Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai: naudinga ar žalinga?

QUOTE(Daiva57 @ 2008 10 02, 12:48)
Gerai, kad mastot ir galvojat, bet ziniu irgi neprosali pasirinkti, kad ir apie tuberkulioze.
1. ar zinote, kad sis skiepas nesaugo vaiku nuo visapusiško ju neuzkretimo sia liga – kad tai tik grubiai tariant apsauga nuo vienos rušies „parazitu“?
2. ar zinote, kad tuberkulioze visu pirma yra taip vadinama ir paciu mediku „liūdesio“ ir blogu gyvenimo salygu bei prastos mitybos liga
3. zinau netgi tikra atveji, kada mama, budama gilioj pogimdyvinej depresijoj susirgo tuberkulioze, o vaikelis gulejes salia jos nuolat – ne.
Cia tik dali pakomentavau – idomu, ar tai zinojote kalbedama apie issirtine skiepu nauda.

Na ką gi, vadinasi galime pasidalinti tomis žiniomis mirksiukas.gif
1.Taip, skiepas neapsaugo nuo infekuotumo tuberkuliozės mikobakterija, tačiau nieko geresnio nėra sukurta naujagimių ir kūdikių apsaugai nuo TB meningito ir dieminuotos TBC.Gal turite žinių apie šios amžiaus grupės vaikų mirštamumo procentą susirgus TBC. g.gif Tam tikros valstybės, kuriose TBC paplitimas yra žemas, yra atsisakiusios programinio vakcinavimo nuo TBC, bet primygtinai rekomenduoja vakcinaciją ir reguliarius profilaktinius patikrinimus emigrantams iš didelio TBC paplitimo šalių smile.gif Kaip bebūtų gaila, mes esame iš pastarųjų.
2. Tiesa.belieka visus "išgydyti" nuo skurdo ir liūdesio ir problemos kaip nebūta bigsmile.gif
3.Nematau nieko antgamtiško, jei moteriai po gimdymo reaktyvavosi TBC.Jei tuberkuliozes forma nebuvo atviroji, kai kosint yra išskiriamos mikobakterijos, vaikas galėjo ir neužsikrėsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 spalio 2008 - 13:12
QUOTE(Saule100 @ 2008 10 02, 14:51)
1. Aš noriu dar kartą pasikartoti, kad skiepas ir neturi visapusiškai apsaugoti nuo ligos. Kad organizmas paskiepytas, tai nereiškia,kad jis nesusirgs. Tai reiškia, kad susidūręs su sukėlėju jis mokės greit gamint antikūnius prie sukelejo antigenus, nes šis antigenas jam jau bus "pažįstamas".
Ar vakcinos turi pašalinį poveikį-taip turi. Ir vaistai, kurie gydo tam tikrą susirgimą visi be išimties turi pašalinį poveikį. Ar visiems pasireiškia šalutinis poveikis-ne, tikrai ne visiems. Bet visada reikia pasverti riziką-kas baisiau-ta konkreti liga ar galimas pašalinis vakcinos poveikis, kurio gali ir nebūti. Juos dar labai išprovokuoja taip vadinamas "premorbidinis organizmo fonas", kuris katais, o gal ne taip ir retai būna neįvertinamas: persirgtos ligos, nėštumo eiga, gimdymo traumos, įgimti imunodeficitai, ūmi virusinė infekcija ir t.t. ir panašiai.
Nu bet jau nukrypau g.gif

Ir nelabai supratau minties "kad tai tik grubiai tariant apsauga nuo vienos rušies „parazitu“?"

2. Taip tas tiesa, tačiau tai nėra 100%. Medicinoje apskritai nebūna 100% tiesos. Visada yra išimtys, kazuistiniai atvejai. Jie kažkodėl labai keliami kaip vėliava ir rodoma, kad va, va taip buvo. Suserga ir gerai besimaitinantys zmones. Viena iš priežasčių-padidėjęs sukėlėjo atsparumas antibiotikams ir nereagavimas į juos.

3. Labai idomus atvejis. Apie tai nežinau nieko. Galit pakomentuot ar nurodyt šaltinį? Priešingu atveju tai nieko vertas teiginys.  Būtų labai labai įdomu 4u.gif

Va tokie mano būtų komentarai.

