Vajė, vajė kur pabėgti nuo tos alergijos saulei. Veidas jau tvarkoj priprato prie saulės, tad nebeberia. Bet dabar kūnas. Vakar pabuvau trumpom rankovėm, tai vakare visas rankas išbėrė, nors ir išsitepiau vaikišku kremu nuo saulės su SP30, bet nepadėjo. Norėčiau išbandyti tą Eucerin krema nuo alergijos saulei, bet nė vienoj vaistinėj jo nėra
Ką dar jūs naudojat? Kaip nenoriu gerti vaistų nuo alergijos, bet jei taip ir toliau bus, matyt teks. O kokius vaistukus jūs geriat? Ar bandėl to karotino pagerti?

Turiu ir aš tą džiaugsmą. Jau kokią 10 metų. Tik man pasireiškia ne nuo pirmų pavasario saulės spindulių, o kažkur nuo pradžios birželio ar vidurio gegužės. Vienu žodžiu kai saulutė jau tokia stipresnė. Ir nereikia degintis, užtenka saulutei pamatyti atviras vietas ir ten atsiranda raudoni išbėrimai, o jau niežti kaip... Ir tęsiasi visą mielą vasarėlę. Užtenka užeiti vėsesniems ir apniukusiems orams, kokiai savaitei, ir bėrimai patys pranyksta. Išlenda saulutė - ir jau kitose vietose beria. Va taip ir bėgioja bėrimai iš vienos vietos į kitą. Pastebėjau, kad jei tik nors truputį pakasai, tai bėrimas plečiasi. Bet kaip nekasyti, kad kartais net nepajauti, kaip patrini, nes toks jausmas kaip nutvilkytų vietų.

Man teko ta 'kaifa' patirti. 2 kartus ligoninej del to guleti. Pirma karta veida saule nudegino iki dideliu pusliu, veidas istino, isbrinko, bego puliai. Nesimate svarios odos, akys kaip pas ciukcia buvo. Atrodziau kaip guminis zombis is siaubo filmo. Gydytojos nesuprato kodel taip gavosi. Sekancia vasara vel ligonine, tik nukentejo kojos. Pasidare violetines. Vel hormonais gyde. Tiesa, aciu D, veide randu neliko. Labai del to bijojau. Daugiau tokiu nesamoniu nebuvo. Saugausi.
Turiu ir aš šią bėdą. Stengiuosi nelysti į saulę, kai ji aktyvi, vasaros pirmoj pusėj tai nesideginu, su ilgom rankovėm vaikštau. Bet žinot kaip būna, užsimiršti, užsidedi kokią palaidinę didele iškirpte, o paskui kasaisi išsišiepęs. Jokie kremukai nuo saulės man nepadeda, nei su SPF 50, ir dar net su 100 bandžiau. Labiausiai padėjo homeopatiniai žirniukai nuo alerginio bėrimo. Aš naudoju Lietuvių gamybos, homeopatinėj vaistinėj pirkau. Po poros savaičių jų gėrimo, išbuvau su marškinėliais ant petnešėlių visą dieną saulei plieskiant ir nieko
. Nors, kai jų negėriau, tokiu metu, saulutė oi kaip erzino odytę. Tiesa, pradžioj, nors ir gėriau vaistus, nelindau į saulę, gydytoja patarė, sakė reikia laiko, organizmui susitvarkyt.

