Įkraunama...
Įkraunama...

1,5m.vaikas nieko nevalgo

Mano vaikutis dabar taipogi nieko nebevalgo.. Cia tikrai kazkokie nevalgymo periodimai.. Nz pas mus tai turbut nuo dantuku priklauso, nes kaip tik jau koks dantukas kalasi taip ir nevalgunas pasidaro unsure.gif Jam dabar 1m.ir 3 men. tai siuo metu kalasi jau iltiniai dantukai, o dar ir temp. uzkilo iki 38.8 laipsniu.. tai isvis kartais net verkt norisi kad vaikas taip kankinasi.. Ir nevalgo, ir dar ta temp uzkilusi alina vaikuti.. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
susidūriau ir aš su šia problema. Mano sūnui jau 1,5 metukų, bet nieko nevalgo. Aš jam siūlau maisto normalaus,o jis nusitempia mane į kambarį, pasisodina ir pasiprašo "papo".
PADĖKITE,nes norėčiau bent jau sumažinti maitinimų skaičių per dieną. man neatrodo,kad jam pakanka mano pieno. Jis privalo valgyti ir kitokį maistą bent jau dienomis. Naktis, kaip kitas mamytes, manęs nevarina. aš ir taip jautriai miegu. bet dieną, jis ,kaip normalus žmogiukas turėtų gauti pilnavertį maistą.
Ir niekaip neįsiūlau. Jis vis tiek atsisuka į mane ir ropščiasi prie krūtinės savo "dozės".
Atsakyti
Sveikos, mamytes

Na pas mane situacija labai panasi. Mergaitei 1m ir beveik 5 men. Pagrindinis maistas tiek diena, tiek nakti pienas pienas pienas... Papildomo praktiskai nieko neisiulau. Dienos meniu atrodo mazdaug taip: ryte keli kasniai varskes surelio arba nieko, diena trys kasniai kotleto ir viskas. Dar suvalgo kelias vynuoges ar kelis nesveikus Tuc Tuc sausainius, kuriuos pasiulau is nevilties... Jokiu sriubu, kosiu, blynu ir pan. Arba net neragauja, arba pakramto ir spjauna. Dantu 16. Bandziau diena neduot papo, verke, reke, rezultate vis tiek nieko nevalge. Diena praso papo mazdaug kas 2 val, bet blogiausia man naktys... Pavargau... Keliasi vidutiniskai 10 kartu per nakti sad.gif Gera naktis, kai atsibunda TIK 6-8 kartus, blogesne - 15 kartu. Ka daryt??? Sakau iki pavasario gal dar patempsiu taip, paskiau reiks kazkaip maitinima traukt... As nevilty...
Atsakyti
Effes, manasis taip pat valgo naktimis beprotiškai daug. Kažkur skaičiau,kad dieną turi daugiau privalgyti,kad naktį mažiau prašytų, bet su mūsų tokiais nevalgiukais, manau, kad nelabai išdegs.
Iš patirties su pirmąja dukra, galiu pasakyti,kad naktiniai maitinimai baigiasi,kai nutrauki visiškai maitinimą krūtimi. Iki tol, bent jau man, jokių prošvaisčių neduot krūties naktį, nebuvo. Tuo labiau, kai krūtis vaikui yra ir valgis ir čiulptukas, ir pirštukas ir "viskas" viename.
manasis berniukas šiandien šiek tiek valgė, kai padėjau jam po nosimi pačiam valgyti bulvytes fri, ir vištienos filė apkeptą džiuvėsėliuose ir kiaušinyje ant keptuvės,nes vėlgi..kažkur skaičiau,kad tokio amžiaus vaikai nori patys ir kad maistas jiems tilptų į rankas, tai galiu sakyt,kad kaip ir pavyko... tik ką dar gaminti, kad eitų paimti į rankas...neturiu tiek fantazijos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2014 01 05, 16:26)
Effes, manasis taip pat valgo naktimis beprotiškai daug. Kažkur skaičiau,kad dieną turi daugiau privalgyti,kad naktį mažiau prašytų, bet su mūsų tokiais nevalgiukais, manau, kad nelabai išdegs.
Iš patirties su pirmąja dukra, galiu pasakyti,kad naktiniai maitinimai baigiasi,kai nutrauki visiškai maitinimą krūtimi. Iki tol, bent jau man, jokių prošvaisčių neduot krūties naktį, nebuvo. Tuo labiau, kai krūtis vaikui yra ir valgis ir čiulptukas, ir pirštukas ir "viskas" viename.
manasis berniukas šiandien šiek tiek valgė, kai padėjau jam po nosimi pačiam valgyti bulvytes  fri, ir vištienos filė apkeptą džiuvėsėliuose ir kiaušinyje ant keptuvės,nes vėlgi..kažkur skaičiau,kad tokio amžiaus vaikai nori patys ir kad maistas jiems tilptų į rankas, tai galiu sakyt,kad kaip ir pavyko... tik ką dar gaminti, kad eitų paimti į rankas...neturiu tiek fantazijos  doh.gif

