Įkraunama...
Įkraunama...

Bitė - mergaitės vardas

Lietuvių inteligentų (sovietine prasme) ar intelektualų (dabartine prasme) šeimai tai galėtų būti visai priimtinas dukros vardas dėl sakralinės bitės reikšmės baltų mitologijoje. Aišku, jei piniginė leidžia atiduoti dukrą į privatų darželį ir, vėliau, į gerą mokyklą
Atsakyti
mega_shok.gif Nu sugalvok tu man tokį vardą....
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2011 08 06, 01:25)
Lietuvių inteligentų (sovietine prasme) ar intelektualų (dabartine prasme) šeimai tai galėtų būti visai priimtinas dukros vardas dėl sakralinės bitės reikšmės baltų mitologijoje. Aišku, jei piniginė leidžia atiduoti dukrą į privatų darželį ir, vėliau, į gerą mokyklą

Nesąmonė, bitės piktos ir skaudžiai kanda. O medui aš alergiškas.
Atsakyti
QUOTE(gyventojas @ 2011 08 06, 18:01)
Nesąmonė, bitės piktos ir skaudžiai kanda. O medui aš alergiškas.

Užuojauta.

O bitės daugelio tautų kultūroje (įskaitant lietuvių) yra darbštumo, šeimos (nors, gerai pagalvojus, toks šeimos modelis žmonių pasaulyje būtų gana "įdomus"), draugystės simbolis. Daugelyje tautų yra moteriškų vardų, kurie reiškia bitę - žydų Debora, graikų Melisą, pagaliau mūsų, lietuvių, Austėja, bičių deivė. Tai kuo blogai Bitė?
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2011 07 26, 14:45)
Man ziauru. Kas cia per mergaites vardas. Nors kokiu dabar vardu tik nera, zmoniu ir gyvuliu tokie patys. Pvz drauges suo vardas Tamara, kaip ir jos tetos. Ziauru

Dabar tokia mada duoti augintiniams žmonių vardus ar pavardes. Pažinojau du katinus Mykolus, vieną Pranciškų (Pruncę), pati turėjau kalytę, pavadintą tuometinio Moldovos prezidento Mirčės Snieguro vardu. Pažinojau katiną Vycką, pavadintą Vytauto Kernagio garbei, ir katiną Marlių, pavadintą Bobo Marlėjaus garbei ir šunį Pako - Paco de Lucijos garbei.

Na ir kas? Ar dėl to žmonių vardai tampa mažiau žmogiški.

Oi, dar. Mano tėvai kažkada turėjo margą katytę Moną Lizą - apie jos snukutį ėjo juodos juostos, todėl atrodė, kad ji visuomet šypsosi.
Atsakyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2011 08 06, 19:33)
Užuojauta.

O bitės daugelio tautų kultūroje (įskaitant lietuvių) yra darbštumo, šeimos (nors, gerai pagalvojus, toks šeimos modelis žmonių pasaulyje būtų gana "įdomus"), draugystės simbolis. Daugelyje tautų yra moteriškų vardų, kurie reiškia bitę - žydų Debora, graikų Melisą, pagaliau mūsų, lietuvių, Austėja, bičių deivė. Tai kuo blogai Bitė?

Austėja tai -deivė. O bitė- tik vabzdys. Negi nejaučiat skirtumo?
Atsakyti
O man gražus vardas, man kažkaip iškart asociacija -Bitė Vilimaitė:)Nors ir šunį tokiu vardu pažinojau, vistiek svarsčiau šitą variantą dukrai:)
Papildyta:
P.S. nu ir netolerantiški čia kai kurie - dėl tokių tėvų ir vaikai tokie pat mokyklose:)
Atsakyti
Teko susitikti vieną moterį apie 50 metų Bite vardu, ir atsimenu iš vaikystės kieme augo mergaitė Bitė. Labai retas ir gražus vardas. Mano nuomone jau geriau Bitė nei Samanta, Marinela ir tt..
Atsakyti
Kviesi mergaitę "bite, bite.." Vokiečių kalboje "bite"- reiškia "prašau", man tai negražu.
Atsakyti
Man nepriimtina unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegancija.: 08 rugpjūčio 2011 - 23:33
doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
kaimynu suniuko vardas
Atsakyti