Įkraunama...
Įkraunama...

vaikams neleidžia darželyje tuštintis

QUOTE(kasiopeja @ 2009 08 18, 09:11)
Pagarba autoriui(-ei) 4u.gif    manau, daugeliui mamų derėtų susimastyti  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad tai tiesa. Visokių auklėtojų yra. Yra ir labai puikių, atsidavusių savo darbui, o yra ir tokių, kurioms vaikų priežiūa, darbas su jais - kančia. Tad...
Atsakyti
QUOTE(mondze @ 2008 06 25, 13:29)
Na manau yra tame tiesos,pries 20metu ir as ejau i darzeli ir niekas matau nepasikeite. kai mus paguldydavo pietu miego,keltis neleisdavo,kai noredavai sisiuko ar didesnio reikalo,visada aprekdavo, kad reikejo pries einant miegoti nueiti,o kartais net lupti gaudavai doh.gif .tai seip ne taip kentedavau o uzmigus atsipalaiduoji ir tada tekdavo atsikelti slapioje lovyteje,nu o pacios ir suprantat kad tai nepatikdavo auklytem,ir patiems geda pries kitus vaikus,nors tokiu per diena pasitaikydavo prisisiojusio i lovas 3maziausiai verysad.gif

Mano tokia pati patirtis.... verysad.gif
As darzeli lankaiu irgi panasiai daugiau kaip pries 20 metu, pas mus buvo tas pats-ir siandien puikiai prisimenu ta aukletoja, kuri neleisdavo, tikrai NELEISDAVO i tualeta, net pasysioti. Kentedavau, kentedavau, bijodama paprasyti, kol sysius pats nepradedavo teketi, tada is paskutines baimes, kad vaikai nesijuoktu siaip ne taip pasiprasydavau. O jei per pietu miega uzsinoredavau, tai isvis-kosmaras, tekdavo visa miega, koki ten dar miega, prakenteti lovytej, kol vaikai kelsis ir leis visus i tualeta. Ir per rankas su liniuote dauzydavo...O pati tuo metu buvo NESCIA. Cia as daug didesne supratau kodel pas ja tada tas pilvas toks buvo. doh.gif Dar lopselyje nuo bjauriu aukletoju esu net nerviskai nuplikusi, tevai tada mane atsieme is lopselio, kuri laika neleido... Zodziu, "puiki"karta uzaugom po tokiu aukletoju ir darzeliu. Labai tikiuosi, kad mano vaikams taip nenutiks, nes ir as turejau tikrai ir labai geru, mylinciu vaikus aukletoju tongue.gif
Atsakyti
Girdejau aukletoju ir seimininkuciu neduodanciu maziams gerti kiek nori,nes paskui "daro" i kelnes, o joms papildomas darbas,nu siaubas kazkoks, manoji per diena isgeria tikrai nemazai,tai kas bus doh.gif g.gif jei ant tokiu pataikysim.
Atsakyti
QUOTE(otta @ 2009 08 30, 17:56)
Girdejau aukletoju ir seimininkuciu neduodanciu maziams gerti kiek nori,nes paskui "daro" i kelnes, o joms papildomas darbas,nu siaubas kazkoks, manoji per diena isgeria tikrai nemazai,tai kas bus doh.gif  g.gif jei ant tokiu pataikysim.

Šitą dalyką aš iš dalies galiu suprasti, tik, ko gero, klaidingai girdėjote. Tarkime aš irgi dukrai neleidžiu gerti tiek kiek nori..... sulčių, arbatų, kompotų... Vandenukas visą parą yra pasiekiamas, o sulčių ar arbatų labai riboju.
Kodėl taip elgiuosi? Jeigu pastatau sulčių ar kokio kompoto ant stalo tarkime pusantro litro, jis dingsta per kelias valandas, neperdedu. Vaikas laksto į WC kas penkiolika minučių, paskui nieko nevalgo arba valgo nepakankamai, nes skrandukas pilnas, o ir gavęs pakankamą kiekį kalorijų. Jeigu kur išvažiuojam, tenka stoti ir laksti į degalines ar parduotuves į WC. Taigi blogumų daug: vaikas nevalgo ir išsysioja labai daug mineralų iš organizmo (taip sakė mūsų pediatrė, nes dalinausi šia problemyte). Svarbiausiai, kad vaikelis per parą gautų pakankamą kiekį skysčių, taigi vanduo turi būti prieinamas visada, o papildomi, ypač saldūs gėrimai ribojami, jeigu tai sukelia papildomų problemų.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 11 balandžio 2011 - 07:05
QUOTE(mėnulis @ 2011 04 11, 08:00)

jūs kažką buvote parašiusi g.gif .....reikėjo bent komentarų sulaukt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2011 04 13, 18:14)
jūs kažką buvote parašiusi g.gif .....reikėjo bent komentarų sulaukt mirksiukas.gif

Buvau, mano vaikas bijo siuo metu eiti i darzeli, 4 m ka tik suejo, nes ne itin moka susitvarkyti. Nors anksciau eidavo su didziausiu noru. Buvo toks ivykis, kad nuejo ten, ir aukletoja po kurio laiko rado ji tualete, sedinti, verkianti su isvyniotu tualetinio popieriaus rulonu po visa tualeta. Neaisku kiek jis ten prabuvo. Pasake kiti vaikai, kad kazkas ne taip. Nors mokom tvarkytis, bet nemoka dar. O anksciau isvis darzely nedarydavo, tik namo grizes...Dabar ryte keliasi su asaromis. Manau, kad delto, kalbames, mokom, ir su aukletoja taremes. Jis jai matyt ir nesako, ir nekviecia, kad paaiskintu, pamokintu. Nezinau, koks ju vaidmuo siuo atveju turetu buti. Grupeje yra ir pusmeciu mazesniu vaikuciu, ir vyresniu. Netikiu, kad tie maziukai patys moka, kalbu su auginanciais pan. amziaus vaikus, tai sako, kad nemoka dar.
Atsakyti
Kiek perskaičiau temutę tikrai daugumos vaikų daržiukuose nedaro didelio reikalo, manoji taip pat nedarydavo irgi kildavo įtarimas kaip čia taip nespėjus namo pareiti pirmas dalykas į wc bėgti, arba būdavo kad einame namo o dukrytė sako"aš kenčiu,kenčiu, bet labai labai noriu į tualetą" ir taip kas dieną... unsure.gif Na tikrai keista..Rodos gi ir wc popieriaus tam dalykui perkame visi tėveliai, kaip ir netūrėtų trūkti susitvarkymui... unsure.gif
Tačiau kiek sakydavau, kad juk gali daryti ir darželyje tas kentėjimas(ir tik namuose darymas rimto reikalo) iki šiol išsilaikė.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 19 liepos 2011 - 06:52
O patys tevai ar megstat ta dideli reikala daryti kitur? Ne namie? Tikriausiai dauguma jauciat diskonfortą atlikdami si reikala svetimam ar viesam WC. Mano 4,5 m sunus,kaip buvom pas mano mociute,paprase ji vezti namo,nes jis nori kaku. Ir veziau(na,aisku mociute tik 3 km nuo musu),bet jis geriau jautesi tai darydamas namie.
Atsakyti