Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

Kai nurodomas laikotarpis, vartojamas brūkšnys (ne brūkšnelis) ir nepaliekama tarpų, taip kad kur laikotarpis tarpų nereikia, o daugiau tai tyliu... užuojautą tik galiu pareikšt... :ax
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 10 01, 20:07)
nežinau, iš kur versta, bet, matai, čia dvi programos: viena nuo senėjimo saugo, o kita skirta jaunai odai doh.gif

Geras - nebūčiau pagalvojus, kad čia dvi biggrin.gif
Tada brandžios odos atgaivinimo ir jautrios jaunos odos programos unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitalija @ 2008 10 01, 20:45)

Labai daug čia klausimų - šiandien jau noriu miego blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas!
Mačiau skelbimą, kad vertimų biuras "Synergium" ieško kalbos redaktoriaus. Kažkodėl man atrodo, kad šis vertimų biuras ieško arba labai ilgai, arba labai dažnai. Gal ką nors žinote apie šį biurą?
Lengvos ir saulėtos dienos!
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2008 10 02, 08:24)
Labas rytas!
Mačiau skelbimą, kad vertimų biuras "Synergium" ieško kalbos redaktoriaus. Kažkodėl man atrodo, kad šis vertimų biuras ieško arba labai ilgai, arba labai dažnai. Gal ką nors žinote apie šį biurą?
Lengvos ir saulėtos dienos!

Jie tikrai nuolat ieško – kažkas įtartina unsure.gif

Mane vieną kartą kvietė, bet nenuėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 10 01, 19:45)
Mergaitės, išnašose lapas ir fondas trumpinami l. ir f., ar ne? Bent jau aš taip radau http://www.versme.lt/isnasos.htm, o visame darbe L. ir F.
Taip pat bet kokios išnašos gale juk vis tiek reikia taško? Net jei tik, pvz.,
Ten pat, p. 2.

Ar tame tinklalapyje nepasenę nurodymai dėl išnašų pateikimo? Ar tai nepasenę:
11.2. Ilgas brūkšnys su tarpais:
            birželio 18 d. – liepos 1 d., X a. pab. – XI a. pr.

Kur galima rasti tikslius įvariausių organizacijų, daugiausia išeivijos praeityje, pavadinimus? Gal kokioje enciklopedijoje?

wacko.gif nuo kai kurių. Jų ten gal pusšimtis, daugelį vienaip ar kitaip išsiaiškinau, bet:
UNRRA – darbe rašoma Jungtinių Tautų paramos ir atstatymo organizacija, randu visaip kaip, net ...pagalbos ir rekonstrukcijos.
BATUN – darbe rašoma Baltiečių Kreipimaisi į Jungtines Tautas, aš radau Baltijos valstybių apeliacijos į JTO g.gif
PET – darbe rašoma Pavergtos Europos Tautos, radau Pavergtųjų Europos tautų organizacija g.gif

Darbe apskritai beveik visų pavadinimų visi žodžiai pradedami didžiosiomis mega_shok.gif Ar teisinga didžiųjų raidžių rašyba:
1. Pasaulio lietuvių bendruomenė (organizacija)
2. Pasaulio lietuvių seimas
3. Draugija užsienio lietuviams remti
4. Laikinoji vyriausioji pasaulio lietuvių bendruomenės organizacinė vadovybė
5. Pasaulio lietuvių Informacijų taryba
6. Lietuvių katalikų pasaulio bendruomenė
7. Pirmasis pasaulio lietuvių kongresas
8. JAV lietuvių bendruomenė (čia organizacija)
9. Lietuvių informacijos centras

Ačiū...

Mergaitės, patarkit dėl tų išnašų. Prašau ax.gif Man rodos, tikrai turi būti taškas gale ir lapai, fondai trumpinami f. 1, l. 1, o ne F. 1, L. 1. O gal gali likti taip, kaip yra? Šimtai tų išnašų.
Ir dėl kai kurių pavadinimų...
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 02, 10:37)
Jie tikrai nuolat ieško – kažkas įtartina unsure.gif

O aš buvau nuėjusi ir žinau, kodėl tiek ieško. Dirbti reikia biure, o sąlygos ten doh.gif - daugybė kompų, žmonių minios, visi kalbasi, triukšmas, tvankuma... Kalhozas, ne biuras.
Atsakyti
Vitalija, man taip pat atrodo, kad išnašose mažosios raidės.
vadovėlyje visur darėme X a. pab. – XI a. pr. ilgą brūkšnį su tarpais ir VLKK nekibo, vadinasi, gerai.

