Įkraunama...
Įkraunama...

Bitė - mergaitės vardas

QUOTE(l.jelena @ 2008 09 27, 15:26)
Juraciukasls, speju vardas "Jurate", t.y. "juru mergaite". T.y. susijusi su "jura", su "vandeniu", su "undinem", o gal su "vandeliu peroksidu"...  lotuliukas.gif  O gal "juraciukas"-"dviraciukas". lotuliukas.gif Mokykloje niekaip panasiai nepravardziavo?

Bitė - moteriškas vardas. Vardo diena gegužės 16.
http://lt.wiktionary.org/wiki/Bitė

ne manes taip nepravardziavo, net juraciuku nevadino, gal taip toli nuo jurates iki peroksido nereiktu nueiti, bet bite ir kamane tai netoli vienas kito.
Atsakyti
QUOTE(juraciukaslt@ @ 2008 09 27, 16:29)
ne manes taip nepravardziavo, net juraciuku nevadino, gal taip toli nuo jurates iki peroksido nereiktu nueiti, bet bite ir kamane tai netoli vienas kito.

Na ir kas? Man ir bites ir kamanes kelia visai normalias asociacijas. O va Jurate asocijuojasi su mergina, plaukiojancia juroje ir turincia zuvu uodega. lotuliukas.gif mirksiukas.gif Noretumete tokia mergina gyvai pamatyt? As tai ne. Maximum kaip vaikiska zaisla. lotuliukas.gif mirksiukas.gif O pamatyt bite, ar kamane, tai norma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 28 rugsėjo 2008 - 10:46
QUOTE(virgulia @ 2008 09 26, 08:41)
Aš žinau mergaitę,kurios vardas Bitė-Gilė blink.gif .Man tai kaip koks pasityčiojimas iš vaiko...Tėvams gal ir gražu,bet įsivaizduokit tą Bitę -Gilę sulaukusią 80metų...

Cia tai geras.Teveliams nelabai su galva gerai lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahara @ 2008 09 28, 15:33)
Cia tai geras.Teveliams nelabai su galva gerai lotuliukas.gif  blink.gif

O man susidare ispudis, kad daugumoje temu apie vardus rasantys forumo dalyviai yra neapsisviete, nekulturingi, nepakantus, smeiziantys svetima pasirinkima. Ir is viso puse forumo dalyviu zinuciu prie "idomesniu" vardu pats laikas pratrinti forumo moderatoriams. Nes pasirinkimo laisve (del vardo) yra sventas reikalas, o va zodzio laisve reiktu cia apriboti, kad nepazeisti esamu LR istatymu.
Atsakyti
būtų įdomu sužinoti, kokius įstatymus pažeidžia nuomonės išsakymas, kai jos klausiama? g.gif ta prasme, jei paklausia nuomonės apie vardą, o man jis nepatinka ir taip pasakau, vadinas jau pažeidžiu įstatymus? apšvieskit bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 28 rugsėjo 2008 - 16:08
man gile grazus smile.gif o suni Bite ir mes turim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 09 28, 16:46)
būtų įdomu sužinoti, kokius įstatymus pažeidžia nuomonės išsakymas, kai jos klausiama? g.gif

http://www.cyberlord...s-kurstymo.html

QUOTE(l'eau @ 2008 09 28, 16:46)
ta prasme, jei paklausia nuomonės apie vardą, o man jis nepatinka ir taip pasakau, vadinas jau pažeidžiu įstatymus? apšvieskit bigsmile.gif

Aisku nepazeidziat. Jei pasakot, kad patinka, arba nepatinka. Taciau daugelis forumo dalyviu neapsiriboja TIK nuomones issakymu. Na, paskaitykit temas apie kitus "idomesnius" vardus nuo tu temu pradzios, tai suprasit apie ka as...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 29 rugsėjo 2008 - 15:48
QUOTE(l.jelena @ 2008 09 29, 16:43)

ta prasme neigiami komentarai kursto neapykantą tarp rusų ir gruzinų? gal galit duoti nuorodą į teisės aktą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 09 29, 17:28)
ta prasme neigiami komentarai kursto neapykantą tarp rusų ir gruzinų? gal galit duoti nuorodą į teisės aktą? g.gif

Panasiai...:
http://www.religija....ent/view/89/65/

"1. Tas, kas viešais pareiškimais žodžiu, raštu ar panaudodamas visuomenės informavimo priemonę tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų,
baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų."

Ta, ka aptikau skatydama "Vardu" temoje, uzboldinau ir gerai paieskojus forume, galiu paremti dalyviu citatomis.

Cia kaip pvz.:
http://www.hrmi.lt/n...id=1999&id=5274
Perskaitet? Dabar suprantat, kad cia ne juokai ir daugumai forumo dalyviu, o ir paciam forumui iseitu tik i nauda, jei moderatoriai (arba forumo dalyviai patys) pratrintu TOKIUS postus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 29 rugsėjo 2008 - 16:56
QUOTE(l.jelena @ 2008 09 29, 17:54)
Tas, kas viešais pareiškimais žodžiu, raštu ar panaudodamas visuomenės informavimo priemonę tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų,
baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų."

jūs pati pacitavote už ką numatyta baudžiamoji atsakomybė. turbūt pati perskaitėt, kad žodžio 'vardas' tarp jų nėra.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 09 29, 17:57)
jūs pati pacitavote už ką numatyta baudžiamoji atsakomybė. turbūt pati perskaitėt, kad žodžio 'vardas' tarp jų nėra.

Zodzio "vardas" nera, taciau dalyviu postose diskriminuojama: "žmoniu grupe". Jus neskaitet temu su "idomesniais" vardais? Ar jums reikia pvz.?

Nu va radau viena, galiu dar paieskot:

QUOTE(Baukidė @ 2007 12 26, 00:12)
Rusiški vardai, Lietuvoj gimusiam vaikui tokių schmoll.gif

QUOTE(Sommerregen @ 2007 12 26, 16:03)
Kažkur skaičiau,kad Ksenija-visai ne rusiškas,o lyg tai žydiškas vardas,tik Rusijoje populiarus.Man šis vardas labai gražus.
Papildyta:
Oksana-tai jau labai nepatinka.Jis ne slaviškas,o kažkoks iš tų siauraakių tautų paskolintas-ar kazachų,ar tadžikų...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 29 rugsėjo 2008 - 17:09
Ponia, jus kur tik ilendate, visur ieskote konfliktu. Ar neuztenka konfliktuoti savo bendruomenes forume.
Rodos, norite pademonstruoti savo zinias, nors jos visiskai siuo atveju neadekvacios situacijai
Atsakyti