Snaiga, maniske irgi tik pati nori valgyt. As jai kazkur nuo metuku irgi duodu paciai gabaliukais maista, bet vis tiek labai prastai... Kad kazka valgytu net nesveika maista siulau, pieniskas desreles ir pan. Siandien pries pietus suvalge pieniska desrele nedidele ir pavakariam kelias keptas bulves. Kepta vista pakramte ir isspjaude, gal koki 1 kasni nurijo. Daugiau vien pienas... Taip pat nebezinau, ka siulyt. Bet aiskiai matau, kad cia del maitinimo krutimi. O naktinius maitinimus tikrai be sansu nutraukt, ji kitaip net uzmigt nemoka. Bandem nebeduot nakti, ziauriai verke 40 min, musu su vyru sirdys neatlaike ir nusprendem dar pagyvent kaip iki siol... Dabar apsiraminau del dieninio valgio, na nevalgo tai nevalgo, svoris normalus pas ja. Tik kad paciai labai sunku... O kiek laiko maitinot pirmaja dukra? Ar lengvai pavyko nutraukt?
Papildyta:
QUOTE(Effes @ 2014 01 05, 22:38)
Snaiga, maniske irgi tik pati nori valgyt. As jai kazkur nuo metuku irgi duodu paciai gabaliukais maista, bet vis tiek labai prastai... Kad kazka valgytu net nesveika maista siulau, pieniskas desreles ir pan. Siandien pries pietus suvalge pieniska desrele nedidele ir pavakariam kelias keptas bulves. Kepta vista pakramte ir isspjaude, gal koki 1 kasni nurijo. Daugiau vien pienas... Taip pat nebezinau, ka siulyt. Bet aiskiai matau, kad cia del maitinimo krutimi. O naktinius maitinimus tikrai be sansu nutraukt, ji kitaip net uzmigt nemoka. Bandem nebeduot nakti, ziauriai verke 40 min, musu su vyru sirdys neatlaike ir nusprendem dar pagyvent kaip iki siol... Dabar apsiraminau del dieninio valgio, na nevalgo tai nevalgo, svoris normalus pas ja. Tik kad paciai labai sunku... O kiek laiko maitinot pirmaja dukra? Ar lengvai pavyko nutraukt?

