Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia, žalia kur dairais!

QUOTE(peppi @ 2008 06 15, 19:38)
labai malonu nes dalyves "insi" postuose praktiškai visur būtų ką ištrinti...
bet aš kažkaip dar spėjau perskaityti g.gif
tikėkimės, kad ypatingai reikli bei gi kogero pati puikiai fotogarfuojanti ir prie viso to didi kritikė insi išsiplaus savo burnyte smile.gif

na labai norėtųsi ir man, kuo dagiau tolerancijos, bet kad ne viską ir aš galiu, bandau palaikyti bendrą tvarką, bet negaliu būti robotas 24h prie kompiuterio smile.gif

dalį postų pašalinau, kad neįsisiūbuotų bereikalingas incidentas smile.gif
(jei kas pergyvena, kad viršijau įgaliojimus, pašalintieji postai moderatorėms yra matomi).

konkurse pastebėjau, kad labai daugumą mamų žavi pienės tongue.gif labai daug nuotraukų su jom/jose smile.gif
Atsakyti
Nieko, su laiku išnaikinsime tą lietuvišką norą visus apkalbėti ir srutom apipilti biggrin.gif
Neįmanoma į taisykles įtraukti viską,kaą žmogus turėtų suvokti pats.

Man pirmiausia akis kliūva už aiškiai išreikštų nuotraukų, ypač nuotaikinga ir meniška nuotrauka su šienu ax.gif mergaitė su gražiais rūbeliais pasakiško grožio bet pastebiu klaidelę - nukirptos kojytės, netilpo į kadrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 15 birželio 2008 - 18:49
neypatingai reikli ir fotografuojanti tik savo malonumui kritikė linki peppi to paties mirksiukas.gif ir mano, kad ši nuotraukytė labai graži - ryškios spalvos, ne tik žolė, bet ir gėlės, bei graži mergytė thumbup.gif :
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 06 15, 11:46)
man irgi keista, kad supermamos, tokios netaktiškos ir piktos doh.gif
off topic, bet ar 'sekso ir miesto' konkurse bus antram klausimui pateiktas teisingas atsakymo variantas ar reikia spėti, ko organizatoriai nori? g.gif

vikipedijoj viskas yra biggrin.gif beveik visi ats, pasufleruosiu biggrin.gif
Atsakyti
Dėl tos pačios priežasties, kaip ir ankstesni postai: pagal fotokonkursų taisykles draudžiama atskleisti nuotraukos autorystę iki konkurso pabaigos (ar tai padarys pati autorė, ar kita narė)
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2008 06 15, 21:36)
Dėl tos pačios priežasties, kaip ir ankstesni postai: pagal fotokonkursų taisykles draudžiama atskleisti nuotraukos autorystę iki konkurso pabaigos (ar tai padarys pati autorė, ar kita narė)

Suprantu, bet niekas neatskleide, kas ten toje nuotraukoje, ar as cia viena nieko nesupratau blush2.gif g.gif as tik pasakiau, kad cia ta pati moteris... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 06 15, 19:56)
neypatingai reikli  ir fotografuojanti tik savo malonumui kritikė linki peppi to paties mirksiukas.gif  ir mano, kad ši nuotraukytė labai graži - ryškios spalvos, ne tik žolė, bet ir gėlės, bei graži mergytė thumbup.gif  :

Mergytės veidukas neryškus, šešėlyje. Kepurėlė, rūbeliai "išdegę". Pirmiausia dėmesį patraukia raudona gėlių spalva (o fotograuota tai mergytė). Labai neaišku į ką fokusuota. Neteisinga kompozicija. Techniškai ši foto prasta.

Atsakyti
QUOTE(Ieva @ 2008 06 15, 20:51)
Suprantu, bet niekas neatskleide, kas ten toje nuotraukoje, ar as cia viena nieko nesupratau blush2.gif  g.gif as tik pasakiau, kad cia ta pati moteris... smile.gif

Na man kaip naujokei irgi taip pasirodė
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2008 06 14, 16:46)
Ne, tik va toks "auto correct", akis raudonas nuimti galima, taisykles rašiau ne aš, bet kaip suprantu į ta žodį "montažas" įeina ir rėmelių uždėjimas, spalvų keitimas, ir kiti efektai, kurie neleistini.

Ruste, noriu paklausti, ar nebuvo kažkada paskutiniu metu koreguotos taisyklės? Keliuose konkursuose nedalyvavau, naujienų nesekiau, bet man kažkodėl išlikę atminty, kad anksčiau prie leistinų korekcijų buvo minimi kontrastas ir spalvos? Gal aš dėl to ir klystu, nesiginčiju.

Bet dėl to, kad galima taisyti tik su "auto correct" - čia man naujiena, ir man dėl to labai gaila, kad taisyklės šiuo požiūriu yra trumparegiškos ir neskatinančios žmonių mokytis fotografuoti ir paruošti savo nuotraukas geriau. Ne tik kad neskatinančios, bet draudžiančios. (suprantu, kad ne Tu jas rašei, tad tikrai nepriimk kaip asmeninio priekaišto).

