Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės į Islandiją

QUOTE(updike @ 2007 03 04, 14:29)
Ne, negyvenu Norvegijoje, bet ten leidziu vasaras... O mes apie ta pati puslapiuka kalbam? biggrin.gif  http://www.smyril-line.is ? biggrin.gif  Nes sis tai TIKRAI islandiskas biggrin.gif

tai kad sita idejo
http://www.smyril-line.no/ biggrin.gif

Viktoriuk, kiek pas jus benzinas kainuoja? gal geriausia kainas rasyk litais? ax.gif
ir dar norejau paklaust apie kempingus?ar jie brangus,ar daug ju yra? o gal yra kur palapine pasistatyt? rolleyes.gif
Atsakyti
Islandija - irgi mano svajonių šalis thumbup.gif Dar vaikystėje Jono Svensono knygų prisiskaičius svajodavau apie šią šalįsmile.gif
O kaip jūs apsigyvenot Islandijoje? Kaip islandai žiūri į užsieniečius? Lietuvių daug gyvena?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsianosė: 06 kovo 2007 - 09:06
QUOTE(balanduke @ 2007 03 05, 20:27)
Viktoriuk, kiek pas jus benzinas kainuoja? gal geriausia kainas rasyk litais?  ax.gif
ir dar norejau paklaust apie kempingus?ar jie brangus,ar daug ju yra? o gal yra kur palapine pasistatyt?  rolleyes.gif

Benzinas pas mus nėra baisiai brangus, kainuoja apie 4 litus kažkur litras, tai palyginus su viskuo čia, tai tikrai pusė velniaus. Kempingų labai daug, ir labai daug ūkininkų aplink šalį keliautojams leidžia prie namų statytis palapines už visiškai nedidelį mokestį. Užtai įleidžia į virtuvėlę ir dušą mirksiukas.gif

QUOTE(smalsianosė @ 2007 03 06, 07:05)
Islandija - irgi mano svajonių šalis thumbup.gif  Dar vaikystėje Jono Svensono knygų prisiskaičius svajodavau apie šią šalįsmile.gif
O kaip jūs apsigyvenot Islandijoje? Kaip islandai žiūri į užsieniečius? Lietuvių daug gyvena?

Aš atvažiavau kaip Au-pair, ir po metų vis dėlto nusprendžiau čia pasilikti. Lietuvių šalyje tikrai netrūksta. Islandai prie užsieniečių net labai pratę, nes jų čia labai daug, ir iš viso pasaulio. Žmones traukia aukšto pragyvenimo lygio šalys smile.gif Mano vyras islandas, o į šalį aš atvažiavau viena ax.gif

Vis prisižadu įdėti nuotraukų, bet niekaip nepadaru to doh.gif Dar kartelį prisižadu šiandien tai padaryti biggrin.gif
Atsakyti
o gal mazdaug zinai kiek kempingai kainuoja? ax.gif labai jau idomu ax.gif
ir nuotraukyciu labai labai labai laukiam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2007 03 06, 09:49)
o gal mazdaug zinai kiek  kempingai kainuoja?  ax.gif labai jau idomu  ax.gif

Pasiteirausiu ax.gif Bet nemanau, kad baisiai brangiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Keltas iš Bergeno su automobiliu 2 žmonėm kainuoja 1280 litu, papildoma kajutė dar 2 žmonėm - 1080 lt. Keltas plaukia 1 kartą į savaitę, islandijoj stovi pusantros paros. todėl ten tenka būti arba 1,5 paros arba 10 parų. Čia nesezono metu. Sezono metu kainos beveik 3 kartus didesnės ir keltas Islandijoj nestovi taigi teks būti savaitę.
Mes pirkom bilietus per firmą Kaune. Turėjom išplaukti kovo 4 dieną, bet nuvažiavus į uostą pranešė, kad keltas atidėtas savaitei. Gerai bent tai, kad žadėjo grąžinti pinigus.
Atsakyti
idomu nuo kada prasideda sezonas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2007 03 09, 20:24)
idomu nuo kada prasideda sezonas?  ax.gif

nuo kovo 18 dienos. Kada sezono pabaiga, nežinau
Atsakyti
Viktoriuk, as irgi jau padaviau dokumentus au pair programai Islandijoj wub.gif 4u.gif thumbup.gif siuo metu laukiu seimos mirksiukas.gif gal galetumei placiau papasakot, kaip ten sekesi? ax.gif islandiskos seimos ypatumai ir t.t. rolleyes.gif ir svarbiausia - KIEK LAIKO TEKO LAUKTI PASIULYMU IS SEIMOS??? g.gif as jau trecia savaite tylos zonoj... schmoll.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2007 03 13, 08:52)
Viktoriuk, as irgi jau padaviau dokumentus au pair programai Islandijoj  wub.gif  4u.gif  thumbup.gif siuo metu laukiu seimos  mirksiukas.gif gal galetumei placiau papasakot, kaip ten sekesi?  ax.gif islandiskos seimos ypatumai ir t.t.  rolleyes.gif ir svarbiausia - KIEK LAIKO TEKO LAUKTI PASIULYMU IS SEIMOS???  g.gif as jau trecia savaite tylos zonoj...  schmoll.gif  doh.gif

Sekėsi puikiai, šeima man iki dabar labai brangi, mano merginos, kurias užauginau bus pamergėm mano vestuvėse wub.gif Ką galiu papasakoti. Islandų vaikai palepinti, bet šiaip fainai. Kiek žinau iš patirties ir iš kitų merginų, jie au-pair priima labai šiltai, būni šeimos nariu mirksiukas.gif Nesiūlyčiau vieno - toli nuo Reykjaviko, nes ten didelių miestų nebus, gali pasijusti atskirta nuo pasaulio blush2.gif Kai atsiras šeima, parašyk man, iš kur, padėsiu mirksiukas.gif Man pasiūlymo iš šeimos teko laukti ilgokai, bet aš norėjau važiuoti tik pusmečiui, kitos merginos sulaukė per porą mėnesių mirksiukas.gif
Atsakyti
GERAS doh.gif o as galvojau, kad menesis jau praejo: pasiulymu, kaip nebuvo, taip ko gero ir nesulauksiu schmoll.gif pasirodo - tai normalu rolleyes.gif as irgi noriu kuo ilgesniam laikotarpiui, nes uzkinso Lietuva JUODAI blush2.gif Bet, tai ka parasei, uzdege dar didesniu noru ir troskimu tenai skristi kuo greiciau (nu jau nekantrumas pas mane blush2.gif ) thumbup.gif o tu kokiam mieste dabar esi, Viktoriuk? ax.gif ir dar klausimukas: ar ten labai jau reikalauja tu vairavimo teisiu? unsure.gif g.gif nes as ju kaip ir neturiu... blush2.gif

Beje, yra labai fainas tinklapis Islandijos lietuviams: www.islanderas.org thumbup.gif jie ten ir susitikimus rengia drinks_cheers.gif tikiuosi, vienadien teks prisijungti... cool.gif
Atsakyti
Labai gražu wub.gif Man teko pabuvoti Islandijoj prieš kelerius metus - savotiškas kraštas g.gif bet man patiko thumbup.gif Buvom banginių žiūrėt - nepamatėm schmoll.gif schmoll.gif Buvom lagūnoj, buvom prie geizerių, buvom prie krioklio, ragavom pūdyto ryklio user posted image tongue.gif Man labai patiko Reikjavikas, beveik visur galima nueiti pėsčiom - jokių kamščių biggrin.gif
Atsakyti