Įkraunama...
Įkraunama...

Mano kvepalų kolekcija

QUOTE(Africa @ 2008 08 06, 08:37)
  Kodėl čia visos tokios pasiduodančios madai???
Kur individualumas?  unsure.gif

Taigi, mada yra tas pats minios/bandos jausmas, o žmogus ir yra bandos sutvėrimas (be ironijos ar įžeidimų žmonijai mirksiukas.gif ). Todėl būti bandoje, minioje, būti madingam yra lengviau, paprasčiau, įprasčiau, jaukiau, na, tiesiog prigimtis tokia. Individualumas sveikintinas dalykas, bet nieko blogo buvime „tokiu, kaip visi“. O ėjimas prieš bandą vien dėl ėjimo - bukaprotiškumas.

Niekam netaikau, šiaip pasifilosofuoju. mirksiukas.gif

JVana - rodyk, a? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 06, 09:30)
Ferrari, tavo būsena aiški

Atsimeni, kažkda sakiau, kad nesikvėpinu lengvais kvepalais ir tokių neturiu. Ir tai ne forumo ir niekieno kito įtaka. Kvėpinausi Organza ir Roma kai man buvo 18, SM deja dar nebuvo tuo metu.
Kai kurie buteliukai nedaug nupurkšti, nes įsigyti neseniai, bet nelaikau nė vienų dėl mads, kurie man nelimpa iškart parduodu arba palieku mamai.
Aš maniau, kad kokią maniakinę depresinę psichozę diagnozuosi smile.gif

QUOTE(Africa @ 2008 08 06, 09:37)
Chi chi, kaip bebūtų net man pačiai keista, šiuo atveju aš sutinku su Subjektyviusios  žiauriai išrėžta tiesa.  doh.gif Galite užmėtyti mane ponidoriukais.  biggrin.gif   Pamačiusi Ferrari kratinuką, panašiai pagalvojau. Ar toks kvepalų rinkinys galėjo būti pateiktas mūsų apžvalgai prieš metus ar pusmetį?  mirksiukas.gif  Kodėl čia visos tokios pasiduodančios madai???
Kur individualumas?  unsure.gif

O kokia ta forumo mada? Ar SM forumas yra vienintelis? Parfumerijos forumo senbuvės man ne autoritetas, nors ir gerbiu kai kurių sugebėjimu aprašyti kvapus ir žiniomis bei domėjimusi apie parfumerją. Man deja labiau patinka kaip rusaitės aprašo kvapus ir jų reiškiamos emocijos apie vienus ar kitus kvepalus. O SM pastaruoju metu apskritai nieko įdomaus kvepalų subforume nerašoma. Dolce Vita nepasirodo ir niekas plačiau neaprašo kvapų.

Aš neturiu nei tiek laiko nei noro, kad išuostyčiau visą kristutės asortimentą, ateinu į forumą, paskaitau, apie kvepalus, ir jei kuris nors aprašymas mane sudomina, imu jais domėtis, jei turiu galimybę uostau, o jei ne perku neuosčius.

QUOTE(pepė @ 2008 08 06, 09:39)
Ferrari ,jei ne paslaptis kur pirkai L'Heure Bleue?Gal gali trumpai aprasyt kvapa ir kuom jis tau patiko? smile.gif

L'Heure Bleue pirkau ebėjuje. Man patinka jų skleidžiama šiluma, jie šiek tiek sunkūs, bet tuo pačiu švelnūs. Man jie dvelkia smilkalais ir pudrinėm gėlėm. Ir jų sudėtyje yra bergamotė ir ylang-ylang, tai mano mėgstamiausios sudėtinės dalys kvepaluose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 06 rugpjūčio 2008 - 10:46
QUOTE(Ferrari @ 2008 08 06, 11:44)
Ir jų sudėtyje yra bergamotė ir ylang-ylang, tai mano mėgstamiausios sudėtinės dalys kvepaluose  4u.gif