O as alergiska kremams nuo saules..
mane taip isberia nuo ju.. negaliu tept nei kuno nei veido.. o ka daryt kai guli prie juros ir nera pavesio..
siaip oda nera balta ir nejautri saulei, sakyciau 4 odos tipas pagal lenteles, bet juk bunant visa diena ant saules kad ir kokia oda butu- nudega per daug.. kad ir kiek isbandziau kremu nuo saules- nuo visu isberia mazais spuogeliais raudonais ir dar istinsta. o kelis kartus buvau taip veida susivarius kad siaubas.. atsimenu Kroatijoj pasitepiau viena diena veida su spf 15 kremu nu ir atsikeliau ryte taip sutinusi kad vos akis atmerkt galejau, tai patikekit kaip ''graziai'' atrodziau.. praejo su vaistais nuo alergijos ir per kokias 3-4 dienas tik..
dar viena karta tai ir temperatura pakilusi buvo nuo tos alergijos..
norejau paklausti jusu- gal yra kokiu spec kremu nuo saules labai alergiskai odai?
o gal apskritai, man alergija nuo pacios spf sudetines dalies? ar pan..
ir siaip veido negaliu tept su bet kokiu kremu- tik su jautriai odai skirtu, be jokiu kvapikliu ar dazikliu..

siaip oda nera balta ir nejautri saulei, sakyciau 4 odos tipas pagal lenteles, bet juk bunant visa diena ant saules kad ir kokia oda butu- nudega per daug.. kad ir kiek isbandziau kremu nuo saules- nuo visu isberia mazais spuogeliais raudonais ir dar istinsta. o kelis kartus buvau taip veida susivarius kad siaubas.. atsimenu Kroatijoj pasitepiau viena diena veida su spf 15 kremu nu ir atsikeliau ryte taip sutinusi kad vos akis atmerkt galejau, tai patikekit kaip ''graziai'' atrodziau.. praejo su vaistais nuo alergijos ir per kokias 3-4 dienas tik..
dar viena karta tai ir temperatura pakilusi buvo nuo tos alergijos..
norejau paklausti jusu- gal yra kokiu spec kremu nuo saules labai alergiskai odai?
o gal apskritai, man alergija nuo pacios spf sudetines dalies? ar pan..
ir siaip veido negaliu tept su bet kokiu kremu- tik su jautriai odai skirtu, be jokiu kvapikliu ar dazikliu..
Nu sveikos, as ir alergiska saulei, kiekviena vasara truputi pasideginus kaikuriose vietose paniezedavo ir keli taskeliai atsirasdavo, bet tai jau man iprasta buvo. Na o sia vasara viena diena prie juros pagulejau tai taip isbere visas rankas kojas, nugara ir truputi veido kad jau kelinta diena sedziu kambary, ziauiai niezti ir nepraeina. Nezinau koki cia tepala reik nusipirkt. Geriamu irgi nelabai noriu . Nesuprantu kodel si kart taip stipriai isbere, visada ir su tepalais nuo saules ir be degindavausi ir beveik nieko neatsitikdavo, itariu kad netiko man kremas SKATINANTIS idegi, turbut tos medziagos kuriai esu alergiska dar daugiau atsirado uztai taip isbere.

mergaites, gal galetumete mane apsviesti
siaip tai po deginimosi manes neberia, bet visa kuna ismeto tokiom permatomom puslelem, taip atrodo lyg jose butu susikaupes prakaitas
jos greit praeina, mazdaug po poros valandu, bet vis tiek labai nervina, kai jau pleze matau, kad jos ima rysketi...
gal pas ka nors taip pat yra, gal naudojate koki specialu kremuka pries ar po deginimosi?

QUOTE(krema @ 2009 06 30, 15:07)
mergaites, gal galetumete mane apsviesti
siaip tai po deginimosi manes neberia, bet visa kuna ismeto tokiom permatomom puslelem, taip atrodo lyg jose butu susikaupes prakaitas
jos greit praeina, mazdaug po poros valandu, bet vis tiek labai nervina, kai jau pleze matau, kad jos ima rysketi...
gal pas ka nors taip pat yra, gal naudojate koki specialu kremuka pries ar po deginimosi?

