Įkraunama...
Įkraunama...

Mano žmogus geria, Artimas žmogus - alkoholikas2

QUOTE(labaiks @ 2009 12 30, 13:54)
Su alkoholiku ar tiesiog jo alkoholiu as tikrai negyvensiu. Nesuprantu ir smerkiu tas moteris, kurios zinodamos uzsineria ta kilpa ant kaklo. Arba buna isteka uz normalaus zmogaus, o poto pavirsta tuo paciu girtu kiaule ir vistiek gyvena su juo. Smerkiu. Ir nepripazystu jokiu pasiteisinimu - vaikai, seima, namai, pinigai, meile ir t.t.
Taip kad tikrai nesiesiu su jo savo gyvenimo jei jis sios problemos neisspres. O kolkas prirista prie jo dar nesu ir rinktis galiu. Noriu buti su siuo zmogum jei ne alkoholis, tik galvoju kokia tikimybe, kad jis savo jegom pradejes kapstytis is tos duobes, tikrai is jos islips ir ar verta suteikti jam sansa pabandyti ir paciai dar karta pasiziureti.

Alkoholikas visą savo likusį gyvenimą bus alkoholikas ir nesvarbu ar geriantis ar negeriantis.
Tu pati pasakei atsakymą "Su alkoholiku ar tiesiog jo alkoholiu as tikrai negyvensiu".
Tai kaip ir neturi jokio pasirinkimo, tau kaip ir viskas aišku turėtų būti.
Atsakyti
O koks cia aiskumas, jei kaikurie zmones tikrai is to islipa ir pasikeicia? Alkoholikas nebutinai visa gyvenima alkoholikas. Ir tuo sutiktu labai daugelis.
Atsakyti
QUOTE(labaiks @ 2009 12 30, 16:25)
O koks cia aiskumas, jei kaikurie zmones tikrai is to islipa ir pasikeicia? Alkoholikas nebutinai visa gyvenima alkoholikas. Ir tuo sutiktu labai daugelis.

Visiška netiesa. Alkoholikas visą savo likusį gyvenimą bus alkoholikas, taip kaip žmogus, sergantis cukralige, visą gyvenimą bus diabetikas. Jei gers, bus geriantis alkoholikas, jei išmoks blaiviai gyventi, bus negeriantis alkoholikas, bet ALKOHOLIKAS.

Tame ir blogybė, kad pradžioje pats alkoholikas neigia, kad yra alkoholikas. Jei išmoksta gyventi blaiviai- tada aplinkiniai pradeda neigti, kad jis vis dar alkoholikas. Alkoholikui, tegul ir negeriančiam, užtenka nors suabejoti, ar tik aplinkiniai negali būti teisūs, gal jis tikrai jau nebe alkoholikas ir užsisuka visa karuselė iš naujo.

Atsakyti
Lyginti alkoholizma ir tokias ligas kaip cukralige yra absurdiska. Lygiai kaip ir kazkas cia kazkur lygina su veziu ir panasiai. O nuo alkoholizmo isgyti galima, ir tapti nebealkoholiku. O kad kaikuriem susiuka vistiek saratai tai jau tirkai ne del to. Ir isvis man labai idomu koks tavo vyras siuo atzvilgiu, kad tu siose temose tokia aktyvia, bet tokio tik savo susigalvoto ir persamo poziurio? Kazkodel susidaro ispudis, kad gyveni su gerianciu kiaule (dejha,as juos taip vadinau ir vadinsiu) ir negana to dar aplink ji sokineji.
Atsakyti
QUOTE(labaiks @ 2009 12 30, 19:55)
Lyginti alkoholizma ir tokias ligas kaip cukralige yra absurdiska. Lygiai kaip ir kazkas cia kazkur lygina su veziu ir panasiai. O nuo alkoholizmo isgyti galima, ir tapti nebealkoholiku. O kad kaikuriem susiuka vistiek saratai tai jau tirkai ne del to. Ir isvis man labai idomu koks tavo vyras siuo atzvilgiu, kad tu siose temose tokia aktyvia, bet tokio tik savo susigalvoto ir persamo poziurio? Kazkodel susidaro ispudis, kad gyveni su gerianciu kiaule (dejha,as juos taip vadinau ir vadinsiu) ir negana to dar aplink ji sokineji.

