Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Airijoje

Su Naujais visas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Milux @ 2010 12 31, 12:46)
Na del epiduros, manau negali taip tvirtint imt ar neimt, kiekvienas gimdymas skirtingas, kiekviena moteris skirtingai pernesa skausma.Tai jai gimdymas trunka ilgai ir be epiduros is kur paskui pas moteri jegu pagimdyt, juk tai didziulis ir sunkus darbas.O del to kad epidura baigiasi cezariu, na manau epidura pasirenka tik tada kai ilgas ir sunkus gimdymas, o tokie ir taip daznai baigiasi cezariu, nemanyciau kad epidura cia kuo deta, beje kiek pazystamu gimde su epidura, nezinau nei vieno atvejo kad baigtusi cezario, manau del to sunku ka konkreciai sakyt.Mano nuomone reik ziuret pagal situacija, gali kentet ir kenti, negali tai renkiesi nuskausminamus.Zinau ne viena atveji kai laukesi pirmo vaikucio ir sake epidurui griezta ne, o kai reikejo gimdyt viskas pasisuko tokia linkme kad tik maldavo greiciau epidura padaryt.seip netvirtinu kad epiduras gerai, bet jai reikia tai reikia, pati gimdziau 3 kartus, pirmas gimdymas buvo laaaaabai sunkus ir ilgas- beveik 2 paros(  manau cia Lt daktaru deka, nors buvo privaciai sumoketi pinigai, del to mieliau gimdau airijoj)tai be epiduros niekaip neapseita, o sekancius du pagimdziau labai greit ir be jokios epiduros, o kam, kai gimdymas trunka 1.5val, skauda labai bet tiek laiko iskenteti galima.Taip kad nestukes, bukite pasiruosusios viskam mirksiukas.gif

Tai as ir sakiau , jei imanoma 4u.gif Tokia gera indikacija pasake per kursus, jei jau nebegirdi ka tau sako arba nebegali vykdyti nurodymu, tada jau reikia nuskausminti. O del pasiilsejimo, tai dazniausiai jis ir taip buna , daznai pries pat pabaiga viso g kaklelio atsidarymo buna saremiai aprimsta, gydytojai daznai skatina, o cia reikia tik pailseti ir islaukti. O siaip ne tik kvepavimas yra, juk ir masazai, vonia, dusas ...Ir siaip jau kai vyksta pats stumimas atsiranda is kazkur tu jegu biggrin.gif Esme tame, kad per saremius skauda abiems ir vaikeliui ir mamai, mama reguodama i skusma gamina organizme siokius tokius nuskausminamuosius vaikeliui, be to judedama padeda jam geriau isistatyti i vieta ir slysti zemyn 4u.gif
Aisku visko buna, tada naudojamos priemones , bet zinau, kad nemazai moteru vos ne is kart epiduro papraso, o be to cia ir taip pasiulo po kelis kartus, bent is pazystamu pasakojimu....
Atsakyti
Su Naujaisiais!

ziuriu kiek veiksmo per sventes praleidau smile.gif

Domke, didziausi sveikinimai susilaukus dukrytes! Gaila, kad gimdymo patirtis nebuvo viena maloniausiu, bet esi tikra saunuole, tikiuosi dukryte augs sveika ir laiminga ir visi nemalonumai bus greit uzmirsti! 4u.gif

zuika-puika, o kaip tavo sveikata, ar pavyko tos temperaturos atsikratyt, kaip jautiesi?

