Įkraunama...
Įkraunama...

vaikams neleidžia darželyje tuštintis

Tai jie vaikams toks grieztas grafikas nustatytas,tai gal ir pacios aukletojos bei kitos darbuotojos irgi galetu eit i tualeta nustatytu laiku bigsmile.gif Ko cia tersti "inventoriu" blink.gif
Atsakyti
Niekas jiemas nesako to žodelio "draudžiu tuštintis" jie tiesiog taip žiauriai burzgia ir barasi, kad tenka plaut smirdančius užpakalius, kad kitą kart vaikeliai bijo pasituštinti.
Kai vesiu savo dukra į darželį, paminėsiu auklėtojai jos tuštinimosi grafiką smile.gif nes ji iki šiol tai daro labai punktualiai blush2.gif
Atsakyti
Skeptiskai nusiteikusiom ir nepatikliom mamytem - isivaizduokit, viena aukletoja issiveda i lauka grupe vaiku ( na grupeja buna apie 15-20), kazkas uzsimano i tualeta, aukletoja turi palydet, grupe atrakint- kiti vaikai lieka be priziuros, reikia kazko prasyt, kad prizvelgtu. O buvo atveju, kai vaikuciai, taip "priziurimi" ir is darzelio teritorijos isejo. Taigi, kad ir kokios geros buvo aukletojos, bet savo pana kelis kartus radau slapiom pedkelnem. Pasirodo, aukletoja nevede i tualeta, tai dare po krumu, na ir nelabai prisilaikyt isejo (o veiksmas mazdaug spalio menesi!). Kita problema - tualetai. Pati prisimenu, kad darzelyje neidavau "didelio", nes buvo bendri tualetai ir berniukai saipydavosi. Dabar 7 metu vaikai, is televizijos zinodami apie seksa ir lyciu skirtumus daugiau nei mes savo laiku, yra priversti naudotis bendrais tualetais be duru. Man tai atrodo absurdiskai. Ir dar kas mane labai nustebino - pas mus reikia patiems atsinest tualetini popieriu, ir vaikai ji laiko kiekvienas savo spinteleje. Kai paklausiau, kodel nepakabina- aukletojos paaiskino, kad taip labai greitai baigiasi, ir tevai pakui nebenori nesti. Na aisku, spinteleje gulincio ritinelio uztenka visiems metams (bent jau mums), nes dazniausiai vaika kai prispiria, jis arba nebespeja dar uzbegt iki spinteles, arba pamirsta, nes buna ne tas galvoj. Pasirodo, tuomet vaikai naudojasi popierium is siuksliu dezes bash.gif
Atsakyti
O aš galvojau, kad čia mano dukrytės lakioji vaizduotė, kai sako, kad auklėtoja neleidžia daryt kaku doh.gif nes nebus kam nuvalyt doh.gif nu košmaras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zivvilte @ 2009 05 07, 09:19)
Tai jie vaikams toks grieztas grafikas nustatytas,tai gal ir pacios aukletojos bei kitos darbuotojos irgi galetu eit i tualeta nustatytu laiku  bigsmile.gif  Ko cia tersti "inventoriu"  blink.gif

