Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(rojuko @ 2008 06 24, 12:40)
Sveikutes,

As vis skaitineju,ir nezinau kas tiksliai darosi su mano orchidejom,sukrauti nauji ziedai jau antras zydejimas,bet nudziusta jie,o atrodo viskas gerai,nes vel net 3 ziedkocius naujus leidzia..O pumpurai nespeja issiskleist ir nudziuna,nesuprantu ko truksta.. verysad.gif

g.gif na jeigu istikruju viskas gerai tai net nezinau kodel nudziusta, bet seip gali buti tokios priezastys:
1. per mazai dregmes
2. labai salta(bet dabar vasara tai manau saltis atkrenta)
3. nerekomenduociau laistyti trasom kai augalas ruosiasi zydeti ir zydi (nors su manim dabar gali pradeti gincitis, BET papildomas maitynimas gali buti ziedu kritimo viena is priezasciu-kai augalas gauna papildoma maitynima, tai jam kaip ir zenklas "reikia augti" jis pradeda leisti naujus lapus, naujas saknys. tad ir kaip ruosiasi zydeti ir zydi-gauna zenkla reikia augti, augalas numeta ziedus ir pradeda auginti savo "kuna" lapus, saknis).
O PER DAUG maitynimo gali sukelti hipervitaminoze, kuri issireiskia taip- maistingos medziagos pradeda kauptis kaip druska aplink saknis, kuo apsunkina augalo gyvenima, nes per tas druskas augalas negali normaliai ne tai kad papildomai maitintis, bet isviso maitintis, augalas pradeda leciau augti, o kartais ir isviso sustoja, gali ant lapu atsirasti rudu demiu, augalas gali isviso nezydeti ir galu gale mirti
Atsakyti
QUOTE(rojuko @ 2008 06 24, 13:40)
Sveikutes,

As vis skaitineju,ir nezinau kas tiksliai darosi su mano orchidejom,sukrauti nauji ziedai jau antras zydejimas,bet nudziusta jie,o atrodo viskas gerai,nes vel net 3 ziedkocius naujus leidzia..O pumpurai nespeja issiskleist ir nudziuna,nesuprantu ko truksta.. verysad.gif

As manyciau - dregmes truksta arba gauna skersvejo g.gif
Atsakyti
Sveikutes,

mes dabar namo varom is po visu baliu, tai issitraukiau kompa, reik biski pasivyt biggrin.gif
einu ieskot savo paskutinio posto tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 24, 14:09)
Sveikutes,

mes dabar namo varom is po visu baliu, tai issitraukiau kompa, reik biski pasivyt biggrin.gif
einu ieskot savo paskutinio posto tongue.gif

labas labas. ne daug praleidai. nes kai taves nera tema apmirusi biggrin.gif
Atsakyti
Prieš pora mėnesiukų gavau dovanų miltoniją (taip berods vadinasi). Dabar baigia ji man nužydėti. O ką man daryti su tuo žiedkočiu? Ar jį visisškai nupjauti, ar kiek palikti? Pirmas toks augaliukas pas mane...
Atsakyti
QUOTE(Karakum @ 2008 06 24, 15:22)
Prieš pora mėnesiukų gavau dovanų miltoniją (taip berods vadinasi). Dabar baigia ji man nužydėti. O ką man daryti su tuo žiedkočiu? Ar jį visisškai nupjauti, ar kiek palikti? Pirmas toks augaliukas pas mane...

Miltonijos is tu paciu ziedkociu antra karta nezydi, tad galesi nupjauti visiskai mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu dar toki klausimuka
Ar phalikams butinas permatomas vazonas? As saviskes nepersodinejau, bet tiesiog su tuo permatomu vazonu ikisau i molini. Na , jis tgoks siek tiek didesnis uz permatomaji. Ar taip jom negerai? Vakar suabejojau ir viena istraukiau po karsto duso jau nebekisau. Kaip reiktu daryt?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2008 06 24, 15:45)
Ar phalikams butinas permatomas vazonas? As saviskes nepersodinejau, bet tiesiog su tuo permatomu vazonu ikisau i molini. Na , jis tgoks siek tiek didesnis uz permatomaji. Ar taip jom negerai? Vakar suabejojau ir viena istraukiau po karsto duso jau nebekisau. Kaip reiktu daryt?

Atsakysiu is patirties. Ant virtuves lango stovi 2 phalikai. abu jie su persvieciamais vazonais yra istatyti i molinius didesnius vazonus,apacioj papylus kramzito,ir jos abi geriausiai is visu auginasi naujas saknis,lapus . sviesioji kasmet zydi is seno ziedstiebio ir is apacios leidzia nauja (dbr leidzia wub.gif ) o tamsesnioji is seno ziedstiebio 3 sakas leidzia wub.gif jom ten patinka ir nesvarbu kad i istatytos i molini vazona.

Siaip sako phal vykdo fotosinteze per saknis, bet manosios auga ir taip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 06 24, 15:04)
As manyciau - dregmes truksta arba gauna skersvejo g.gif

Dekui uz atsakymus,tada jauciu dregmes truksta,nes kas sav.perlieju ,kaimyne patare kad i inda ipilt vandens ir istatyt kad pasiimtu kiek reik..Nors skaiciau nera gerai orchidejom dregmes,kad nepradetu put saknys g.gif
Atsakyti
Pagaliau baigesi baliu dienos blink.gif 3 valandas uzgaisau kol sabo orches nudušinau ir patresiau, na dabar kokia savaitele bus ramu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2008 06 24, 15:14)
labas labas. ne daug praleidai. nes kai taves nera tema apmirusi biggrin.gif

blush2.gif tai pasirodo cia as tokia papusus ant tu orchiu doh.gif tongue.gif

QUOTE(aistukas @ 2008 06 24, 15:45)

gali laisvai ststyt i tuos molinius vazonus ir nesukt sau smegenu biggrin.gif
Atsakyti
Rena, isitrauk i favoritus tema ir nebereikes ieskoti, kur baigei bigsmile.gif
Atsakyti