mes tik vakar grizom is lietuvos, bet iki sventimu buvo man toli, i vakara taip poilsio norejosi, kad i lova stipenau dar gerai vakarui neatejus, brangiausias tik pazadino suvalgyt sriubos ir i 12 paziopsot, ir miegas tesesi toliau biggrin.gif ta akimirka atrodo lovos ne uz milijona nebuciau niekam atidavus lotuliukas.gif
lietuvoj budama jokiu tyrimu nesidariau, nes kraujuot nekraujavau, nieko bloga nesidare, skrydis zirniuko neisgasdino, tai taip ir palikau viska. juolab, kad man vel sausio 5 i epu, kur vel turetu skana padaryt, paziuret ar yra pokyciu. o ir siaip uzmeciau aki i lietuvoj daromus privaciai skanus, tai kainos turiu pasakyt kone tos pacios, bent jau vilniuj, cia daznai apie €100 o ten apie 300Lt..
Atsakyti
4u.gif 4u.gif Su Naujais Metais visas,linkiu daug motiniskos ir moteriskos laimes,kantrybes!Aciu visoms uz sveikinimus,sulaukus dukrytes,taip pat sveikinu visas mamas,kurioms jau gimdymo skausmai praeiti,o toms kurioms dar pries aki,linkiu greito gimdymo,viskas praeina su pirma kudikio sypsena visi skausmai pasimirsta smile.gif
Atsakyti
Munyt, aciu uz sveikinimus .. Linkiu, kad ir tavo zirniukas augtu tvirtai isikabines 4u.gif
Atsakyti
Visas su Naujaisiais metais - nauja laime newyear.gif

Mes va ka tik is ligonines. Na ir nauji metai buvo doh.gif Pradejo rudai teplioti, labai nedaug, bet baimes pilnos kelnes buvo. Miegoti visa diena norejau, kaip ir munyt vos paejau, kaip miego norejau. Siandien pabudau 9.30 ir niekaip uzmogt, sirdis trankosi, kad kuo greiciau i ligonine, dar prisiskaiciau, kad rudos isskyros - ankstyvas persileidimas ar nesivystantis doh.gif

Tai va lekem iskart i ligonine. Palaukti tai normaliai reikejo, jaudinausi ne tas zodis. bet jau aptarnavimas super thumbup.gif nesitikejau. slapima paeme, kraujospudi, temp pamatavo. Ir net apziurejo is vidaus, tepineli paeme. Pats svarbiausias mums dalykas echoskopas wub.gif didelis zmogeliukas jau sedi. sirdele plaka. vyras sako mate mojavo ranka biggrin.gif lyg ir pakrutejo. jau sako bus vyras, nes ranka iskart nori spausti lotuliukas.gif

Labai patiko, kad irankiai visi vienkartiniai. labai fainute daktare. patepliojimas galejo buti del smear testo, bet ji dariau pries gera menesi ir siaip gimdos kaklelis nelabai lygus, kraujagysle kokia iplyso ar pan. sake norma, o jei tepinelis blogas, tai paskambins.

O jau nesciuju doh.gif viena po kitos eina. leliukus irgi kaip is gamyklos nesa ir nesa wub.gif mazuliukai visai. dieve, kaip miela blush2.gif

Gal i lietuviu klinika nebeisiu net, jei neprades daugiau teplioti g.gif siaip toj ligoninej truputi perdejau, pasakiau, kad nemazai tepliojo. jau vaziuojant buvau nusiteikusi, kad neisiu is ligonines kol tinkamai neapziures, bet nepasisiukslino sakyciau. kazkiek dar neramu, kad nebutu tik kazko blogo pradzia, bet gal tikrai kaklelis, o ne kas su lelium susije.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule19841984: 01 sausio 2011 - 18:10
aciu Domke 4u.gif

