Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 15:03)
Bet kai neliko reikalavimo turėt kaimynų sutikimą, gaunasi, kad bet kas gali turėt šunį ar katę, o tada tampa žymiai reikšmingesnis ir šis punktas.

- Ir ačiū Dievui, kad nebeliko, nors 'gyvavo' šis reikalavimas Vilniaus mieste tik vienerius metus.
- Labai neteisingai/savanaudiškai žiūrit į reikalavimą dėl kaimynų sutikimo. Bet nesiplėsiu - tema ne apie tai.
- Pasikalbėkit šįvakar su kaimynais ir parašykit, kaip sekėsi.
Atsakyti
Ir ka jus butumet dariusi, jei butu prase leidimo?
Dabar uzdrauskim visiems laikyti sunis butuose, nes GALI loti. Tikiu, kad yra zmoniu, kurie piktinasi ir kudikiu verkimu, jie turbut noretu, kad butu ivestas reikalavimas pries susilaukiant vaiko gauti kaimynu sutikimus...

Turiu ir as kaimyne po musu butu, kuri girdi, kaip musus suo VAIKSTO. Suo visiskai neloja, namie nesiaucia, retkarciais su juo siek tiek pazaidziame.

Gyvenant daugiabutyje negalima tiketis absoliucios tylos ir ramybes visa para. Gyvenant tokiame name reikia moketi buti tolerantiskam, o esant reikalui pakalbeti su ramybe drumscianciais kaimynais.

P.S. Jei teisingai pamenu, ankstesnese taisyklese Vilniuje buvo reikalaujama ne besiribojanciu butu kaimynu sutikimo, tokia formuluote pamenu Kaune.
Atsakyti
Man įdomu ką jūs darysite kai kaimynai šalia susilauks vaikučio, ir jis verks ne tik dienomis bet ir naktimis. Kas tuomet? Suprantu, kad lyginti šuniuką su vaiku neetiška, tačiau triukšmas panašus. Apskritai visų pirma reikia nueiti pas kaimynus jiems grįžus vakare ir pasikalbėti, pasakyti situaciją, nemanau, kad jie užtrenks duris jums palei nosį. Pritariu tati išsakytai nuomonei drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 01 07, 15:21)
Gyvenant daugiabutyje negalima tiketis absoliucios tylos ir ramybes visa para.

Ankstyvą rytą ar vėlų vakarą, jei TV nėra įjungtas, galiu klausytis kaimynų pokalbių; be to, žinau, kada jie 'nusirenginėja', nes girdisi spintos su stumdomis durimis atidarymas/uždarymas biggrin.gif Tai ką kalbėt apie stipresnį garsą (naujagimių kliksmus, vaikų šėliojimus ir pan.)?!
Atsakyti
Nesuprantu, kodėl toks priešiškumas blink.gif

taisyklės jeigu jau taip detalizuojame, yra lokalus teisės aktas, galiojantis tam tikroje apibrėžtoj vietoj.

Viešosios tvarkos įstatymas yra didesnės teisinės galios teisės aktas, kuriame įsakmiai nurodomos ramybės valandos, ir jeigu yra triukšmas tai traktuojama kaip viešosios tvarkos pažeidimas, ir nesvarbu, kas to triukšmo šaltinis - šeimos barnis, rekiantis vaikas ar šuo, jeigu šnekame plačiąja prasme.

O gyvūnų laikymo taisyklės irgi nurodo, kaip tas šuo turi būt laikomas.
Yra ir higienos normos apie rekomenduojamą triukšmo lygį patalpose ir dar daug kitų teisės aktų.

Žinoma, pirmiausia reikia kalbėt su kaimynais, bet man paliko keista, kad šunų augintojai labai puola bet kokią priešingą nuomonę. Negerai, kai šunų augintojų blogos patirtys suformuoja visapusiškai neigiamą nuostatą ir net neįmanoma išsakyt savos pozicijos.
Juk nesakiau, kad mane erzina šiaip šunys, aiškai suformulavau realią, o ne hipotetinę problemą - prižadino, ir ne tik mane vieną, o ir kaimynus paliktas namie visą dieną lojantis šuo. Argi jau nebegalima tuo pasipiktinti? blink.gif Juk yra objektyvi priežastis?
o gal tai normalu?
Prie ko čia vaiko verksmas? Kai bus vaikas, prie jo bus mama, labai tikuosi, kad tokiu atveju vaikas nebūtų paliktas vienas, nes tai jau baudžiamoji atsakomybė. Be to, mano atveju artimiausiu metu tai negresia, o jai jau bus problema, galvosim, kaip ją spręsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 sausio 2010 - 16:02
QUOTE(tati @ 2010 01 07, 15:21)
Ir ka jus butumet dariusi, jei butu prase leidimo?
Dabar uzdrauskim visiems laikyti sunis butuose, nes GALI loti. Tikiu, kad yra zmoniu, kurie piktinasi ir kudikiu verkimu, jie turbut noretu, kad butu ivestas reikalavimas pries susilaukiant vaiko gauti kaimynu sutikimus...

