Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Sesita @ 2008 06 11, 10:53)
Sveikos, aš esu šviežiai iškepta klimaksinė  tongue.gif Dar nė savaitės nėra. Papasakokit man, žaliai, kada čia tie "puikieji" pojūčiai prasidės, nes kol kas dar nieko  g.gif , tik pilvą paskauda. O antrų mmm dar turiu vilties sulaukti?
Ir turiu įtarimą, kad, kaip ir daugumai čia, žiūriu, įsimetė bacila.  unsure.gif 
Apskritai tai man šitoj vietoj "sekasi", tepinėlis geras nebent savaitę po gydymo būna, o po to vėl viskas iš pradžių.

sveikutes,
niekaip nesuprantu apie kokias klimaksines cia kalbat? jeigu tema apie endometrioze......? g.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2008 08 12, 20:39)
sveikutes,
niekaip nesuprantu apie kokias klimaksines cia kalbat? jeigu tema apie endometrioze......? g.gif

lotuliukas.gif Kad isgydyti III,IV stadijos endometrioze yra skiriami vaistai, kuriais yra issaukiamas dirbtinas, arba ankstyvas klimaksas. Tai del to ir vartoja ta termina "klimaksines" .
Atsakyti
QUOTE(zirza @ 2008 08 12, 15:19)
tyluma....  unsure.gif atostogaujat visos?  wub.gif
nezinau, kiek cia tikra gali buti tokia teorija, bet gal kazkiek itakos ir turi gimdos pozicija?  g.gif mano irgi gimda retroversijoje.

as jau po truputi tampu klimaksine PSICHO-BOBA... nu toks nevaldomas pyktis kartais apima, kad baisu.. vat jums ir emocinis nestabilumas....  verysad.gif nebesusitvarkau su savimi. ketvirtadieni laukia III dif. doze. jei reiketu 6 menesiu kurso, turbut prasyciau pakaitines hormonu terapijos.

panos, o nebandot prisilaikyt endo turincioms siulomu dietu? pvz., atsisakyt kavos, alkoholio, riebaus ir saldaus maisto, mazint pieno produktu? as bandau kavos nebegert - sunku...  unsure.gif pasirodo, jie visi skatina estrogenu gamyba.

as stengiuosi prisilaikyti tu patarimu, nezinau, kiek jie pagelbes, bet visai neseniai skaiciau straipsni apie veziniu lasteliu skaiciaus didejima organizme, tai mane jis net nustebino, kad dauguma del endo vengtinu produktu sutampa su siekiant isvengti veziniu lasteliu augimo organizme produktu sarasu g.gif pasistengsiu surasti ta straipsni darbe ir persiusti, gal bus idomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 08 12, 20:31)
Kažko, pasirodo, nežinau - gal galit trumpai apie tas psichologines priežastis ar kur paskaityti nukreipsite? Gal ten ir apie maistą yra? Didelis ačiū aciuks.gif

atsiprasau, galbut suklaidinau, pavartodama zodi "ne vien".. kiek teko dometis tradicine kinu medicina, tai endo atsiradimo viena is priezasciu - emocine disharmonija - tai yra emociju perteklius, ju neisreiskimas, kaupimas savyje, per didelis ju isreiskimas.. didele itaka turi stresas, nemiga ir t.t. visa sia informacija radau knygoje "Moters atspindys vandenyje"..

apie mityba stai tas straipsnis http://www.endo-resolved.com/diet.html
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 08 12, 19:31)
Kažko, pasirodo, nežinau - gal galit trumpai apie tas psichologines priežastis ar kur paskaityti nukreipsite? Gal ten ir apie maistą yra? Didelis ačiū aciuks.gif

janta, daug kur nurodo, kad stresas labai padeda endo bujoti - turbut aggnesse ji ir turejo omeny 4u.gif

cia yra siek tiek apie dietas (jei angliskai skaitai) endo dieta. siaip apie endo yra labai daug straipsniu angliskai, pagooglink endometriosis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zirza @ 2008 08 13, 09:12)
[(jei angliskai skaitai) endo dieta.