saule , zinau jau kaip gasdina tokie nutikimai, bet dziaugiuosi, kad viskas gerai thumbup.gif nors ir stresinem aplinkybem, bet bent jau gavai taip noreta ankstyva ultragarsa ir visus tyrimus smile.gif
Atsakyti
Ada21, na visvien manau kad va kiekvienam skirtingai ir jai moteris papraso nu tegu, lai buna jai lengviau, kodel ji turi kentet jai jai tai per sunku mirksiukas.gif O del gydytoju pasiulymo, manau gydytojai ivertina situacija ir numato ar gali to reiket ar ne, tik atvykus jie klausia ar noresi, o paskui pagal situacija, tiesa pasakius mano antras gimdymas buvo laabai greitas, bet patikekit, tai buvo nezmoniskas skausmas butent del to greitumo(aiskus ir su paskekmem) tai as jau rekiau kad man duotu epidura, o nedave, del to kad gydytoja mate jog tuoj laikysiu mazyli ant ranku, nebuvo tikslo, taip kad....As visvien manau, aiskus nera tas epiduras gerai(siam gyvenime daug kas negerai) bet jai yra noras ar reikia tai tik uz ji, kam kankintis mirksiukas.gif na bet kiekvienam savo 4u.gif
Beje, su Naujaisiais Metais visas!!!!!!!!!
Atsakyti
munyt sveika sugryzus!!! na ir kainos vilniui doh.gif ,as vasara,kai buvau tai,musu miesteli, su ecoskopu ir apziura ant kedes sumokejau 100lt.

saule svarbu,kad maziuliui viskas gerai thumbup.gif

del epiduro ziurau snekuciuojates,as tai uz ji,aisku kiekviena norim pati viska padaryti,bet tikiu,kad pritruksta jegu ir tada reikia pagalbos.ir pati bandysiu kiek galesiu iskest,bet jai reiks tikrai prasysiu epiduro. smile.gif
na,o musu maziulis ar maziule vis karts nuo karto pakutena mamyte,tetis dar nejaucia pridejes ranka,bet tikiu,kad greitai pajaus. 4d vizitas i ligonine,tai matysim ka ten papasakos smile.gif

Visas nestukes ir mamytes su Naujaisiais ziukucio ir katinelio metais!!! nestuke.gif lengvo nestumo,gimdymo,sveiku,stipriu,...leliuku!!! soske.gif ramiu nakteliu su maziukais,skanaus pienelio,kantrybes,...!!!ir visu noru issipildymo!!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsuole :): 01 sausio 2011 - 23:57
as gimdziau su epidiuru . jau iskarto zinojau,kad taip ir bus . tik atvaziavus i ligonine paprasiau jo , kad paskui nebutu per velu suleisti . ir tikrai nesigailiu , tik UZ .
Papildyta:
DOMKE, as tik dabar paskaiciau tavo gimdymo istorija, atsiverciau puslapius pries tai ... susiradau ir paskaiciau .... man buvo labai labai pamasiai , tik be repliu . skaiciau ir verkiau .... net siurpai pro kuna prabego ..... as kazkaip vis sekdavau sita tema, ir zinojau ,kad tokia Domke, turi gimdyt ...... senai buvau beuzsukus ..... bet dabar pasiskauciau kaip tau buvo , nes tikrai rupejo ! SVEIKINU !!! ir tikrai linkiu tau stiprybes, bunant su mazyte ir tau paciai ,kad greiciau sugytum, kad praeitu visi tie skausmai ..... laikas viska gydo , bet ........ as gimdziau pries daugiau nei puse metu, ir tai dar man ..........kartais vaidenasi viskas... nors kuo toliau tuo blogiau ka eina atsimint, del epidiuro , jis taip uzhopnitizavo.... ir miegojau gimdymo metu ir kalbejau su ateiviais .... visko buvo kaip ir tau ..... po gimdymo sakiau, daugiau niekada nebegimdysiu -aciu ! jei ir laukisuo, ( labai norim antro vaikelio ) tai tik cezario pjuvis bus ! bet tikiuosi ,kad laikas pades ir tau ir man sioje istorijoje ...... laikykis *** ir Lukrecijai bus su laiku vis geriau ir geriau , apie bloga net negalvok !!!
Atsakyti
QUOTE(Esteltida @ 2011 01 03, 19:07)
as gimdziau su epidiuru . jau iskarto zinojau,kad taip ir bus . tik atvaziavus i ligonine paprasiau jo , kad paskui nebutu per velu suleisti . ir tikrai nesigailiu , tik UZ .
Papildyta:
DOMKE,  as tik dabar paskaiciau tavo gimdymo istorija, atsiverciau puslapius pries tai ... susiradau ir paskaiciau .... man buvo labai labai pamasiai , tik be repliu . skaiciau ir verkiau .... net siurpai pro kuna prabego .....    as kazkaip vis sekdavau sita tema, ir zinojau ,kad tokia Domke, turi gimdyt ...... senai buvau beuzsukus ..... bet dabar pasiskauciau kaip tau buvo , nes tikrai rupejo !  SVEIKINU !!!  ir tikrai linkiu tau stiprybes, bunant su mazyte ir tau paciai ,kad greiciau sugytum, kad praeitu visi tie skausmai ..... laikas viska gydo , bet ........ as gimdziau pries daugiau nei puse metu, ir tai dar man ..........kartais vaidenasi viskas... nors kuo toliau tuo blogiau ka eina atsimint, del epidiuro , jis taip uzhopnitizavo.... ir miegojau gimdymo metu ir kalbejau su ateiviais .... visko buvo kaip ir tau .....    po gimdymo sakiau, daugiau niekada nebegimdysiu -aciu ! jei ir laukisuo, ( labai norim antro vaikelio ) tai tik cezario pjuvis bus ! bet tikiuosi ,kad laikas pades ir tau ir man sioje istorijoje ...... laikykis *** ir Lukrecijai bus su laiku vis geriau ir geriau , apie bloga net negalvok !!!