Va tik kazkodel kitu draugiu krutimi maitinami vaikai neatsisako ir kitokio maisto, ir nakti maziau keliasi... Kaip cia yra...
Atsakyti
Aš atvirkščiai, tokių pažįstamų neturiu, kurios tiek ilgai maitintų: visos su buteliukais, todėl joms ir su maitinimu lengviau nes pieno mišinuko pradeda vaikai nebenorėti ir atranda normalaus maisto skonį.
Pažįstu tik vieną merginą, kuri taip pat maitino vaikiuką gal iki 2 metukų. Tai abi ir pasiguosdavom, kad vaikai naktim dienom prie krūties prilipę. Reikia vest į darželį, o dar nuo "papo" nenulipę.
Pirmąjį savo vaiką maitinau iki 2,5 metų lygiai. Nutraukti nesugebėjau, nes jai reikalinga krūtis buvo užmigimui. Kitaip nemokėjau užmigdyti. Bet nebuvo dieninės nevalgymo problemos. Krūties jai reikdavo tik per pietus prieš miegelį ir vakare prieš miegelį ir aišku naktį pagal poreikį. Krūties ji atsisakė pati, aišku, jei taip galima pasakyt. Kalbėdavau su ja ta tema labai daug: pieniuko mažėja, tu augi, kuo daraisi didesnė - tuo pieniuko krūtyse mažiau ir pan. Ruošiau ją atjunkymui kokį gerą pusmetį. Kai jai buvo lygiai 2,5 ji kažkodėl darė pertrauką ir tris dienas neprašė, o ketvirtąją prireikė. Labai maldavo. Sakiau,kad pieniuko nebėra, nes jai jo nebereikia- ji juk didelė, bet verkė ir maldavo leisti pabandyt, o gal bus koks lašelis, bet pavyko susitart ir daugiau nebeprašė. Po gero pusmečio pabandė dar kartą paprašyt doh.gif , bet tada tuo labiau pieniuko juk nebuvo ir taip sėkmingai nutraukėm, jei galima pasakyt ,kad sėkmingai, nes maitinimas užtruko net iki 2,5 metų. Per tą laiką spėjau save sugriaužti iki begalybės, nes nemokėjau pasakyti "ne".
O dabar taip pat nemoku pasakyti "ne":) Tiesiog noriu kažkaip sumažint maitinimo krūtimi skaičių per dieną, todėl ir ėmiau skaitinėti šią temą, gal užsikabinsiu už kokių minčių, nes manasis, kaip ir jūsų leliukas pripažįsta tik vieną maistą- "papą". Net jei ir pavyksta įgrūsti kokį kąsnelį jam į burną, jis vis tiek pasiprašo prie krūties. "Noju papo" ir viskas g.gif Sakau: einam košės valgyt, o jis man : nea, noju papo...nežinau... paguoda tik ta, kad nors ne viena aš tokia. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2014 01 06, 10:50)
Aš atvirkščiai, tokių pažįstamų neturiu, kurios tiek ilgai maitintų: visos su buteliukais, todėl joms ir su maitinimu lengviau nes pieno mišinuko pradeda vaikai nebenorėti ir atranda normalaus maisto skonį.
Pažįstu tik vieną merginą, kuri taip pat maitino vaikiuką gal iki 2 metukų. Tai abi ir pasiguosdavom, kad vaikai naktim dienom prie krūties prilipę. Reikia vest į darželį, o dar nuo "papo" nenulipę.
Pirmąjį savo vaiką maitinau iki 2,5 metų lygiai. Nutraukti nesugebėjau, nes jai reikalinga krūtis buvo užmigimui. Kitaip nemokėjau užmigdyti. Bet nebuvo dieninės nevalgymo problemos. Krūties jai reikdavo tik per pietus prieš miegelį ir vakare prieš miegelį ir aišku naktį pagal poreikį. Krūties ji atsisakė pati, aišku, jei taip galima pasakyt. Kalbėdavau su ja ta tema labai daug: pieniuko mažėja, tu augi, kuo daraisi didesnė - tuo pieniuko krūtyse mažiau ir pan. Ruošiau ją atjunkymui kokį gerą pusmetį. Kai jai buvo lygiai 2,5 ji kažkodėl darė pertrauką ir tris dienas neprašė, o ketvirtąją prireikė. Labai maldavo. Sakiau,kad pieniuko nebėra, nes jai jo nebereikia- ji juk didelė, bet verkė ir maldavo leisti pabandyt, o gal bus koks lašelis, bet pavyko susitart ir daugiau nebeprašė. Po gero pusmečio pabandė dar kartą paprašyt  doh.gif , bet tada tuo labiau pieniuko juk nebuvo ir taip sėkmingai nutraukėm, jei galima pasakyt ,kad sėkmingai, nes maitinimas užtruko net iki 2,5 metų. Per tą laiką spėjau save sugriaužti iki begalybės, nes nemokėjau pasakyti "ne".
O dabar taip pat nemoku pasakyti "ne":) Tiesiog noriu kažkaip sumažint maitinimo krūtimi skaičių per dieną, todėl ir ėmiau skaitinėti šią temą, gal užsikabinsiu už kokių minčių, nes manasis, kaip ir jūsų leliukas pripažįsta tik vieną maistą- "papą". Net jei ir pavyksta įgrūsti kokį kąsnelį jam į burną, jis vis tiek pasiprašo prie krūties. "Noju papo" ir viskas  g.gif  Sakau: einam košės valgyt, o jis man : nea, noju papo...nežinau... paguoda tik ta, kad nors ne viena aš tokia.  blush2.gif