oj geras lotuliukas.gif ka tik pastebejau, kad su aggnesse ta pacia nuoroda idejom thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(augustautve @ 2008 08 12, 19:39)
sveikutes,

taip jau isejo, kad siuo metu sitam skyrelyje susibure tos, kurios pazengusias endo stadijas gydosi vaistais (diferelinu, zoladexu), sukelianciais laikina klimaksa 4u.gif tai ir dalinames isgyvenimais.... bet endometrioze pati is saves su klimaksu nieko bendro neturi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirza: 13 rugpjūčio 2008 - 08:17
QUOTE(zirza @ 2008 08 13, 09:25)
janta, daug kur nurodo, kad stresas labai padeda endo bujoti - turbut aggnesse ji ir turejo omeny  4u.gif

cia yra siek tiek apie dietas (jei angliskai skaitai) endo dieta. siaip apie endo yra labai daug straipsniu angliskai, pagooglink endometriosis 4u.gif
Papildyta:
oj geras  lotuliukas.gif ka tik pastebejau, kad su aggnesse ta pacia nuoroda idejom  thumbup.gif
Papildyta:
taip jau isejo, kad siuo metu sitam skyrelyje susibure tos, kurios pazengusias endo stadijas gydosi vaistais (diferelinu, zoladexu), sukelianciais laikina klimaksa  4u.gif tai ir dalinames isgyvenimais.... bet endometrioze pati is saves su klimaksu nieko bendro neturi  thumbup.gif

na siaip gimdos kaklelio endometrioze buvo ir man, bet priskyre kontraceptikus ir kaip ir nebera lyg ir...... bet ruosiuosi pastoti tai nezinau kaip bus, aplamai kontraceptikus ilgai geriu, tai kazin kaip cia mums seksis maziuko susilaukt cool.gif
Atsakyti
Laba, noreciau jusu nuomones ax.gif
Pries kokius 5-kis metus man buvo nustatyta endometriozes 1 stadija, visus zidinukus graziai uzdegino ir gydytoja apie tai daugiau niekad neuzsimena. Pries metus as pagimdziau, ir po gimdymo, kai vel pradejau sirgti man po sirgimo dar kokia savaite eina rusvos iskyros. Tai klausimas ar man vel atsinaujino ta endometriozė?( nors pries pastojima nieko panasaus nebuvo) Kaip jus manot? Per vaika iki gydytojos nusigaut sunku, o gal as bereikalo panikuoju...
Atsakyti
QUOTE(renaz @ 2008 08 13, 13:48)
Laba, noreciau jusu nuomones  ax.gif
Pries kokius 5-kis metus man buvo nustatyta endometriozes 1 stadija, visus zidinukus graziai uzdegino ir gydytoja apie tai daugiau niekad neuzsimena. Pries metus as pagimdziau, ir po gimdymo, kai vel pradejau sirgti man po sirgimo dar kokia savaite eina rusvos iskyros. Tai klausimas ar man vel atsinaujino ta endometriozė?( nors pries pastojima nieko panasaus nebuvo) Kaip jus manot? Per vaika iki gydytojos nusigaut sunku, o gal as bereikalo panikuoju...

na mes tikrai negalime pasakyti ar atsinaujino ta endo, daugeliui skirtingi tie patepliojimai buna, pvz., man irgi po mmm kelias dienas patepliodavo taip, taciau pries - niekada, be to man antroje ciklo puseje vis pamausdavo kuri nors sona, spazminio pobudzio skausmai kartodavosi ir pirmaja mmm diena be nuskausminamuju negaledavau.. bet kokiu atveju siulau gydytojai issakyti savo nuogastavimus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Senokai čia lankiausi.
"Klimaksuoju" kaip turi būt karsta.gif . Iš tiesų tai nesitikėjau tokių stiprių pojūčių.
Paskutinėm dienom apskritai savijauta veee, silpna, galva sukasi, širdį diegia. Ar buvo kam nors taip?
O jau nuotaika nuotaikėlė ...(ką čia primušus? aggressive.gif ).

Kas dėl mitybos, tai stengiuosi sąžiningai laikytis tų nurodymų. Galvoju, nepakenks. Figūrai tai tikrai biggrin.gif Na gal kartais "sugriešiju" su kava ir kokiu saldainiu blush2.gif .