Na jei tu manai, kad tikrai žinai ir supranti kas ta priklausomybė, tebūnie, tavo valia turėti savo požiūrį. Tai kam tada klausi ką daryti, juk turėtum ir tai žinoti.

Taip, mano vyras alkoholikas, mes kartu 23-ti metai iš kurių 6metus vyras gerė. Tačiau šiandien negėrė ir taip jau eina 12-ti laimingi metai.

Taip, aš aktyvi temose apie alkoholizmą ir ne tik SM, nes man rūpi žmonės, kurie bet kokia forma susidūrė su alkoholizmo problema. Turiu nemažai ąsmeninnės ir kitų žmonių, susidūrūsių su alkoholizmu ir pačių alkoholikų, patirties, kodėl turėčiau tuo nepasidalinti.

Vis dar manai, kad daugiau ir geriau žinai apie alkoholizmą, tai tavo teisė manyti. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Pirmą kartą SM suradau šią temą, nes pasijaučiau visiškai bejėgė, nežinanti kaip padėti savo broliui, jo šeimai verysad.gif Bet kiek paskaičiau pirmą ir paskutinį puslapį, tai suabejojau, ar čia pataikiau?Nes daugiausiai - vien tik raginimai negyventi su alkoholiku verysad.gif O kaip padėti žmogui, kurį be galo myli ir matai, kaip jis ritasi į bedugnę verysad.gif
Einu skaityti toliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pikute @ 2010 01 02, 17:56)
Sveiki 4u.gif
Pirmą kartą SM suradau šią temą, nes pasijaučiau visiškai bejėgė, nežinanti kaip padėti savo broliui, jo šeimai verysad.gif Bet kiek paskaičiau pirmą ir paskutinį puslapį, tai suabejojau, ar čia pataikiau?Nes daugiausiai  - vien tik raginimai negyventi su alkoholiku verysad.gif O kaip padėti žmogui, kurį be galo myli ir matai, kaip jis ritasi į bedugnę verysad.gif
Einu skaityti toliau unsure.gif

sveiki,tai labai skaudus ir gan daznas dalykas tas alkoholizmas.mano vyras taip pat daznai pagerineja,nors jam atrodo kad taip turi buti,taciau man tai yra nepriimtina ir as kaip imanydama stengiuosi perkalbeti,bet supratau kad kol pats nesupras kad jis sau ir seimai trumpina gyvenima nieko nebus.supratau kad problemos uz ji neisspresi,bet jau reikia spresti problemas su savimi.nesakau kad reikia alkoholizma toleruoti,bet reikia ismokti nesinervuoti.as kai pamatau kad vyras pareina girtas stengiuosi nieko nebesakyti girtam ir pati supratau kad kuo maziau nervuojuosi jam moralizuodama tuo lengviau man paciai.pratinu pati save kad grizusi is darbo arba jo nerasiu arba girta gulinti rasiu.tiesiog su vaiku stengiuosi gyventi savo gyvenima ir tiek.nors man labai skaudu kad mano gyvenimas taip susikloste,zmogus mylimas ir kartu nekenciamas.o issiskirti ne taip lengva.gal kai kurioms ir lengva,o as esu durna man atrodo kad as per daug pripratusi esu,o gal bijau gyvenimo pokyciu net nezn.bet geriausias varijantas tai butu issiskirti,bet... unsure.gif
Atsakyti
Atsitarabaninau ir aš į šitą temą...sad.gif

