QUOTE(Violeta* @ 2010 01 17, 11:05)
Bet pabaigimui reikia šventos kantrybės ir valios, didelio artimųjų palaikymo.
Aukso žodžiai
QUOTE(Laola @ 2010 01 18, 18:17)
Mano sesuo studijuoja medicina VU,.. na žinot, pasakysiu Ką aš matau: kasdien ji universitete praleidžia nuo pat anksčiausio ryto iki 18 val, jei anksčiau grįžta, tai būna jai kaip šventė, grįžus vos spėja pavalgyti, ir tada sėdasi mokytis, ruoštis labaratoriniams ir t.t... Na o kai ateina metas koliokviumams, tai susidaro įspūdis, kad mediciną studijuojantis žmogus neturi teisės net miegoti, nes jau daugybė kartų buvo taip,kad mama keliasi 4 val ryto į darbą, o sesuo dar mokosi, nežiūrint į tai,kad 7:10 jai autobusas važiuoja į universitetą..
---
Žodžiu jei jūs pasirįžusios daug mokytis ir turėti nedaug laiko ne tik savo draugams, bet net ir pačiai sau - stokit į mediciną. Bet kaip bebūtų, sesuo man sako,kad įstojus į mediciną suprato, jog nieko nėra neįmanoma, ir daugelį dalykų, kurių nemokėjai mokykloje, vis tiek išmoksi čia, nori tu to ar nenori. Žodžiu, reik savo kailiu patirt,ką reiškia studijuoti mediciną.
Gal sesė dar pirmam kurse? Dažniausia taip būna pradžioj, kol neperpranti sistemos, nežinai kaip mokytis, kiek ir ką,
nemoki paskirstyt laiko 
Arba mokosi viską žodis žodin atmintinai

Nes iš patirties sakau, jog čia nesąmonė, kad neturi jokio gyvenimo, kad visas laikas tik mokslams ir pan. Reikia mokėti (ir taip tikrai įmanoma) viską suderinti

Studijų metais ir mokiausi gerai, ir klubus, koncertus, kinus, vakarėlius ir t.t. visus apeidavau

Aišku, ir pas mus buvo tokių, kurie niekur nėjo, negyveno kitokio gyvenimo, tik
graužė knygas- rezultatai nesiskiria arba jei skiriasi, dažniausiai pastarųjų nenaudai, gal per daug pervargsta žmonės šitaip be atokvėpio vien tik mokydamiesi
---
Kai pasimokys ilgiau, supras, kad neįmanomų dalykų yra, ypač medicinoj
Papildyta:
Nežinau kaip VU, bet KMU nebūdavo tokių tvarkaraščių, kad reikėtų visą dieną sėdėti paskaitose, darbuose. Vidutiniškai per dieną tam reikėdavo skirti apie 3-4val. Pirmuose kursuose, kai buvo lotynų kalba, profesinė kalba, filosofija ir pan. dalykai, tekdavo pasėdėti papildomą paskaitą, bet tik kartą-du per savaitę.