Kopustu salotos: Kopustas, svogunas, zalioji paprika ir zalumynai (krapai, petrazoles, svogunu ir cesnaku laishkai, bazilikas). Viska supjaustom ir uzpilam tokiu marinatu: vanduo, actas, druska, cukrus - pagal skoni. Tada uzberiam truputi druskos ir pagardinam saulegrazu aliejumi. Geriausia tokias salotas palaikyti valanda ar dvi shaldytuve, tada marinatas skaniai isigeria i darzoves:

Uzkandele (prie alaus

Greituciai blyneliai: Du, trys shaukshtai varshkes, 1 kiaushinis, pienas (arba vanduo), miltai, druska. Mase turi buti panashi i grietines tirshtuma (lietuvishkos grietines

Silke pataluose: Silke- kubeliais, truputis plonai pjaustyto svoguno, virtos bulves su morka, burokeliai ir kiaushiniai - sutarkuoti burokine tarka (patingejau pjaustyti

Vishtienos kotletukai: vishtienos farshas, kiaushinis, truputis ishmirkyto batono, trinti cesnakai, prieskoniai. Suformuojam kotletukus, i kiekviena idedam po gabaleli surio ir pashaunam i orkaite..Labai greita ir lengva:

Papildyta:
Visiems zinoma balta mishraine:): virtos bulves ir morkos kubeliais, marinuotas ar raugintas agurkas, zirneliai, majonezas - ishdeliota i pekino kopusto lapus

Voverushkos
Trumpai apvirtas voverushkas (viriau 5-10 min) apkepam su trupuciu lashinuku, svogunais ir cesnakais.
Bulve kepe orkaiteje su trupuciu vandens, baigiant kepti- apibarstom lashinukais ir pomidorais, prieskoniais.
Varshkes salotos: varshke, pomidoras, marinuotas agurkas, ridikeliai -kubeliais, zalumynai, trintas cesnakas, shaukshtas majonezo, juodieji pipirai.
Niam:

Papildyta:
Mb vakariene:
Kiaules ausytes ishverdam pasudytam vandenyje su lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir cesnakais. Supjaustom juostelemis ir lengvai apkepam aliejuje ar svieste, dar paprieskoniuojam..Shalia virtos bulvytes su lupena, taip pat apkeptos ir zirneliu salotos..
Mb patiko..

Papildyta:
Jau matyti karshti sumushtiniai:
Pievagrybius (shampinjonus) sutarkuojam burokine tarka, ispaudziam pora skilteliu cesnako ir iberiam sauja tarkuoto surio, sumaishom su majonezu. Aptepam batono riekeles ir i orkaite..Labai greita ir skanu:

Papildyta:
Stintos:
Stintas uzpilam virtu ir ataushintu marinatu (vanduo, actas, druska, cukrus, lauro lapeliai - pagal skoni) ir paliekam 24 val shaldytuve. Tada nusausinam ir lengvai apkepam svieste ar aliejuje, dar paprieskoniuojam..Liezuvi galima praryti..

Papildyta:
Portobello grybai: nuplautus ir nusausintus grybus apkepam su trupuciu aliejaus (nedaug, nes jie ishskiria sultis), kelis kart vis apversdami..tada ant kiekvieno uzberiam kepto farsho ( cia - vishtienos), puoshiam pomidoro skiltele ir suriu, patroshkinam uzdengtoje keptuveje. Prieskoniavau sojos padazu ir grybu prieskoniais..