Deja, Leber yra visiškai teisi. Alkoholikas lieka visam gyvenimui, geria žmogus ar ne...
Pati gyvenu su žmogum, kuris , mano manymu serga... Nors JO manymu, aš išsigalvoju ir įžeidinėju tokiom mintim doh.gif Mano galva, nenormalu kasdien išgerti po dvi skarbonkes alaus arba 1 skarbonke ir 1 "fleškutę". Aišku, kad nebambėčiau, tai yra slepiama. Buvo kalbėta, prašyta, rėkta, maldauta, grasinta skyrybom ir t.t. Suveikia porai dienų, toliau vėl viskas išnaujo. Kai užklausiu KODĖL? atsakymai kaskart keičiasi, bet priežastis visada yra. Aišku, prisideda dar ir genai sad.gif
Suprantu, kad Pikutė kiek nusivylus skaito šitą temą... o ką daryt kai visaip tiesi ranką žmogui pagelbėti, o rezultatas tas pats???Kol pats žmogus nesupras, kad serga, pagalbos nesuteiks niekas sad.gif Deja, taip yra.
Pati jau nuleidau rankas ir ieškau info skyrybų klausimu. Priėjau, kaip sakoma, liepto galą. Per šias Kūčias ant stalo neleidau vartoti jokio alkoholio - viskas čiki. Per Naujus - myniau ant kojos, kad stabdytų arklius, nes šeimai reiks pagalbos. Ir kai susitaria su draugu "susitikti" ir planai žlunga...tada sužinau, kad suš.... visas šventes doh.gif doh.gif doh.gif
Dabar tyliu...negrasinu, nerėkiu, tiesiog tyliu. Apsipręsti palikti žmogų labai sunku... gal jau turiu priklausomybę JAM. Todėl užsukau į šitą temą ne tik ieškodama atsakymų į savo klausimus, bet ir ieškodama apsisprendimo.
Atsakyti
QUOTE(Orchė @ 2010 01 07, 12:17)
Atsitarabaninau ir aš į šitą temą...sad.gif

Deja, Leber yra visiškai teisi. Alkoholikas lieka visam gyvenimui, geria žmogus ar ne...
Pati gyvenu su žmogum, kuris , mano manymu serga... Nors JO manymu, aš išsigalvoju ir įžeidinėju tokiom mintim  doh.gif  Mano galva, nenormalu kasdien išgerti po dvi skarbonkes alaus arba 1 skarbonke ir 1 "fleškutę". Aišku, kad nebambėčiau, tai yra slepiama. Buvo kalbėta, prašyta, rėkta, maldauta, grasinta skyrybom ir t.t. Suveikia porai dienų, toliau vėl viskas išnaujo. Kai užklausiu KODĖL? atsakymai kaskart keičiasi, bet priežastis visada yra. Aišku, prisideda dar ir genai sad.gif
Suprantu, kad Pikutė kiek nusivylus skaito šitą temą... o ką daryt kai visaip tiesi ranką žmogui pagelbėti, o rezultatas tas pats???Kol pats žmogus nesupras, kad serga, pagalbos nesuteiks niekas sad.gif Deja, taip yra.
Pati jau nuleidau rankas ir ieškau info skyrybų klausimu. Priėjau, kaip sakoma, liepto galą. Per šias Kūčias ant stalo neleidau vartoti jokio alkoholio - viskas čiki. Per Naujus - myniau ant kojos, kad stabdytų arklius, nes šeimai reiks pagalbos. Ir kai susitaria su draugu "susitikti" ir planai žlunga...tada sužinau, kad suš.... visas šventes  doh.gif  doh.gif  doh.gif 
Dabar tyliu...negrasinu, nerėkiu, tiesiog tyliu. Apsipręsti palikti žmogų labai sunku... gal jau turiu priklausomybę JAM. Todėl užsukau į šitą temą ne tik ieškodama atsakymų į savo klausimus, bet ir ieškodama apsisprendimo.

Jei tu pati savyje priėjai iki sprendimo skirtis, tai liuks, tai tavo gyvenimas, tavo apsisprendimas, tavo teisė gyventi taip, kaip nori.
Jei tavo mintis skirtis atsirado iš nebežinojimo ką daryti, dėl aplinkinių paskatinimo, ar yra nors menka viltis taip priversti vyrą susimąstyti, tai skyrybos labai abejotina priemonė. Sudėsi daug vilčių, pakryps situacija lyg ir į gerą, o jei tik laikinai- nusivylimas bus didelis ir, kas svarbiausia, nusivilsi ir savimi.