Auto correct tikrai yra kartais gerai, geriau negu nieko, ir esu čia ne kartą raginusi mamytes šia galimybe naudotis. Bet kartais jis visai nugrybauja, tad kodėl tų pačių dalykų, ką taiso "auto correct" - šviesumo/šešėlių, kontrasto, spalvų - negalima sutvarkyti kitomis, subtilesnėmis priemonėmis? Tam yra ne tik fotošopas, kuris čia daug kam kaip keiksmažodis, yra daugybė paprastesnių ir kiekvienam prieinamų programų. Juk svarbu ne kaip, o kas padaryta, koreguota - minimalūs pataisymai, kaip rašybos klaidų ištaisymas rašte.

Na, suprantu, nieko čia nepadarysi. Kaip ir sakei - vis tiek niekas to nemato ir neatskiria, ir vis tiek visuose konkursuose dalyvauja nuotraukų, apdorotų tikrai ne "auto correct" programomis. Na tik nelogiška man tai atrodo ir tiek... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elge @ 2008 06 15, 23:45)
Ruste, noriu paklausti, ar nebuvo kažkada paskutiniu metu koreguotos taisyklės? Keliuose konkursuose nedalyvavau, naujienų nesekiau, bet man kažkodėl išlikę atminty, kad anksčiau prie leistinų korekcijų buvo minimi kontrastas ir spalvos? Gal aš dėl to ir klystu, nesiginčiju.

Bet dėl to, kad galima taisyti tik su "auto correct" - čia man naujiena, ir man dėl to labai gaila, kad taisyklės šiuo požiūriu yra trumparegiškos ir neskatinančios žmonių mokytis fotografuoti ir paruošti savo nuotraukas geriau. Ne tik kad neskatinančios, bet draudžiančios. (suprantu, kad ne Tu jas rašei, tad tikrai nepriimk kaip asmeninio priekaišto).

Auto correct tikrai yra kartais gerai, geriau negu nieko, ir esu čia ne kartą raginusi mamytes šia galimybe naudotis. Bet kartais jis visai nugrybauja, tad kodėl tų pačių dalykų, ką taiso "auto correct" - šviesumo/šešėlių, kontrasto, spalvų - negalima sutvarkyti kitomis, subtilesnėmis priemonėmis? Tam yra ne tik fotošopas, kuris čia daug kam kaip keiksmažodis, yra daugybė paprastesnių ir kiekvienam prieinamų programų. Juk svarbu ne kaip, o kas padaryta, koreguota - minimalūs pataisymai, kaip rašybos klaidų ištaisymas rašte.

Na, suprantu, nieko čia nepadarysi. Kaip ir sakei - vis tiek niekas to nemato ir neatskiria, ir vis tiek visuose konkursuose dalyvauja nuotraukų, apdorotų tikrai ne "auto correct" programomis. Na tik nelogiška man tai atrodo ir tiek...  4u.gif  4u.gif  4u.gif

taisyklės kelbia štai ką:

<9. Fotokonkurse nebus tvirtinamos tos nuotraukos, kurios buvo apdorotos naudojant fotomontažą (foto nuotraukų jungimas į vieną atvaizdą, pašalinių objektų įtraukimas į kadrą kompiuteryje, papildomos grafikos ir kitų dailės elementų naudojimas). Gali būti pakoreguotas ryškumas, pašalintas "raudonų akių" defektas, ar fotografuojant nudojami filtrai – įspūdžio, spalvų sustiprinimui, bet ne fotomontažas, nebent konkretaus konkurso taisyklėse bus nurodyta kitaip.**>

manau tas "auto correct" į tai ir tinka.
ir taisyklėse tik apie anonimiškumą aš pati įrašiau sakinį, o jos buvo ir tebėra tokios kokias "paveldėjau" iš Aurėjos.

tas minimalus, neakivaizdus, nerėžiantis akių koregavimas leistinas, juolab, kad daugumoj nuotraukų jis ir panaudotas, ir tai labai pagyvina nuotraukas.

neleistini koliažai, montavimai į vieną kelių nuotraukų, uždėti rėmeliai, įterpti kokie objektai (tarkim drugelis ant intymios vietos), padarytas "tapyto paveikslo efektas" ir pan.
čia nesuminėsiu visų, nes ne visus ir žinau kaip vadinasi.

konkurse siekiama, kad nuotraukos būtų kuo natūralesnės, kad laimėtų ne graži aplinka,prabangūs baldai, o būtent išmoningas temos atskleidimas, gražus pavadinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 16 birželio 2008 - 08:27
QUOTE(peppi @ 2008 06 15, 19:18)
smalsu viena - kodel leidžiami tokie nuotraukų komentarai, kuriuose yra žodžiai "šlykštu" "bjauri nuotrauka" g.gif
konstruktyviai kritikai išreikšti tokių žodžių neprireiktų ax.gif
juk tai žemina nuotraukoje esančio žmogaus garbę ir orumą ax.gif

Oiii, nugriūsiu lotuliukas.gif Negaliu lotuliukas.gif doh.gif Mieloji, Peppi, tai juk tu kritikuodama kitų nuotraukas mėgėja pasišvaistyti tokiais žodžiais, dėl kurių čia dabar kraupsti lotuliukas.gif Nemalonu, kai lazda atsisuka į tave pačią? ax.gif
Atsakyti
Man tai labai idomu, kodel i konkursa neneda niekas vestuviniu nuotrauku.... juk jos tokios grazios ir tikrai gali konkuruot su graziais leliais smile.gif Ar ju negalima det mastau.gif
Atsakyti