Reaguoju i pirmaji punkta - kodel gydytojai nesigilina i konkretu vaika, kaip rasot "persirgtos ligos, nėštumo eiga, gimdymo traumos, įgimti imunodeficitai, ūmi virusinė infekcija ir t.t." - kodel skiepijama taip be atodairos ???? blink.gif
va kas man niekaip nesuprantama..... ir niekas nepaaiskina is cia besilankanciiu mediku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2008 10 01, 18:48)
Dėl Lietuvos medikų imunologijos žinių ir kompetencijos jūs labai klystat. Negalvokit, kad tik JAV gydytojai moka skaityt, analizuot, diagnozuot ir t.t. Ir tai kad jūs galvojat, kad Lietuvoj medikai nemoka anglų kalbos blink.gif tai mane švelniai tariant nustebino. Jau užaugo ta karta medikų, kurie kalba, skaito angliškai ir važinėja į tarptautines konferencijas. o iš vyresnių, kas norėjo, tas išmoko.
Jei jums mediko darbo patirtis yra prilyginama frazei " viena boba sakė", tai man labai gaila.  4u.gif Viską tuo ir pasakėt.  Bet tai jūsų teisė taip manyti. Medicinoje praktika kartais skiriasi nuo teorijos ir nėra nei vieno tokio pat atvejo. 

Man kyla įvairių minčių, tačiau aš dar be jų turiu ir žinių, kurių neturi kitos mamos, todėl taip nepanikuoju, arba tiksliau sakant iš viso nepanikuoju.  4u.gif

Nesirkit 4u.gif ir aukit sveiki 4u.gif

Tikriausiai lietuviai med vazineja i konf. bet ne apie vakcinu zala o apie ju nauda (dalis tiesos) ir apie naujus ju "stebuklus" kurie vis plecia vaiku vakcinu sarasa.
Taip gydyt. patirtis apie vakcinas man nelabai imponuoja. Zinios taip (jei tokiu turi). Vienas ped. nors ir susidurs su povakcininem problemom nurasys viska atsitiktinumui, SIDS, ir t.t. Kitas gal ir nepastebes o gal ir nenori pastebeti nes nieko apie tai neismano. O kitas gal ir nesusidure savo praktikoj su tuom, bet tai nereiskia kad tai neegzistuoja.
Karta teko vartyti zurnala "Vaikas". Toks prof. Usonis kalbejo apie vakcinas, tiksliau info "isvarte" taip kad pvz. is polio vakcinos liko tik vienas komponentas ir kitu dalykeliu tiksliai nepamenu. Jei Lietuvoj "prefesoriai" leidzia sau taip meluoti mamu zurnaluosie kuriuos skaito tukstanciai tai kas tai reiskia? Tai kad mamos visiskai negauna objektyvios info.
Atsakyti
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 02, 17:35)

Karta teko vartyti zurnala "Vaikas". Toks prof. Usonis kalbejo apie vakcinas, tiksliau info "isvarte" taip kad pvz. is polio vakcinos liko tik vienas komponentas ir kitu dalykeliu tiksliai nepamenu.  Jei Lietuvoj "prefesoriai" leidzia sau taip meluoti mamu zurnaluosie kuriuos skaito tukstanciai tai kas tai reiskia?  Tai kad mamos visiskai negauna objektyvios info.

Gal galėtumėt patikslinti, ką turite galvoje sakydama"iš polio vakcinos liko tik vienas komponentas" g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nordex @ 2008 10 02, 14:40)
Reaguoju i pirmaji punkta - kodel gydytojai nesigilina i konkretu vaika, kaip rasot "persirgtos ligos, nėštumo eiga, gimdymo traumos, įgimti imunodeficitai, ūmi virusinė infekcija ir t.t." - kodel skiepijama taip be atodairos ????  blink.gif
va kas man niekaip nesuprantama..... ir niekas nepaaiskina is cia besilankanciiu mediku  unsure.gif

As dabar pagalvojau, bet pries skiepus mes, teveliai, pasirasom, kad sutinkam arba nesutinkam skiepyti g.gif Niekas per prievarta nei gimdykloj neskiepyjo, niekas nebruka tu skiepu ir veliau. Gal musu pediatre puiki, kuri tikrai jei mato, kad yra kas negerai-neleidzia net skiepyti? g.gif Tiesiog atideda skiepa, nes pasako tiksliai ir papunkciui-jusu nusilpes organizmas, ateisit po menesio, tada paskiepysim ir pan.
Vadinasi, nevisi medikai nemyli/nesaugo savo pacientu.
Papildyta:
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 02, 17:35)
Taip gydyt. patirtis apie vakcinas man nelabai imponuoja. 

