Savo mama palaidojau beveik pries 5 metus... Rengtis juodai nebuvo minties. Tiesiog po netekties apskritai turbut nesugebejau galvoti apie drabuzius... Tik pamenu, kad praejus keliems menesiams po nelaimes, ziema vis dar vaiksciojau rudeniniais batais (biski suplysusiais) - taip paciai ir "nedasilo" nusipirkti naujus, kol viena diena vedeja is darbo neisleido, liepusi be zieminiu batu negrizti... O ka tuomet rengiausi - visai nepamenu, bet tikrai nieko specialaus negalvojau. Tiesiog mintys buvo ne apie tai...
Aš manau, kad reikia gedulą nešioti ne dėl kitų akių, o tik taip, kaip tu jauti.... Po vaikiuko mirties praėjo jau daugiau kaip pusmetis, bet NEGALIU apsirengti kitaip nei tamsiai. Ne tai kad va žiūrėkit gedžiu, bet paprasčiausiai taip man gera su ta juoda spalva.... Tikriausiai atitinka dūšios būseną.... Visi, ypatingai tėvai, labai bara- sako negalima už vaikus gedulo nešiot..... bet kitaip- negaliu...
stiprybes tau vilda, nuosirdziai uzjauciu del vaikelio netekties
Tai jau taip. Spalva visada atspindi nuotaiką, vidines nuostatas. Mūsų kraštuose gedulo spalva- juoda, kitur- balta. Nėra vieningos sistemos. Rimtis reikalauja griežtumo aprangoje. Atsiranda noras išbristi iš kaustančio skausmo - pradeda patikti viltį simbolizuojančios aplvos.
Labai nemalonu rasyti... bet ar butina i laidotuves eiti juodais rubais? Taip jau gavosi, kad rytoj laidotuves, netiketa nelaime (ne gimine, bet pazystamas zmogus - tevo draugas ir bendradarbis), o neturiu ne tik kad juodu bet ir jokiu tamsiu rubu...
QUOTE(Eni @ 2006 09 20, 23:50)
Labai nemalonu rasyti... bet ar butina i laidotuves eiti juodais rubais? Taip jau gavosi, kad rytoj laidotuves, netiketa nelaime (ne gimine, bet pazystamas zmogus - tevo draugas ir bendradarbis), o neturiu ne tik kad juodu bet ir jokiu tamsiu rubu...
Tavo teise rinktis
na as apsivilkciau bent tamsesniais,nes juk bobulytes pasmers
QUOTE(Munika @ 2006 09 20, 23:06)
Na aciu uz atsakyma, bandysiu issirinkt tamsiausius is sviesiu. Arba reiks greit susiveikt ka nors "tinkamesnio".
Tiesa sakant man tai dzn apranga, svarbiausia ka zmogus jaucia... bet vat tos bobulytes ir ne tik... ir siaip kiti ir artimi zmones gali ne taip suprast
QUOTE(Eni @ 2006 09 20, 23:25)
Na aciu uz atsakyma, bandysiu issirinkt tamsiausius is sviesiu. Arba reiks greit susiveikt ka nors "tinkamesnio".
Tiesa sakant man tai dzn apranga, svarbiausia ka zmogus jaucia... bet vat tos bobulytes ir ne tik... ir siaip kiti ir artimi zmones gali ne taip suprast
Nemanau, kad apskritai turėtum sukti galvą dėl aprangos. Daugelyje šalių- balta yra gedulo spalva. Manau, jau praėjo smerkimo laikas, kai dėl aprangos kas smerktų. Bet kuriuo atveju neįtiksi visom bobulytėms ir vis tiek būsi apkalbėta, tai koks skirtumas
ne aprangoje ar ašarose esmė, svarbu ką žmogus jaučia širdyje ir svarbiausia, kad savo atėjimu pagerbia mirusį žmogų bei jo artimuosius.
QUOTE(Jennifer @ 2006 09 21, 13:01)
ne aprangoje ar ašarose esmė, svarbu ką žmogus jaučia širdyje ir svarbiausia, kad savo atėjimu pagerbia mirusį žmogų bei jo artimuosius.
na as ir pati taip manau, bet negali zinot ka kiti zmones galvoja - mirusiojo artimieji - dar palaikys kaip izeidima
labai siandien nuotaika nekokia po laidotuviu, baisios mintys lenda i galva
o mano mociute pries mirti paprase ,kad i jos laidotuves visi ateitu ne juodai apsirenge...Mes jos paskutini nora ispildeme.Kiek zmoniu tiek nuomoniu.