Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikalingi vaikai?

QUOTE(GalBut @ 2008 06 10, 14:04)
Tai labai gerai...kuo daugiau tokių...gal tada mano proanūkiams nereiks dvėst iš bado po kokių 50 metų...bo žmonių skaičius ir jų veikla jau baigia nustekent šią planetą...maistas,vanduo,energetiniai resursai,miškai,klimatas,ozono sluoksnis...viskas turi ribas...ir jos jau labai ryškiai matosi...aš šioj vietoj pesimistas...žmonių jau daba perdaug...o demografija...va kiiek metų kiniečiams griežtas įstatymas leidžia turėt po vieną vaiką...bet jų daugėja,nors turėtų mažėt...globaliai žiūrint,reikia skatint ne daugiavaikes šeimas,o bevaikes...ir užpilt aną pasaulio pusę nemokamais prezervatyvais bei kontaceptikais...

Na gal iš bado ir nereiks dvėsti, bet gali tekti gyventi tarp kiniečių, nes jau dabar trūksta žmonių užpildyti darbo rinką - daugėja atvažiuojančių kol kas iš Baltarusijos, Libano, bet gal greitu metu bus ir iš Kinijos nes nebebus kam dirbti ir tokiu tempu greitai nebeliks Lietuvos. O dėl turtų... Jei pastebėjote - kuo turtingesnė šeima, tuo vaikų mažiau, beveik tiesioginė sąsaja... Tad daugiau gimdo neturtingi, asocialūs žmonės. Tad negalimybė užauginti daugiau vaikų - tai tik pretekstas... Ką reiškia kokybiškas auginimas? kaip lauretos dukra minėjo - kartais daug svarbiau turėti sesutę ar broliuką, nei gyventi didesniame konforte... Dėl to ir užvedžiau šią temą, nes pradedama vertinti daugiau materialinis turtas, nei dvasinis - geriau turtingiau, bet tik vienas vaikas, nei biedniau; o dabar netgi geriau neturėti vaikų, nei atsisakyti dalies savo darbo, laiko... Kur męs ritamės?..
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 06 11, 17:32)
Na gal iš bado ir nereiks dvėsti, bet gali tekti gyventi tarp kiniečių, nes jau dabar trūksta žmonių užpildyti darbo rinką - daugėja atvažiuojančių kol kas iš Baltarusijos, Libano, bet gal greitu metu bus ir iš Kinijos nes nebebus kam dirbti ir tokiu tempu greitai nebeliks Lietuvos. O dėl turtų... Jei pastebėjote - kuo turtingesnė šeima, tuo vaikų mažiau, beveik tiesioginė sąsaja... Tad daugiau gimdo neturtingi, asocialūs žmonės. Tad negalimybė užauginti daugiau vaikų - tai tik pretekstas... Ką reiškia kokybiškas auginimas? kaip lauretos dukra minėjo - kartais daug svarbiau turėti sesutę ar broliuką, nei gyventi didesniame konforte... Dėl to ir užvedžiau šią temą, nes pradedama vertinti daugiau materialinis turtas, nei dvasinis - geriau turtingiau, bet tik vienas vaikas, nei biedniau; o dabar netgi geriau neturėti vaikų, nei atsisakyti dalies savo darbo, laiko... Kur męs ritamės?..

O jus pats(/i) dar planuojate tureti daugiau vaiku? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2008 06 11, 17:57)
O jus pats(/i) dar planuojate tureti daugiau vaiku?  ax.gif

Po pirmojo gimdymo turėjome komplikacijų, tad kad patys turėsime maža tikimybė. Mes nesisaugom nuo pat dukrelės gimimo... Ką tik baigėme įvaikinimo kursus, tad jei negalime patys turėti, tai bent užauginsim vaikelį, netekusį savo biologinių tėvų... O dėl daugiau pagalvosime vėliau blush2.gif
Atsakyti
Ką reiškia kokybiškas auginimas? kaip lauretos dukra minėjo - kartais daug svarbiau turėti sesutę ar broliuką, nei gyventi didesniame konforte... Dėl to ir užvedžiau šią temą, nes pradedama vertinti daugiau materialinis turtas, nei dvasinis - geriau turtingiau, bet tik vienas vaikas, nei biedniau; o dabar netgi geriau neturėti vaikų, nei atsisakyti dalies savo darbo, laiko... Kur męs ritamės?..

