Įkraunama...
Įkraunama...

medicina VU

QUOTE(Finna @ 2010 01 05, 16:39)
Turbūt dar tik pati mokslų pradžia, kad tiek daug entuziazmo lotuliukas.gif
Sėkmės egzaminuose 4u.gif

dėkui, beliko tik 5 lotuliukas.gif taip, pradžia, bet kaip sakoma,amžius mano toks jau didesnis ir visgi manau, kad tas entuziazmas neišblės, nes supratau, kad dabar jau atsiūriau ten , kur ir turėjau būti po vidurinės (deja, buvau nuklydusi ne ten blush2.gif o šiaip manau, kad LT neliksiu rolleyes.gif tikriausiai, bent jau planai tikrai yra... rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū Finna už informaciją smile.gif
Dabar jau esu pakankamai rami dėl visko.. Kažkaip prisiskaičiau ir teorinių faktų internete, ir iš žmonių čia nuomonių..
Žinoma kai ateis pats stojimo laikas tai turbūt klausimų vėl milijonas iškils doh.gif

charizma, jeigu domina, aš pasirinkau A lygiais matematiką, lietuvių kalbą, biologiją, chemiją ir pirmą užsienio kalbą (ji pas mane vokiečių). Kiek žinau nepakenkia ir fizikos b lygis... tik kad man jau jis nebetilpo į tvarkaraštį smile.gif aš beje vienuoliktokė. perėjau jau didžiuosius pamokų rinkimosi vargus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulyteee @ 2010 01 10, 21:14)
Ačiū Finna už informaciją smile.gif
Dabar jau esu pakankamai rami dėl visko.. Kažkaip prisiskaičiau ir teorinių faktų internete, ir iš žmonių čia nuomonių..
Žinoma kai ateis pats stojimo laikas tai turbūt klausimų vėl milijonas iškils  doh.gif

charizma, jeigu domina, aš pasirinkau A lygiais matematiką, lietuvių kalbą, biologiją, chemiją ir pirmą užsienio kalbą (ji pas mane vokiečių). Kiek žinau nepakenkia ir fizikos b lygis... tik kad man jau jis nebetilpo į tvarkaraštį smile.gif aš beje vienuoliktokė. perėjau jau didžiuosius pamokų rinkimosi vargus  ax.gif

Na as zadu imti biologia,anglu,lietuviu,istorija,rusu a lygiais chemija ir matematika b Bet mane kazkodel neramina,kad situ dalyku neuzteks..
Atsakyti
QUOTE(charizsma @ 2010 01 10, 21:19)
Na as zadu imti biologia,anglu,lietuviu,istorija,rusu a lygiais chemija ir matematika b  Bet mane kazkodel neramina,kad situ dalyku neuzteks..

chemiją imk a. du metai tai čia yra labai daug užpildyt spragas ir daug išmokt pasistengus, nes chemijos egzamino tai reikia
Atsakyti
Sveikos, noriu pasidalint savom mintim...
Nuo vaikystės svajojau apie mediciną..Vaikiški žaidimai, knygos, literatūra apie ligas ir t.t...ir dabar esu "namų" daktaras. Mokyklos laikais lamėjau kelias respublikines olimpiadas iš biologijos kurso..Bet augau kaime..Supratau, kad ne man ta sritis, o ir pinigų nebuvo tada.

Tai va, baigiau vienas studijas..Tada apie ~ 25m. susipažinau su savo wub.gif , kuris pasirodė esąs iš "baltų chalatų" luomo mirksiukas.gif
Ką galiu pasakyt - tai buvo jo svajone irgi nuo mažumės. Vyresnėse klasėse eidavo dirbt vasarom į ligonines sanitaru. Taip sakant, matė kad yra kas, sustiprėjo motyvacija, kad tai jo sritis, baigė labai gerai mokyklą, tada studijas. Nesigyrė, bet buvo geriausias medikas studentas kelis sykius.. Vienžo, susiklostė situacija tokia, kad tapo labai kvalifikuotu..Šiai dienai gali rinktis ar dirbt Vilniuje, ar Londone, ar Kanadoje..Visur plačios galimybės ir tuo pačiu geri pinigai. Lietuvoje nedirba senai jau..Tai va, pabaigus rezultatas geras. Bet pabaigimui reikia šventos kantrybės ir valios, didelio artimųjų palaikymo.

