Sveiki visi.Malonu vėl sugrįžti į bendraminčių būrį ir sužinoti apie tiek gražių pasiekimų. Tik gaila,kad dėl gyvenimo tempo nevisada galiu parašyti apie mus.Mykolas po vasaros pradėjo vėl aktyviai sportuoti.Vis dažniau pats kalba pie vaiksčiojimą.Įsitveria į sofą ir staliuką ir dėliodamas rankas bei makaluodamas kojytėmis " praeina" tą atstumą,apsisuka ir vėl daro tą patį.Svarbiausiai,kad žiūrovų būtų.O šiaip tai pats nuo žemės užlipa ant sofos ar lovos ir nulipa.Dar vienas didelis Mykolo džiaugsmas-sportinis vežimėlis.Juo važiuoja labai išdidžiai ir visiems rodo,kokie pasvirę ratai ir kaip lengva manevruoti.Yra matęs per TV,todėl save vadina "tikru sportininku".Gera žavėtis jo optimizmu.
QUOTE(mikele @ 2008 09 26, 15:31)
Sveiki visi.Malonu vėl sugrįžti į bendraminčių būrį ir sužinoti apie tiek gražių pasiekimų. Tik gaila,kad dėl gyvenimo tempo nevisada galiu parašyti apie mus.Mykolas po vasaros pradėjo vėl aktyviai sportuoti.Vis dažniau pats kalba pie vaiksčiojimą.Įsitveria į sofą ir staliuką ir dėliodamas rankas bei makaluodamas kojytėmis " praeina" tą atstumą,apsisuka ir vėl daro tą patį.Svarbiausiai,kad žiūrovų būtų.O šiaip tai pats nuo žemės užlipa ant sofos ar lovos ir nulipa.Dar vienas didelis Mykolo džiaugsmas-sportinis vežimėlis.Juo važiuoja labai išdidžiai ir visiems rodo,kokie pasvirę ratai ir kaip lengva manevruoti.Yra matęs per TV,todėl save vadina "tikru sportininku".Gera žavėtis jo optimizmu.
Kiek atmenu Mykoliukas labai jau miniatiurinis

QUOTE(amriirm @ 2008 09 26, 13:01)
Sveiki,
Kaip visu pasiilgau....
Mums tie gyvenimo isbandymai ir suteike daugiau jegu ir tiek visko turejome pasiekti ko kitomis salygomis net nebutume pagalvoje siekti
mano sunus jau 11kl. reikes galvoti apie specialybe net nezinau kur ji reiketu nukreipti? gal kas turit kokiu patarimu
Kaip visu pasiilgau....
Mums tie gyvenimo isbandymai ir suteike daugiau jegu ir tiek visko turejome pasiekti ko kitomis salygomis net nebutume pagalvoje siekti

mano sunus jau 11kl. reikes galvoti apie specialybe net nezinau kur ji reiketu nukreipti? gal kas turit kokiu patarimu

