QUOTE(*JulijaPv* @ 2010 01 19, 06:26)
...... kad pats pasirinko toki kelia....
...kad rasciau zmogu, kuris man padetu.
... nes sau sakau, kad iki tiek nenusivaziavau
.... na ir tik vel isgeriu, tai zinokit ne vienai dienai, neturiu jokio saiko ir bijau sito.
.... geriantis lygiai toks pats ir mano vyras. Mano tevai, sesuo. Draugu yra, su kuriais pasigeriam. Aplinka daro savo.
.... As gal ir negerciau, bet kai vyras neatsispiria ir namo vel parnesa, tuomet neatsispiriu ir pati.
.... Siai dienai suprantu, kad esu alkoholike, kadangi siuo metu nedirbu, tai visai atsipalaiduoju..... Suprantu, kad turiu atsiriboti nuo zmoniu, kurie geria. Pasiseke, negeriau su vyru 3 savaites, priezastis nedarbas.
.... As smerkiu visi prekybos centrus, kurie daro akcijas alkoholiui, smerkiu degalines, kurios prekiauja alkoholiu,
....Ir baisiausia, kad po tu gerimu apima depresija, tuomet vel islenki, gerai. Pamatai geriancius tevus, pasidaro baisu, kad net pas juos negali atvaziuoti, nes nuo ten ir prasideda kablys.
.....As manau, kad alkoholikui saikas niekada nebeatsiras, tiesiog jis turi visai nebergerti.
"kad pats pasirinko toki kelia"
- alkoholizmas yra liga, niekas pats ligos nepasirenka, tiesiog suserga ir tiek.
"kad rasciau zmogu, kuris man padetu"
- daug žmonių pasiruošę Tau padėti, bet Tu pati turi eiti pas juos, o ne tikėtis, kad jie ateis pas tave:
http://anonalko.puslapiai.lt/,
http://www.ne-gerk.com/
"nes sau sakau, kad iki tiek nenusivaziavau "
- nėra labai alkoholikas, mažiau alkoholikas, liga yra liga, sergantis yra sergantis. Gyvenimo būdas, nusivažiavimas yra ligos pasekmė, o ne atvirkščiai.
"na ir tik vel isgeriu, tai zinokit ne vienai dienai, neturiu jokio saiko ir bijau sito"
- jei galėtum konrtoliuoti išgėrimus, tai nebūtum alkoholikė. Baime sau nepadėsi, tik pripažinusi ligą gali išmokti būdama alkoholike, susidraugauti su savo liga ir blaiviai gyventi.
"geriantis lygiai toks pats ir mano vyras. Mano tevai, sesuo. Draugu yra, su kuriais pasigeriam. Aplinka daro savo. "
- paprasčiausiai teisiniesi. Taip aplinka daro mums įtaką, lygiai taip pat mes darome įtaką aplinkai.
"As gal ir negerciau, bet kai vyras neatsispiria ir namo vel parnesa, tuomet neatsispiriu ir pati.iai dienai suprantu, kad esu alkoholike, kadangi siuo metu nedirbu, tai visai atsipalaiduoju..... Suprantu, kad turiu atsiriboti nuo zmoniu, kurie geria. Pasiseke, negeriau su vyru 3 savaites, priezastis nedarbas.
.... As smerkiu visi prekybos centrus, kurie daro akcijas alkoholiui, smerkiu degalines, kurios prekiauja alkoholiu,
....Ir baisiausia, kad po tu gerimu apima depresija, tuomet vel islenki, gerai. Pamatai geriancius tevus, pasidaro baisu, kad net pas juos negali atvaziuoti, nes nuo ten ir prasideda kablys."
- vėl teisiniesi. Neparneštų vyras, atsirastų kitų priežasčių, aplinkybių galimybių. Nereikia kaltinti aplinkos, ne aplinka verčia Tave gerti, o Tavo liga. Visi, išmokę blaiviai gyventi alkoholikai, gyvena matydami aplink save alkoholį, bet gyvena blaiviai, nes to išmoko. Ir Tu gali to išmokti, ko ir linkiu.
"As manau, kad alkoholikui saikas niekada nebeatsiras, tiesiog jis turi visai nebergerti."
- taip, alkoholikas niekada neišmoks gerti saikingai. Jis turi tik du pasirinkimus: gerti nevaldomai arba visiškai nevartoti nieko, kas savo sudėtyje turi alkoholio t.y. vaistų alkoholio pagrindu, saldainių, ledų, tortų... su alkoholiu.
"Prieš kažką smerkiant,užsidėk jo batus ir praeik jo kelią, paragauk jo ašarų, pajusk jo skausmą...Užkliūk už kekvieno akmens, už kurio jis buvo užkliuvęs...Ir tik po to kalbėk,kad tu žinai kaip reikia teisingai gyventi..."
Gyvenime 10 procentų priklauso nuo to, ką darote, ir 90 procentų - kaip į viską reaguojate. (Irving Berlin)