Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės į Islandiją

QUOTE(Britva @ 2010 05 07, 23:04)
As buvau Islandijoje ziema, sausio pabigoje... ir likau suzaveta. Tai mano menulio salis!
Aisku, aplankeme tik "oficialius" marsrutus: Golden circle su geizeriais, Gulfoso kriokliu ir American-European plates sankirta.

...bet nuo to laiko svajoju apie neapsakomai zydra Islandijos dangu, krikstolini ora ir mielus zmones.

Pabandysiu ikelti nuotrauka (nors irgi nelabai moku)...
Papildyta:
gaila, kad nepavyksta ikelti, manau tikrai susizavetumete....

Gaila kad neina ikelti nuotraukyciu. Mielai paganyciau akis i man miela sali wub.gif
Ir dziaugiuosi kad patiko kelione, ne veltui saoma, kad pabuvojes islandijoje, visada traukia i ja grizti ir zinoma niekada jos nepamirsi. wub.gif
Atsakyti
O as planuoju vykti i Akureyri miesteli. Su persedimu Reikjavike.

Gal zinote ar daug galima aplink Akureyri pamatyti?

Nes Reikjavike turbut nelabai bus laiko prasieit.

Kokios ten automobiliu nuomos kainos dienai? Kiek kuras kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2010 03 12, 22:43)
Banginiu ziureti galite plaukti ir is Reikjaviko (is centro, prie zuvu turgaus, ten kur daug laivu pamatysite iskabas), viskas trunka apie tris valandas.Siaip laivu bijau, bet tame jauciausi saugiai  mirksiukas.gif Is karto dave gelbejimosi liemenes ir net siltus bliuzonus pasiule.
O is Akureyrio pasiekti Kraflla ir Detifossa taip pat galima masina, nuomu tai tikrai rasite, nes Akureyris turbut trecias pgl. dydi miestas (su 20 000 gyventoju). Nepamenu, kiek mes ten trukom iki tu vietu, bet kazkur 100 km tai tikrai vaziavom.
Kazkaip manau, kad yra ir ekskursiju autobusu, bet bijau pameluoti, kazkaip niekada to nereikejo:) Kad i ledynus organizuojamos keliones tai tikrai zinau, tik ne vasara.beje,

O i Kraflla tikrai verta nuvaziuoti, nors kazkodel visi akcentuoja tik Heklos ugnikalni.

Na Islandijoje banginiu paziureti tikrai galima is daugelio vietu iskeliavus , aisku ta tikimybe juos pamatyti skirtinga , mes pernai plaukem dar ir su jurine zukle , uztruko apie 5,5val , nepasakosiu , kaip man ta kelione sekesi ( jei tie banginiai nebutu atplauke i ta laivo puse , kur as negyva ant denio gulejau , tai buciau tik MB darytose foto juos pamacius doh.gif lotuliukas.gif ) bet tiems , kas gali plaukti laivu - nerealus ispudziai wub.gif , net man kominei , tie ispudziai buvo nerealus wub.gif , beja , tuos kombinenzonus , tai siulyciau visti apsivilkti , nes jei matysite bandinius is tokio atstumo , kaip mes , tai aptaskyti buvom beveik visi lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif

Apie keliones autobusu yra nemazai lankstinuku oro uoste ir viesbuciuose , kaikurios , tikrai vertos demesio ypac , jei nenuomojate visureigio 4u.gif Del ledynu , mes buvom - rugpjuti ir keliones po ledyna su instruktoriais - vyko thumbup.gif

100% drinks_cheers.gif

P.S. Bandziau ikelti foto is ledyno , bet ziauriai puslapis issitampo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juske: 18 gegužės 2010 - 20:04
user posted image

user posted image
Geizeris

user posted image
Va ten toli ugnikalnis

user posted image
Gulfoss

user posted image
Vienas is simtu Islandijos kriokliu

user posted image

user posted image
Va tokiais grazuoliais galima pajodineti

user posted image
Reikjavikas

Turiu labai daug nuotrauku net nezinau ka ideti , sakykit kas domina - ikelsiu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eimė: 19 gegužės 2010 - 23:16
QUOTE(DIDIeuforija @ 2010 05 17, 07:46)
O as planuoju vykti  i Akureyri miesteli. Su persedimu Reikjavike.

Gal zinote ar daug galima aplink Akureyri pamatyti?

Nes Reikjavike turbut nelabai bus laiko prasieit.

