QUOTE(agutis @ 2009 05 16, 14:55)
Tai vat Mariuxai,ir aš taip galvoju...Tiesa pasakius nenoriu,kad mūsų vaikas taptų tarsi robotas,mankštą darytų tarsi koks kareivis

Na tikiuosi suprantat apie ką aš kalbu...Juk jis vaikas,jam irgi reikia vaikiškų šėlionių,žaidimų,išdykavimų...Juk vaikystė-vieną kartą gyvenime būna...Na suprantu,kad fizinė stiprybė gyvenime labai svarbu,bet nenoriu namuose karinio muštro...Žinau,kad gal ir negerai kalbu,bet be galo noriu,kad mano vaikas vaikščiotų,bet jį muštruodama kaži ar pasieksiu gerų rezultatų,nes tai tikrai atsilieps jo psichologijai...aš visą laiką esu isitikinusi,kad geriau jau pačio vaiko padarytas judesys negu prievarta išgautas...ir vistik pagalvoju,kad ir negalvodami namie mes jį mankštiname:ir žaidimo forma,ir išdykavimo...ech pamatytumėt kaip Ugnius su tečiu šėlioja

Ten tai jau tikrai gaunasi mankšta kaip reikalas.
Vis tik nusprendžiau ir pati pasidomėti fiziniais pratimais,kuriuos galėčiau pritaikyti Ugniui.Labai būtų smagu rasti kokios literatūros ar el.knygų šiuo klausimų.Gal Mariuxai tu ką nors žinai kur galėčiau gauti(gal internete yra)iliustruotų mankštos pratimų?Būtų labai smagu iš kur nors gauti informaciją.
Sveiki agutis, na del butines (kasdien atliekamos, zaidimo forma) mankstos pilnai sutinku ir krista31 minejo, kad tuo uzsiema ir manau, kad ir vaikiukui neprailgsta tie pratimai, kaip kazka pasiekt ir pan. Ir juk tuo galima beveik visa diena uzsiimineti

O dar pratesiant diskusija apie tas 6val. tikros gydomosios mankstos, tai as visu pirma net neisivaizduoju kaip vaikui reiktu paaiskint, kad jis nuo siol kiaura diena privalo mankstintis uzuot zaides kur kieme smelio dezej su draugais (ech ta vaikystes nostalgija)

. Juk kaip pagalvoji tai ir suaugusiam zmogui kartais sunku prisiversti daryti tai ko nenori, nors ir zinai, kad to reikia Pvz. dietos laikaisi laikais kol igrysta, o tada 21val. atsidarai saldytuva ir suslamsti gera torto gabala ir visos dietos suniuj ant uodegos

. O cia juk vaikas jam zaisti norisi, o ne kazkokius ciklinius pratimus atlikineti.
Del literaturos, tai manau, sioje vietoje daugiau kineziterapiautas galetu pagelbeti (kiek pamenu ir cia ju turime

). Tik kai rasiau savo magistrinio literaturos analize tai pamenu, kad viena knygute mane sudomino. "Vasiliauskas, K., Ivaškienė, V. (2001). Fiziškai neįgaliųjų žmonių fizinis ugdymas ir saviugda. Kaunas: Lietuvos kūno kultūros akademija." Ten lyg ir su iliustracijom mankstos paratimai ir pamaniau, kad man Monciskese ta knygute praverstu pramankstai, bet jei neklystu tai ten nelabai yra pratimu kojoms, nes ji daugiau skirta visiskai nevaikstantiems.
Na, o as jau siandien lagaminus susikroviau. Ryt lekiu i Monciskes. Kalbejausi su komendante tai patikino, kad laisvu vietu yra ir nors ir saulute dar nelabai sildo, bet vistiek man labai norisi ten bent keleta dienu praleisti, su senai matytais draugais pabendrauti ir nuo namu galu galia pailseti

Tiesa islvaziuoju dar nevisai vasarai, nes birzelio 10d man magistrinio gynimas, tad butinia privalau buti Siualiuose.
Tad iki