o o, būtent... o tai kenti žmogus ir tyli, gi vaikai... ax.gif tik mūsų mažiesiais broliais pastoviai vis piktinamasi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 15:59)
šeimos barnis, rekiantis vaikas ar šuo, jeigu šnekame plačiąja prasme.

ok, šeimos barnį gali nuraminti policija, šunį gali nuraminti grįžę šeimininkai, bet kas nuramins vaiką? rėkiantys vaikai paprastai nebūna vieni, jie būna silpni, sergantys ir pan., todėl taip klykia... ką jūsų aktai gali šiuo atveju?
kodėl neklausote forumiečių patarimų ir nepakalbate su kaimynais? negi taip malonu lietis forume?
Atsakyti
Kodėl manot, kad liejuos..arba kad liejuos ant Jūsų? blink.gif Čia vieša diskusija, bet to, manau, kad visada geriau neigiamas emocijas išliet kad ir forume, nei gyvenime.

Pasikartosiu, ne apie vaikų rėkimą kalba. Nesu pikta boba, kaip jums kad pasirodė, bet pirmoj dienos pusėj buvau tikrai pikta,reikia įsivaizduot, kad ne be reikalo, ko gero.

Su kaimynais pakalbėjau - naujokas, parodinis šuo, veislė - vižlas, maistas dozuojamas jam bus, kad nesikeistų proporcijos..
Galvos, ką daryt, kad šiandienos įvykiai nepasikartotų.
Tikuosi, kad gyvensim visi draugiškai.

Bet faktas, kad jie ir patys pasimetę, nes pardavėjai juos įtikino, kad tai ramus šuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 sausio 2010 - 16:58
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 18:44)
Kodėl manot, kad liejuos..arba kad liejuos ant Jūsų?  blink.gif Čia vieša diskusija, bet to, manau, kad visada geriau neigiamas emocijas išliet kad ir forume, nei gyvenime.

Pasikartosiu, ne apie vaikų rėkimą kalba. Nesu pikta boba, kaip jums kad pasirodė, bet pirmoj dienos pusėj buvau tikrai pikta,reikia įsivaizduot, kad ne be reikalo, ko gero.

Su kaimynais pakalbėjau - naujokas, parodinis šuo, maistas dozuojamas jam bus, kad nesikeistų proporcijos..
Galvos, ką daryt, kad šiandienos įvykiai nepasikartotų.
Tikuosi, kad gyvensim visi draugiškai.

Bet faktas, kad jie ir patys pasimetę, nes pardavėjai juos įtikino, kad tai ramus šuo.

na va matot kaip gerai, kad viską išsiaiškinot. Šuo gali būt ir ramus, bet jis dar mažiukas ir paliekamas vienas tai matyt jam streso užtenka - nauja vieta plius dar vienas visą dieną ir jei žmonės nežinojo kaip pratint vieną palikt taip ir gavosi.
Atsakyti
Violeta, reakcija tokia, nes jūs labai pradėjote piktintis net nepabendravusi su kaimynais. Taip, smagu nėra, bet juk patys žmonės nežinojo, kad šuo taip elgiasi.
Toliau - jaunas šuo, greičiausiai neįpratęs būti vienas, tam reikės laiko. Jis gali būti ramus, bet nauji namai, dar nepažįstami garsai gali kelti stresą. Net čia jau buvo keletas patarimų kaip elgtis, o šeimininkai gali pasitarti su veisėjais arba rasti informacijos internete ir problema išsispręs.
Dėl to atsiklausimo - viena mano kaimynė serga šizofrenija, jai pastoviai vaidenasi visokie vėjai - ir iš tokio žmogaus reiktų leidimo. Nelabai logiška.
Atsakyti
Na bet vėl..Aš esu suinteresuota gerais santykiais su kaimynais, tačiau taip išeina, kad aš ir kiti kaimynai turim būt supratingi ir kantrūs, nes kažkur name - mažas, neapsipratęs šunelis - kas be ko, mielas labai net, kai pamačiau.

