kaip baigėsi temos autorei? pas mane ta pati problema, jau baigiu išprotėt, kai po naktinės bandai namie pailsėti tai nuo devynių kai prasideda
kaimynų šuo ne tik staugia, bet dar ir loja tooooookiu skardžiu balsu, kad kartais atrodo, jog pati iš nevilties pradėsiu staugt. labai smagu buvo praeitą naktį, šuo iki paryčių staugė, o kaimynai daužė į radiatorių (mat aptyla keliom sekundėm), nu žodžiu, košmaras ne gyvenimas. pas tuos žmones kalbėtis eit tikrai neverta, ant kaktos parašyta "neužkabink". aš pro balkoną žadu plytą paleist ant galvos - ne šuniui aišku, šeimininkui
. šiaip manęs visiškai nejaudina, nei kaimynų kalbos už sienos, nei vaikų keliamas triukšmas - kažkaip moku negirdėt, bet tas šuns staugimas paskutiniu metu jau iki tokios nervinės būsenos priveda, kad pravirkstu.
Mums panasi situacija, kaimynu suo kiekviena ankstyva ryta be perstojo loja iki kol seimininkai grizta namo, visas butas skamba to suns lojimu
suns seiminkai gyvena kitoje laiptineje, bet ju ir musu buta skiria siena, visai neimanoma pailseti
kaip patartumete elgtis?
Patarčiau netylėt! Savo namuose jeigu jau nebegalima rasti tylos ir ramybės, tai kur jos rasti tada?
va, pati esu nuo ankstyvo ryto pažadinta ir pikta - virš mūsų buto esančiame bute, kaimynai, panašu, ką tik įsigijo šunį - nei derinę ką, nei sutikimo prašė. Loja, kaukia, aš jau visa iš pusiausvyros išejus, nusmaugt galėčiau tą šunėką.
Skamba visa vonia, miegamasis, virtuvė. Nuo kokių 7 ryto iki dabar, o dabar jau pusė pirmos..Užsiimt su juo nėra kam, visi nebūna namie..Kyla klausimas, kam tada tas šuo? Ne mano reikalas, žinoma, bet mano reikalas, kad bute negirdėčiau šuns keliamo triukšmo ir nejausčiau diskomforto - visai nėra jokios tylos. Pasakysiu, tai blogiau nei garsi muzika ar vaikų keliamas triukšmas. Nesuvokiu, kaip žmonės gali taip elgtis - tiesiog kankinti kaimynus.
Papildyta:
Nesvarbu, ta pati ar kita laiptinė, kur šuo loja. Esmė - buto, kuriame laikomas šuo, savininkai, privalo turėt visų su butu besiribojančių butų savininkų raštišką sutikimą. Taigi, kai kurie šalia besiribojantys butai gali būt ir kitoje laiptinėje, aukštu žemiau ar aukščiau - nes būtent tie butai patiria galima žalą, šiuo atveju, šuns keliamą triukšmą ir negalėjimą ilsėtis namuose.
va, pati esu nuo ankstyvo ryto pažadinta ir pikta - virš mūsų buto esančiame bute, kaimynai, panašu, ką tik įsigijo šunį - nei derinę ką, nei sutikimo prašė. Loja, kaukia, aš jau visa iš pusiausvyros išejus, nusmaugt galėčiau tą šunėką.
Papildyta:
Nesvarbu, ta pati ar kita laiptinė, kur šuo loja. Esmė - buto, kuriame laikomas šuo, savininkai, privalo turėt visų su butu besiribojančių butų savininkų raštišką sutikimą. Taigi, kai kurie šalia besiribojantys butai gali būt ir kitoje laiptinėje, aukštu žemiau ar aukščiau - nes būtent tie butai patiria galima žalą, šiuo atveju, šuns keliamą triukšmą ir negalėjimą ilsėtis namuose.
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 12:33)
Esmė - buto, kuriame laikomas šuo, savininkai, privalo turėt visų su butu besiribojančių butų savininkų raštišką sutikimą. Taigi, kai kurie šalia besiribojantys butai gali būt ir kitoje laiptinėje, aukštu žemiau ar aukščiau - nes būtent tie butai patiria galima žalą, šiuo atveju, šuns keliamą triukšmą ir negalėjimą ilsėtis namuose.
Esmė tame, kad Vilniaus mieste to nebereikia.
O Jūs bent jau kalbėjote su kaimynais apie šuns keliamą triukšmą. Ar tik čia, forume, piktinatės?
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 12:33)
Klystate.
Neprivalo.
