Grilyje kepta jautienos nugarinė
600 g jautienos nugarinės
2 šaukštai aliejaus
0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlio lapelių, susmulkintų
0,5 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio stambiai maltų pipirų
0,25 puodelio apelsinų sulčių
1 šaukštas laimo sulčių
2 šaukšteliai obuolių acto
2 apelsino griežinėliai, 1 cm storio
Įdėkite nugarinę į negilų stiklinį kepimo indą. Aptepkite kiekvieną pusę aliejumi.
Pabarstykite raudonėliu, druska ir pipirais. Kepsnį užpilkite apelsinų sultimis, laimo sultimis ir actu. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai, retkarčiais apverskite.
Prieš kepdami, išimkite mėsą iš šaldytuvo ir leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros.
Paruoškite grilį kepimui.
Mėsą nusausinkite, palikdami marinatą. Kepsnį padėkite į grilį. Ant jo viršaus uždėkite apelsinų griežinėlius.
Mėsai bekepant, retkarčiais palaistykite ją išsaugotu marinatu. Kepkite grilyje 3-4 minutes kiekvieną pusę, arba iki vidutinio iškepimo. Jei norite, kepkite ilgiau. Prieš apversdami nuimkite apelsino griežinėlius. Apvertę, uždėkite griežinėlius ant kepsnio viršaus.
čia iš kažkur nukopintas receptas, bet aš gaminau, man skaniai gavosi