Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(rena @ 2008 06 19, 15:15)
as ji pastoviai darau, tik aisku jis kenkia kai yra saknu puvinys (net pagreitina saknu puvima doh.gif ), o jei saknys geros, tai joms lb patinka thumbup.gif lb atsigauna thumbup.gif aisku ir ne visom orchideju rusim tinka g.gif
as darau oncidiumui, dendrobiui, miltonijai ir phalikams, tikrai atsigauna thumbup.gif net oncidiuma tokia dvasna buvau nusipirkus, dar su amarais ir jau masciau, kad nieko gero is jo nebus, o pasiziuriu gi dabar augliuka salia augina ir dar lenda auginukas bigsmile.gif  thumbup.gif

o siaip mano laistymas yra toks:
1.sunesu i vonia 2. 3-5min. karstas dusas 3. sudedu i baleika ir palieku mirkytis apie 15min. 4. perpilu trasom ir dar palieku mirkytis apie 5min. 5. palieku vonioje tol kol apdziuna

Ačiū 4u.gif pabandysiu ir aš savaitgalį ant vieno kokio gėliuko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 06 19, 16:22)
Ačiū  4u.gif pabandysiu ir aš savaitgalį ant vieno kokio gėliuko  ax.gif

bandyk mirksiukas.gif bet atmink, svarbiausia, kad puvinio nebutu nono.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 19, 03:15)
as ji pastoviai darau, tik aisku jis kenkia kai yra saknu puvinys (net pagreitina saknu puvima doh.gif ), o jei saknys geros, tai joms lb patinka thumbup.gif lb atsigauna thumbup.gif aisku ir ne visom orchideju rusim tinka g.gif
as darau oncidiumui, dendrobiui, miltonijai ir phalikams, tikrai atsigauna thumbup.gif net oncidiuma tokia dvasna buvau nusipirkus, dar su amarais ir jau masciau, kad nieko gero is jo nebus, o pasiziuriu gi dabar augliuka salia augina ir dar lenda auginukas bigsmile.gif  thumbup.gif

o siaip mano laistymas yra toks:
1.sunesu i vonia 2. 3-5min. karstas dusas 3. sudedu i baleika ir palieku mirkytis apie 15min. 4. perpilu trasom ir dar palieku mirkytis apie 5min. 5. palieku vonioje tol kol apdziuna

O mirkytis po karsto duso irgi tame paciame karstame vandeny? O tas dusas daromas jau kai laikas laistyti? Bliamba per svaitele jau tiek apie tuos augaliukus grazius pristudijavau ax.gif Kaip malonu, kad cia galima rasti geranoriskai dalinamus patarimus, tai dabar stengsiuos profilaktiskai padziovinti gera savaite orchidejas (profilaktikai tuo tu maziu baltu is k...raides tongue.gif ), o tada i dusa (zydi visos trys:oncidis ir du falenopsiai), o tada vietoj tresimo po duso dar permanganatu pervarysiu
Kaip jums mano planas, kitoms gelems jis padejo, nenugaisins gal mano grazuoliu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 06 19, 16:32)
O mirkytis po karsto duso irgi tame paciame karstame vandeny? O tas dusas daromas jau kai laikas laistyti? Bliamba per svaitele jau tiek apie tuos augaliukus grazius pristudijavau ax.gif Kaip malonu, kad cia galima rasti geranoriskai dalinamus patarimus, tai dabar stengsiuos profilaktiskai padziovinti gera savaite orchidejas (profilaktikai tuo tu maziu baltu is k...raides tongue.gif ), o tada i dusa (zydi visos trys:oncidis ir du falenopsiai), o tada vietoj tresimo po duso dar permanganatu pervarysiu
Kaip jums mano planas, kitoms gelems jis padejo, nenugaisins gal mano grazuoliu unsure.gif

Po duso, atsargiai su skersvejais, o ziema butinai su servetele nusausinti arba palikti ,kad vonioj isdziutu. Nes ziema salciau ir vanduo ilgiau stoves tarp lapeliu ir gali puvesis prasideti.

Ir dar skaiciua, kad geriau ispradziu siltu vandienu pralieti, o tik tada karstu, kad soko nebutu.

Nemano patirtis tiesiog perduodu info prisiskaicius blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Turiu ir aš orchidėja ax.gif Gal kas galit pasakyti ką reiškia reanimuoti? g.gif
Atsakyti
Gavau prieš kelias dienas orchidėją , rūšis phalaenopsis. Gal galit pasakyt kur geriausia ją padėt. Žinau tik tiek, kad ne į saule. Ir kaip laistyt?
Atsakyti
biggrin.gif Nu aš tai kaip kokia frusty.gif , jau trečią kartą persodinu. Bet dabar manau, kad jau bus gerai. Radau Ermitaže to substrakto orchidėjoms.