Ne į temą biggrin.gif O Earl Grey arbatą mėgsti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 08 06, 11:49)
Ne į temą biggrin.gif O Earl Grey arbatą mėgsti?  4u.gif

Pastaruosius porą metų arbatos beveik negeriu, tik kavą ir vandenį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Africa @ 2008 08 06, 10:26)
Na šiuo atveju aš neturiu omeny vien tik  "užpultosios" Ferrari.  Pasikartosiu, tokią nuomonę aš asmeniškai susidarau paskaičiusi mūsų subforumą ir bendraminčių parfmaniakes, ypač "naujokes".  Visos skuba nusipirkti visuotinai forume išliaupsintus kvepalus, nė nežinodamos, kaip  jie kvepia, nors daugelis iš panų,  drįstu taip teigti, nėra deramai susipažinusios  su kristutės ir sarmos asortimentu. O ten uostyti tikrai labai yra ką.  biggrin.gif  IMHO.  mirksiukas.gif

Tos pačios jūsų minimos naujokės vieno susibėgimo "apsiuostymui" metu daugmaž vieningai sutarė, kad mados subforume egzistuoja. Bet ar visos aklai toms madoms pasiduoda - čia jau atskiras klausimas. Pvz, aš neperku kvepalų jų prieš tai nepauoščiusi, nors tikrai bandau susipažinti su taip pačiai čia liaupsinamais ar peikiamais kvapais.
Man asmeniškai šitas postas panašus į kai kurių kitų dalyvių, nesuprantančių domėjimosi kvepalai, suabsoliutintą nuomonę, su kuria pačios senbuvės nesutinka ir ginčijasi.

QUOTE(Minerva @ 2008 08 06, 11:35)
Africa, sutikti nelabai galiu. Dieve duok, kad mados būtų domėtis kokybiškais, Lietuvoje parduotuvėse nesutinkamais kvepalais, ......
...
Tik patarimas pradedančiosioms kolekcionierėms: raskite savo kolekcijoms idėją, kažkokią liniją, kurios bandytumėte laikytis. Pvz. konkretaus kūrėjo kvepalai, konkrečių mados namų kvepalai, kvepalai, turintys konkrečią sudėtinę dalį, kažkokios tematikos kvepalai, galų gale, kvepalai, kurie susiję su jums svarbiais prisiminimais. Taip jūsų kolekcijos įgaus prasmę ir bus labai įdomios ir kitiems
4u.gif

Pritariu Minervai - reikėtų tik džiaugtis, jog tam tikra prasme kvepalų žinovės diktuoja tam tikras madas ir savo žiniomis bei kvepalų aprašymais galbūt skatina domėtis kai kuriais kvapais.
O dėl kolekcionavimo - vėlgi, neabsoliutinkim. Seniai jau bivo sutarta, kad daugelis iš mūsų nekaupia kolekčijų pagal tam tikrą kriterijų, daugeliu atveju tai tėra "kratinukai" mėgiamų kvapų. Aš netapsiu kolekcioniere, tiesiog domiuosi kvepalais ir bandau turėti tuos, kuriais noriu ir galiu kvėpintis.

Atsakyti
QUOTE(Ferrari @ 2008 08 06, 11:52)
Pastaruosius porą metų arbatos beveik negeriu, tik kavą ir vandenį  4u.gif

Earl Grey arbata yra su bergamote, kuri ir man fantastiškai kvepia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 08 06, 11:35)
Tik patarimas pradedančiosioms kolekcionierėms: raskite savo kolekcijoms idėją, kažkokią liniją, kurios bandytumėte laikytis. Pvz. konkretaus kūrėjo kvepalai, konkrečių mados namų kvepalai, kvepalai, turintys konkrečią sudėtinę dalį, kažkokios tematikos kvepalai, galų gale, kvepalai, kurie susiję su jums svarbiais prisiminimais. Taip jūsų kolekcijos įgaus prasmę ir bus labai įdomios ir kitiems 4u.gif

O dabar jau aš nesutinku bigsmile.gif Turimi kvepalai yra visų pirma sau, tad tai, ką šiame subforume skambiai vadiname "kolekcijomis", visai neturi būti įdomios kitiems. Mano, pavyzdžiui, svarbiausias kriterijus perkant kvepalus yra "man patinka ir jais noriu kvepėti".

