QUOTE(rasų lanka @ 2008 07 13, 21:48)
Kaip sužinojote,kad pakitę kepenų fermentai?Ar pati ką nors pajutote,Ar eilinių tyrimų metu?Aš gydytojos klausiau,ar nereikia pasidaryti inkstų baltymo ir kepenų fermentų(kas būdinga mūsų shemai),taiji atsakė,kad kol gerai jaučiasi-nereikia :
Gydytoja liepė pasidaryti prieš kiekvieną didžiąją chemiją, nurodė kokius.
Aš po pirmos chemijos gulėjau klinikose, tai tada daug tyrimų atliko. Pastebėjo, kad kalis mažas, liepė pastoviai daryti ir sekti. Kepenų fermentai padidėjo tik po III ch. Kasos atsitiktinai nustatė, dariausi ekstra tyrimus Šiauliuose dėl temperatūros, galvojom neutropenija...padarė dėl visa ko ir kasos tyrimą. Kai kepenų ir kasos fermentai padidėjo labai smarkiai, tada jau jutau, blogumas didelis buvo, šleikštulys pastovus. Skaudėdavo po dešniu ir kairiu šonais. Paskyrė vaistus. Daug visokių blogumų buvo, visų jau ir nepamenu.
Laikosi apie 38 C vakarais.Rytais šiek tiek mažiau - ar verta dirbtinai ją numušinėti?Vieną vakarą išgėrė,išprakaitavo - nukrito.Kitą dieną vėl tas pats.
Man ir taip buvo, nemuši temperatūros kiekvieną dieną. Ypač kai ji pradėjo nekristi savaitėmis. Bet man nustatė priežastį, greičiausiai buvo autoimuniniai dalykai, kuriuos labai gerai sutvarkė prednizolonas. Jūsų temperatūros priežastis gali būti kita, nes net anotacijoje parašyta, nepamenu kurių vaistų tik: galimas karščiavimas. Lyg tai taksolio...
O Jums Dexametazonas kaulų skausmus visai nuimdavo?
Labai sumažindavo, galėdavau miegoti. Man pastoviai neskaudėdavo, tik naktimis ir tai neištisai. Baigus deksametazoną, po trijų dienų šiek tiek stipriau paskaudėdavo, bet tai buvo menkniekis lyginant su pirminiais skausmais.
Kaulų skausmus dar ir grasalva sukelia, kai stimuliuoja kraujo čiulpus. Jums dar ir metastazės kauluose, gali ir dėl to skaudėti.
Dėl žymens.Darėmės ten pat - klinikoje.Pati gydytoja pasakė.1196.Žinojau ,kad blogai,bet,kad šitaip

Ar gali žmogus,kurio toks žymuo dar judėti,eiti,darbelius kad ir nesunkius padaryti

Nežinau...nežinau...Labai gąsdina šis skaičius.
Reikėjo paklausti gydytojos nuomonės. Paprašyti, kad pakomentuotų.
Aišku, kad gąsdina, kur negąsdins. Galvokit, kad nuo vaistų, toks variantas vienas iš galimų, taip lengviau bus, o baigus gydymą bus matyt tikra situacija. dabr vis vien nieko nepakeisi galvosi, negalvosi. Būtinai dar pakartoti reikėtų...praėjus kokiam mėnesiui nuo paskutinio tyrimo.
O Jūs prie kaulų metastazių neperkat vaistų? Zometa labai brangūs, bet yra dar ir Pamitor.