Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

Laba diena,

Jau antri metai gyvename naujame bute. Virš mūsų gyvenantys kaimynai augina stafordšyrų veislės mišrūnę. Rytais jie išvažiuoja į darbus ir šunį palieka visai dienai uždarytą balkone. Vienas šuo ištisai kaukia. Dažnai palikę balkone šunį kaimynai uždaro balkono duris, kad šuo neįeitų i namus. Jau du kartus kalbėjome gražiuoju, tačiau jie į gražius prašymus nereaguoja. Negalime net langus atsidaryti, o ką jau kalbėti apie išėjimą į balkoną. Vos tik atidarome balkono duris kalytė pradeda loti ir kaukti.
Šunį vedžioja tik 2 kartus dienoje 5 minutem ir po langais. Kakučių net neglvoja surinkti.
Gal esate su tuo susidūrę? Gal turite minčių kaip elgtis? Į policiją ir veterinarijos tarnybą nelabai noriu kreiptis, nes bijau, kad nukentės šuo. Labai gaila jo.
Atsakyti
keliu temele i virsu, nes labai reikia patarimu. 4u.gif
Atsakyti
Pasiimk taisykles suns laikymo ir nueik paskutini karta pas kaimynus graziuoju, asiimk ir agresyviu veisliu sunu laikymo taisykles ir jiems padovanok, pasakyk, kad kalbiesi paskutini karta graziuoju.
Kitaip nieko nebus su tokiais - pati ta patyriau, kol nesiemem grieztu veiksmu, niekas nepadejo.
Siaip, kad laikyt toki suni jie turi turet leidima, islaike egzus but ir turet kaimynu sutikima, suo turi buti registruotas, jeigu ne - kreipiates i gyvunu registracijoscentra, pranesat ir jie jau su policija patys susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
sitam suniukui leidimo reikia, jis priskiriamas agresyvioms veislems. gaila vargso gyvuno doh.gif
Atsakyti
labai aciu uz patarimus 4u.gif vyras siandien buvo nuejes ir kalbejo piktuoju. ziuresim kaip bus. rimciau kazka daryti truputi baisu, nesinori kad suo nukentetu. nors koks cia jam gyvenimas... vakar visa diena griaudejo, ji vargsyte labai griaustinio bijo. kauke nesavu balsu... verysad.gif
Atsakyti
Čia Vilnius?

Draudžiama:
22.24. laikyti įvairius gyvūnus ant daugiabučių namų stogų, atviruose balkonuose, rūsiuose ir kitose bendrojo naudojimo (ar pagalbinėse) patalpose.

Spėju, kad balkone tą šunį laiko todėl, kad likęs vienas jis griauna namus, nes negauna pakankamai krūvio. Kartais žmonės iš tiesų nežino, kad šunį reikia ilgiau vedžioti, aktyviau su juo užsiimti. Jei jie norėtų rasti problemos sprendimą - galima jiems paaiškinti ką daryti. Tačiau jei nesileidžia į kalbas, belieka imtis represinių priemonių. Tokiu atveju šuo greičiausiai nukentės. Gaila. Bet kartais nebūna kitos išeities.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 06 22, 15:24)
Čia Vilnius?

Draudžiama:
22.24. laikyti įvairius gyvūnus ant daugiabučių namų stogų, atviruose balkonuose, rūsiuose ir kitose bendrojo naudojimo (ar pagalbinėse) patalpose.
Spėju, kad balkone tą šunį laiko todėl, kad likęs vienas jis griauna namus, nes negauna pakankamai krūvio. Kartais žmonės iš tiesų nežino, kad šunį reikia ilgiau vedžioti, aktyviau su juo užsiimti. Jei jie norėtų rasti problemos sprendimą - galima jiems paaiškinti ką daryti. Tačiau jei nesileidžia į kalbas, belieka imtis represinių priemonių. Tokiu atveju šuo greičiausiai nukentės. Gaila. Bet kartais nebūna kitos išeities.

labai aciu. as kauniete. reikes pasidometi, gal ir Kauno taisyklese toks punktas yra.
Atsakyti
pas mus taip pat buvo, kaimynai laike šapėjuka.Irgi kaukdavo per dienas išvesdavo pora kartu po 5min. Šalia gyvenantys kaimynai visaip bandė kalbėtis, kai niekas nepadėjo kvietė policija. Galiausiai jie tiesiog išsikraustė. Bet čia butas buvo nuomojamas.
Atsakyti
Na si tema ir man aktuali, as turiu spanieliuke, jai dabar 11 menesiu. Kai diena iseinam i darba paliekam ja namuose, gyvenam bute. Ji kaukia, aisku ne visa diena, bet kai mes iseinam apie 5 minutes ir kartais diena, galbut kai atsibunda ar prisimena. Kalbejau su kaimynais, jie jokiu pretenziju neturi, be to suo vienas buna nuo 8-17 val. po to mes bunam namuose, arba ja vezames kartu, Neseniai radau rasteli, kad susitvarkot savo suni, arba mes juo pasirupinsim, pasirase gretimos laiptines gyventojai, kiek suzinojau, tai gretimos laiptines 4 auksto gyventojai (mes gyvenam 2 aukste). Jie amzinai viskuo nepatenkinti, kaimynus grasino net sumusti, kai jie dare remontus doh.gif Labai bijau del savo suns, nes jie jau viena kaimynu suni nunuodijo, tiesiog prie duru padejo desros gabala su nuodais ir suo stvere. Dabar savo suni nunesu ant ranku i lauka, parsinesu taip pat. Kaip man reaguoti, ka man daryti, mano suo cipuotas, su dokumentais ir jeigu mano laiptines kaimynai neturi pretenziju, kitos laiptines zmones man gali reiksti priekaistus, ar ne? Manau, kad suns neismokysiu jau nekaukti, nes toks jos budas ir kiek spanieliu pazistu, jie visi kaukia. Gal galit ka patarti? ax.gif
Atsakyti
Aš patarčiau pailginti rytinius pasivaikščiojimus kiek įmanoma, padaryti juos kuo aktyvesnius, visą laiką kaitalioti maršrutą. Šuo prieš paliekant jį turi būti išalkęs - prieš pat išeinant paduoti jam maisto (jei sausiakas, tia galima netgi pažerti maistą ant grindų, kad turėtų darbo kol surinks, arba nupirkti žaislą "kongas" ir prikišti maisto į vidų). Palikti įjungtą radiją. Stebėti šunį ir atrasti kaip jis geriau jaučiasi - vieni ramesni būna uždaroj erdvėj, kiti atvirkščiai, ramūs tada, kai gali laisvai vaikščioti po visą butą.
Aš pati turiu web kamerą, ir darbe stebiu kaip šunys elgiasi, pagal tai galiu šį bei tą koreguoti.
Atsakyti
nueik dar viena karta pas semininka pakalbek graziuoju , o jai nepades piktuoju kaip minejo su taisyklem rankose ax.gif man su tokia problema nera tekia susidurt tad nezinau kaip tau dar padet blush2.gif sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip baigesi lojancio suns istorija, smalsu blush2.gif
Pas mus panasi beda, tik suo loja nuolat ne kaimyniniame bute, o kieme, po langais kaukia verysad.gif
Atsakyti