Renaz, naudodamasi savo (skaudžia) patirtimi galiu pasayti, jog kilus bet kokiam įtarimui dėl savo sveikatos, skuosk kuo greičiau pas dr. mirksiukas.gif
Dėl endo atsinaujinimo, tai turi jinai tokią bjaurią madą.....deja, taip, kad nedelsk.

Sėkmės visoms. Žengiam į priekį tikslo nestuke.gif link smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sesita: 13 rugpjūčio 2008 - 13:12
zadejau parasyti apie ta straipsni del veziniu lasteliu, deja, jis pas mane word formatu, tai iskirpau svarbiausias vietas:

"KUO MINTA VĖŽIO LĄSTELĖS

a. Cukrus yra vėžio maitintojas. Atsisakius cukraus, išsiima vienas svarbiausių maisto produktų vėžio ląstelėms. Cukraus pakaitalai, tokie kaip NutraSweet, Equal, Spoonful ir kiti yra pagaminti su asparkamu ir yra kenksmingi. Geriausias natūralus pakaitalas būtų manukos medus arba melasa, bet labai mažais kiekiais. Valgomoji druska yra chemiškai išbalinta. Geriausia alternatyva yra Bragg‘o amino rūgštys arba jūros druska.

b. Pienas sukelia gleivų susidarymą, ypač skrandžio-žarnyno trakte. Vėžys minta gleivėmis. Atsisakius pieno ir pakeitus jį nesaldintu sojos pienu, vėžio ląstelės alksta.

c. Vėžio ląstelės veši rūgštinėje aplinkoje. Mėsos pagrindu sudaryta dieta yra rūgštinė, geriau yra valgyti žuvį ir šiek tiek paukštienos nei jautieną ar kiaulieną. Mėsoje taip pat yra gyvulinių antibiotikų, augimo hormonų ir parazitų, kurie visi yra kenksmingi, ypač žmonėms su vėžiu.

d. Dieta, sudaryta iš 80% šviežių daržovių ir sulčių, neskaldytų grūdų, sėklų, riešutų ir trupučio vaisių, kūne palaiko šarminę aplinką. Apie 20% gali būti virtas maistas, įskaitant pupeles. Šviežios sultys teikia gyvus fermentus, kurie lengvai įsisavinami ir pasiekia ląstelių lygį per 15min, neuž-teršdamos ir netrukdydamos sveikoms ląstelėms augti. Kad gauti gyvųjų fermentų, reikalingų sveikų ląstelių susidarymui, paragaukite ir gerkite šviežių daržovių sultis (daugumos daržovių, įskaitant ir pupelių daigų) ir valgykite žalias daržoves 2-3 kartus per dieną. Fermentai žūna 40C temperatūroje.

e. Venkite kavos, arbatos ir šokolado, kurie turi daug kofeino. Žalioji arbata yra geresnė alternatyva, ir ji turi priešvėžinių savybių. Vanduo – geriausia gerti išvalytą ar filtruotą vandenį, kad išvengti žinomų toksinų ir sunkiųjų metalų, esančių vandentiekio vandenyje. Distiliuotas vanduo yra rūgštinis, venkite jo.

12. Mėsos baltymai yra sunkiai virškinami ir tam reikia daug virškinimo fermentų. Nesuvirškinta mėsa žarnyne pradeda pūti ir atsiranda dar daugiau toksinų.

13. Vėžio ląstelės turi tvirtą baltymų apdangalą. Susilaikant ar valgant mažiau mėsos lieka daugiau fermentų, galinčių paveikti vėžio ląstelių baltymines sieneles, ir leidžia organizmo ląstelėms kovotojoms sunaikinti vėžio ląsteles." ax.gif

Atsakyti
Aggnesse, tikrai labai panašu į endometrioze sergančiioms rekomenduojamą dietą.

Papildyta:
Jei jau taip griežtai laikytis, tai nežinau, kas valgomo lieka. Tik vaisiai (išskyrus citrusinius) ir daržovės.
Atsakyti
QUOTE(renaz @ 2008 08 13, 12:48)
Laba, noreciau jusu nuomones  ax.gif

sveikute,manau po gimdymo naturalu, kad isskyros eina, apie menesi gali tepliot unsure.gif
Atsakyti