Beje, "kertelė sielai" vyksta aktyvesnės diskusijos.
Atsakyti
Leber, labai dziugu, kad tavo vyras nebera alkoholikas, kad issigyde ir nebegeria. Nes tikrai nedaugeliui tai pavyksta, o pirmiausia turbut nedaugelis pripazista ir patys to nori. Sekmes ir toliau taip. wub.gif 4u.gif O as nevisai klausineju ka daryti. Viena karta jau padariau - palikau ji. Ir dabar tik abejoju ar maniskis yra tarp tu nedaugelio, kurie patys susipranta ir imasi kazko daryti.. kolkas kiek matau zmogus tikrai pasikeites, gal susiprato prarades viska, o gal viskas tik laikina ir sugryzusi vel pamatysiu ta pati.

Atsakyti
QUOTE(labaiks @ 2010 01 07, 13:32)
Leber, labai dziugu, kad tavo vyras nebera alkoholikas, kad issigyde ir nebegeria. Nes tikrai nedaugeliui tai pavyksta, o pirmiausia turbut nedaugelis pripazista ir patys to nori. Sekmes ir toliau taip.  wub.gif  4u.gif O as nevisai klausineju ka daryti. Viena karta jau padariau - palikau ji. Ir dabar tik abejoju ar maniskis yra tarp tu nedaugelio, kurie patys susipranta ir imasi kazko daryti.. kolkas kiek matau zmogus tikrai pasikeites, gal susiprato prarades viska, o gal viskas tik laikina ir sugryzusi vel pamatysiu ta pati.

Tame ir esmė, kad mano vyras YRA IR VISĄ SAVO LIKUSĮ GYVENIMĄ BUS ALKOHOLIKAS. Alkoholizmas neišgydomas.
Jis tik išmoko ŠIANDIEN būti blaivus, aš išmokau gyventi su alkoholiku.
Aš pati taip pasirinkau, sąmoningai- gyventi su alkoholiku.

Jums reikia šiek tiek kitaip savęs paklausti "ar aš noriu gyventi su alkoholiku", nes kitaip jau nebus. Gers jis ar išmoks gyventi blaiviai, jis YRA IR BUS ALKOHOLIKAS.
Tiek pats alkoholikas, tiek su juo nusprendę gyventi, turi tai suprasti ir išmokti su tuo gerai gyventi. Kitaip neverta eikvoti savo jėgas, nervus, laiką, tiesiog jei jums tai nepriimtina reikia paleisti alkoholiką ir gyventi savo gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2010 01 07, 14:57)
Tame ir esmė, kad mano vyras YRA IR VISĄ SAVO LIKUSĮ GYVENIMĄ BUS ALKOHOLIKAS. Alkoholizmas neišgydomas.
Jis tik išmoko ŠIANDIEN būti blaivus, aš išmokau gyventi su alkoholiku.
Aš pati taip pasirinkau, sąmoningai- gyventi su alkoholiku.

Jums reikia šiek tiek kitaip savęs paklausti "ar aš noriu gyventi su alkoholiku", nes kitaip jau nebus. Gers jis ar išmoks gyventi blaiviai, jis YRA IR BUS ALKOHOLIKAS.
Tiek pats alkoholikas, tiek su juo nusprendę gyventi, turi tai suprasti ir išmokti su tuo gerai gyventi. Kitaip neverta eikvoti savo jėgas, nervus, laiką, tiesiog jei jums tai nepriimtina reikia paleisti alkoholiką ir gyventi savo gyvenimą.

Jus viska labai teisingai destote, tik kazkas jusu nenori suprasti, nes neturi jokio supratimo apie sia liga. Buvo si problema gimineje, teko literaturos nemazai skaityti ir bendrauti.

Kam reikia gero patarimo, isiklausykite ka raso si moteris, is postu matau, kad ziniu bagazas pakankamas.
Atsakyti