Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

Gal būtų norinčių sudalyvaut vertimo konkurse 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
sveikinu ir aš Liūdnąjį pelėną - smagu, kai rezultatas matyti 4u.gif

vertimo konkursą gavau ir aš mirksiukas.gif bet aistros dalyvauti nepajutau tongue.gif

randu redaguojamo teksto vertėjos n-tąją klaidą: vietoj kairės kojos - dešinė doh.gif ir taip visoj knygoj pripainiota kairė su dešine, vakar su užvakar, delčia su pilnatim doh.gif nebesuprantu, ar ji mano, kad niekas daugiau tos švedų kalbos nemoka ir niekas nesusigaudys, kad teplep tas jos vertimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 01, 11:31)
randu redaguojamo teksto vertėjos n-tąją klaidą: vietoj kairės kojos - dešinė doh.gif ir taip visoj knygoj pripainiota kairė su dešine, vakar su užvakar, delčia su pilnatim doh.gif nebesuprantu, ar ji mano, kad niekas daugiau tos švedų kalbos nemoka ir niekas nesusigaudys, kad teplep tas jos vertimas unsure.gif

tai gerai, kai tu matai originalą ir kalbą moki thumbup.gif o kai žmogus gauni tik tekstą unsure.gif
P. S. turėjau garbės pasakyti savo nuomonę apie trijų vertėjų darbą, graudu, bet geriausias vertimas (sklandžiausias) buvo tas, kuriame irgi buvo versta netiksliai cool.gif
Atsakyti
kad pažodžiui išversti neišeina, tai savaime aišku, bet kai dešinė iš kairės pasidaro, tai, mano manymu, jau nebeatitinka originalo unsure.gif
kaip tik gidėjau nutikimą, kad iš Halloween party vertėjui išėjo Halovino partija ir niekas jam neįrodė, kad tai netiesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 01, 12:54)
kaip tik gidėjau nutikimą, kad iš Halloween party vertėjui išėjo Halovino partija ir niekas jam neįrodė, kad tai netiesa biggrin.gif

be žodžių blink.gif doh.gif cool.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 01, 12:54)
kad pažodžiui išversti neišeina, tai savaime aišku, bet kai dešinė iš kairės pasidaro, tai, mano manymu, jau nebeatitinka originalo unsure.gif

oho blink.gif
Atsakyti
per vaiko tėvus tarpininkaujančius asmenis derina <...> ar geras sakinys? atstovauti tai tikrai kam, o tarpininkauti gal irgi?
Atsakyti
na, pagal LKŽ tai tarpininkauti tarp arba kam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 01, 13:33)
na, pagal LKŽ tai tarpininkauti tarp arba kam g.gif

man irgi norėtųsi rašyti per vaiko tėvams tarpininkaujančius asmenis, bet kalbininkų jau žiūrėta, tai ir suabejojau...
Papildyta:
ir kaip keistumėte "revitalizacijos programa nuo senėjimo ir jaunai jautriai odai", nesurandu tinkamo pakaitalo revitalizacijai... gal palikti...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 10 01, 14:26)
per vaiko tėvus tarpininkaujančius asmenis derina <...> ar geras sakinys? atstovauti tai tikrai kam, o tarpininkauti gal irgi?

Man atrodo, kad tarpininkauti kam unsure.gif
QUOTE(AŠA @ 2008 10 01, 14:39)
ir kaip keistumėte "revitalizacijos programa nuo senėjimo ir jaunai jautriai odai", nesurandu tinkamo pakaitalo revitalizacijai... gal palikti...

Jaunos jautrios odos gaivinimo programa ax.gif
Kam jauną odą revitalizuoti nuo senėjimo tai nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 01, 18:42)
Man atrodo, kad tarpininkauti kam unsure.gif

Jaunos jautrios odos gaivinimo programa ax.gif
Kam jauną odą revitalizuoti nuo senėjimo tai nesuprantu biggrin.gif

nežinau, iš kur versta, bet, matai, čia dvi programos: viena nuo senėjimo saugo, o kita skirta jaunai odai doh.gif
Atsakyti
Mergaitės, išnašose lapas ir fondas trumpinami l. ir f., ar ne? Bent jau aš taip radau http://www.versme.lt/isnasos.htm, o visame darbe L. ir F.
Taip pat bet kokios išnašos gale juk vis tiek reikia taško? Net jei tik, pvz.,
Ten pat, p. 2.
Ar tame tinklalapyje nepasenę nurodymai dėl išnašų pateikimo? Ar tai nepasenę:
11.2. Ilgas brūkšnys su tarpais:
birželio 18 d. – liepos 1 d., X a. pab. – XI a. pr.

Kur galima rasti tikslius įvariausių organizacijų, daugiausia išeivijos praeityje, pavadinimus? Gal kokioje enciklopedijoje?

wacko.gif nuo kai kurių. Jų ten gal pusšimtis, daugelį vienaip ar kitaip išsiaiškinau, bet:
UNRRA – darbe rašoma Jungtinių Tautų paramos ir atstatymo organizacija, randu visaip kaip, net ...pagalbos ir rekonstrukcijos.
BATUN – darbe rašoma Baltiečių Kreipimaisi į Jungtines Tautas, aš radau Baltijos valstybių apeliacijos į JTO g.gif
PET – darbe rašoma Pavergtos Europos Tautos, radau Pavergtųjų Europos tautų organizacija g.gif

Darbe apskritai beveik visų pavadinimų visi žodžiai pradedami didžiosiomis mega_shok.gif Ar teisinga didžiųjų raidžių rašyba:
Pasaulio lietuvių bendruomenė (organizacija)
Pasaulio lietuvių seimas
Draugija užsienio lietuviams remti
Laikinoji vyriausioji pasaulio lietuvių bendruomenės organizacinė vadovybė
Pasaulio lietuvių Informacijų taryba
Lietuvių katalikų pasaulio bendruomenė
Pirmasis pasaulio lietuvių kongresas
JAV lietuvių bendruomenė (čia organizacija)
Lietuvių informacijos centras

Ačiū...
Atsakyti