Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(Vitalija @ 2008 10 27, 11:32)
Ačiū 4u.gif

Techniniu požiūriu sukurtas ant „Golf“ bazės, „Sciroco“... Vok. Auf dem technischen Konzept des Golf basierend...
Kitoje vietoje jau „Golf“ bazėje sukurto sedano... Vok. auf Golf-Basis.
Passat bazėje sukurto sedano. Vok. auf Passat-Basis.
Vyrukai sako, kad čia turimas omenyje pats pagrindas, karkasas, bet man vis tiek kažkaip nepatikimai atrodo, ypač vietininkas unsure.gif

Apie automobilius nieko nenusimanau, bet sakyčiau „Golf“ pagrindu ax.gif
Išmetamosios dujos, bet jei sumažinti automobilių išmetamų dujų emisiją, <...>, tai įvardžiuotinės formos tikrai nereikia, ar ne?

Reikia įv. formos - čia terminas.
Plastmasės gamykla, o ne plastmasių gamykla? Randu, kad keičiama ir plastikas, plastmasė daugiau šnek. Vok. Kunststoffabrik.

Plastiko gamykla.
Jei vartojami autentiški vietovardžiai, ar rišliame tekste New Jersey valstijoje vis tiek nereikėtų galūnės? Gal jau nusišneku blush2.gif

Manau, kad čia apskritai reikėtų adaptuoti - Naujojo Džersio valstijoje ax.gif
Pradėjo surinkinėti. Ar gerai tas daugkartinis veiksmas? Nerandu staigiai, kur apie tai rašoma...

Negerai - DKK.
Dgs. pardavimai keičiama į vns. ne tik pareigų pavadinimuose, ar ne?

Taip.
Papildyta:
QUOTE(miegelis @ 2008 10 27, 12:30)
Merginos, o proto ribose kas per pasakymas, greičiausiai koks šnekamasis? Kainuoja proto ribose? Nors jei protinga kaina nėra klaida, anot vlkk, tai gal galiu ir proto ribas palikt straipsnyje???

Žargonas čia cool.gif
Papildyta:
QUOTE(miegelis @ 2008 10 27, 13:17)
Dėkui, pataisiau gera kaina. Aš mėgstu kartais pasikapstyti, kad nepritaisyčiau be reikalo, bet vat vargas, kad kartais neišmanau, kur kapstytis...

Geros kainos reikšmė - didelė kaina mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 10 27, 13:29)
gaminama dezodorantų, šampūnų, losjonų, tualetinių vandenų, odekolonų... pastaruosiuose dviejuose man norėtųsi vns. g.gif

drinks_cheers.gif Ir man smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 27 spalio 2008 - 20:05
Su DKK įdomiai... tuos atvejus, kur pavyzdžiuose, regis, prikelta naktį ištaisyčiau, o vat čia man atrodė tiesiog kartotinis (ne tęstinis kartinis) veiksmas, nors... kai susimąstau... gal ir tiesiog pradėjo rinkti...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 10 27, 20:18)
Su DKK įdomiai... tuos atvejus, kur pavyzdžiuose, regis, prikelta naktį ištaisyčiau, o vat čia man atrodė tiesiog kartotinis  (ne tęstinis kartinis) veiksmas, nors... kai susimąstau... gal ir tiesiog pradėjo rinkti...

Man taip atrodytų.
Atsakyti
Sophi, tu čia etatinė patarėja, reikėtų jau pradėt imt užmokestį iš mūsų wink.gif
Tai aš dar paklausiu... dėl adaptavimo... Jei pavardė Vysotsaja, tai viskas aišku - naudininkas Vysotskajai, o ką daryt kai pavardė Vysotskaja "šiuolaikinė", t. y. Vysotskaya... naudininkas Vysotskayai g.gif
ir dar yra vienas lnksnis, kurį matydama abejoju - tai naudininkas, konkrečiau naudininkas ar bendratis tikslui reikšti... vis abejoju, kaip nustatyti, yra ten tas tikslas ar ne rolleyes.gif pvz., vartojamas tulžies akmenų gydymui... man regis čia yra tikslas ir reikia bendraties unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 27 spalio 2008 - 20:50
QUOTE(AŠA @ 2008 10 27, 20:37)
Sophi, tu čia etatinė patarėja, reikėtų jau pradėt imt užmokestį iš mūsų wink.gif

irnesakyk.gif Pamankštint smegenis man visai patinka ir be užmokesčio bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 10 27, 20:37)
o ką daryt kai pavardė Vysotskaja "šiuolaikinė", t. y. Vysotskaya... naudininkas Vysotskayai g.gif