O kas tada imponuoja? Bobutes zinios/patirtis is Kalapapiskio kaimo?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 10 02, 18:18)
Gal galėtumėt patikslinti, ką turite galvoje sakydama"iš polio vakcinos liko tik vienas komponentas"  g.gif

Jis kalbejo kad polio vakcina susideda tik is polio viruso (inaktyvuoto) isskirto "is kazkada sirgusio japoniuko". Bet nutylejo apie versiuko kraujo seruma, zmogaus kraujo proteinus, glutamatus, formalina, 2-phenoxietanola, bezdzioniu inkstu lasteles, antibiotikus ir kitus. Ir aplamai, tai buvo vienas is absurdiskiausiu straipsiu kuriuos teko skaityti apie vakcinas.
Atsakyti
QUOTE(Nordex @ 2008 10 02, 14:40)
Reaguoju i pirmaji punkta - kodel gydytojai nesigilina i konkretu vaika, kaip rasot "persirgtos ligos, nėštumo eiga, gimdymo traumos, įgimti imunodeficitai, ūmi virusinė infekcija ir t.t." - kodel skiepijama taip be atodairos ????  blink.gif
va kas man niekaip nesuprantama..... ir niekas nepaaiskina is cia besilankanciiu mediku  unsure.gif

Klausimas labai geras ir protingas 4u.gif . Manau, akd ne visi nereaguoja. Be to yra būklių, kurių plika akim iš kart nenustatysi. Yra netipiškų atvejų. ne viskas medicinoje būna taip kaip parašyta vadovėlyje. Sveikam gimusiam naujagimiui nedaro gi niekas absoliučiai visų tyrimų.
Kartais tai yra pačių medikų kaltė-nepasidomi. Nesakau, kad jie neklystantys ir kad nepasitaiko aplaidumo atvejų.
Tiesiog Jūs turit kaip supratau ne kokią patirtį 4u.gif .

QUOTE(dange @ 2008 10 02, 17:48)
Gal galėtumėt patikslinti, ką turite galvoje sakydama"iš polio vakcinos liko tik vienas komponentas"  g.gif

Jūs parašėt klausimą, kuris skaitant šį postą man irgi kilo? bigsmile.gif Beje, vilniusw, as paskaičiau jūsų pasisakymus kitose temose apie skiepus. Ir džiaugiuosi, kad esat protingesnė ir už JAV pediatrus. Jūsų pasitikėjimas savim mane žavi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 02, 18:59)
As dabar pagalvojau, bet pries skiepus mes, teveliai, pasirasom, kad sutinkam arba nesutinkam skiepyti g.gif Niekas per prievarta nei gimdykloj neskiepyjo, niekas nebruka tu skiepu ir veliau. Gal musu pediatre puiki, kuri tikrai jei mato, kad yra kas negerai-neleidzia net skiepyti? g.gif Tiesiog atideda skiepa, nes pasako tiksliai ir papunkciui-jusu nusilpes organizmas, ateisit po menesio, tada paskiepysim ir pan.
Vadinasi, nevisi medikai nemyli/nesaugo savo pacientu.
Papildyta:

O kas tada imponuoja? Bobutes zinios/patirtis is Kalapapiskio kaimo?

Niekas nesako kad nera geru mediku tik kad juos sunku surasti. Kas man imponuoja? Tingiu cia destyti, bet jei daugiau apie skiepus ismanytum tai suprastum apie ka kalbu.
Atsakyti
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 02, 18:34)
Jis kalbejo kad polio vakcina susideda tik is polio viruso (inaktyvuoto) isskirto "is kazkada sirgusio japoniuko". Bet nutylejo apie versiuko kraujo seruma, zmogaus kraujo proteinus, glutamatus, formalina, 2-phenoxietanola, bezdzioniu inkstu lasteles, antibiotikus ir kitus.  Ir aplamai, tai buvo vienas is absurdiskiausiu straipsiu kuriuos teko skaityti apie vakcinas.

