Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

Gal patarsit kokią želę geriau pirkt tiems velykiniams kiaušinukams, kad nepavestų ir gerai sustingtų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KVN @ 2007 04 06, 08:32)
Gal patarsit kokią želę geriau pirkt tiems velykiniams kiaušinukams, kad nepavestų ir gerai sustingtų?  ax.gif


jeigu yra pardese tai lenkiska gelwe labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
cia rasit kelmo nuotrauka
http://www.supermama...?...=4515&st=60

as pati dariau pernai, ir siemet darysiu, labai skanu ir grazu smile.gif
Atsakyti
o as galvoju kad reikia pirsta imerkt i alieju ir istepliot kiausinio luksto vidu, tada tikrai gerai nusilups.... turiu jau 12 lukstu... bet dar kokie 4-6 nusimato....
Atsakyti
QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 16:25)
Vandens laseli  , buk gerute parasyk  salotu su krevetem recepta  verysad.gif
Gal  dar kas zinot daugiau receptu su krevetem , ieskojau forume neradau.  biggrin.gif

As su krevetem tokias darau salotas. Mano seimyna jas tiesiog dievina. Sumaisyti krevetes, smulkinta avokada, marinuoti agurkai ir salotu lapai. Salotu lapais galima iskloti lekste arba suplesyti i salotas. Viskas sumaisoma su svelniu majonezu. As naudoju Daumantu garduji.
Atsakyti
4u.gif parašysiu labai skanias salotas su žirneliais:
reikės:
vieno indelio žaliu vakuotu žirnelių
rūkytos šlaunelės
dvieju svogūnų nedidelių
majonezo
dvie skiltelių česnako
svogūnų laiškų
krapų,druskos, pipirų.
Suberti žirnelius į bliudelį,šlaunelę supjaustyti gabaliukais,svoguną ir česnaką susumulkinti ,viską gerai išmašyti sudėti majonezą ,druska ,pipirus ,krapus sv.laiškus viską išmašyti papuošti žalūmynais ,paprasta ir labai skanu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimulinka @ 2007 04 06, 13:13)
ax.gif NA kur giros receptukas labai laukiam  mirksiukas.gif  ax.gif  4u.gif


Reikia :
6 l vandens,
0,5 kepaliuko juodos duonos,
30 gr. mielių (tik ne sausų, o šlapių),
0,5 kg cukraus,
saujelės razinų.
Pirmiausia užverdu 6 litrus vandens. Tada duoną supjaustau storomis riekėmis ir gerokai padeginu ant dujinės viryklės liepsnos (siūlau laikyt virš liepsnos pasmeigus peiliu mediniu kotu). Padegintą duodą sudedu į karštą užvirusį vandenį ir laikau užmerkus geras 1,5 val. Po to skystį perkošiu, (kad neliktų duonos), beriu cukrų ir išmaišau.Mieles ištrinu su trupučiu cukraus ir supilu į skystį, vėl pamaišau ir viską išpilstau į 2 trijų litrų stiklainius, į kiekvieną stiklainį įmetu po kelias razinas. Stiklainius uždengiu plastmasiniais dangteliais ir laikau šiltai virtuvėj per naktį (apie 12 val.) ryte išnešu į šaltą rūsį (jei rūsio neturit, kiškit į šaldytuvą). Kitą dieną galima gerti.
P.S. Jei pasirodys per mažai cukraus, tai galima ir daugiau, jei per daug, tai mažiau. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugnužė @ 2007 04 06, 13:07)
Akrila, labai Tau ačiū. Jau to kelmo gražumas - stalo puošmena  essen.gif  notworthy.gif  thumb_yello.gif

Prašau 4u.gif essen.gif
Atsakyti
as turiu beda su tais kiausais labai lukstai musu kiausu silpni tai kol su svirksto adata skylute padarau blink.gif tada jau pradedu ispilinet trauk kiauso turini ir sulusta
tai nzn kaip man gausis unsure.gif labai negeri dalykai
va parasysiu misrainikes kokias darysiu

gal kam dar truksta.
ingridientus visus imam pagal tai kiek norim jos padaryt zodziu proporcingai.
isvirto pastarnoko supjaustyt kubeliais
konservuotu kukuruzu
virtu raudonu pupeliu
virtu morku kubeliais
pjaustytos juostelem siaudeliais panevezio file
raugintu agurkeliu smulkiai kubeliais
kiausiniu virtu smulkiai pjaustytu
pjaustyta poro balta dalis viska apipilt majonezu koki megstat man tai helmans rolleyes.gif ir pabarstyt smulkiai tarkuotu suriu parmezanu ar siaip fermentiniu kokiu turit ir atvesint
viska parasiau is eiles ka ant ko dedu o siaip sluokniavimas laisvai pasirenkamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klincari @ 2007 04 06, 14:57)
As su krevetem tokias darau salotas. Mano seimyna jas tiesiog dievina. Sumaisyti krevetes, smulkinta avokada, marinuoti agurkai ir salotu lapai. Salotu lapais galima iskloti lekste arba suplesyti i salotas. Viskas sumaisoma su svelniu majonezu. As naudoju Daumantu garduji.

Krevetes indeliuose buna, sudytam vandenyje (jei kam idomu)
Atsakyti
dar misrainike
virtos su luobelem bulves (apie kokias 5 dideles) isvirtos ir nuluptos supjaustytos apvaliai.
grybai marinuoti, truputi juos pasmulkinti ir ismaisyt su bulvem ir ipilti pora saukstu grybu vandens. supjaustyt svogunu laisku ir pabarstyt druska pipirai pagal skoni. pasildyti puse stiklines aliejaus ir sumaisyt su stikline rugscios grietines ir viska apipilt. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2007 04 06, 13:56)
Reikia :
6 l vandens,
0,5 kepaliuko juodos duonos,
30 gr. mielių (tik ne sausų, o šlapių),
0,5 kg cukraus,
saujelės razinų.
Pirmiausia užverdu 6 litrus vandens. Tada duoną supjaustau storomis riekėmis ir gerokai padeginu ant dujinės viryklės liepsnos (siūlau laikyt virš liepsnos pasmeigus peiliu mediniu kotu). Padegintą duodą sudedu į karštą užvirusį vandenį ir laikau užmerkus geras 1,5 val. Po to skystį perkošiu, (kad neliktų duonos), beriu cukrų ir išmaišau.Mieles ištrinu su trupučiu cukraus ir supilu į skystį, vėl pamaišau ir viską išpilstau į 2 trijų litrų stiklainius, į kiekvieną stiklainį įmetu po kelias razinas. Stiklainius uždengiu plastmasiniais dangteliais ir laikau šiltai virtuvėj per naktį (apie 12 val.) ryte išnešu į šaltą rūsį (jei rūsio neturit, kiškit į šaldytuvą). Kitą dieną galima gerti.
P.S. Jei pasirodys per mažai cukraus, tai galima ir daugiau, jei per daug, tai mažiau.  4u.gif
Papildyta:

Prašau  4u.gif  essen.gif

4u.gif o tą gira be laipsnių ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimulinka @ 2007 04 06, 15:23)
4u.gif o tą gira be laipsnių ? rolleyes.gif

Be laipsnių biggrin.gif Na jei laikysi 5 dienas, pasidarys su laipsniais 4u.gif Tiesa, mieles reikia dėti į jau pravėsusį nuovirą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akrila: 06 balandžio 2007 - 14:29