Sutinku, kol neatsitinka kokia beda ar liga neuzklumpa -nesuzinai savo galimybiu. Garsiausiai skundziasi tie, kurie, mano manymu, turi tik nemalonumu. Paziurekit ten kur susirenka neigalieji (kai kurie netgi su labai aukstais pakenkimais)- jie niekad nedejuoja. Uztat musu 73 metu mociutei, kai teko pradeti vaiscioti pasiremiant lazdele-oi, oi koks verkimas prasidejo. O as buciau labai laiminga jei mano 25 metu vaikinas taip galetu vaiksciot.
Kas del jusu sunaus specialybes-tai gal jis pats turi kokiu minciu, noru. Aisku tevai turi patarti. Pagalvokit ir apie LKKA. Ten grupese susirenka paprastai ivairias negalias turintys zmones-tai ir kompleksu maziau, atsiranda pasitikejimas.
Aguti, kaip puiku, kad dabar ir tokie vaikeliai gali lankyti darzelius. Mes savo laiku galejom apie tai tik pasvajoti. Prisimenu baigesi mano dekretas ir nunesiau pareiskima i darba, kad atleistu, nes nebuvo kur deti Mariaus. Ir atleido, nors neturejo teises, nes paskyrimo dar nebuvau atidirbus, o cia as tuoj ir vel pradejau lauktis. Tai ir gimdziau dukra, kaip koki nelegala, kaip nedirbanti motina-nei tau dekreto, nei pasalpos... O dabar kaip puiku Ugniukui bus- ir su vaikais pabendraus ir pasimokys kazko, ir mamyte bus linksmesne, grazesne, labiau atsipalaidavusi. Juk tas sedejimas namuose su vaiku, kaip as sakau "virimas savo sultyse"- tikrai issekina.
Aisku tavo specialybes pasirinkima nuleme Ugniaus liga. Kol mums viskas gerai, tai mes net negalvojam, kad yra kazkur serganciu ar apleistu. O kokia konkreciai bus tavo specialybe, kaip vadinasi?
O del teisiu, tai vistiek anksciau ar veliau butum jas issilaikius. Aisku geriau kol esi jauna, nes as issilaikiau senatveje
(42 m.)- tai ir nera is manes geros vairuotojos-vaziuoju per prievarta ir tik krastutiniu atveju
.
Papildyta:
Na va, padariau pradzia ir prasau nebeapleisti temos. Mamytes, rasykit, netingekit. Keli sakinukai vakare tikrai nera daug, o ir laiko daug neuzims-maziau po saldytuvus nardisim
.
Aisku tavo specialybes pasirinkima nuleme Ugniaus liga. Kol mums viskas gerai, tai mes net negalvojam, kad yra kazkur serganciu ar apleistu. O kokia konkreciai bus tavo specialybe, kaip vadinasi?
O del teisiu, tai vistiek anksciau ar veliau butum jas issilaikius. Aisku geriau kol esi jauna, nes as issilaikiau senatveje

Papildyta:
Na va, padariau pradzia ir prasau nebeapleisti temos. Mamytes, rasykit, netingekit. Keli sakinukai vakare tikrai nera daug, o ir laiko daug neuzims-maziau po saldytuvus nardisim

QUOTE(Mariuxas @ 2008 10 07, 22:29)
Aguti, kaip puiku, kad dabar ir tokie vaikeliai gali lankyti darzelius. Mes savo laiku galejom apie tai tik pasvajoti. Prisimenu baigesi mano dekretas ir nunesiau pareiskima i darba, kad atleistu, nes nebuvo kur deti Mariaus. Ir atleido, nors neturejo teises, nes paskyrimo dar nebuvau atidirbus, o cia as tuoj ir vel pradejau lauktis. Tai ir gimdziau dukra, kaip koki nelegala, kaip nedirbanti motina-nei tau dekreto, nei pasalpos... O dabar kaip puiku Ugniukui bus- ir su vaikais pabendraus ir pasimokys kazko, ir mamyte bus linksmesne, grazesne, labiau atsipalaidavusi. Juk tas sedejimas namuose su vaiku, kaip as sakau "virimas savo sultyse"- tikrai issekina.
(42 m.)- tai ir nera is manes geros vairuotojos-vaziuoju per prievarta ir tik krastutiniu atveju
.
Papildyta:
.