didžiąsias raides taip ir rašyčiau - tik pirmąją didžiąją. čia taip pat 5. Pasaulio lietuvių informacijų taryba.
Papildyta:
o organizacijos turėtų būti enciklopedijoj. VLE yra BATUN - Baltų kreipimasis į Jungtines Tautas.
nepyk, kitų netikrinsiu, baisiai neturiu laiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 10 03, 11:47)
Mergaitės, patarkit dėl tų išnašų. Prašau ax.gif Man rodos, tikrai turi būti taškas gale ir lapai, fondai trumpinami f. 1, l. 1, o ne F. 1, L. 1. O gal gali likti taip, kaip yra? Šimtai tų išnašų.

Nežinau - čia bibliografų reikėtų klaust, nors man tos didžiosios keistokai atrodytų unsure.gif Neturiu nuomonės blush2.gif
Ir dėl kai kurių pavadinimų...

Čia reikia verst per visur ir aiškintis dėl kiekvieno pavadinimo, bet turiu labai daug darbo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Klim @ 2008 10 03, 11:55)
O aš buvau nuėjusi ir žinau, kodėl tiek ieško. Dirbti reikia biure, o sąlygos ten  doh.gif - daugybė kompų, žmonių minios, visi kalbasi, triukšmas, tvankuma... Kalhozas, ne biuras.

Tai gerai, kad ir negaišau laiko smile.gif

QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 03, 12:06)
Vitalija, man taip pat atrodo, kad išnašose mažosios raidės.
vadovėlyje visur darėme X a. pab. – XI a. pr.  ilgą brūkšnį su tarpais ir VLKK nekibo, vadinasi, gerai.

Niekur neparašyta, bet be tarpų "nesižiūrėtų" rolleyes.gif
didžiąsias raides taip ir rašyčiau - tik pirmąją didžiąją. čia taip pat 5. Pasaulio lietuvių informacijų taryba.

Taip, pavadinimo bent pirmoji didžioji raidė privaloma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 03, 11:44)
Niekur neparašyta, bet be tarpų "nesižiūrėtų" rolleyes.gif

o kaip tada su šia VLKK informacija g.gif
Brūkšnys yra skyrybos ženklas, juo skiriamos sakinio dalys, sakinių dėmenys, tiesioginė kalba (žr. Lietuvių kalbos rašyba ir skyryba, Vilnius, 1992, p. 136–137 ir kt.).
Brūkšnys taip pat rašomas tarp dviejų ar daugiau žodžių ar skaitmenų, žyminčių daiktų bei reiškinių vietos, laiko, kiekio, eilės ribas (pvz.: Traukinys Vilnius–Kaunas išvyks laiku. Lankytojai priimami 12.30–16.30 valandomis. Bibliotekoje lankausi 2–4 kartus per savaitę), žr. Lietuvių kalbos rašyba ir skyryba, Vilnius, 1992, p. 234; Lietuvių kalbos žinynas, Kaunas, 1998, p. 376.
Pastaba. Kai nurodomas laikotarpis, vartojamas brūkšnys (ne brūkšnelis) ir nepaliekama tarpų,
pvz.: 1996–2005 m. programa, spalio 6–7 d., 14.00–17.00.

Šiaip tai aš visa savo esybe esu už brūkšnį su tarpais. Ypač mane žudo kai reikia rašyti maršrutus, pvz., Antakalnis–Žirmūnai–Karoliniškės... o kai tų pavadinimų daug arba prisideda visokie Sodai–Ryto-2–Plento-1–Trakai...
Atsakyti
kai laikas, metai nurodomi skaičiais, taip, be tarpų. bet kai atsiranda XIX a. pabaiga - XX a. pradžia, tai be tarpų nei šis, nei tas. kaip Sophi sako, nesižiūri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 03, 13:22)
kai laikas, metai nurodomi skaičiais, taip, be tarpų. bet kai atsiranda XIX a. pabaiga - XX a. pradžia, tai be tarpų nei šis, nei tas. kaip Sophi sako, nesižiūri biggrin.gif

drinks_cheers.gif Tą patį norėjau parašyt. Atrodo, kad šitie dalykai dabar svarstomi ir naujojoj rašyboj gali būti jau kitaip ax.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti