Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

Labas, damos,

Ryke rašė:
"As norejau pasakyti, kad bent jau man nepavyko surasti patikimo alternatyvaus gydymo. Velgi, kas yra patikima.... Gal patikima tai, kuo itikesi....Jei jau kazkas pasiryztu, tektu visa atsakomybe prisiimti sau, t.y. eksperimentuoti su savim. Na, kas kam priimtina...."

O kokius alternatyvius gydymo būdus Jūs išbandėt? Man smalsu, parašykit. Homeopatinių lašiukų ar žirniukų aš nevadinčiau alternatyva (čia ne Rykei konkrečiai).
Paprastą pavyzdį pateiksiu. Anksčiau taip darydavau - lysdavau į akis, siūlydavau pagalbą (už dyką), bet pavargau (nuo ko-žiūr. truputį žemiau), tad nebedariau to gal dešimt metų. Bet va, pagailo, ir vėl parašiau kelioms forumietėms į AŽ, pasisiūliau keliems draugų draugų pažįstamiems ir pan. Ir ką? Ogi nieko - atsisakė. Jūs kalbate apie atsakomybę? Mes forume jau kalbėjome ta tema. Ir dar pasakysiu. Aš kiekvieną dieną girdžiu tokius žodžius - norėčiau stebuklingos arbatos nuo bronchito, norėčiau šimtaprocentinio nuo, tarkim, viduriavimo, o ar gali garantuoti... Ir t. t. ir pan. Aš jų klausiu - ar pirkdami mašiną (kai matau pro langą, jog klientas atvažiavo mašina) jūs reikalavote pardavėjo garantijos, kad neužmušit žmogaus su ta mašina. Žiūri į mane kaip į durnelį, reikalauja garantijos arbatai nuo trydos, kuri kainuoja kelis litus, nors už mašinas moka keliasdešimt tūkstančių. Tai va, ar supratote? Kai pasakai, kad stebuklus (o gal ir garantiją) dalija va ten (parodau bažnyčios link, nes netoli dirbu), visi pirkėjai išgaruoja. Jei turėčiau (tarkim) kabinetuką skambiu pavadinimu "Alternatyvių metodų vėžių ir kitų sunkių ligų gydykla", bet jei neduočiau garantijos ir nekabinčiau makaronų, nežinia kaip toks verslas klestėtų. Tai va, gali siūlyti ką tik nori, bet jei tai bus ne beržo grybas su "metylėm", su beržų pumpurais ar alijošium, - tai, atseit, ne alternatyva; ir lieki be pirkėjo. Va, nuo to ir pavargau. Dar prieš kelias savaites vienai forumietei buvau gatavas (suprask, pasiryžęs) keliaut į patį baisiausią mišką (kol grįžti po darbo namo, persirengi, pavalgai, nuvažiuoji į mišką, tai, rupūže, sutemsta, o aš baugus) vienos šaknies kast. Pats pasisiūliau. Atrašė, per brangu ir negalės atvažiuot pasiimt. Na ir nevažiuok, galvoju, man į mišką nereikės, nereikės baimintis zuikių, laumių ar kitų ten padarų, kur miške sutemus laksto.

Apie alternatyvų gydymą.
Alternatyva būtų tada, kai vieną keiti kitu. Atsisakai visiškai ligoninių su ministrų patvirtintom schemom ir pradedi žoleles, šakneles griaužti arba priešingai - badauti. Gal Jūsų-mūsų atveju geriau sakyčiau - papildomą ar pagalbinį. Suprasti reikėtų taip - daktarai gydo pagal ministrų patvirtintas schemas (chemo, radio, chirurgija...), o mes priduriame iš savo pusės. Kaip ir prie kepsnio su bulvėm (nors ir sotu, ir skanu) pridurkime salotyčių, agurkiukų... Bus dar skaniau, dar sočiau, dar sveikiau (čia metafora, kepsnys tas). O jei Jūsų visų paklausčiau, kiek Jūsų forumiečių dabar vartoja seleną po 400-600 mcg per dieną? Kas iš Jūsų dabar vartoja linų aliejų ar žuvų taukus po 10-15 ml per d.? Įtariu (bijau apsijuokti, gal klystu), kad nedaug. Tai tokia smulkmena tie žuvies taukai, bet kai vartosime juos, tai ir bus žingsnis į alternatyvą. Kiti dalykai, žiū, ateis patys. Mano bičiulis prieš kelis metus susiveikė mikroelemento germanio. Džiaugiasi, nes reikalingas onkoligoniams, sako, pagelbėsiu. Nedalijo garantijų, tai ir išmetė lauk - galiojimo terminas pasibaigė...

Romantikė bėdavojasi dėl tamoksifeno. Rašiau apie juodžolę. Įsitikinęs 100%, kad Romantikė jos nepirko. Taip, žinau, kad daliai moterų šis augalas neužslopina klimaksinių reiškinių. Bet nepavartojęs keleto mėnesių to nežinosi. Taip ir sako - o jei ir man nepadės?-geriau nepirksiu.