Papildyta:

Na manoji specialybė yra socialinė darbuotoja,o kaip žinia tai apima nemažai sričių,nes gali dirbti tiek su neįgaliais vaikais,suaugusiais,tiek su paaugliais,tiek su socialinės rizikos šeimomis ir t.t.Puikiai suprantu kur kišu galvą,daug kas lyg ir bandė atkalbėti nuo šios specialybės,bet aš klausiau ne tik proto balso,bet ir širdies...Na ir dar labai karčios praeities turėjau,kuri ir įtakojo šios specialybės pasirinkimą.
Na Ugniukui daržely patinka,nors ir nelengva,mat niekas ten apie jį nešokinėja,taip kaip mama apie jį tūpčiojo

Sveikos mamytes, tikrai labai geda
, kad kartais musu forumas,kap mariuxo mama sako truputeli tampa apleistas,nors tiesa sakant uzsuku i ji tikrai kiekviena diena, bet brukstelti bent kelis zodelius vis pritruksta laiko ir tiek
Musu vaikutis siuo metu toks judrus pasidares, tik spek paskui ji begti, prie kompo su juo visiskai neina pabuti, nes pastoviai isjungineja. Visiskai nenori buti ant ranku,jam labiau patinka buti ant zemes, ten jis nuropoja kur nori, tai ziurek geles kapsto, tai stalcius krausto, tai rubus is spintos traukia. Bet Jus neisivaizduojat kiek visa sitai teikia man dziaugsmo. Kartais net pagalvoju ar neperdaug as jam viska leidziu 
Agutis,pasirinkai tikrai labai gera specialybe, nuostabu kai gali padeti kitiems
. Darbas su zmonemis labai sunkus ir reikalauja ypatingu gebejimu, ne tik tu kuriuos igysi studiju metu, bet daugiausiai igimtu bei gautu is gyvenimiskos patirties.

Agutis,pasirinkai tikrai labai gera specialybe, nuostabu kai gali padeti kitiems

Labas,mamytės.Gera skaityti jūsų naujas žinutes,nors tikiu,kad laiko visoms trūksta.O dar su mūsų tais judriais kūdikiais!Mykolą vos spėju gaudyt.Kaip Mariuxs mamytė parašė,tai toks jis kruopa ir yra.O svorio,manau, negalesim prisiauginti dėl Chiari malformacijos-valgo labai mažai,ilgai kramto,vemia ir vėl valgo.Tik aš jau prie to pripratau ir nematau problemos.Kraujo tyrimai geri,todėl ir nesuku sau galvos.Tiesiog net neabejoju,kad su ramentais Mikutis galės vaikščioti.Mums tai atrodo,kaip didžiausia galimybė ir svajonė.O dar tas jo savarankiškumas!Nueinam į mankštas,o jis neleidžia man jo laiptais užnešti-ropoja į antrą aukštą pats ir taip iki kabineto.Po procedūrų vėl pats ropščiasi žemyn.Personalas iš kabinetų išeina pasižiūrėti...O man taip gera,tarsi jis maratoną būtų nubėgęs.Tikrai žinau,kad mano džiaugsmą suprasit...Ačiū Agutis,kad yra su kuo pasidalinti savo išgyvenimais.
QUOTE(mikele @ 2008 10 08, 23:46)
Labas,mamytės.Gera skaityti jūsų naujas žinutes,nors tikiu,kad laiko visoms trūksta.O dar su mūsų tais judriais kūdikiais!Mykolą vos spėju gaudyt.Kaip Mariuxs mamytė parašė,tai toks jis kruopa ir yra.O svorio,manau, negalesim prisiauginti dėl Chiari malformacijos-valgo labai mažai,ilgai kramto,vemia ir vėl valgo.Tik aš jau prie to pripratau ir nematau problemos.Kraujo tyrimai geri,todėl ir nesuku sau galvos.Tiesiog net neabejoju,kad su ramentais Mikutis galės vaikščioti.Mums tai atrodo,kaip didžiausia galimybė ir svajonė.O dar tas jo savarankiškumas!Nueinam į mankštas,o jis neleidžia man jo laiptais užnešti-ropoja į antrą aukštą pats ir taip iki kabineto.Po procedūrų vėl pats ropščiasi žemyn.Personalas iš kabinetų išeina pasižiūrėti...O man taip gera,tarsi jis maratoną būtų nubėgęs.Tikrai žinau,kad mano džiaugsmą suprasit...Ačiū Agutis,kad yra su kuo pasidalinti savo išgyvenimais.
Mikele,juk ir mano sūnui yra Chiari,bet jo apetitas ohoho,kol kas nevemiam,bet lyg kartais sužiaukčioja valgydamas,bet tada kai per daug burna prikišta,vat tik pastebėjau,kad valgo ilgai,yra labai skrupulingas maistui-valgo mažais kąsneliais,bet ko nepaduosi,labai atsirenka maistą,bet jau ką mėgsta,tai gali suvalgyti daug...Aš labai bijau vėmimų dėl Chiari,net neįsivaizduoju ką tada reikės daryti

