Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija saulei

Gal kas zinote kas gali buti man jei pasideginus man neidege oda, tokiais plotais paliko balta, o aplinkui idegiau schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
reikia krema naudot su dideliu spf, ir "zyrtec" gerti, arba viena karta i diena, arba du, as esu labai alergiska, vasara - saulei, ziama - salciui, taip kad viskas ok, na ir aisku geriausias budas - nesidegint visai
Atsakyti

man prieš kelis metus buvo ta alergija, kelis sezonus tęsėsi doh.gif , o šiemet nieko - jokių požymių thumbup.gif blink.gif .
Yra pirkti maža, rudo stiklo bonkytė tabletyčių, pigios, nuo dilgėlinės tokios. Paprašykite vaistininkės , pasakys. Tai jos padeda nuraminti tą alergiją.
Atsakyti
QUOTE(Sempaula @ 2009 07 04, 22:01)
Dekui uz uzuojauta 4u.gif Gerai, kad man niekur eirti nereikejo. Visa savaite ne trupucio nemazejo ta alergija tai neiskentus nusipirkau geriamu vaistu nuo alergijos TAVEGYL ir jau kita ryta tos pusleles subliusko, po truputi pradejo nykt ir nustojo niezet thumbup.gif Vakar vel teko ant saules pabut, tai truputi pradejo vel niezet oda, bet kadangi nenaudojau jokiu idegi skatinanciu kremu tai nieko baisaus, neisbere taip. Dar taip pat pirkau ta Eucerin losijona po deginimosi alergiskai odai, bet vaistininke sumaise ir padave ne ta, o paprasta po deginimosi, per velai pastebejau, nes jie beveik nesiskiria, tik uzrasu, nu tai jau antro neprikau, brangoka. Ir sitas visai nieko, ta perstejima nuima.

ot vaistininke doh.gif as uzvakar labai nudegiau, pora valandu prie juros pabuvau ir... ragas verysad.gif visas veidas raudonas raudonas, persti, o svarbiu reikalu aisku yra, nezinau, ka daryti, negaliu visa diena sedeti. geriau kazkokiu nuo alergijos vaistu, jie nuo dilgelines berods, o tavegyl tau padeda? bigsmile.gif turejau ir jo as berods smile.gif o siaip mano paskutinis issigelbejimas yra PANTHENOL putos nuo nudegimo, tai sedziu dabar kaip kaledu senis apsipurskus ir laukiu kada nueis tas raudonumas... dabar tik labiausiai bijau, kad visas tas grozis luptis nepradetu, nes antradieni man labai labai didele svente wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Morenita @ 2009 07 01, 11:29)
Oho kiek cia jusu nuo sitos alergijos kencianciu!

As apie tai, kad esu elergiska suzinojau tik 20 metu! iki to laiko, nors ir daug saulej budavau, bet nieko. Juolab, kad esu tamsesnes odos tipo. O vat nuvaziavau i Kroatija, pasikepinau saulytej ir likau visa isberta schmoll.gif Nuo tada kiekviena vasara, dazniausiai siltuose krastuose (ten saule matyt gerokai piktesne) mane paberia. Tiesa, kai labai saugausi - pasideginu max per visa diena pusvalandi, o likusia dienos dali bunu siokiam tokiam pavesyje- tai pavyksta apsieiti be alergijos.

Beje, pastebejau, kad mane labai alergizuoja suraus vandens ir saules derinys. Todel jeigu zinau, kad iskart po maudyniu nusiliet normaliu vandeniu nepavyks - i vandeni nelendu.  schmoll.gif

pritariu... dar didelis blogis yra chloruoto vandens ir saules derinys doh.gif o man taip patinka paplaukioti baseine ir po to pasikaitinti sauluteje, deja isbere mane po tokio malonumo... ir ne siaip puslelem o spuogais tokiais, kaip pas paauglius buna doh.gif
Atsakyti
Sveikos.man irgi ta pati beda,nors niekada mane nuo saules neberdavo,o siais metais pirma kart isbere,tai visas rankas,krutine,ir per viduri pilvo ir bamba,berimas raudonas,toks kaip dilgele butu nudeginusi,bet pusleliu nera,o taip lyg manu koses berimas,nu vienu zodziu nezti labai,tai dabar tepu psilobalzam kad netaip neztetu,ir geriu nuo alergijos lomilan tabletes,kolkas pagerejimo nematau,ziresiu kaip bus toliau,nes dar tik dvi dienos praejo,dar galvoju kad alergija paskatino aliejukas idegiui kuri naudojau,ten tik 6 apsauga ir dar su kokosu,svarbiausia nesikasyti,nes kai pradedi tai pabaigos nematai,labai nezti siaubingai
Atsakyti
Na aš irgi jau turiu trečius metus turiu šią "draugę" alergiją...Bet pas mane kūno neberia, tik rankų pirštus vandeningom pūslelėm... sad.gif Kai ilgiau pabūna atvėsęs oras, tai normaliai, kai tik prasideda karščiai, tai prasideda ir šis "džiaugsmas"...Praeitais metais buvau pas odos gydytoją, tai išrašė kažkokį tepaliuką, nepamenu kaip vadinasi, tai kai tepiausi su juo tai padėjo..Eisiu va pas gydytojus, tai reiks žvilgtert į kortelę koks ten tepaliukas buvo... smile.gif Šiaip labai nemalonu kai tas rankas turi slėpti, nes tie spuogeliai taip matosi, jų daug, ir dar niežti tai raudonumas toks išlenda net...Niekada gyvenime nesu turėjusi jokių alergijų, ir še tau..Skaičiau kad išsivalius organizmą dažnai dingsta ir alergijos visos...Tai vat išsiaiškinsiu kas vyksta su skrandžiu pas mane, tada imsiuos valymosi... smile.gif
Atsakyti
As alergiska. Bet pasitepus kremu nuo saules ir nebunant ilgai nieko nenutinka, net ir pasidegint galiu trupuciuka. O su didele alergija kova lb paprasta- kremas nuo saules su spf 50 arba saules vengimas wink.gif
Atsakyti
Oj kokia opi tema...
Mano vestuves uz men. o Ispanijos saulyte isbere dekolte sriti doh.gif
Vaistineje dave tepaliuka kazkoki nuo saules, ar vabzdziu ikandimo.. o jis nepadeda sad.gif

