minutele, tai lauksiu receptuku..Domina visi (kas nesaldu blush2.gif  lotuliukas.gif )
Aciu.

na aishku biggrin.gif 4u.gif as , matai, savo kulinarines vingrybes derinu su vaikais ir darbu doh.gif bet fotkint arba nespeju arba laiko ner (excuses excuses blush2.gif ) ax.gif dar tiesa, labai skanu mums kremines sriubos, bet reciau savo vyrus lepinu blush2.gif noriu, kad grakshtus butu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(6663 @ 2008 09 29, 22:32)
visai ne, nebent noretum, kad tokia butu smile.gif..
Ji gaivi labai ir skani..Ahs dar primetu i ja kreveciu shaldytu ir avokado..Niammm 4u.gif

vieni draugai ish mexikieciu shefo receptuka nugvelbe su shrimsais, avokadu, lime'o sultims, valentino padazu ir t.t. nu nerealiai skani shaltsriube rolleyes.gif gerai, kad priminei, uzklausiu ryt receptuko rolleyes.gif
Papildyta:
http://www.foodrefer...mexican-ss.html cia kazkas panashaus rolleyes.gif bet jie 100% deda lime vietoj citrinos, o cilantro(as pvz. nemegeja jo visai blush2.gif ) , svogunu laishkus, papjausto shalia, kas nori isideda thumbup.gif
Atsakyti
Aikit jūs miargos kakot... Ypač 6663 su savo nuotraukytėm. mad.gif Pasijaučiau kaip tam anekdote, kur xronius ėjo pro alaus kioską, o ten užrašas: "Piva net". Susinervino: ne tai, kad parašytų normaliai, tai su ironija: "pYYYYva Niieeeeet..." tongue.gif (gaila, kad rašant intonacijos nesigirdi, bet tikiuosi, kad žinot šį anekdotą smile.gif )
lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 30, 00:07)
Aikit jūs miargos kakot... Ypač 6663 su savo nuotraukytėm. mad.gif Pasijaučiau kaip tam anekdote, kur xronius ėjo pro alaus kioską, o ten užrašas: "Piva net". Susinervino: ne tai, kad parašytų normaliai, tai su ironija: "pYYYYva Niieeeeet..."  tongue.gif (gaila, kad rašant intonacijos nesigirdi, bet tikiuosi, kad žinot šį anekdotą  smile.gif )
lotuliukas.gif

minti supratau, ale anekdoto nezinau blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
6663 bet tu ir pavarai blink.gif doh.gif thumbup.gif
Kokia silke naudoji? Pas mane cia saldzios visos, nerandu lietuvisko varianto niekur schmoll.gif
Tu sumustiniu su grybais labai noriu, reiks rytoj gal pasidaryt.
Vakar ceburekus vel dariau, nes dukra uzsiprase biggrin.gif jin mesa ismeta is ju ir valgo tik tesla doh.gif Siandien verdu kazkokia sriuba letapuody, pridejau kol kas kiaulienos gabaliuku, morka, svoguna, pupeliu ir perliniu kruopu, vakare dar bulves idesiu ir gal lentils, jos juk turetu tikt su pupom, ar ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VRed: 30 rugsėjo 2008 - 16:02
Aš jau prikepiau vaikams pietum 6663 blynų smile.gif Sukirtom ir dar keli liko
VRed, manau, kad sriubos variantas liuks thumbup.gif Parašyk paskui kaip gavosi, ok? O ar labai garuoja kaip ten verda tas kelas valandas viskas lėtapuody???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 30 rugsėjo 2008 - 16:04