Labai labai aciu uz palaikyma ... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Esteltida @ 2011 01 03, 19:07)
Papildyta:
DOMKE,  as tik dabar paskaiciau tavo gimdymo istorija, atsiverciau puslapius pries tai ... susiradau ir paskaiciau .... man buvo labai labai pamasiai , tik be repliu . skaiciau ir verkiau .... net siurpai pro kuna prabego .....    as kazkaip vis sekdavau sita tema, ir zinojau ,kad tokia Domke, turi gimdyt ...... senai buvau beuzsukus ..... bet dabar pasiskauciau kaip tau buvo , nes tikrai rupejo !  SVEIKINU !!!  ir tikrai linkiu tau stiprybes, bunant su mazyte ir tau paciai ,kad greiciau sugytum, kad praeitu visi tie skausmai ..... laikas viska gydo , bet ........ as gimdziau pries daugiau nei puse metu, ir tai dar man ..........kartais vaidenasi viskas... nors kuo toliau tuo blogiau ka eina atsimint, del epidiuro , jis taip uzhopnitizavo.... ir miegojau gimdymo metu ir kalbejau su ateiviais .... visko buvo kaip ir tau .....    po gimdymo sakiau, daugiau niekada nebegimdysiu -aciu ! jei ir laukisuo, ( labai norim antro vaikelio ) tai tik cezario pjuvis bus ! bet tikiuosi ,kad laikas pades ir tau ir man sioje istorijoje ...... laikykis *** ir Lukrecijai bus su laiku vis geriau ir geriau , apie bloga net negalvok !!!

O jus nesuvedat,kad toks komplokuotas gimdymas del epiduro? Ar tikrai zinot visus salutinius jo poveikius?Juk tai labai stiprus preaparatas....daznai suletina gimdymo veikla...

Atsakyti
As kai paskaiciau apie ta epidura tai bloga pasidare. manau daug moteru net nezino ka jis reiskia ir kokios pasekmes gali buti. Aisku, niekada negali spjauti i vandeni, bet tai kaip anksciau moterys pagimdydavo, kai tokiu nuskausminamu nebudavo. Gimdymas sunkus, o toks ir turi buti.

Galvojau, kad tik mamai kenkia epiduras, o paskaicius paaiskejo, kad ir paciam leliukui.

Beskausmio gimdymo poveikis naujagimiui

Kentėti gimdymo skausmus ar ne?

Dar manau, kad ne visu moteru istvermingumas yra skirtingas. vienai tas pats skausmas gali buti nepakenciamas, o kita dar gali kenteti. visi zmones skirtingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule19841984: 04 sausio 2011 - 14:21