Šį kartą kažkaip apie nieką rašau, ne į temą, bet gal suprasite, ką norėjau pasakyti. Sukonkretinsiu - jei norite alternatyvos ir tau siūlo šaknį iš miško (čia irgi metafora), bet negalite jos atvažiuoti pasiimti (aš galėjau nusiųsti paštu), jei nusprendėte gydytis musmire, bet negalite jų prisirinkti, nes bijote erkių, atsiprašau, tada gal geriau iš tikrųjų badauti...

Labanakt, bo vėl pramigsiu, šefas akies neturi ant manęs, barsis dar...
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2008 09 25, 01:08)
Labas, damos,

Apie alternatyvų gydymą.
O jei Jūsų visų paklausčiau, kiek Jūsų forumiečių dabar vartoja seleną po 400-600 mcg per dieną? Kas iš Jūsų dabar vartoja linų aliejų ar žuvų taukus po 10-15 ml per d.? Įtariu (bijau apsijuokti, gal klystu), kad nedaug. Tai tokia smulkmena tie žuvies taukai, bet kai vartosime juos, tai ir bus žingsnis į alternatyvą. Kiti dalykai, žiū, ateis patys.

Romantikė bėdavojasi dėl tamoksifeno. Rašiau apie juodžolę. Įsitikinęs 100%, kad Romantikė jos nepirko. Taip, žinau, kad daliai moterų šis augalas neužslopina klimaksinių reiškinių. Bet nepavartojęs keleto mėnesių to nežinosi. Taip ir sako - o jei ir man nepadės?-geriau nepirksiu.


biggrin.gif As vartoju selena. As vartoju linu alieju (ne kasdien, bet...). Zuvu taukai mano duona kasdienine.

Apie juodzole skaiciau. Turiu issaugojus visas Jusu zinutes su naudingais patarimais. Bet prisipazinsiu, kad nuejau tiesiog lengviausiu ir tiesiausiu keliu - Tamoksifenas...
Tuoj vaziuosiu i onkologini. Suzinosiu ka man gali pasiulyt tradicine medicina. Kai isgirsiu, grisiu ir apsvarstysiu kitus gydymo "takelius".

Aciu Jums, vaistininke, kad nepaliekat musu... wub.gif
Atsakyti
Vaistininkui,
patikimu alternatyviu gydymu as pavadinciau sudedamuju daliu parinkima konkreciam atvejui, stebejima ir isvadas to gydymo metu. Butent to ir neradau. Ieskojimams, deja, turejau tik kelias savaites. O uzsiimt saviveikla ir pradeti vartoti viska is eiles, kur ir ka girdejau is kokios bobutes ir t.t., nezinant, kaip tai veikia, tai manes neuzkabino. Patiko Romantikes issireiskimas - nuejau tiesiog lengviausiu ir tiesiausiu keliu, kaip ir daugelis....

Atsakyti
Gerbiamas ,Vaistininke, 4u.gif
Prašau neįsižeisti ir nepykti ant mūsų.(Akmenukas į mano daržą blush2.gif )Tiesiog buvo TAIP ir TOKIA SITUACIJA.Daug Jūsų žodžiuose tiesos,bet ne viskas.Labai dėkinga Jums už Jūsų patarimus tiek asmeniškai,tiek šiame forume.Ačiū aciuks.gif
už Jūsų pastangas mums padėti ir už Jūsų paskaitėles.Jose tikrai daug naujo,bent jau aš sužinau.
Dėl Jūsų vadinamo "šalia tradicinio" gydymo.Juk visi nori pasveikti.Alternatyvų daug - žolelės,gyvūnėliai,grybukai,žibaliukas ir t. t.Bet kiekvienas nori to geriausio,kuris tikrai JAM padės.Ir kaip JĮ pasirinkti - Tą vienintelį. doh.gif Štai čia didžiausia problema.Todėl ir blaškomės - ir artimieji(mes kartais persistengdami),ir ligoniukai.Jūs minite,kad reikia vartoti ilgą laiką ,ko daugelis nepadaro.Čia irgi tiesa.
Na,nėra kartais tos kantrybės,nors pasiusk.Rezultato greit nesimato,o norisi,todėl ir metamasi į kitą pusę.Ir vėl nieko. angel_sadangel.gif

Ačiū,kad mus pakenčiat ir "nepameskit" 4u.gif mūsų.
Atsakyti
Laba diena vaistininke, o Jūs naktinėtojas kaip ir aš. Tik aš turiu galimybę ryte pamiegoti iki 9. Saugokit ir jūs savo sveikatą. smile.gif
Kasdien linų sėmenų aliejus, po desertinį šaukštą. Įvairūs riešutai, laikas nuo laiko. (Per mėnesį susidaro ~ 200 g). Einu parduotuvėje ir matau, noriu: migdolų, kitą kartą lazdyno. Neseniai kedro pirkau. . Selenas, jo ne. Reikės...Ačiū, jog priminėte.
(Dar siūloma tokiems ligoniukams kofermentą Q).

