išteka vyro sesuo ir ... kviecia į poras, mes ten būtume vieninteiai vedę, problemos kaip ir nėra, bet ten vaikomasi "tradicijų ir papročių" pvz.: "ta pusseserė išsiskyrus gal pastatom ją su tuo ir tuo, gal kas išeis", negalima žiedų su raštais - išsiskirsim, ir taip toliau, o aš net nežinau ar eina į poras vedusieji, nes ta šeima tokie jau žmonės nepasakys, kad važiuokite kartu, ir...
Kiek žinau, tai ne labai jau į poras vedusieji eina. Man atrodo, kad pulke tik nevedę būna (išskyrus piršlius ar liūdininkus, jiems tai taip galima). Šiaip tai tokiais atvėjais, kiek teko susidurti, tai tie, kurie vedę, eina paprastai svečiais. Tačiau jie lygiai taip pat gali atvažiuoti prie CMB ar bažnyčios (net padėti išlydėti jaunuosius iš namų), tik tiek, kad pačios ceremonijos metu už jaunųjų nugarų nestovi. O paskui lygiai taip pat, kaip ir visas kitas jaunimas, važinėja kartu į fotosesijas ir panašiai. Tai praktiškai tik pačios ceremonijos metu jie ne tiesiai už jaunųjų būna, o prie svečių. O po to tai jau viskas taip pat vyksta. Na, bet gal kažkas kitaip visą tai buvo "apėjęs", tai pasidalinkite patirtim, gal dar kam pravers

Dazniausiai i poras eina nevede. Bet as buvau tokiose kur buvo ir vede. Ir nieko cia blogo nematau. Tiesiog kam kaip geriau..
Ankščiau pagal senas tradicijas į poras eidavo nevedę žmogučiai. Dabar jau tradicijoms nusižengiama ir kas kaip nori taip ir eina. Jau keliose vestuvėse buvau, kur porose dalyvavo vedusios poros ir netgi auginančios vaikus.
Tad manau viskas priklauso nuo pačių jaunųjų nuomonės, apsisprendimo.
Tad manau viskas priklauso nuo pačių jaunųjų nuomonės, apsisprendimo.
siaip vede, pagal tradicijas, turetu buti pirsliai ir svotai, o pulke pamerges ir pabroliai - neede ir netekeje.bet as is savo draugu tekejau paskutine, ir visi jau buvo speje vesti,isteketi, kazkas ir issiskirti, tai as perdaug nesukau galvos ir i savo pulka itraukiau ir vedusius.nes tada is vis buciau likus be pulko.
QUOTE(lanaa @ 2005 05 18, 15:32)
pulke pamerges ir pabroliai - neede ir netekeje.

aha klaidele
o siaip del ejimo i poras, tai bent jau kiek mes susidurem tai jau vis maziau i tai kreipiama demesys. Tuo labiau kad jei pvz tai yra jauna pora, geri draugai tai norisi kad jie butu kartu o ne su bobutem ant suoliuko susede lauktu
man asmeniskai tai nera skirtumo tame. Pvz pagalvokite visos busimos nuotakos, kad jau uz keliu menesiuku busit zmonikes, tai ka jau tada tik su bobutem prie stalo laukti draugu belieka?
Na man tai noretusi kartu su pulku pavazineti
Beje mes buvom keliose vestuvese kur vede buvo pulke, tai jei tiksliai pamenu tai pvz einant CMB istekejusi moteris savo vyrui eina is kitos puses nei netekeje (nu cia sudetingai parasiau
, bet zodziu kai netekejus eina vyro vienoje puseje, o kai istekejus kitoje (bet neprisimenu kada desinej kada kairej
)

o siaip del ejimo i poras, tai bent jau kiek mes susidurem tai jau vis maziau i tai kreipiama demesys. Tuo labiau kad jei pvz tai yra jauna pora, geri draugai tai norisi kad jie butu kartu o ne su bobutem ant suoliuko susede lauktu

man asmeniskai tai nera skirtumo tame. Pvz pagalvokite visos busimos nuotakos, kad jau uz keliu menesiuku busit zmonikes, tai ka jau tada tik su bobutem prie stalo laukti draugu belieka?

Beje mes buvom keliose vestuvese kur vede buvo pulke, tai jei tiksliai pamenu tai pvz einant CMB istekejusi moteris savo vyrui eina is kitos puses nei netekeje (nu cia sudetingai parasiau

QUOTE(Ryziuke @ 2005 05 18, 21:31)
aha klaidele
, bet zodziu kai netekejus eina vyro vienoje puseje, o kai istekejus kitoje (bet neprisimenu kada desinej kada kairej
)

Tikrai pritariu, nes juk nebūtina kažko nekviesti į poras vien dėl kažkokių tradicijų...

QUOTE(Ryziuke @ 2005 05 18, 22:31)
)

Na, aš tai tikrai nesu nusiteikusi prieš vedusias poras pulke, bet pas man;e tokių vis tiek nebus (išskyrus piršlius)

O šiaip tai tada man kitas klausimas iškilo. Na, Ryziuke, jau parašei, kad vedę ir nevedę skirtingai stovi... Taip ir yra. Kiek žinau (bent jau Kaune) nevedę eina, kai mergina yra kairėj vaikino pusėj (ir pulkas ir jaunieji). Tik piršliai, jeigu jie jau vedę, eina atvirkščiai, t.y. moteris vyrui iš dešinės. Kai jau jaunuosius sutuokia, tai jaunoji irgi atsistoja jaunikiui iš dešinės (ir paskui jau visą laiką taip bus ir prie stalo taip sedės). O pulkas tai lieka stovėti kaip ir stovėjo, nes jų juk niekas netuokė

dėl tos makalynės tai kaip čia pasakius
Pvz Kaune CMB ten prieš įeinant į salę sustatė poras. Tai visi ėjom ir nuėjom. Bet paskui kai filmuotą medžiagą žiūrėjom mums kilo klausimas, o kodėl čia vieni stovi kitaip nei visi. Dar pasijuokėm, kad labiau nei jaunieji susijaudino ir susimakalavo
Bet jie tada ir pasakė, kad juos taip pastatė darbuotojos, nes jie vedę (pamatė žiedus ir paklausė).
O kitose kur buvome, tai ten tie vedė ne pirmąkart dalyvavo, tai jie iškart kitaip atsistojo.

O kitose kur buvome, tai ten tie vedė ne pirmąkart dalyvavo, tai jie iškart kitaip atsistojo.