Nu padariau taip kaip reikėjo - jau dabar ten ir pušų žievių ir to balto agroperlito ir akmenukų. Žodžiu visokio brudo, tik ne žemės . Neįsivaizduoju, kaip joms gali patikti tokiame daikte augti. Bet matyt kad taip yra. Jei jau jos medžiuose auga kaip kad čia sakė smile.gif

Noriu padėkoti visoms, patarusioms. Kai pagalvoju, kokias nesąmones dariau. Rodos ir pasiskaičius buvau doh.gif

tai va - kaip dabar atrodo abu

user posted image

user posted image

ir mano naujokėlės žiedai

user posted image

user posted image

Gal kas žinote šio phenelopsio rūšį, nes jau spėlioti nedrįstu (išsidūriau kitose temose su tuo dalyku) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 19 birželio 2008 - 16:39
QUOTE(Lietuva @ 2008 06 19, 17:35)
biggrin.gif Nu aš tai kaip kokia frusty.gif , jau trečią kartą persodinu. Bet dabar manau, kad jau bus gerai. Radau Ermitaže to substrakto orchidėjoms.

Nu padariau taip kaip reikėjo - jau dabar ten ir pušų žievių ir to balto agroperlito ir akmenukų. Žodžiu visokio brudo, tik ne žemės . Neįsivaizduoju, kaip joms gali patikti tokiame daikte augti. Bet matyt kad taip yra. Jei jau jos medžiuose auga kaip kad čia sakė  smile.gif

Noriu padėkoti visoms, patarusioms. Kai pagalvoju, kokias nesąmones dariau. Rodos ir pasiskaičius buvau  doh.gif 

tai va - kaip dabar atrodo abu

ir mano naujokėlės  žiedai

Gal kas žinote šio phenelopsio rūšį, nes jau spėlioti nedrįstu (išsidūriau kitose temose su tuo dalyku)  blush2.gif

Visos pirktos orchidejos maximose ir panasiai yra NOID. Nebent pirkai is uzsienio,kur zmones daugina veislines orchidejas mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos... nebezinau ka ir bedaryt, buvau palikus mamai auginti savo dvi orchidejas, tai viena laikosi, o kita tai baisu...pries tai zydejo graziai, o dabar ziedai krenta tik prasiskleide ,vos pora dienu ishsilaiko.. orines saknis kazkokios isdziuvusios. o lapai... baisu! apvyte, pagelte, susirauksleje ir kaip skudurai kabo, o vienas lapas is apacios su kazkokiais juodais-bordiniais taskiukais, bordiniais ruozais... o anksciau jie buvo zali, stori ir sveiki ... gal kas zino ka daryt? nes ziurejau ligas, bet nieko neradau, o rusiskai nemoku verysad.gif prasau padekit..

nuotraukos cia:
http://public.fotki....picture001.html
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 19, 17:39)
Visos pirktos orchidejos maximose ir panasiai yra NOID. Nebent pirkai is uzsienio,kur zmones daugina veislines orchidejas  mirksiukas.gif

o noid tai čia ką reiškia? hibridas?
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 06 19, 18:42)
o noid tai čia ką reiškia? hibridas?

Aha, man irgi neaišku? Gal pramoninė ar pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 06 19, 16:32)

geras planas thumbup.gif

QUOTE(Lietuva @ 2008 06 19, 17:35)
Nu padariau taip kaip reikėjo - jau dabar ten ir pušų žievių ir to balto agroperlito ir akmenukų. Žodžiu visokio brudo, tik ne žemės . Neįsivaizduoju, kaip joms gali patikti tokiame daikte augti. Bet matyt kad taip yra. Jei jau jos medžiuose auga kaip kad čia sakė  smile.gif

Gal kas žinote šio phenelopsio rūšį, nes jau spėlioti nedrįstu (išsidūriau kitose temose su tuo dalyku)  blush2.gif

na saunuole kokia thumbup.gif

lotuliukas.gif tai ir cia zinok tas pats biggrin.gif

QUOTE(dingussi @ 2008 06 19, 17:40)
nuotraukos cia:

man tai toks vaizdas, kad tos dregmes trukumas, arba yra isimetes puvinys g.gif
o kaip saknys vazonelyje g.gif

QUOTE(Lietuva @ 2008 06 19, 17:45)
Aha, man irgi neaišku? Gal pramoninė ar pan.  g.gif

na pramonines jos, beveisles biggrin.gif
Atsakyti