Nu jo, nelinksma... O jusiskis jau sakinukais kalba, saunuolis:) bet manoji irgi aiskiai pasako, mama niam niam ir plesia drabuzius, o jei koki kasneli kito maisto suvalgo tai paskiau vis tiek reikalauja atsigert, o jei pasakau palauk, dabar negaliu zirzia zirzia ir verkt pradeda. tik va man ir sunku suprast, kodel visai kito maisto nenori, va kaip ir jusu dukra papine buvo, bet neatsisake ir kitko... saunuole, kad taip ilgai dukra ismaitinot ir taip neblogai nutrauket... man beda ta, kad nuo rudens man bus pariniai budejimai po karta i savaite, ka reiks dary, kaip uzmigdys tevelis??? Dabar niekaip neuzmigdo... Ziauru, butu tik dieninis darbas, tesciau irgi iki kokiu 2,5 metu. O dienom as turbut per skysta. Visi sako neduok ir viskas, bet lengva pasakyt...
Papildyta:
QUOTE(Effes @ 2014 01 06, 11:33)
Nu jo, nelinksma... O jusiskis jau sakinukais kalba, saunuolis:) bet manoji irgi aiskiai pasako, mama niam niam ir plesia drabuzius, o jei koki kasneli kito maisto suvalgo tai paskiau vis tiek reikalauja atsigert, o jei pasakau palauk, dabar negaliu zirzia zirzia ir verkt pradeda. tik va man ir sunku suprast, kodel visai kito maisto nenori, va kaip ir jusu dukra papine buvo, bet neatsisake ir kitko... saunuole, kad taip ilgai dukra ismaitinot ir taip neblogai nutrauket... man beda ta, kad nuo rudens man bus pariniai budejimai po karta i savaite, ka reiks dary, kaip uzmigdys tevelis??? Dabar niekaip neuzmigdo... Ziauru, butu tik dieninis darbas, tesciau irgi iki kokiu 2,5 metu. O dienom as turbut per skysta. Visi sako neduok ir viskas, bet lengva pasakyt...

Snaiga, jus mano likimo drauge smile.gif
Atsakyti
Jums tikrai bus sunku, nes tokiu atveju iki išėjimo į darbą, bent jau užmigdymą reikia kažkaip sutvarkyt.
Viena pažįstama, norėdama išmokyt vaiką užmigti be krūties, atėjus laikui miegoti, vaikiuką rengdavo, kišdavo į vežimuką ir migdydavo lauke. Taip vaikiukas išmoko užmigti pats be krūties burnoje.
Nežinau kaip jums, bet man toks variantas netiko. Manasis praklykdavo, bet neužmigdavo. Vežimuke nebemiegojo nuo kokių keturių mėnesių. Jei ir įdėdavau miegantį, po pusvalandžio lauke jis atsibusdavo ir vėl rėkimas...taip,kad daugiau nebemigdžiau lauke, ir miegeliui tinkamiausia vieta tapo lova, kur net ir dienos miego metu, karts nuo karto turiu prigulti šalia.
Bet jūs pabandykit šitą būdą, galbūt jis jums tiks.
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2014 01 06, 11:50)
Jums tikrai bus sunku, nes tokiu atveju iki išėjimo į darbą, bent jau užmigdymą reikia kažkaip sutvarkyt.
Viena pažįstama, norėdama išmokyt vaiką užmigti be krūties, atėjus laikui miegoti, vaikiuką rengdavo, kišdavo į vežimuką ir migdydavo lauke. Taip vaikiukas išmoko užmigti pats be krūties burnoje.
Nežinau kaip jums, bet man toks variantas netiko. Manasis praklykdavo, bet neužmigdavo. Vežimuke nebemiegojo nuo kokių keturių mėnesių. Jei ir įdėdavau miegantį, po pusvalandžio lauke jis atsibusdavo ir vėl rėkimas...taip,kad daugiau nebemigdžiau lauke, ir miegeliui tinkamiausia vieta tapo lova, kur net ir dienos miego metu, karts nuo karto turiu prigulti šalia.
Bet jūs pabandykit šitą būdą, galbūt jis jums tiks.