1. apie kurią vakciną kalbame: inkatyvuotą skiepyjamą ir gyvą susilpnintą geriamą?
2. gal galėtumėt nukopijuoti tikslią vakcinos sudėtį
3. Jei domitės vakcinomis, tai manau žinote, kad kiekvienoje vakcinoje yra konservantų, stabilizatorių ir adjuvantų, be kurių vakcinų saugojimas ir veikimas neįmanomas mirksiukas.gif Beje nei viena tablete, ar natūrali, ar cheminė ar homeopatinė nėra vienkomponentė.
P.S ar jūsų negąsdina pvz homeopatinio preparato OSCILLOCOCCINUM sudėtis-
Laukinės anties (Anas barbarie) kepenų ir širdies autolizato filtratas. Ką gali žinot, ką ta antelė gyva būdama lesė.....
Papildyta:
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 02, 18:44)
Tingiu cia destyti, bet jei daugiau apie skiepus ismanytum tai suprastum apie ka kalbu.

bigsmile.gif Kaip vertinate išmanymą g.gif Ar išmanyti = būti įsitikinus, kad skiepai yra pasaulio blogis g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 02, 18:44)
  Tingiu cia destyti, bet jei daugiau apie skiepus ismanytum tai suprastum apie ka kalbu.

Tiesa pasakius, man dzin, is ko tie skiepai padaryti, nors ir is triusiuko kakucio irnesakyk.gif Svarbu, kad mano vaikams padeda, komplikaciju nei giminiu, nei draugu, nei artimuju tarpe nebuvo-o toliau nesigilinu ir globaliniu temu nesprendziu.
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2008 10 02, 19:07)
Klausimas labai geras ir protingas 4u.gif . Manau, akd ne visi nereaguoja. Be to yra būklių, kurių plika akim iš kart nenustatysi. Yra netipiškų atvejų. ne viskas medicinoje būna taip kaip parašyta vadovėlyje. Sveikam gimusiam naujagimiui nedaro gi niekas absoliučiai visų tyrimų.
Kartais tai yra pačių medikų kaltė-nepasidomi. Nesakau, kad jie neklystantys ir kad nepasitaiko aplaidumo atvejų.
Tiesiog Jūs turit kaip supratau ne kokią patirtį 4u.gif .
Jūs parašėt klausimą, kuris skaitant šį postą man irgi kilo?  bigsmile.gif Beje, vilniusw, as paskaičiau jūsų pasisakymus kitose temose apie skiepus. Ir džiaugiuosi, kad esat protingesnė ir už JAV pediatrus. Jūsų pasitikėjimas savim mane žavi 4u.gif

Na tikrai nesu medike ir nesakau kad ismanau daugiau apie pediatrija nei pediatrai. Jei vaikas rimtai sirgtu tikrai kreipciausi i ped. (bet galutini sprendima priimciau pati).

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 10 02, 19:38)
1. apie kurią vakciną kalbame: inkatyvuotą skiepyjamą ir gyvą susilpnintą geriamą?
3. Jei domitės vakcinomis, tai manau žinote, kad kiekvienoje vakcinoje yra konservantų, stabilizatorių ir adjuvantų, be kurių vakcinų saugojimas ir veikimas neįmanomas  mirksiukas.gif  Beje nei viena tablete, ar natūrali, ar cheminė ar homeopatinė nėra vienkomponentė.
Laukinės anties (Anas barbarie) kepenų ir širdies autolizato filtratas. Ką gali žinot, ką ta antelė gyva būdama lesė.....
Papildyta:

bigsmile.gif Kaip vertinate išmanymą  g.gif Ar išmanyti = būti įsitikinus, kad skiepai yra pasaulio blogis  g.gif

