Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(miegelis @ 2008 07 21, 21:25)
Taip taip, Vileiką kaip pavyzdį pateikė.

Ir siūlė rašyt kabutėse g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 21, 21:34)
Ir siūlė rašyt kabutėse g.gif

na, tas pasiūlymas skambėjo maždaug taip: „Jei tai nėra kažkoks žmonių sugalvotas pavadinimas, pvz., vilniečiai Naująją Vilnią vadina Vileika, o oficialus pavadinimas, tuomet kabučių nereikia.“ Dabar jau man smalsu, juk iš tiesų, jei rašytume Vileika, kabučių reikėtų?????
Papildyta:
Tiesa, kažkada vlkk klausiau apie posakį Monkės biznis, atrašė: „jei jau rašote, visą kabutėse (abu žodžiai nevartotini). “
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegelis: 21 liepos 2008 - 21:20
QUOTE(miegelis @ 2008 07 21, 20:25)
Aša, kelionė nuostabi  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif Ech, mano svajonių šalis  wub.gif

AČIŪ wub.gif jau baigiau visą pasakojimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(miegelis @ 2008 07 21, 22:28)
na, tas pasiūlymas skambėjo maždaug taip: „Jei tai nėra kažkoks žmonių sugalvotas pavadinimas,  pvz., vilniečiai Naująją Vilnią vadina Vileika, o oficialus pavadinimas,  tuomet kabučių nereikia.“ Dabar jau man smalsu, juk iš tiesų, jei rašytume Vileika, kabučių reikėtų?????

Vileika - ne žmonių sugalvotas pavadinimas. Čia, atrodo, baltarusiškas N. Vilnios pavadinimas. Kabučių tikrai nereikia schmoll.gif Žinoma, bendrinėj kalboj toks pavadinimas nevartotinas schmoll.gif

Tiesa, kažkada vlkk klausiau apie posakį Monkės biznis, atrašė: „jei jau rašote, visą kabutėse (abu žodžiai nevartotini). “

Ir čia nesutinku - frazelogizmuose netaisyklingumai leidžiami, pvz. kaip dūšia be vietos, kojos kaip kaladės ir pan.
Papildyta:
QUOTE(miegelis @ 2008 07 21, 22:28)

monkė - ne tikrinis žodis schmoll.gif. Angl. monkey business - pažodžiui, beždžionės verslas lotuliukas.gif
Ir dar: monkės biznis - P. Cvirkos kūryba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 21 liepos 2008 - 22:00
Sveikos smile.gif
Pirmąjį pusmetį būtinai reikia įvardžiuotinės formos, ar ne?
Ar gali būti tokie projektiniai pardavimai? g.gif Man keistokai skamba.
Ar galima auginti apyvartą? Ar geriau didinti apyvartą?
Labiau specifiniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 07 22, 11:04)
Sveikos smile.gif
Pirmąjį pusmetį būtinai reikia įvardžiuotinės formos, ar ne?

Gali būti.
Ar gali būti tokie projektiniai pardavimai? g.gif Man keistokai skamba.

Keista sąvoka unsure.gif Daugiskaita čia negerai.
Ar galima auginti apyvartą? Ar geriau didinti apyvartą?

Didinti apyvartą.
Labiau specifiniai? g.gif

Specifiškesni.
Atsakyti
Ačiū, Sophi 4u.gif Vadinasi, ne be reikalo kabinėjausi. Atlikti sprendimus irgi negerai, ar ne? Man rodos, atlikti galima darbus, užsakymus, o sprendimus priimti, pasiūlyti.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 07 22, 11:40)
Ačiū, Sophi 4u.gif Vadinasi, ne be reikalo kabinėjausi. Atlikti sprendimus irgi negerai, ar ne? Man rodos, atlikti galima darbus, užsakymus, o sprendimus priimti, pasiūlyti.

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 21, 22:55)
Ir čia nesutinku - frazelogizmuose netaisyklingumai leidžiami, pvz. kaip dūšia be vietos, kojos kaip kaladės ir pan.
Papildyta:

monkė - ne tikrinis žodis schmoll.gif. Angl. monkey business - pažodžiui, beždžionės verslas lotuliukas.gif
Ir dar: monkės biznis - P. Cvirkos kūryba smile.gif

va, kiek naujienų sužinojau bigsmile.gif Nedažnai pasitaiko tekstukuose frazeologizmų, o spragų moksluos yra, yra... blush2.gif
Bet juokingiausiai su ta monke išėjo biggrin.gif – įsivaizdavau, kad čia kažkoks žydelis garsus buvo doh.gif doh.gif doh.gif Bent jau pasijuokiau sveikai biggrin.gif Iš tiesų gaila, kad vlkk neatsako išsamiai, kita vertus, reik tobulintis, mokytis ir dar kartą mokytis pioneer.gif
Labai ačiū tau, Sophi, už konsultacijas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegelis: 22 liepos 2008 - 22:44
Sveikutės, gal kuri išmanot, kaip reikia rašyti kompiuterinių programų pavadinimus, pvz., Wors, Excel, ar reikia kabučių?
Atsakyti
QUOTE(miegelis @ 2008 07 23, 20:47)
Sveikutės, gal kuri išmanot, kaip reikia rašyti kompiuterinių programų pavadinimus, pvz., Wors, Excel, ar reikia kabučių?

Žinoma, kad reikia smile.gif
Atsakyti
Dėkui 4u.gif
Atsakyti