as aukleju dukra truputi kitaip nei kiti teveliai. tad mums svecioje salyje labai lengva pritapti. lietuvoje mano dukrai buvo sunkiau. o kas del seses, tai specialiai tikrai negimdziau. mano dukra ugtelejus visada norejo turejo sese. nes visi jos draugai turejo sese ar broli. ir kai suzinojo kad galiu isivaikinti, tai laiminga buvo ne tas zodis.
nors ir dabar kartais abi pasipesa, bet nera jau taip blogai. o be to gelbsti didelis amziaus skirtumas.
o vaika imiau tikrai ne tam, ar uzauginti be tevu likusi mazyle, o tam kad uzpildyti tustuma namuose,as tiesiog noriu pasijusti mama, mama ne vieno vaiko, bet dvieju. norejau dalintis pinigais esanciai pinigineje. nes jie nuo per ilgo gulejimo kartais varo i beprotyste. tiesiog norejau problemu, kurias galeciau spresti. tiesiog noriu kazkuom rupintis, kazkam padeti. o manau svarbiausias dalykas nelikti vienai ar vienisai.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 06 12, 07:43)
as aukleju dukra truputi kitaip nei kiti teveliai. tad mums svecioje salyje labai lengva pritapti. lietuvoje mano dukrai buvo sunkiau. o kas del seses, tai specialiai tikrai negimdziau. mano dukra ugtelejus visada norejo turejo sese. nes visi jos draugai turejo sese ar broli. ir kai suzinojo kad galiu isivaikinti, tai laiminga buvo ne tas zodis.
nors ir dabar kartais abi pasipesa, bet nera jau taip blogai. o be to gelbsti didelis amziaus skirtumas.
o vaika imiau tikrai ne tam, ar uzauginti be tevu likusi mazyle, o tam kad uzpildyti tustuma namuose,as tiesiog noriu pasijusti mama, mama ne vieno vaiko, bet dvieju. norejau dalintis pinigais esanciai pinigineje. nes jie nuo per ilgo gulejimo kartais varo i beprotyste. tiesiog norejau problemu, kurias galeciau spresti. tiesiog noriu kazkuom rupintis, kazkam padeti. o manau svarbiausias dalykas nelikti vienai ar vienisai.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
O dėl turtų... Jei pastebėjote - kuo turtingesnė šeima, tuo vaikų mažiau, beveik tiesioginė sąsaja... Tad daugiau gimdo neturtingi, asocialūs žmonės. Tad negalimybė užauginti daugiau vaikų - tai tik pretekstas... Ką reiškia kokybiškas auginimas? kaip lauretos dukra minėjo - kartais daug svarbiau turėti sesutę ar broliuką, nei gyventi didesniame konforte... Dėl to ir užvedžiau šią temą, nes pradedama vertinti daugiau materialinis turtas, nei dvasinis - geriau turtingiau, bet tik vienas vaikas, nei biedniau; o dabar netgi geriau neturėti vaikų, nei atsisakyti dalies savo darbo, laiko... Kur męs ritamės?..

nebutinai tik pretekstas.
Asocialiems zmonems vaikai tai pasalpos, kurias galima pragerti. O ir apsisaugojimo priemones kainuoja.... todel ir gimdoma, gimdoma - ne todel, kad noretumei vaiko ir ji augintumei.
Ir mano poziuriu tai nera gerai, tai yra problema, kuria reikia spresti, o ne rodyti kaip pavyzdi.

Ir tikrai man trumparegiskas atrodo poziuris "dave dievas dantis, duos ir duonos", nes be tos duonos tikrai daug ko reikia - ir kai tu vaikui negali nupirkti geresniu vaistu, kurie turi mazesnius salutinius poveikius ir turi vaika kankinti pigesniais, tai as labai abejoju, ar tai yra tas gyvenimas, kuri tevai turi suteikti vaikui
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 06 12, 11:51)
Ir tikrai man trumparegiskas atrodo poziuris "dave dievas dantis, duos ir duonos", nes be tos duonos tikrai daug ko reikia - ir kai tu vaikui negali nupirkti geresniu vaistu, kurie turi mazesnius salutinius poveikius ir turi vaika kankinti pigesniais, tai as labai abejoju, ar tai yra tas gyvenimas, kuri tevai turi suteikti vaikui

Be abejo negerai, kai taip mąstoma. Bet pirkti vieninteliam vaikui dizainerių drabužėlius ir naują mobilų kas mėnesį, ir neturėti antro vaiko tik dėl tinginystės, komforto trūkumo... irgi nekas.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 13, 16:05)
Be abejo negerai, kai taip mąstoma. Bet pirkti vieninteliam vaikui dizainerių drabužėlius ir naują mobilų kas mėnesį, ir neturėti antro vaiko tik dėl tinginystės, komforto trūkumo... irgi nekas.

kaip tevai masto taip dazniausiai ir vaikai. Pamenu mano dukra grizusi is kiemo pasake vienos kiemo drauges zodzius "dabar turta turesiu dalintis su broliu".
patikekite nieko nera baisiau vaikui uz vienatve. gerais drabuziais, gerais daiktais ir pagaliau brangiais vaistais vaiko nenupirksite. jeigu vaikai praso sesytes ar broliuko vadinasi jie jauciasi vienisi.
Atsakyti
Mano vieni pazystami (bevaikiai, nes vyras negali), tai sau ir kitiems isikale kad jie gyvena tam kad "patobulintu save".. Nepasakyciau kad turtingai gyvena, nes pritingi dirbt.. tik pramogos rupi.. ir siaip, is salies ziurint tai tokie net ir tarpusavy seimoj truputi egoistai..
Bet ta filosofija "gyvenam tam kad patobulintume save", tai mane pribloske... atseit nafik tie vaikai ir ta klapata... blink.gif
Atsakyti
jie tiesiog save taip ramina,juk vaiku negali turet, tai ir sako kad nenori ju, bent as taip manau
Papildyta:
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 13, 16:05)

QUOTE(laureta @ 2008 06 13, 16:32)

del to ir noriu dar antro vaiko, del sunaus..kad del musu egizmo nebutu vienisas...nes is tiesu man ir jo uztenka...
Atsakyti
dubliuojasi temos:
http://www.supermama...howtopic=171373
Atsakyti
QUOTE(virguliuke @ 2008 06 15, 15:21)
jie tiesiog save taip ramina,juk vaiku negali turet, tai ir sako kad nenori ju, bent as taip manau
Papildyta:
del to ir noriu dar antro vaiko, del sunaus..kad del musu egizmo nebutu vienisas...nes is tiesu man ir jo uztenka...

Jomajo, kas per stebuklas? Jūs turit savo amžiaus vaiką? blink.gif
Atsakyti