Kalbejo apie inaktyvuota.
Kiekviena vakcina siek tiek skiriasi, priklauso kuri kompanija gamina, bet "receptas" beveik vienodas.
Taip reikia visokio to 'brudo" kad tas vakcinas issaugoti ir pagaminti. Taip reikejo ir gyvsidabrio kol gamintoju uodegos neprispaude ir ji dalinai pasalino. Gal ir reikia, bet yra ir labai kontroversika puse kaip jie veikia vaiko organizma (visi komponentai kuriuos anksciau isvardijau).
Apie homeopatija nesidomiu, tik zinau kad jie geriami, vakcinos visai kas kita. Laukines anties kepeneles, niam niam suzadino apetita-labai megstu foie gras
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 10 02, 19:38)
3. Jei domitės vakcinomis, tai manau žinote, kad kiekvienoje vakcinoje yra konservantų, stabilizatorių ir adjuvantų, be kurių vakcinų saugojimas ir veikimas neįmanomas  mirksiukas.gif  Beje nei viena tablete, ar natūrali, ar cheminė ar homeopatinė nėra vienkomponentė.
Papildyta:

bigsmile.gif Kaip vertinate išmanymą  g.gif Ar išmanyti = būti įsitikinus, kad skiepai yra pasaulio blogis  g.gif

Niekam nesakau kad skiepai pasaulio blogis. Smegenyse turiu svarstykles -skiepyti ar ne, ir kol kas linksta link "neskiepyti".
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 02, 19:46)
Tiesa pasakius, man dzin, is ko tie skiepai padaryti, nors ir is triusiuko kakucio irnesakyk.gif  Svarbu, kad mano vaikams padeda, komplikaciju nei giminiu, nei draugu, nei artimuju tarpe nebuvo-o toliau nesigilinu ir globaliniu temu nesprendziu.

Na linkiu kad butumet kuo sveikesni. Kad tamstai "dzin" tai tik jusu reikalas, man tai ne nes mano vaiko sveikata nera globaline problema bet pati svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2008 10 02, 12:51)
1. Aš noriu dar kartą pasikartoti, kad skiepas ir neturi visapusiškai apsaugoti nuo ligos. Kad organizmas paskiepytas, tai nereiškia,kad jis nesusirgs. Tai reiškia, kad susidūręs su sukėlėju jis mokės greit gamint antikūnius prie sukelejo antigenus, nes šis antigenas jam jau bus "pažįstamas".
Ar vakcinos turi pašalinį poveikį-taip turi. Ir vaistai, kurie gydo tam tikrą susirgimą visi be išimties turi pašalinį poveikį. Ar visiems pasireiškia šalutinis poveikis-ne, tikrai ne visiems. Bet visada reikia pasverti riziką-kas baisiau-ta konkreti liga ar galimas pašalinis vakcinos poveikis, kurio gali ir nebūti. Juos dar labai išprovokuoja taip vadinamas "premorbidinis organizmo fonas", kuris katais, o gal ne taip ir retai būna neįvertinamas: persirgtos ligos, nėštumo eiga, gimdymo traumos, įgimti imunodeficitai, ūmi virusinė infekcija ir t.t. ir panašiai.
Nu bet jau nukrypau g.gif

Ir nelabai supratau minties "kad tai tik grubiai tariant apsauga nuo vienos rušies „parazitu“?"

2. Taip tas tiesa, tačiau tai nėra 100%. Medicinoje apskritai nebūna 100% tiesos. Visada yra išimtys, kazuistiniai atvejai. Jie kažkodėl labai keliami kaip vėliava ir rodoma, kad va, va taip buvo. Suserga ir gerai besimaitinantys zmones. Viena iš priežasčių-padidėjęs sukėlėjo atsparumas antibiotikams ir nereagavimas į juos.

3. Labai idomus atvejis. Apie tai nežinau nieko. Galit pakomentuot ar nurodyt šaltinį? Priešingu atveju tai nieko vertas teiginys.  Būtų labai labai įdomu 4u.gif

Va tokie mano būtų komentarai.

2. "Suserga ir gerai besimaitinantys zmones", bet tai irgi kazuistiniai atvejai - isimtys smile.gif
3. saltinis: mano gera pazistama, pati dirbusi tuberkuliozinej ligoninej sesute, beje sirgo atvira tuberkuliozes forma, o vaikas kaip minejau ne - beje tam vaikui dabar jau 14.

Atsakyti