Įkraunama...
Įkraunama...

Veido rožinė, išsiplėtę kapiliarai, raustanti oda

askai ciautema ir sunerimau. Man visa gyvenima raudonuoja nosis ir skruostai. Kaiiarai issiplete... dalvoju, gal pas dermaloga reiketu apsilankyti g.gif Gal reikia sunerimti? Nes ir jauciu diskomforta del nuolatinio raudonavimo..
Atsakyti
QUOTE(KHERERA @ 2009 02 02, 14:12)
askai ciautema ir sunerimau.  Man visa gyvenima raudonuoja nosis ir skruostai. Kaiiarai issiplete... dalvoju, gal pas dermaloga reiketu apsilankyti g.gif  Gal reikia sunerimti? Nes ir jauciu diskomforta del nuolatinio raudonavimo..

Atsiprasau, p raide sunkiai spaudziasi blush2.gif
Atsakyti
Pas mane ta pati problema yra išsiplėtę kapiliarai ant nosies, jau keli ir ant žandų kalasi doh.gif Buvau pas gydytoją tai man prirašė kremo ruboril, tai man jis nieko nepadėjo schmoll.gif Dabar turiu Avene kremuką su žaliu atspalviu pakolkas pagerėjimo ir nepastebėjau doh.gif nors naudoju nesenai, gal dar padės smile.gif
Atsakyti
Mano zhandukai taip pat visada raudonuoja. g.gif Ypach jei dideli temperaturu pokychiai. Tai dabar mastau koki kremuka nuspirkt pabadyt, gal pades... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2009 01 21, 14:21)
o aš va išsiaiškinau, kad toms, kurias kankina rosacea vitamino C turinčių priemonių naudoti negalima.

kodėl? g.gif iš kur tokios žinios? g.gif
Atsakyti
Drauge sake is prptingu saitu ir knyguciu perskaite. pati su ta pacia beda kankinasi.
dar paulos puslapyje parasyta, jei neklystu...
Atsakyti
Turiu veido rozine jau gan senai, paskutiniu metu abu zandai ir nosis buvo labai paraudonave.Dermatologas israse metronidazolio krema, siek tiek padejo, bet nelabai. Tada israse Doksiciklino kapsules - naudoju jas jau 2 savites - rozines nebeliko, veidas svarus grazus.Gydymo kursas 3 menesiai, nelabai norisi tiek ilgai antibiotikus vartoti, bet rezultatai isties geri.
Atsakyti
QUOTE(Lotuke @ 2009 02 03, 23:45)
Turiu veido rozine jau gan senai, paskutiniu metu abu zandai ir nosis buvo labai paraudonave.Dermatologas israse metronidazolio krema, siek tiek padejo, bet nelabai. Tada israse Doksiciklino kapsules - naudoju jas jau 2 savites - rozines nebeliko, veidas svarus grazus.Gydymo kursas 3 menesiai, nelabai norisi tiek ilgai antibiotikus vartoti, bet rezultatai isties geri.

Cia kalbate apie ta raudonuma kai esate lauke?
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2009 02 04, 17:45)

Odos polinkis raudonuoti dėl temperatūros pokyčių gali būti pradinė rožinės stadija. Bet gali ir nebūti. smile.gif Priklausomai nuo ligos stadijos, jos progresavimo, yra skiriamas gydimas...

Daugeliui žmonių liga prasideda tik epizodiniais veido paraudimais bei kaitimu – rosacea diatezė. Pacientai dažnai yra pernelyg jautrūs šiltiems kambariams, emocijoms ar kraujagysles plečiantiems vaistams. Neapsisaugojimas nuo vėjo dažnai atnaujina šiuos negalavimus. Metams bėgant bei kartojantis paraudimo epizodams, ilgainiui eritema visai nebepranyksta, išsiplečia kraujagyslės, liga pereina į kitą stadiją – eriteminę rosacea (1 pav.). Daliai žmonių liga toliau neprogresuoja ir žmogų vargina tik veido raudonis bei padidėjęs jautrumas temperatūrų kaitai. Vis dėlto nemažai daliai sergančiųjų liga palengva progresuoja ir, eritemos epizodams bei uždegimui kartojantis, šalia nuolatinės veido eritemos bei išsiplėtusių kraujagyslių atsiranda papulių bei pustulių centrinėje veido dalyje, liga pereina į kitą stadiją – papulopustulinę rosacea (2 pav.). Retais atvejais išberia ne tik veidą, bet ir dekoltė sritį, kaklą. Tai ekstrafacialinė rosacea. Kartojantis poodžio uždegimui, atsiranda ne tik kraujagyslių, bet ir limfagyslių pakitimų, taigi veide atsiranda stazei būdingų pokyčių – limfedema, pakinta veido kontūrai. Ši ligos forma vadinama Morbihan’o liga. Ligai progresuojant, daliai pacientų, dažniau vyrams, prasideda jungiamojo audinio bei riebalinių liaukų hiperplazija, susidaro fimos. Oda pasidaro gumbėta, jos paviršius panašus į apelsino žievelę su išryškėjusiais folikulais. Dažniausiai sutinkama nosies fima – rhinophyma (3 pav.), rečiau pasitaiko smakro – gnatophyma, ausų – otophyma, akių vokų – blepharophyma. Taigi veidas įgauna groteskišką išvaizdą, žmogus dažnai kaltinamas, jog piktnaudžiauja alkoholiu, nors dažniausiai yra priešingai.

Šaltinis
Atsakyti
QUOTE(Lotuke @ 2009 02 04, 01:45)

O kaip suprasti - rozines neliko? Ar neliko paraudimu ar spuogiuku? g.gif man kazkodel vengia tu geriamu antibiotiku skirti, bet jau penkis menesius tepliojuosi ir nieko, vistiek iskyla tu spuogeliu. Nu kito apsilankyo metu tikrai issiprasysiu. O kokiu principu tau liepe gerti, ar po viena tablete ar kazkaip mazinti sistemiskai?
Atsakyti
QUOTE(svenag1978 @ 2009 02 04, 23:48)
O kaip suprasti - rozines neliko? Ar neliko paraudimu ar spuogiuku? g.gif man kazkodel vengia tu geriamu antibiotiku skirti, bet jau penkis menesius tepliojuosi ir nieko, vistiek iskyla tu spuogeliu. Nu kito apsilankyo metu tikrai issiprasysiu. O kokiu principu tau liepe gerti, ar po viena tablete ar kazkaip mazinti sistemiskai?

Gal ne taip issireiskiau - rozine, kaip liga, tikrai niekur nedingo, kaip man paaiskino gydytoja - rozine yra nepagydoma liga, o vaistai tik apmazina jos simptomus.
Kaip jau rasiau, po kaip pradejau gerti Doksiciklina, veido raudonumas visiskai isnyko, ir spuogeliai taip pat.Dabar veido oda lygi, grazi, senai tokios neturejau:)
Gydymo kursas tures buti 3 menesiai, geriu po viena tablete 100 mg i diena,nei mazinti nei didinti dozes gydytoja nenurode.
Dar patepu veida Metronidzolio geliu ir Finacea geliu (Lietuvoj berods sis vaistas parduodamas Skinoreno pavadinimu),bet Finacejos jau nebenaudoju ,nes nebeliko spuogeliu.
As taip pat ne per labiausiai norejau pradeti gerti antibiotikus.Tai visa laika pries tai naudojau tepamus vaistus.Pradzioje jie padedavo, o veliau jokio efekto nebesulaukiau.O kai ant nosies atsirado mazi gumbeliai(ne spuogeliai, o gumbeliai!), nutariau pradeti vartoti Doksiciklina, kuris tikrai labai padejo.

Papildyta:
QUOTE(Fille @ 2009 02 04, 17:45)

Mano rozine yra jau tokios stadijos, kad raudonumas yra visa laika, nepriklausomai nuo oro salygu ar kitokiu faktoriu. Cia turiu omeny pries gydyma Doksiciklinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotuke: 07 vasario 2009 - 02:07
Doksiciklinas tai antibjotikas, man jį irgi buvo išrašiusi dermatologė, kai paskaičiau anotaciją nuo ko jis blink.gif ....... na bet vis vien vartojau, pamaniau, kad įvyko stebuklas, visi spuogeliai nunyko, odytė tapo lygi, sugėriau visą pakuotę, tokia visa graži pabuvau gal mėnesį, deja, po to visi spuogai sugrįžo su kaupu. Tas pats buvo, kai nuvykus pas vieną profesorę dermatologę Vilniuje, kuri apžiūrėjusi mane ir vėl gi neatlikusi jokių tyrimų (pas mus kažkodėl dermatologai visiškai nesigilina į problemos priežastis) išrašė stiprų hormoninį tepalą. Pasitepiau vėl gi tas pats oda ideali, bet tik nustodavau juo teptis vėl ta pati problema iškildavo - oda raudona, niežti šerpetoja ir tuo pačiu skauda, keliasi spuogai, dar ne gana to nuo tų harmoninių tepalų pradėjo plonėti veido oda, trūkinėti kapiliarai. Va tokia liūdna istorija, vėl bandau ieškoti kokio gero dermatolog, bet man rodos tai beviltiškas reikalas...
Atsakyti