Manau, kad kiekvienam didesnė vertybė - ramus poilsis, tyla, ramybė namie, nei kaimynų šuo.

bet argi tai mūsų problema? Manau, kad kaimynų, nes tai iš jų buto sklinda triukšmas ir jie turėjo pagalvot apie visas pasekmes dėl šuniuko įsigijimo, jo laikymo, adaptavimo ir panašiai. O dabar išeina, kad vos ne kaltas esi, kad gini savo teises.
Atsakyti
Nekaltas, tačiau norint visiškos tylos reikia kraustytis į mišką gyvent. Nes dabar išeina, kad aš savo nuosavam bute negaliu laikyt šunelio, kuriam reikia adaptacijos ir kaimynams taip paspirga uodega vieną dieną girdint jį lojant, kad turiu imti ir atsikratyti jo... Mano sesuo gyvena taip pat bute, virš jų gyvenę žmonės naktimis tvarkydavosi, garsas būdavo lyg baldus pradėtų stumdyti. Ir taip kiekvieną 11 ar 12 valandą vakaro. Na ir ką tu žmogui padarysi už tai, kad jis tvarkosi? Nėra juk tokio įstatymo kuris draudžia tvarkytis vidurnaktį, be to nemanau, kad ir šunelio keliamas garsas tooooks didelis, kad viršytų leistinas normas. Tiesa o kitam kambary pas juos visada girdisi kaip kaimynė žiūri televizorių, puikiausiai viskas girdisi, vonioje gali girdėt kaip kitas kaimynas reikalus kitoje vonioje daro. Na ir ką? Tai yra normalu, kad ten viskas girdisi. Tokiu atveju gali nebent garso nepraleidžiančias sienas susidėti ir gyventi tada jau tyliai. Taip jau būna butuose, nejaugi mažai ten gyvenat, kad jums keista jog girdisi? Aš taip pat turiu mažą šuniuką ir kartais pagalvoju, kad jei gyvenčiau bute kaimynai girdėtų kaip jis karts nuo karto loja, kaip žaisdamas pradeda loti, ne taip paprasta nutildyti ar užčiaupti kaip jūs manot šunelį. Nors mano sesuo turi du vaikus, kurie tooookį kipišą kelia namie, kad galvoja kaip dar kaimynai iš apačios neatėjo skūstis. Vien koks garsas būdavo kai su vaikštyne vaikas važinėdavo, o visi diegliukai ir t.t. Butuose nebūna taip, kad būtų tylu ramu gražu...
Štai tarp kitko, kai atsikraustėm į šį namuką vasaros gale kaimynai nusipirko mažą šuniuką kurį laikė lauke ir jis staugdavo kiekvieną vakarą ir kiekvieną rytą, ir girdėdavosi kuo puikiausiai. Na ir ką man reikėjo bėgt rėkt kad tegu tvarkosi šunį? Praėjo kiek laiko ir dabar negirdžiu to šuns niekad. O kitų kaimynų šuo dažnai loja irgi girdisi kuo puikiausiai kai palei langus skalija, aišku nervina kartais, bet nereikia taip sureikšmint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 07 sausio 2010 - 17:22
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 07, 17:05)
bet argi tai mūsų problema? Manau, kad kaimynų, nes tai iš jų buto sklinda triukšmas ir jie turėjo pagalvot apie visas pasekmes dėl šuniuko įsigijimo, jo laikymo, adaptavimo ir panašiai. O dabar išeina, kad vos ne kaltas esi, kad gini savo teises.

Be abejo, protingesni tokiais atvejais suderina šuniuko įsigijimą su atostogomis, įpratina jį pasilikti vieną.
Įpras ir tas šuniukas. Bet jis yra gyvas padaras, neįmanoma jo išjungti paspaudus mygtuką. Tereikia tik šiek tiek laiko ir kantrybės.
O šiaip gi nei vakare, nei naktį jis netriukšmauja, tai nežinau ar taip jau labai pažeidžia taisykles. Bent jau - ne daugiau už tuos, kurie, tarkim, remontuoja būstą darbo dienomis, darbo valandomis.

Kaip suprantu, jūs neinate į darbą, būnate namie? O gal norėtumėt susitarti su kaimynais, kad šunelis pasisvečiuotų pas jus, kol jų nėra? Ir jums linksmiau, ir šuneliui gera, ir kaimynams ramu...
Atsakyti