Oi, zinokit, be sansu, manoji vezime lauke nebemiega nuo kokiu 6 men. Ir iki tol rekiancia isvezdavau, uzmigdavo siaip ne taip, 30 min ir pabusdavo, tada pasisekdavo prisupti arba ne.Namie dienos metu nuo gimino migdydavau Babybjorn gultuke uzsupdavau, bet 30 min ir pabusdavo. Dabar vos telpa, bet vis dar bandau diena gultuke uzsupt, bet daznai nepavyksta ir baigiasi lovoj su papuku burnoj. O per pietus visada guliu su ja, nes noriu kad ilgiau pamiegotu, ji pabunda, tada primaitinu ir taip pratempiu miegeli. Nakti lovoj su manim miega nuo 5 men, kai nebeuzteko sveikatos tiek keltis kartu, pasiimti is lovytes ir vel iridenti. Kazkaip beviltiska... Net ir vaziuojant masina neuzmiega, kad ir kaip noretu...
Atsakyti
QUOTE(Effes @ 2014 01 06, 13:10)
Oi, zinokit, be sansu, manoji vezime lauke nebemiega nuo kokiu 6 men. Ir iki tol rekiancia isvezdavau, uzmigdavo siaip ne taip, 30 min ir pabusdavo, tada pasisekdavo prisupti arba ne.Namie dienos metu nuo gimino migdydavau Babybjorn gultuke uzsupdavau, bet 30 min ir pabusdavo. Dabar vos telpa, bet vis dar bandau diena gultuke uzsupt, bet daznai nepavyksta ir baigiasi lovoj su papuku burnoj. O per pietus visada guliu su ja, nes noriu kad ilgiau pamiegotu, ji pabunda, tada primaitinu ir taip pratempiu miegeli. Nakti lovoj su manim miega nuo 5 men, kai nebeuzteko sveikatos tiek keltis kartu, pasiimti is lovytes ir vel iridenti. Kazkaip beviltiska... Net ir vaziuojant masina neuzmiega, kad ir kaip noretu...

mes tikrai likimo draugės smile.gif Labai jau viskas identiška... manasis su manimi taip pat miega, nes nepajėgiu keltis šimtus sykių naktį, daug paprasčiau, kai jis nuolat šalia smile.gif Dienos miegą taip pat ilginu priguldama, ne kitaip tepamiegotų tik pusvalandį, automobilyje taip pat nemiega ir nebesistengiu migdyt, vežamės jį išsimiegojusį ir pailsėjusį, nes taip ramiau- jam patinka dairytis per langus:) Viena ilgai nedrįsau sėsti prie vairo, kai po ilgo klykimo niekaip net sustojusi trumpam pakelyje, jo nenuraminau. Buvau baimę įsivariusi, kad jis man gale klyks, o aš kur nors trenksiuos besistengdama jį balsu raminti. Vežimukas mums iki šiol tabu. niekaip neįkišu. Tampausi jį visur ant rankų, sesę vedam ir pasiimam iš darželio arba su auto arba pėstute ir man ant rankų. Kartais toks nervas ima, nes pavargstu. Nesu tokia fiziškai stipri kaip reikėtų, bet prie visko pripranti arba prisitaikai.
Tikiu,kad rasim sprendimą ir sumažinti maitinimo krūtimi skaičių per dieną. Jei dar kils ta tema minčių ar rasiu ką nors įdomaus, kaip pagelbėti mūsų mažyliams ir sau pačioms- būtinai parašysiu smile.gif
Sėkmės jums ir kantrybės smile.gif Visada prisiminkit, kad per visą jūsų vaiko gyvenimą, tai tik maža akimirka, kuri netrunka ilgai, tad glauskit savo mažylę ir džiaukitės,kad kol kas esate jai LABAIreikalinga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2014 01 06, 19:01)
mes tikrai likimo draugės smile.gif Labai jau viskas identiška... manasis su manimi taip pat miega, nes nepajėgiu keltis šimtus sykių naktį, daug paprasčiau, kai jis nuolat šalia smile.gif Dienos miegą taip pat ilginu priguldama, ne kitaip tepamiegotų tik pusvalandį, automobilyje taip pat nemiega ir nebesistengiu migdyt, vežamės jį išsimiegojusį ir pailsėjusį, nes taip ramiau- jam patinka dairytis per langus:) Viena ilgai nedrįsau sėsti prie vairo, kai po ilgo klykimo niekaip net sustojusi trumpam pakelyje, jo nenuraminau. Buvau baimę įsivariusi, kad jis man gale klyks, o aš kur nors trenksiuos besistengdama jį balsu raminti. Vežimukas mums iki šiol tabu. niekaip neįkišu. Tampausi jį visur ant rankų, sesę vedam ir pasiimam iš darželio arba su auto arba pėstute ir man ant rankų. Kartais toks nervas ima, nes pavargstu. Nesu tokia fiziškai stipri kaip reikėtų, bet prie visko pripranti arba prisitaikai.
Tikiu,kad rasim sprendimą ir sumažinti maitinimo krūtimi skaičių per dieną. Jei dar kils ta tema minčių ar rasiu ką nors įdomaus, kaip pagelbėti mūsų mažyliams ir sau pačioms- būtinai parašysiu smile.gif
Sėkmės jums ir kantrybės smile.gif Visada prisiminkit, kad per visą jūsų vaiko gyvenimą, tai tik maža akimirka, kuri netrunka ilgai, tad glauskit savo mažylę ir džiaukitės,kad kol kas esate jai LABAIreikalinga wink.gif