Pati irgi galvojau 25m. stot..bet sulaikė mintys, kad ilgai truks, amžius ir pan. Baigiau teisės studijas. Dabar du diplomai kišeniuj...O aš vis galvoju apie mediciną.. doh.gif Netgi, kad gal verta stot į Baltupių kolegiją - va ant tiek stiprus noras tas. Žinoma, nestosiu, laikas apie vaikučius galvot. Bet tos, kurios norit studijuot būdamos 25+, neabejokite tuo..O jei vis tiek kirba abejonės, tai pradėkite nuo mažesnės kategorijos - slaugos studijų..Tų kelių metų irgi pakaks suprast, ar tai jūsų kelias.
Atsakyti
Mano sesuo studijuoja medicina VU,.. na žinot, pasakysiu Ką aš matau: kasdien ji universitete praleidžia nuo pat anksčiausio ryto iki 18 val, jei anksčiau grįžta, tai būna jai kaip šventė, grįžus vos spėja pavalgyti, ir tada sėdasi mokytis, ruoštis labaratoriniams ir t.t... Na o kai ateina metas koliokviumams, tai susidaro įspūdis, kad mediciną studijuojantis žmogus neturi teisės net miegoti, nes jau daugybė kartų buvo taip,kad mama keliasi 4 val ryto į darbą, o sesuo dar mokosi, nežiūrint į tai,kad 7:10 jai autobusas važiuoja į universitetą..
Žodžiu jei jūs pasirįžusios daug mokytis ir turėti nedaug laiko ne tik savo draugams, bet net ir pačiai sau - stokit į mediciną. Bet kaip bebūtų, sesuo man sako,kad įstojus į mediciną suprato, jog nieko nėra neįmanoma, ir daugelį dalykų, kurių nemokėjai mokykloje, vis tiek išmoksi čia, nori tu to ar nenori. Žodžiu, reik savo kailiu patirt,ką reiškia studijuoti mediciną.
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2010 01 18, 18:17)
Mano sesuo studijuoja medicina VU,.. na žinot, pasakysiu Ką aš matau: kasdien ji universitete praleidžia nuo pat anksčiausio ryto iki 18 val, jei anksčiau grįžta, tai būna jai kaip šventė, grįžus vos spėja pavalgyti, ir tada sėdasi mokytis, ruoštis labaratoriniams ir t.t... Na o kai ateina metas koliokviumams, tai susidaro įspūdis, kad mediciną studijuojantis žmogus neturi teisės net miegoti, nes jau daugybė kartų buvo taip,kad mama keliasi 4 val ryto į darbą, o sesuo dar mokosi, nežiūrint į tai,kad 7:10 jai autobusas važiuoja į universitetą..
Žodžiu jei jūs pasirįžusios daug mokytis ir turėti nedaug laiko ne tik savo draugams, bet net ir pačiai sau -  stokit į mediciną. Bet kaip bebūtų, sesuo man sako,kad įstojus į mediciną suprato, jog nieko nėra neįmanoma, ir daugelį dalykų, kurių nemokėjai mokykloje, vis tiek išmoksi čia, nori tu to ar nenori. Žodžiu, reik savo kailiu patirt,ką reiškia studijuoti mediciną.

drinks_cheers.gif Visiškai, beveik visai savęs reik atsižadėt..Gerai, jei namie yra kas buitimi pasirūpina..Valgyt padaro, pasitvarko, į parduotuvę sulaksto..Mokesčius sumoka ir pan. Užtat vyresniame amžiuje, kai yra šeima, vaikai,neįsivaizduoju kaip suderint pareigas ir laiką šeimai ir tuo pačiu šios srities
mokslus. Porą metų taip galima, bet keliolika..Tada jau turi būti pašaukimas.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 17, 11:05)
Bet pabaigimui reikia šventos kantrybės ir valios, didelio artimųjų palaikymo.

drinks_cheers.gif
Aukso žodžiai biggrin.gif

QUOTE(Laola @ 2010 01 18, 18:17)
---
Žodžiu jei jūs pasirįžusios daug mokytis ir turėti nedaug laiko ne tik savo draugams, bet net ir pačiai sau -  stokit į mediciną. Bet kaip bebūtų, sesuo man sako,kad įstojus į mediciną suprato, jog nieko nėra neįmanoma, ir daugelį dalykų, kurių nemokėjai mokykloje, vis tiek išmoksi čia, nori tu to ar nenori. Žodžiu, reik savo kailiu patirt,ką reiškia studijuoti mediciną.

