Patarkit kaip pasidaryt skysta sokolada, nes man neiseina, susoka kazkaip iskart 
 bandau sokoladinius kiausinius daryt, bet jei nepasidarysiu skysto sokolado nieko nebus 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Marge @ 2008 03 22, 16:45)
Patarkit kaip pasidaryt skysta sokolada, nes man neiseina, susoka kazkaip iskart 
 bandau sokoladinius kiausinius daryt, bet jei nepasidarysiu skysto sokolado nieko nebus 
o taiis ko tu ji darai ? as sokolado zinove ir dauk ka galiu tau patart nes 15 m prie jo dirbau
QUOTE(irmulia @ 2007 04 09, 22:20)
Aciu, jau padariau siaip ne taip
QUOTE(jurvite @ 2008 03 21, 20:37)
Mano keli didieji darbai Velykų šventės stalui nuveikti: padarytas tinginys ir pyragėliai, kaip bebūtų neįprasta- pagal šakočio receptą  
   
  Pavyko kuo pukiausiai  
  Nors buvo abejojančių šia galimybe  
  


O kur galima būtų receptą surasti?
                mano velykiniai atributai  
 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 22, 21:04)
kaip grazu
Papildyta:
o as kol kas turiu tik toki parsiuka:


ir dar bus, kaip sonatinos, vista (bet neturiu nuotraukos, nes dar liko pagrazinti)
                O kur galima būtų receptą surasti?  
O gi tai pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj:
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių ir truputį kepimo miltelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. Iš pradžių išsikėlė gerai, bet nors palikau ataušti orkaitėje, kiek pakrito... Bet išliko vis vien geri, o jau koks skonis ir kvapas
   
                
                                    
                
                
                
            O gi tai pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj:
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių ir truputį kepimo miltelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. Iš pradžių išsikėlė gerai, bet nors palikau ataušti orkaitėje, kiek pakrito... Bet išliko vis vien geri, o jau koks skonis ir kvapas
                Šiandien kiaušinius dažiau tik natūraliais dažais, galiu pasidalinti patirtim  
 
Gražūs
  Bet kažkodėl nesiskiria nuo kiaušinių virtų geltonųjų svogūnų lukštuose  
 
Nuostabūs ryškiai rgeltoni
   Net dažai taip gražiai ir tolygiai niekada nenudažydavo  
 
Bandžiau burokėliuose, gavosi kažkokie neaiškiai rudi
 
Neblogi
 Netolygiai kažkodėl nusidažė  
  
Špinatai nieko nenudažė
  Tik vieno trūkusio kiaušinio baltymą 
Violetinės neturėjau, tai sodos įdėjau į mėlyną spalvą, gavosi kažkas panašaus į žalią
 
Gražiausi
 
Nebebandžiau, nes rudi gavosi burokėliuose
 
Dar tiesa bandžiau dažyti koncentruotoj vaisinėj arbatoj, arbata raudona, o kiaušiniai tokio apsiniaukusio dangaus spalvos
 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.
Gražūs
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Auksinė
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos).
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos).
Nuostabūs ryškiai rgeltoni
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Bandžiau burokėliuose, gavosi kažkokie neaiškiai rudi
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Mėlyna 
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Neblogi
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Žalia 
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Špinatai nieko nenudažė
Violetinės neturėjau, tai sodos įdėjau į mėlyną spalvą, gavosi kažkas panašaus į žalią
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Smėlio (rusvai-gelsva)
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
Gražiausi
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Nebebandžiau, nes rudi gavosi burokėliuose
Dar tiesa bandžiau dažyti koncentruotoj vaisinėj arbatoj, arbata raudona, o kiaušiniai tokio apsiniaukusio dangaus spalvos
                reiks pabandyti,nes sakoti dievinu.O kaip skonis identiskas kaip sakocio?
Na, šakotį retai kada tenka valgyti
 ... Ir šakočiai nebūna apelsinų skonio, bet šitų naminių kepinukų skonis tikrai kaip šaskočio- tirpsta burnoje  
   
 Juk pagal receptą šakočio   
  O kepinukus iki Velykų laikėm spintelėje, tai ko prireikus ir atidarius dureles vos galima buvo susilaikyti neparagavus- toks aromatas  
  
O kiaulaitė su paršiukais- nuostabi. Šauniai pasidarbuota
 Tik gaila būtų tokį grožį valgyti  
  Čia panašiai, kaip man labai gaila tų žvakučių- angeliukų, nykštukų, kiškučių- kaip juos galima deginti?!  
 Nors, žinoma, čia kepta kiaulaitė, o juk žmonės kiaules valgo...
                
                                    
                
                
                
            Na, šakotį retai kada tenka valgyti
O kiaulaitė su paršiukais- nuostabi. Šauniai pasidarbuota
QUOTE(Girasol @ 2008 03 23, 18:02)
As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 24, 13:06)
As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo 
 kaip jums taip pavyksta graziai nulupti 
Gal mažai želatinos dėjai į žele? ar žele nebuvo per minkšta, kai nulupai?
    