Žinot, brangiusios mamytės, skaitau aš Jūsų pasisakymus ir man jau bloga darosi. Pati esu auklėtoja, dirbu darželyje jau virš 15 metų, o tokių nesąmonių dar neteko girdėti. Pabandykite vaikui "UŽDRAUSTI" tai daryti ir tada galite tai drąsiai patentuoti. O jei kada gyvenimas skirė užsirauti ant kokios nors tikrai bjaurios auklėtojos - raganos, tai būkite geros, nemaišykite su purvais visų normaliai savo darbą dirbančių moterų.
Ir dar ką norėjau paklausti: šiais metai turiu mažiukus(3 metų) vaikučius, tai vat pirmadienias mes su auklyte juos nuo puodų vos spėjame kilnoti. Gal patarsite, kokias man išvadas daryti??? Nes kol kas matau tik vieną: SAVAITGALIAIS TĖVELIAI NAMUOSE VAIKUČIAMS TUŠTINTIS NELEIDŽIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Nemanau, kad auklėtojos vaikams draustų tuštintis. Paprasčiausiai dažnai jos vaikams (ypač didesniems) nenuvalo užpakalių. Gal nepamato, kad vaikas eina į tualetą, gal nenori g.gif Taip vaikams atsiranda baimė tuštintis. Maniškiui taip buvo. Kai pradėjo lankyti darželį, niekada ten nedarydavo didelio reikalo. Sakydavo, kad nenori, bet grįžęs namo beveik iškart puldavo į tualetą. Maniau, kad jį taip veikia pasikeitusi aplinka, nenori tuštintis ne namie. Vėliau vaikas prasitarė, kad darželyje kitiems vaikams nenuvalo užpakalių. Dėl to maniškiui atsirado baimė tuštintis darželyje. Tai tapo tartum koks refleksas, nes jis ir dabar darželyje nesituština.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nireglina: 15 gegužės 2009 - 09:35
QUOTE(Nireglina @ 2009 05 15, 11:35)
Nemanau, kad auklėtojos vaikams draustų tuštintis. Paprasčiausiai dažnai jos vaikams (ypač didesniems) nenuvalo užpakalių. Gal nepamato, kad vaikas eina į tualetą, gal nenori g.gif Taip vaikams atsiranda baimė tuštintis. Maniškiui taip buvo. Kai pradėjo lankyti darželį, niekada ten nedarydavo didelio reikalo. Sakydavo, kad nenori, bet grįžęs namo beveik iškart puldavo į tualetą. Maniau, kad jį taip veikia pasikeitusi aplinka, nenori tuštintis ne namie. Vėliau vaikas prasitarė, kad darželyje kitiems vaikams nenuvalo užpakalių. Dėl to maniškiui atsirado baimė tuštintis darželyje. Tai tapo tartum koks refleksas, nes jis ir dabar darželyje nesituština.

Mieloji mamyte,kaip jus manote ar aukletoja turi valyti 4-5-eriu metu vaiku uzpakalius,ar nemanote,kad ir tevai turetu prisideti prie tokio "dalyko" mokymo g.gif Sutinku,vieneriu,dveju metuku vaikui dar sunku tai padaryti,bet juk galima ji to jau mokinti,bet vyresniam,atleiskite...Be to , maziesiems uzpakaliukus ,manau ,turi valyti auklyte( seimininkele),o ne aukletoja ,ar i jos pareigybes ieina tokie dalykai,manau - ne! g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 14:25)
Mieloji mamyte,kaip jus manote  ar aukletoja turi valyti 4-5-eriu metu vaiku uzpakalius,ar nemanote,kad ir tevai turetu prisideti prie tokio "dalyko" mokymo g.gif Sutinku,vieneriu,dveju metuku vaikui dar sunku tai padaryti,bet juk galima ji to jau mokinti,bet vyresniam,atleiskite...Be to , maziesiems uzpakaliukus ,manau ,turi valyti auklyte( seimininkele),o ne aukletoja ,ar i jos pareigybes ieina tokie dalykai,manau - ne! g.gif  mirksiukas.gif

Dėkui už tokį malonų kreipinį lotuliukas.gif Mano vaikis darželį pradėjo lankyti būdamas 3 m. Grupėje buvo vyriausias. Kiti vaikučiai buvo 2- 2.5 m. Nesu girdėjusi, kad tokio amžiaus vaikai patys nusivalytų užpakalį g.gif
Dėl paskutinio sakinio man net keista. Pati esu pedagogė ir daug ką darau kas neįrašyta mano pareigybinėje instrukcijoje. Visų pirma žiūriu į vaikus, o ne į tai kas man priklauso ar nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 15:25)
Mieloji mamyte,kaip jus manote  ar aukletoja turi valyti 4-5-eriu metu vaiku uzpakalius,ar nemanote,kad ir tevai turetu prisideti prie tokio "dalyko" mokymo g.gif Sutinku,vieneriu,dveju metuku vaikui dar sunku tai padaryti,bet juk galima ji to jau mokinti,bet vyresniam,atleiskite...Be to , maziesiems uzpakaliukus ,manau ,turi valyti auklyte( seimininkele),o ne aukletoja ,ar i jos pareigybes ieina tokie dalykai,manau - ne! g.gif  mirksiukas.gif

