Man 40m. ir turiu dideli patirti naudodamas ceragem ir nugabes lovomis.
I ceragem salona Vilniuje pradejau lankit dar pries kokius 5 metus (tada dar buvo satrijos pastate kalvariju g.)
Atejau ten po reabilitacijos del dveju stuburo isvarzu (viena ~1cm, kita ~5mm).
Kai atejau skausmai jau nebuvo tokie astrus kaip iki reabilitacijos bet vistek pilnavertiskai jaustis negalejau, nes negalejau be skausmo sideti ir prastai miegojau (nes atsibusdavu po kiek vieno vartimosi i sona).
Po pirmu proceduru atsikeldavau su skausmu bet po savaites jau pradejau jaust malonuma ir atpalaidavima. Po menesio pastebejau akiavizdini pagerejima, galejau be skausmo sedeti ir mieguoti (gal padejo ir tas kad kas dien dariau speciali manksta), tacau vis dar jausdavau diskomforta.
Lankiau ta salona apie metus beveik kas dien, kol skausmai ne dingo visiskai ir as pamirsau apie tai kad pas mane isvis buvo problema su nugara.
Nustojau lankiti ceragema visiskai, tik daridavau manksta karts nuo karto kai del savo aplaidumo pakildavau ka nors sunkaus ir jausdavau kad vistik isvarza nekur nedingo (as zinojau kad liga neisgidoma ir su ja teks gyvent iki galo)
Ir taip as gyvenau, kaip ir iprastu gyvenimu, vazinedavau dviraciu, begiodavau, sllidinedavau nuo kalnu (nors chirurgai kurie matidavo mano nuotraukas sakidavo kad su tokia isvarza zmones nevaiksto ir pades tik operacija), pastoviai lankidavau sporto sale pakilnuot stanga (proto ribuose).
Tik sia vasara tutbut persistengiau ir pakeliau valti kad pernest prie kranto ir pajucau vel man pazistama skausma juosmeni ir netgi koja pradejo tirpti lengvai.
Teko vel prisimint visas pamirstas pratimus ir aisku pirmiausia pagalvojau apie stebuklinga lova. Bet pasirodo kad salonas kuri as lankiau netoli namu senei uzsidare bet salia atsirado panasus Nuga Best. Nuejau pabandyt, pojuciau buvo panasus ir po menesio vel pradejau pamirst apie skausma ir nustojau ir ten eit. Kol neseniai vel atsibudau su skausmu nakti ir supratau kad be lovos savo namuose tutbut neapsieisiu.
Pirkti salone as nenorejau, nes kaina pasirode nesamoninga, pradejau ieskoti kur galima isigiti pigiau, perziurejau aliexpress, alibaba bet ten tik kinetiski analogai su abejotina kokibe, ebay tik devetos ir tos pacios nesamoningai aukstos kainos.
Bet pagalvojau paliginti kainos tarp oficaliu NugaBest salonu tik skirtinguose salyse. Ir ka as manaciau, kad pvz. Maskvoje ir Ukrainos salone lova kainoja tik 940 eur o turmanijaus kilimas Maskvoe apie 500 o Ukrainoe apie 300 eur. Dabar planoju kaip is ten parvezti
Vat tokia informacija norejau su jumis pasidalinti.