Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(Sophi @ 2008 10 10, 20:30)
Bet kai tiems suaugusiems giliai dzinnn ta kalbos kultūra, tai azartas tokio darbo nulinis...

ne visiems, kaip ir mokykloj ax.gif bet mokykloj ir kalba, ir literatūra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 10, 21:30)
Bet kai tiems suaugusiems giliai dzinnn ta kalbos kultūra, tai azartas tokio darbo nulinis...

gal ir taip, bet jie egzaminą suinteresuoti išsilaikyti...
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 10 10, 21:35)
ne visiems, kaip ir mokykloj ax.gif bet mokykloj ir kalba, ir literatūra doh.gif

..ir atsakomybė, ir tėvai, ir auklėtojo darbas...ir dar daug visko...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 10 10, 21:35)

Mokykla irgi ne man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 10, 21:40)

o aš va 5 metus jau mokykloj, dabar atostogos....po to galvoju kažką keisti, todėl ir domiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandra--mandra @ 2008 10 10, 21:41)
o aš va 5 metus jau mokykloj, dabar atostogos....po to galvoju kažką keisti, todėl ir domiuosi smile.gif

oho - aš po 5 metų turbūt būčiau negyva blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 10, 21:45)
oho - aš po 5 metų turbūt būčiau negyva blush2.gif

man visai nieko, žinok biggrin.gif Ypač paskutiniai metai geri buvo smile.gif Myliu aš tuos vaikius ax.gif rolleyes.gif , bet savęs darosi gaila, todėl ir noriu pamėginti kažką keisti, jei išeis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandra--mandra @ 2008 10 10, 21:50)
man visai nieko, žinok  biggrin.gif Ypač paskutiniai metai geri buvo  smile.gif Myliu aš tuos vaikius  ax.gif  rolleyes.gif , bet savęs darosi gaila, todėl ir noriu pamėginti kažką keisti, jei išeis  blush2.gif

Kas nerizikuoja, ... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 10, 21:51)
Kas nerizikuoja, ... mirksiukas.gif

dėkui ir neteršiu jūsų temos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 10, 20:40)

su pradinukais kai dirbau nelietuvių mokykloj tai labai patiko, bet lietuvių su paaugliais ir dar tokias, kad doh.gif brrr... tai gal kažkiek vis dėl to esu pedagogė blush2.gif tik visada norisi ramesnio darbo tongue.gif bet, kai pagalvoji, niekur šiais laikais ramybės ir pastovumo nėr schmoll.gif

QUOTE(Sandra--mandra @ 2008 10 10, 20:52)
dėkui ir neteršiu jūsų temos  biggrin.gif

neterši mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

ar moksliniuose, baigiamuosiuose darbuose galima vartoti adaptuotas svetimvardžių formas? Yra Pinnebergas, Reutlingenas, Illinois, Clevelendas, Ohio, Connecticut, Pittsburgas, Washingtonas, bet daug kur ir Čikaga...
Suprantu, kad turi būti bent jau suvienodinta. Aš rašyčiau: Pinebergas, Roitlingenas, Ilinojus, Klivlendas, Ohajas, Konektikutas, Pitsburgas, Vašingtonas ir pan. Gal klystu? unsure.gif

Jei cituojama daug įvairiausių šaltinių (laiškų ir pan.), o juose neteisingai rašomi įvairių organizacijų pavadinimai, vis tiek reikia palikti taip, kaip yra, ar ne? Pavyzdžiui, Pasaulio Lietuvių Bendruomenė, nors teisingai turi būti Pasaulio lietuvių bendruomenė.

Ačiū 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 10 12, 11:47)
Sveikos,

ar moksliniuose, baigiamuosiuose darbuose galima vartoti adaptuotas svetimvardžių formas? Yra Pinnebergas, Reutlingenas, Illinois, Clevelendas, Ohio, Connecticut, Pittsburgas, Washingtonas, bet daug kur ir Čikaga...
Suprantu, kad turi būti bent jau suvienodinta. Aš rašyčiau: Pinebergas, Roitlingenas, Ilinojus, Klivlendas, Ohajas, Konektikutas, Pitsburgas, Vašingtonas ir pan. Gal klystu? unsure.gif

Visus šitus išvardytus turbūt reikėtų laikyti tradiciniais ir adaptuoti (VLKK 60-o nutarimo 5.4 punktas)
Beje, Klivlandas mirksiukas.gif
Jei cituojama daug įvairiausių šaltinių (laiškų ir pan.), o juose neteisingai rašomi įvairių organizacijų pavadinimai, vis tiek reikia palikti taip, kaip yra, ar ne? Pavyzdžiui, Pasaulio Lietuvių Bendruomenė, nors teisingai turi būti Pasaulio lietuvių bendruomenė.

Galima prirašyti, kad kalba netaisyta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 12, 11:05)
Visus šitus išvardytus turbūt reikėtų laikyti tradiciniais ir adaptuoti (VLKK 60-o nutarimo 5.4 punktas)
Beje, Klivlandas mirksiukas.gif

Galima prirašyti, kad kalba netaisyta ax.gif

Ačiū, Sophi 4u.gif Ką be tavęs daryčiau blush2.gif
Dėkui ir už Klivlandą. Žodyną „Europa“ turiu po ranka, tai Pinebergą, Roitlingeną pasitikrinau, o „Amerikos“ dar neįsigijau, reikės į biblioteką šuoliuoti arba knygyne pavartyti ir pasitikrinti.
„Europa“ labai labai praverčia, „Amerikos“ rečiau prireikia, bet irgi pasitaiko... Beje, nesuprantu, kaip už toookį atsakingą ir sudėtingą darbą ruošiant panašius leidinius gali taip mažai mokėti. Tai juk ne šiaip kokia knygutė, daugybė žmonių po to žodynu naudojasi. Valstybė tokį darbą turėtų finansuoti ypač dosniai.
Atsakyti