Tai tau manau irgi sita alergija (fotodermatitas) yra, nors ir labai silpnai pasireiskianti. Cia pasiskaitinek sita tema, merginos kalbejo apie kazkoki tepaliuka pries deginimasi alergiskai odai. As ir dar neperskaiciau visos temos, gal rasiu ir
sau koki patarima.Mane taip pat isberia nuo saules, tokiom mazom vandeningom puslelem, i kurias beveik nekreipiu demesio, bet nepraeina taip greit, o gal po kokios sav.tik si kart jau prisizaidziau su idegi skatinanciu kremu ir ju atsirado labai daug, viena prie kitos tokiais lopais kur labiausiai eme saule, dar pasikasau tai isplinta ir parausta, pradeda kraujuot, uzsideda sasiukai, nu ziauru, kasytis negalima, nu bet neimanoma kentet. kolkas jokiu vaistu nenusipirkau, laukiu, gal praeis.

QUOTE(Sempaula @ 2009 06 30, 20:44)
Tai tau manau irgi sita alergija (fotodermatitas) yra, nors ir labai silpnai pasireiskianti. Cia pasiskaitinek sita tema, merginos kalbejo apie kazkoki tepaliuka pries deginimasi alergiskai odai. As ir dar neperskaiciau visos temos, gal rasiu ir
sau koki patarima.Mane taip pat isberia nuo saules, tokiom mazom vandeningom puslelem, i kurias beveik nekreipiu demesio, bet nepraeina taip greit, o gal po kokios sav.tik si kart jau prisizaidziau su idegi skatinanciu kremu ir ju atsirado labai daug, viena prie kitos tokiais lopais kur labiausiai eme saule, dar pasikasau tai isplinta ir parausta, pradeda kraujuot, uzsideda sasiukai, nu ziauru, kasytis negalima, nu bet neimanoma kentet. kolkas jokiu vaistu nenusipirkau, laukiu, gal praeis.
gal patart kas gali koki tepaliuka? 

vargsele

Paskaiciau, kad ne man vienai tokios linksmybes po gimdymo prasidejo.
Jokiu vaistu dar nebandziau tik drekinanciais ir apsauginiais kremais gelbejuos, lauksiu rekomendaciju.
Oho kiek cia jusu nuo sitos alergijos kencianciu!
As apie tai, kad esu elergiska suzinojau tik 20 metu! iki to laiko, nors ir daug saulej budavau, bet nieko. Juolab, kad esu tamsesnes odos tipo. O vat nuvaziavau i Kroatija, pasikepinau saulytej ir likau visa isberta
Nuo tada kiekviena vasara, dazniausiai siltuose krastuose (ten saule matyt gerokai piktesne) mane paberia. Tiesa, kai labai saugausi - pasideginu max per visa diena pusvalandi, o likusia dienos dali bunu siokiam tokiam pavesyje- tai pavyksta apsieiti be alergijos.
Beje, pastebejau, kad mane labai alergizuoja suraus vandens ir saules derinys. Todel jeigu zinau, kad iskart po maudyniu nusiliet normaliu vandeniu nepavyks - i vandeni nelendu.
As apie tai, kad esu elergiska suzinojau tik 20 metu! iki to laiko, nors ir daug saulej budavau, bet nieko. Juolab, kad esu tamsesnes odos tipo. O vat nuvaziavau i Kroatija, pasikepinau saulytej ir likau visa isberta

Beje, pastebejau, kad mane labai alergizuoja suraus vandens ir saules derinys. Todel jeigu zinau, kad iskart po maudyniu nusiliet normaliu vandeniu nepavyks - i vandeni nelendu.

QUOTE(krema @ 2009 06 30, 21:52)
vargsele
siaubas kaip man taves gaila
labai suprantu tave, nes man panasi beda, va siandien dar ant kaktos tokios kaip pusleles - kaip balti spuogeliai pasidare, bet tokie vidiniai... neina suprasti, rutuliukai tokie
o ryt svarbi diena, turiu susitikti su keliais zmonemis, dabar nuo nudegimu uzpurskiau putu ir tiesiog meldziuosi kad rytoj ju nebebutu
o as taip megstu ruda oda... taip gaila del tu alergiju, siaubas... 

Dekui uz uzuojauta