Pas mus su vaziavimu masina identiska situacija, tik kad ir pro langus patinka dairytis tik kokiu 10 min, paskui prasideda...
Sekmes ir jums dideliausios. Jums dar sunkiau, dar dukryte turite... Bet vis tiek vaikai didziausias dziaugsmas, I nieka nekeisciau savo mazes smile.gif As irgi jei ka naudingo suzinosiu, butinai pasidalinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Effes @ 2014 01 06, 22:22)
Pas mus su vaziavimu masina identiska situacija, tik kad ir pro langus patinka dairytis tik kokiu 10 min, paskui prasideda...
Sekmes ir jums dideliausios. Jums dar sunkiau, dar dukryte turite... Bet vis tiek vaikai didziausias dziaugsmas, I nieka nekeisciau savo mazes smile.gif As irgi jei ka naudingo suzinosiu, butinai pasidalinsiu smile.gif

oi mamytes ziuriu dalinasi patirtimi kuria ka tik isgyvenau. pas mus buvo identiska situacija iki rugsejo 1 smile.gif uzmigdavo tik su papu, valgyt nepriprasydavau, pienelis sventas reikalas, naktimis keldavosi kelis kartus. zinokit viskas susitvarko, dabar sausio gale mano mergaitei bus dveji, as ja vis dar maitinu pieneliu bet tik pries naktini miegeli. aisku ji nepamirsta paprasyti ir pries pietu miega, nes jai tai sventas reikalas, bet mums pavyksta jau susitarti.

padejo man labiausiai tas dalykas, kai su vyru isvaziavom i vestuves, tada mergaite palikom mociutei 1,5 paros. vadinasi pienelio nei pries naktini miega, nei nakti, nei pries pietu miega nebuvo. ir ka jus manot??? kuo puikiausiai miegelius uzmigo dainuojant mociutei, nakti viena karta kelesi, tai susitare abi kad jai reik atsigert ir toliau miegojo.. suzinojus tai as isitikinau kad ji yra pasirengusi atsisakyti naktiniu maitinimu ir manipuliuoja tik manimi, o su kitais elgiasi normaliai. tai kai gryzom is vestuviu nuo tos nakties kai tik keldavosi nakti ir prasydavo amam, atsakydavau baba nebera jau viska isgerei - aisku asaru buvo, svelniai apkabindavau pas save lovoj uzglostydavau ir paguldydavaiu atgal i lova. su kiekviena naktim asaru mazejo, aisku ji ir dabar naktimis patikrina atsikelus ar duosiu pienelio surikdama amam, bet as jai atsakau kad baba tai apsisuka ir toliau miega.

sekantis etapas buvo su pietu miegu. mums ispuole taip kad tuo metu pradejom lankyt sanatorija, tai gaudavosi keldavomes anksti, iki pietu labai isvargdavo ir kai gryzdavom, susitardavom kad pienelio dar nera, bus vakare ir deklamuodavau eilerastukus, daineles dainuodavau, tai labai staigiai atsijungdavo. svarbiausiai pirmoj dienos puses butu labai nuvargint, patarciau iseit i kokias pamokeles ar pas drauges su vaikuciais.

valgymas pas mus siai dienai dar prastas, bet valgo tiek kiek nori. stengiames susitart ka valgys. jei noriu kad pavalgytu, kartais buna palakstau paskui arba multika ijungiu.

va dabar antra savaite kaip izenge mes i nauja etapa - isejo dama i darzeli. pienelis pas mus vis dar likes tik pries miega vakare, nes nenorejau jai atimt dar visai jo. matau kad jai tai svarbu ir nenoriu keliu pokyciu jos gyvenime sudet i viena kruva, jau gana ir taip streso rytais.

jei kas turetumet klausimu kokiu rasykit i AZ, nes temos neseku smile.gif
Atsakyti