Kadangi nemanau, kad savo "kratinukus" demonstruojančios, įskaitant ir mane, yra tikrosios kolekcionierės, neverta ir užsibrėžti dirbtinių ribų. Vadovaujiesi savo galva ir uosle, vat ir viskas.

Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 08 06, 11:54)
Earl Grey arbata yra su bergamote, kuri ir man fantastiškai kvepia  rolleyes.gif

nu dabar pasiduosiu forumo įtakai ir eisiu ieškot arbatos su bergamote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimaz @ 2008 08 06, 11:52)
O dėl kolekcionavimo - vėlgi, neabsoliutinkim. Seniai jau bivo sutarta, kad daugelis iš mūsų nekaupia kolekčijų pagal tam tikrą kriterijų, daugeliu atveju tai tėra "kratinukai" mėgiamų kvapų. Aš netapsiu kolekcioniere, tiesiog domiuosi kvepalais ir bandau turėti tuos, kuriais noriu ir galiu kvėpintis.

Yra mėgstamų kvepalų rinkiniai ir yra kolekcijos - tikra tiesa. Ech, kaip norėtųsi matyti daugiau kolekcijų, o ne tik kokybiškų rinkinių... (naivuolė, ania?) rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Ferrari @ 2008 08 06, 11:58)

nu dabar pasiduosiu forumo įtakai ir eisiu ieškot arbatos su bergamote  smile.gif

hihihi.gif Svarbiausia, tu ją pauostyk - gerti nebūtina smile.gif
Atsakyti
Minerva, ir labai gerai, kad nesutinki su mano nuomone. 4u.gif Ją kiekviena turime savo, asmeninę, ir ačiū die. Man tokia mintis šovė, pamačius krūvelę Hermes'ų bei "retųjų" , čia išliauspsintų Guerlain'ų. Tik tiek. smile.gif
O šia daugumai "skaudžia" tema man jau seniai knietėjo pasisakyti. O šiandien pasitaikė gera proga. Dar kart sakau, tai mano asmeninė nuomonė, garsiai išdrįsta pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(centifolija @ 2008 08 06, 11:56)
O dabar jau aš nesutinku  bigsmile.gif Turimi kvepalai yra visų pirma sau, tad tai, ką šiame subforume skambiai vadiname "kolekcijomis", visai neturi būti įdomios kitiems. Mano, pavyzdžiui, svarbiausias kriterijus perkant kvepalus yra "man patinka ir jais noriu kvepėti".

Kadangi nemanau, kad savo "kratinukus" demonstruojančios, įskaitant ir mane, yra tikrosios kolekcionierės, neverta ir užsibrėžti dirbtinių ribų. Vadovaujiesi savo galva ir uosle, vat ir viskas.

Teta Centifolija, leiskite nepritarti biggrin.gif O kodėl yra blogai paskatinimas turėti kolekciją, o ne tik kvepalų rinkinį? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 08 06, 12:04)
Teta Centifolija, leiskite nepritarti biggrin.gif O kodėl yra blogai paskatinimas turėti kolekciją, o ne tik kvepalų rinkinį? mastau.gif

Aš pasakysiu savo kuklią nuomonę, kodėl nekaupiu kolekcijos: esu elementari, primityvi kvapų mėgėja, perku tik savo nosies išbandytus kvepalus, o ne todėl, kad tai patinka daugumai "profių", senbuvių ir pn. O kolekcija - jau visai kitas lygmuo. Man "skauda" širdį turėti, laikyti kvepalus ir nesikvėpinti jais.
Atsakyti