Kokios ten automobiliu nuomos kainos dienai? Kiek kuras kainuoja?

labai man idomi visa info apie keliavima "bekele" Islandijoj. isvaziuojam menesiui su savo dzipu. Vietines moterytes, pasakykyt, ar ten galima nusipirkti koki zemelapi su nurodytais marsrutais? ar geriausia, kaip dauguma, apvaziuoti aplink visa sali?
IR KOKIU VIETU NEAPLENKTI, nes ir laiko , ir noro yra kuo daugiau pamatyti.

laukiu su nekantrumu Jusu patarimu
cool.gif
Atsakyti
Sveikos, atsitiko taip kad tikriausiai teks isvaziuot i islnadija padirbet, norejau paklaust zinanciu ar reik darytis pasa ar uztenka korteles? Ir ka reiktu svarbiausia zinoti apie ta sali, buciau dekinga uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady_Silver @ 2010 06 16, 09:18)
Sveikos, atsitiko taip kad tikriausiai teks isvaziuot i islnadija padirbet, norejau paklaust zinanciu ar reik darytis pasa ar uztenka korteles? Ir ka reiktu svarbiausia zinoti apie ta sali, buciau dekinga uz info 4u.gif

Pasas butinas.
I kuri miesta vaziuojate dirbt?
Atsakyti
Labai grazios nuotraukytes.
Arkliukai tie pas juos tai nepakartojami.
Atsakyti
Vis dar svajoju apie kelione i Islandija, tik didesles kainos stabdo.
Sakykit, kiek masinos nuoma kainuoja savaitei ? Kiek suprantu reikia dzipa nuomotis.
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2010 06 28, 14:21)
Vis dar svajoju apie kelione i Islandija, tik didesles kainos stabdo.
Sakykit, kiek masinos nuoma kainuoja savaitei ? Kiek suprantu reikia dzipa nuomotis.

Mašinos (džipo) nuoma kainuoja žiauriai daug, ypač vasarą ir iš tarptautinių kompanijų doh.gif Kad galėtumei važiuoti visur (arba daug kur) reikia džipo, bet kiek man teko domėtis, tai pas juos džipo draudimas lygiai toks pats kaip lengvosios, t. y. esi apdraustas tik jei važiuoji asfaltu verysad.gif Žinoma, visada sakys, kad atsargiai, protingai gali ir nulipti nuo jo, jei nelįsi į upes ir pan., bet... kam tada ta rizika g.gif Jei kas nors žinote kitaip, pasidalinkit patirtim, nes tai vis dar ir mano svajonių šalis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 06 29, 11:49)
Mašinos (džipo) nuoma kainuoja žiauriai daug, ypač vasarą ir iš tarptautinių kompanijų doh.gif Kad galėtumei važiuoti visur (arba daug kur) reikia džipo, bet kiek man teko domėtis, tai pas juos džipo draudimas lygiai toks pats kaip lengvosios, t. y. esi apdraustas tik jei važiuoji asfaltu verysad.gif Žinoma, visada sakys, kad atsargiai, protingai gali ir nulipti nuo jo, jei nelįsi į upes ir pan., bet... kam tada ta rizika g.gif Jei kas nors žinote kitaip, pasidalinkit patirtim, nes tai vis dar ir mano svajonių šalis ax.gif

Apie draudimą tai viskas tiesa ką parašei - galioja tik ant asfalto. Bet didžioji dauguma turistų gi važiuoja ir žvyrkeliais rolleyes.gif.
Gana normalūs ten tie žvyrkeliai... na ne lietuviški, kitoks ten tas akmuo, bet normaliai pravažiuojami. Ypač jei veda link lankytinų objektų. Upės - kitas klausimas. Patys islandai gan atsargūs per jas važiuodami... po liūčių, arba pavasarį tik nutirpus sniegui važiuoti yra tikrai pavojinga (jeigu išvis įmanoma). Sausesniu periodu, važiuojant anksti ryte (kai netirpsta sniegas kalnuose - nes naktį saulė nešviečia), perbrendant pačiam vairuotojui upę pabandymui, pasirenkant važiavimo trajektoriją pagal dugno dangos stabilumą - važiuoti galima ir sąlyginai gana saugu. Rizika išlieka, bet ji bent jau pamatuota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaspasakemiau: 29 birželio 2010 - 11:21
O jei dzipai labai brangu, gal verta tada uzsisakyti islandu organizuojamas apzvalgines ekskursijas ?
Kas galetu patarti, kaip cia ta Islandija pamacius, kad finansiskai kuo neskausmingiau butu g.gif JAu kelis metus galvoju, bet kainos vis sustabdo.
Atsakyti