O dėl šuns, kuris jus taip kankina - na, jei jį dar neseniai įsigijo, tai reikia šiek tiek laiko, kad jis priprastų. Pasikalbėkite su kaimynais, juk jei jų nėra namie, tai jie ir nežino, kad šuo triukšmauja. Tegu imasi priemonių. Aišku, jei šuo pirmas, jie gali ir nežinoti, ką daryti, tegu kreipiasi čia, paaiškinsim... Pradžiai tegu įjungia šuniui garsią muziką
Atsibuskite, Vilniuje nereikia jokiu kaimynu sutikimu, tad niekas neprivalo su jumis nieko derinti.
Del suniuko - nueikit pas kaimynus ir graziai pasakykit, kad diena suo nerimsta, kad jie iznotu ir imtusi atitinkamu veiksmu.
Del suniuko - nueikit pas kaimynus ir graziai pasakykit, kad diena suo nerimsta, kad jie iznotu ir imtusi atitinkamu veiksmu.
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 13:33)
nusmaugt galėčiau tą šunėką.
Šeimininkus smaukite
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 14:33)
Papildyta:
ne visur tai privaloma
QUOTE(Redos @ 2010 01 07, 12:41)
Esmė tame, kad Vilniaus mieste to nebereikia.
O Jūs bent jau kalbėjote su kaimynais apie šuns keliamą triukšmą. Ar tik čia, forume, piktinatės?
Taip, deja, nebereikia..Labai gaila, kad nebuvo pagalvota apie kaimyninių butų interesus.
Tačiau gerai, kad nors šis punktas naujos redakcijos taisyklėse išliko:
6.7. užtikrinti, kad viešosiose vietose, butuose, negyvenamosios paskirties patalpose, individualių namų teritorijose gyvūnai nekeltų triukšmo, trikdančio asmenų ramybę, poilsį, darbą ar viešąją rimtį;
Su kaimynais nekalbėjau dar, nes tokia be proto triukšminga diena pirma..bet žinokit, pakako, kad nuo 7 ryto iki šiol pratisai lojantis, kaukiantis šuo visai išvestų iš pusiausvyros. Suprantu meilę šunims, bet ką daryt kaimynams?? Va, šeimininkų nėr namie, jie to negirdi..O pas mane baisus triukšmas girdėti ir ne tik pas mane, o per visus tris laiptinės aukštus.
Negi tokio ar panasaus punkto nebuvo anksciau? Turejo buti.
Žinoma, buvo..Bet kai neliko reikalavimo turėt kaimynų sutikimą, gaunasi, kad bet kas gali turėt šunį ar katę, o tada tampa žymiai reikšmingesnis ir šis punktas.
Tada jau šeimininko uždavinys taip laikyt savo augintinį, kad jis netriukšmautų..Va, šis tebelojantis šuo gyvena virš mūsų buto.
O šalia gretimam šoniniam kaimyne laiko..Nežinojau, kad ten gyvena šuo, kol pati nepamačiau, nes nejutau jokio jo buvimo - taip laikomas ir prižiūrimas, kad net nesijaučia.
o va šis viršuj..
Tada jau šeimininko uždavinys taip laikyt savo augintinį, kad jis netriukšmautų..Va, šis tebelojantis šuo gyvena virš mūsų buto.
O šalia gretimam šoniniam kaimyne laiko..Nežinojau, kad ten gyvena šuo, kol pati nepamačiau, nes nejutau jokio jo buvimo - taip laikomas ir prižiūrimas, kad net nesijaučia.
o va šis viršuj..
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 17:03)
Žinoma, buvo..Bet kai neliko reikalavimo turėt kaimynų sutikimą, gaunasi, kad bet kas gali turėt šunį ar katę, o tada tampa žymiai reikšmingesnis ir šis punktas.
o va šis viršuj..
o va šis viršuj..
siūlau visų pirma pasikalbėt su žmonėm, jei jie dirba iš kur jie gali žinot ar šuo kaukia ar ne, jei nesupras žmonės gražiuoju tada jau galėsit su visokiais punktais eit, beje bent jau kiek aš atsimenu Klaipėdos taisyklėse nurodyta nuo kelių iki kelių valandų šuo negali kelt triukšmo, gal pas jus tokio punkto ir nėra, o jei yra tai jūs nieko nepešit. Aš irgi neprašiau kaimynų parašų ir sutikimo, nes nematau reikalo, dar kažko atsiklaust ką augint savo bute. Bet jei mano šuo keltu triukšmą kol mes esam darbe ir kaimynai ateitų ir gražiai pasakytų tikrai į tai sureaguočiau ir galvočiau kaip išspręst tą problemą.