Atsakyti
Merginos, jus daugiau patyrusios..... man labai skauda ranka, i kuria chemija leido (tiksliau viena vena, jei taip galima issireiksti) dar niekada taip nebuvo verysad.gif Tepu HEPAROID LECIVA, bet man atrodo nuo jo dar labiau. Jau net ranka neissitiesia. Chemo buvo pries savaite.
Gal zinot kuri, kokiu auksinu patarimu? Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 09 25, 10:28)
Merginos, jus daugiau patyrusios..... man labai skauda ranka, i kuria chemija leido (tiksliau viena vena, jei taip galima issireiksti) dar niekada taip nebuvo verysad.gif  Tepu HEPAROID LECIVA, bet man atrodo nuo jo dar labiau. Jau net ranka neissitiesia. Chemo buvo pries savaite.
Gal zinot kuri, kokiu auksinu patarimu? Aciu!

romantikei buvo rimtos problemos su venomis, jos patirtis čia didžiausia.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 09 25, 09:17)
Laba diena vaistininke, o Jūs naktinėtojas kaip ir aš. Tik aš turiu galimybę ryte pamiegoti iki 9. Saugokit ir jūs savo sveikatą.  smile.gif
Kasdien linų sėmenų aliejus, po desertinį šaukštą. Įvairūs riešutai, laikas nuo laiko. (Per mėnesį susidaro ~ 200 g). Einu parduotuvėje ir matau, noriu:  migdolų, kitą kartą lazdyno. Neseniai kedro pirkau. . Selenas, jo ne. Reikės...Ačiū, jog priminėte.
(Dar siūloma tokiems ligoniukams kofermentą Q).


Norėčiau paklausti, kodėl pasirinkimas buvo linų sėmenų aliejus, o ne žuvų taukai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 09 25, 11:28)
Merginos, jus daugiau patyrusios..... man labai skauda ranka, i kuria chemija leido (tiksliau viena vena, jei taip galima issireiksti) dar niekada taip nebuvo verysad.gif  Tepu HEPAROID LECIVA, bet man atrodo nuo jo dar labiau. Jau net ranka neissitiesia. Chemo buvo pries savaite.
Gal zinot kuri, kokiu auksinu patarimu? Aciu!

Sveikute,Ryke 4u.gif ,
Ar nebandėte su Lioton 1000?Jis juk mažina venų uždegimą.Tačiau būtų geriausia pasiskambinti chemoterapeutei.Tuo labiau,kad savaitgalis ant nosies.Geriau nedelsti.Mano mamytei - uždelsėme,tai mėnesį vargo.Dar šiek tiek patinusi prie plaštakos.Pagerėjo ir po žolelių kompresų(rekomendavo Vaistininkas) .Bet vis tik būtų geriau,jei žinotumėt,nuo ko taip atsitiko.Adis teisi - ir Romantikė gal gali ką nors patarti.Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 25 rugsėjo 2008 - 11:40
Turiu mažą problemą: kitą savaitę laukia kaulų scentigrama. Pirmą kartą. O bėda ta, kad kabinasi gripas ir skauda gerklę. Bijau susirgti, ir bijau gerti vaistus (nors geriu tik Cold3 ir decatyleną) - kad nepakenkti tyrimo rezultatams. Bet gal mano baimės visai nepagrįstos g.gif Gal nei gripas, nei vaistai vaizdo nekeičia ?
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2008 09 25, 12:25)
Norėčiau paklausti, kodėl pasirinkimas buvo linų sėmenų aliejus, o ne žuvų taukai?  blush2.gif

Internetas...Dar pasiskaitinėjau apie tokią Johanna Budwig, vokiečių biochemikę, jos darbus šioje srityje. Vokietijoje yra alternatyvios medicinos klinikos, kurios dirba jos sukurtos teorijos pagrinu. Aš tik sėmenų aliejų pasiėmiau iš viso to, ką ji ir jos šalinnkai sako. Dar vaikystės nostalgija, senelė parnešdavo, šviežio, ką tik išspausto. Duodavo po šaukštelį, duona užsikąsdavau. Man jis visai patikdavo.

Tetai, iki kitos savotės, pagyti galima. smile.gif
Gripui dar nelaikas. Greičiausiai kitoks virusiukas. Kaulų scintigrama rodo kaulų būklę ir uždegiminus procesus juose. Geriau vietoj Coldrekso 100 mg konjako ir karštos arbatos su citrina, bei medum. Daug šiltų skysčių. Savaitgalis, išsilsėk išsigulėk ir bus viskas gerai.
Gerklei padeda druskos skalavimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 25 rugsėjo 2008 - 13:22
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 25, 12:35)
Sveikute,Ryke 4u.gif ,
Ar nebandėte su Lioton 1000?Jis juk mažina venų uždegimą.

teko nugirsti dviejų medikių pokalbį apie Lioton 1000 - poveikis buvo palygintas neva "kaip švęsto vandens"... o kaip jau šitai interpretuoti - kiekvieno fantazijos (ir tikėjimo) reikalas hihihi.gif

Adis, greitai reikės naujos temelės.. sukurkite Jūs, esate mūsų žiburiukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 25 rugsėjo 2008 - 15:56