BET KOKIU ATVEJU AUKLĖTOJA YRA ATSAKINGA UŽ VAIKŲ PRIEŽIŪRĄ. kaip jau ten tarpusavyje susitvarko, vidaus reikalas. jei auklytė nenuvalo, auklėtoja turėtų įspėti ją, kad tai padarytų, ar imtis kitų priemonių( pvz. valdžios įsikišimas). Kad ir kiek daug atsakomybės auklėtoja neša už vaikus, bet taip jau yra. Beje, gal auklytės ir nenori visko atlikti, kas joms priklauso, bet, turėtų, bet kokiu atveju ( pvz,, mesti tuo metu atliekamus tvarkymo darbus ir padėti vaikams susitvarkyti tualete, ar prausykloje, nes auklėtoja nelabai gali palikti vaikų vienų, ar atsitraukti nuo tuo metu vykdomos ugdomosios veiklos.
Atsakyti
Taip ,sutinku,aukletoja atsako uz vaikus,ju ugdyma,bet ne uz uzpakaliu valyma doh.gif Jei auklyte neatsakingai atlieka savo darba,tai tevai turetu sakyti jai,o ne aukletojai,juk manau ,kad kiekvienas turi dirbti savo darba. mirksiukas.gif O ,kad Nireglina dirbate toki atsakinga darba,tai labai malonu,bet matote,jus nedirbate darzelineje grupeje,o lopselineje,taigi pasiskirstymas darbais ten kitoks,nes su didesniais vaikais ir uzsiemimai kitokie,ir to laiko stoveti,ziureti ,kada kas "padarys" nera tiek daug,nes manau lopselinese vaikuciai beveik kartu eina i tualeta,na yra ir isimtiniu atveju,o darzelinese grupese,jau patys orientuojasi,mokomi susitvarkyti mirksiukas.gif O be to ir tevelius reikia itraukti i mokomaji procesa,argi ne? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 22:42)
Taip ,sutinku,aukletoja atsako uz vaikus,ju ugdyma,bet ne uz uzpakaliu valyma doh.gif Jei auklyte neatsakingai atlieka savo darba,tai tevai turetu sakyti jai,o ne aukletojai,juk manau ,kad kiekvienas turi dirbti savo darba. mirksiukas.gif O ,kad Nireglina dirbate toki atsakinga darba,tai labai malonu,bet matote,jus nedirbate darzelineje grupeje,o lopselineje,taigi pasiskirstymas darbais ten kitoks,nes su didesniais vaikais ir uzsiemimai kitokie,ir to laiko stoveti,ziureti ,kada kas "padarys" nera tiek daug,nes manau lopselinese vaikuciai beveik kartu eina i tualeta,na yra ir isimtiniu atveju,o darzelinese grupese,jau patys orientuojasi,mokomi susitvarkyti mirksiukas.gif O be to ir tevelius reikia itraukti i mokomaji procesa,argi ne? g.gif  ax.gif

Deja, tėveliai, savo pasitenkinikus ir ne tik aptaria su auklėtoja ir ji raudonuoja prieš tėvus už neatliktą auklyčių darbą....
Atsakyti
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 21:42)
O ,kad Nireglina dirbate toki atsakinga darba,tai labai malonu,bet matote,jus nedirbate darzelineje grupeje,o lopselineje

Šiaip aš dirbu nedirbu nei darželyje, nei lopšelyje g.gif
Atsiprašau už poster_offtopic.gif
Atsakyti