Labas vakaras,
kaip saunu ,kad mus isjudinote,nes kas vakara paziuredavau niekas neraso nera apie ka lyg ir kalbeti valiooooooooooooo
kaip saunu ,kad mus isjudinote,nes kas vakara paziuredavau niekas neraso nera apie ka lyg ir kalbeti valiooooooooooooo
Na o mes su Marium sugalvojom nauja "pasizaidima". Sumastem prasijudinti stuburus nedarydami mankstu
. Tai dabar einam i nuga-best prasitempti stuburu. Ten atsiguli i tokias lovas, pasisildai nugara, po to pradeda tokie volai po nugara slankiot ir vis pakelia ivairiom pozom, kad gerai issitemptum ir dar muzikyte relaksacine groja
. Mariui buvo ziauriai pradeje skaudet nugara, negalejo miegot - tai dabar beveik praejo ir kas gerai be jokiu vaistu. O as jau senai negaliu staigiai pasisukti ar ka sunkiau pakelti, net koja jau taip tirpdavo, kad jos nebejausdavau -ir stai po 3 proceduru tikrai pagerejo. Tik va beda -abu apsirgom, teks daryti pertrauka.

QUOTE(agutis @ 2008 10 09, 13:19)
Mikele,juk ir mano sūnui yra Chiari,bet jo apetitas ohoho,kol kas nevemiam,bet lyg kartais sužiaukčioja valgydamas,bet tada kai per daug burna prikišta,vat tik pastebėjau,kad valgo ilgai,yra labai skrupulingas maistui-valgo mažais kąsneliais,bet ko nepaduosi,labai atsirenka maistą,bet jau ką mėgsta,tai gali suvalgyti daug...Aš labai bijau vėmimų dėl Chiari,net neįsivaizduoju ką tada reikės daryti
O juk operuoja Chiari daug vėlesniame amžiuje,lyg ir paauglystėje?

Aš jau pripratau prie tų vėmimų,nes mes tai turim nuo gimimo.Mykolas irgi labai renkasi maistą bei atsargiai valgo.Mes naudojam tokį "babskij zababoną",kuris mums labai padeda-kai tik springsta ar pradeda žiaugčioti,stipriai spaudinėjam Miko mažuosius rankų pirštelius,tiksliau galiukus per pagalvėlių vietas.Tokiu būdu veikiami kažkurie ten esantys taškai ir dažniausiai net sustabdom vėmimą.Mykolas net pats,esant reikalui,pradeda taip daryti arba šaukiasi namiškius,kad padėtų.Mums tai labai efektyvi priemonė.O mažas svoris ir ūgis-tai Chiari pažeidimo ir jo stiprumo pasekmė.Operacijos laikas priklauso tik nuo jūsų apsisprendimo.Mums jau siūlė operuoti,bet kol simptomatika nėra stipriai išreikšta,atsisakėm.Nesėkmės atveju pasekmės gali būti tragiškos.Amerikoje operuojami net maži kūdikėliai,bet rizika didesnė.Tokia statistika...

Papildyta:
Mykolas siunčia Giriukui bučkį.Niekaip nesusitariam dėl miegelio.Pats dūkimas