Kas čia per naujovės - pirmą kartą matau blink.gif Kitaip neįsivaizduoju - tik Vysotskajai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 27, 20:49)
Kas čia per naujovės - pirmą kartą matau blink.gif Kitaip neįsivaizduoju - tik Vysotskajai ax.gif

Reiks gal kada į VLKK suktelt tongue.gif o šių naujovių tai pastaruoju metu pas mus marios, oi vargsta mokytojai atestatus išrašinėdami (išrašydami) cool.gif o mes tokių absurdų prisižiūrim blink.gif Pvz., žmogelis buvo sau Čurakov, ateina kurią dieną, žiūriu, jau Churakov... tai čia tik gėlytės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 10 27, 20:55)
Reiks gal kada į VLKK suktelt tongue.gif o šių naujovių tai pastaruoju metu pas mus marios, oi vargsta mokytojai atestatus išrašinėdami (išrašydami) cool.gif o mes tokių absurdų prisižiūrim blink.gif Pvz., žmogelis buvo sau Čurakov, ateina kurią dieną, žiūriu, jau Churakov... tai čia tik gėlytės doh.gif

Specifiniai tie perrašos dalykai - nelabai aš juos išmanau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 27, 21:09)
Specifiniai tie perrašos dalykai - nelabai aš juos išmanau smile.gif

o man dažnai tenka susidurti verysad.gif yra sena gera knygelė kaip perrašyt iš rusų, yra VLKK perrašos iš kelių kalbų, bet vat apie naujienas kol kas visi tyli, nes, kiek supratau, VLKK ir Teisingumo bei Vidaus reikalų ministerijos nelabai tarpusavyje sutaria unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 10 27, 20:11)
Manau, kad čia apskritai reikėtų adaptuoti - Naujojo Džersio valstijoje ax.gif

Aaaačiū, tu angel.gif
O jei visoje knygoje autentiški vietovardžiai, ar galima vienui vieną Naująjį Džersį palikti? Maniau, kad reikia laikytis vieno principo. Nieko nebus, reikės laisvalaikiu daugiau svetimvardžius pastudijuoti ax.gif
Ar kapitalo įdėjimas ir rinkos žaidėjai gerai? Man jau paranoja tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 10 27, 21:30)
Aaaačiū, tu angel.gif
O jei visoje knygoje autentiški vietovardžiai, ar galima vienui vieną Naująjį Džersį palikti? Maniau, kad reikia laikytis vieno principo. Nieko nebus, reikės laisvalaikiu daugiau svetimvardžius pastudijuoti ax.gif
Ar kapitalo įdėjimas ir rinkos žaidėjai gerai? Man jau paranoja tongue.gif

su įdėjimu kažkas ne taip, įnašas gal ar koks kitas žodis yra unsure.gif
o kaip su naudininku vartojamas tulžies akmenų gydymui... man regis čia yra tikslas ir reikia bendraties g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 10 27, 21:30)
Aaaačiū, tu angel.gif

Priklauso nuo to, kokio žinomumo tie kiti vietovardžiai. Žinomesnius reikėtų adaptuoti ax.gif Pavyzdžiui, jei bus Paryžius ir 10 mažai žinomų Prancūzijos vietovardžių, tai Paryžius vis tiek bus Paryžius - nebus Paris ar kaip ten kitaip smile.gif
Ar kapitalo įdėjimas

Jei veiksmas - kapitalo įdėjimas, jei pinigų suma ar pan. - kapitalo įdėjinys.
rinkos žaidėjai

Rinkos dalyviai unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 10 27, 21:37)
o kaip su naudininku vartojamas tulžies akmenų gydymui... man regis čia yra tikslas ir reikia bendraties g.gif

Visa konstrukcija čia man įtartina: gydomos ligos, o akmenys g.gif Gal vartojamas tulžies akmenligei gydyti unsure.gif
Atsakyti
Nauji mūsų namai
Atsakyti