Gal sesė dar pirmam kurse? Dažniausia taip būna pradžioj, kol neperpranti sistemos, nežinai kaip mokytis, kiek ir ką, nemoki paskirstyt laiko smile.gif Arba mokosi viską žodis žodin atmintinai g.gif Nes iš patirties sakau, jog čia nesąmonė, kad neturi jokio gyvenimo, kad visas laikas tik mokslams ir pan. Reikia mokėti (ir taip tikrai įmanoma) viską suderinti mirksiukas.gif Studijų metais ir mokiausi gerai, ir klubus, koncertus, kinus, vakarėlius ir t.t. visus apeidavau irnesakyk.gif biggrin.gif Aišku, ir pas mus buvo tokių, kurie niekur nėjo, negyveno kitokio gyvenimo, tik graužė knygas- rezultatai nesiskiria arba jei skiriasi, dažniausiai pastarųjų nenaudai, gal per daug pervargsta žmonės šitaip be atokvėpio vien tik mokydamiesi unsure.gif
---
Kai pasimokys ilgiau, supras, kad neįmanomų dalykų yra, ypač medicinoj smile.gif
Papildyta:
Nežinau kaip VU, bet KMU nebūdavo tokių tvarkaraščių, kad reikėtų visą dieną sėdėti paskaitose, darbuose. Vidutiniškai per dieną tam reikėdavo skirti apie 3-4val. Pirmuose kursuose, kai buvo lotynų kalba, profesinė kalba, filosofija ir pan. dalykai, tekdavo pasėdėti papildomą paskaitą, bet tik kartą-du per savaitę.
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2010 01 19, 18:05)

Kai pasimokys ilgiau, supras, kad neįmanomų dalykų yra, ypač medicinoj smile.gif
Papildyta:
Nežinau kaip VU, bet KMU nebūdavo tokių tvarkaraščių, kad reikėtų visą dieną sėdėti paskaitose, darbuose. Vidutiniškai per dieną tam reikėdavo skirti apie 3-4val. Pirmuose kursuose, kai buvo lotynų kalba, profesinė kalba, filosofija ir pan. dalykai, tekdavo pasėdėti papildomą paskaitą, bet tik kartą-du per savaitę.

Aveiki,
Skaičiau skaičiau ką čia rašot... Bet kai pamačiau, kad iš KMU, tada viskas aišku pasidarė... Galbūt KMU ir kitaip, ten kitokia mokymo sistema!!! o VU yra tiksliai taip, kaip parašė Laola. Pirmus tris, gal net keturis kursus po paskaitų pareini laaabai vėlai, kiekvieną savaitę po kelis kolius ir t.t. Savo gyvenimui ir juolab draugam tikrai lieka minimaliai laiko unsure.gif Vyresniuose kursuose jau kitaip, paskaitos baigiasi anksčiau ir laiko daugiau viskam yra mirksiukas.gif

Esu jau rezidentė, nematau savęs jokioje kitoje gyvenimo srityje, tik medicina! bet abejoju ar norėčiau antrą kartą tą pragarą praeiti... O jei dar pagalvojus apie ilgus studijų metus, visišką žmogaus asmeninio gyvenimą negerbimą, ir nežinia kokias perspektyvas Lt... g.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Gal kas žino kada šiemet prasideda stojimai į rezidentūrą VU? Niekur nerandu jokios informacijos g.gif
Atsakyti
Gal kas parduodate medicinini chalata? Brukstelkite man i az. ax.gif
Atsakyti
Atsirado ir VU magistrantūros programa "medicinos fizika". Bet va visai nėra konkrečios informacijos, kiek jų reikia, ką jie dirba ligoninėse - skaičiuoja dozes? Kaune tai jau kuris laikas yra tokia specialybė. Tačiau jie juk nėra gydytojai, atlyginimai jaučiu visai maži... Ar klystu? Gal kas žinot? smile.gif Vien tik idėjos, baimingos pagarbos, didesnės prasmės studijų neužtenka - gyventi irgi reiktų. smile.gif
Atsakyti