Nezinau ko imtis, gal teks siausti pas dermatologa.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pauucionak @ 2009 07 20, 12:07)
Sveikos.man irgi ta pati beda,nors niekada mane nuo saules neberdavo,o siais metais pirma kart isbere,tai visas rankas,krutine,ir per viduri pilvo ir bamba,berimas raudonas,toks kaip dilgele butu nudeginusi,bet pusleliu nera,o taip lyg manu koses berimas,nu vienu zodziu nezti labai,tai dabar tepu psilobalzam kad netaip neztetu,ir geriu nuo alergijos lomilan tabletes,kolkas pagerejimo nematau,ziresiu kaip bus toliau,nes dar tik dvi dienos praejo,dar galvoju kad alergija paskatino aliejukas idegiui kuri naudojau,ten tik 6 apsauga ir dar su kokosu,svarbiausia nesikasyti,nes kai pradedi tai pabaigos nematai,labai nezti siaubingai

Man lygiai toks pat berimas verysad.gif ziauriai niesti, bet man kojos ir rankos kolkas. Gal buvai pas gydytoja? Ka sake?
Atsakyti
Saulės alergiją turiu jau kokius 4 metus, dvejus iš šių metų jau sėkmingai kovoju su šia problema ir mėgaujuosi lygiu, gražiu rudu įdegiu smile.gif Anksčiau buvo tikrai blogai, negalėdavau trumpomis rankovėmis net 15 minučių saulėje pabūti, kai pradėdavo perštėti visas rankas ir dekolte... Odą išberdavo dideliais raudonai plėmais ir niežulys tikrai nepakenčiamas ir labai ilgai nepraeinantis...
Taigi visai netyčia nusipirkau GNLD kompanijos Carotenoid complex kapsulių, norėjau pastiprinti imunitetą smile.gif Priemonė nepigi ir man pačiai, bet vieno buteliuko užtenka visai vasarai, nes lietingomis dienomis jų net negeriu. Nebandžiau kitų, pigesnių karotenoidų iš vaistinių, bet galbūt ir tos rpeimonės galėtų padėti.
Tiesiog norėjau pasidalinti, galbūt kam nors tai bus naudinga smile.gif
Sėkmės ir nepiktos saulytės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Keberiokst @ 2008 06 10, 15:15)
sveikos mergaiciukes 4u.gif norejau paklausti ar kam teko susidurti su alergija saulei?ir kaip sekesi kovoti?kokiom priemonem ir t.t.... blush2.gif as siaip nesu lb alergiska,bet pastebejau kad jau pora kartu pagulejus ant saulytes isberia visas rankas kojas ir sonus,siaubas kaip negraziai atrodo verysad.gif is pradziu pagalvojau kad gal kokia raudoniuke puola nes nesu persirgus,bet db matau kad po deginimosi tik isryskeja tos baisios demes verysad.gif labai lauksiu jusu pasisakymu  mirksiukas.gif [FONT=Courier]

aš turiu šią alergiją ir gan stipriai pasireiškiančią kaskart, kai išvažiuoju atostogų į šiltus kraštus sad.gif Nepadeda nei tai, kad prieš atostogas keletą kartų apsilankau soliariume (toks buvo dermatologo patarimas), nei kad gerą savaitę iki atostogų geriu vaistus prieš alergiją (pvz. Claritine). Jau kokią trečią atostogų dieną prasideda.......
Kol kas man pati efektyviausia priemonė, po kurios iškart (sekančią dieną) dingo išbėrimai ir niežėjimas - tik prasidėjus alergijai - viso kūno pilingas. Tai išbandžiau Turkijoje, maniau, kad tai Hamamo reklama, ir, nors ir skeptiškai nusiteikusi, nuėjau į hamamą. Sekančią dieną alergija dingo, ir daugiau tais metais nepasireiškė.
Dar man dermatologas aiškino, kad kartą pasireiškusi, ši alergija pasireiškia bent kartą metuose, pirmąkart gavus stiprios / intyensyvios saulės.
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
man irgi jau koks 3 sezonas beria, verysad.gif bet man beria tik rankas, neniezti tik spuogeliai tokie ir kaip nervina... sad.gif ir nepareina, nors itr nebuni saulej kokai diena, bet kiat diena vel buni sauleje, aluke ir tai ptesiasi nu pavasario iki rudens.... claritinas tirkai nepadeda.... verysad.gif ka cia veiksmingesnio isbandyt??? su ilgom rankovem nevaiksciosi kai uz lango 30, o ir su vaiku istisai lauek bunam... unsure.gif
Atsakyti