Įkraunama...
Įkraunama...

Mano žmogus geria, Artimas žmogus - alkoholikas2

Ne jus viena susiduret su sia problem ir domejotes. smile.gif susidurt teko man su sia problema - ne tik antrosios puses atzvilgiu. Taciau siuo metu man tai aktualiausia. O jeigu zmogus ismoktu gyventi be alkoholio - tada noriu buti su juo. Kolkas ir gyvena. Nezinau kaip ilgai.. tikiuosi, kad tai ne laikina, nes dar tik keletas menesiu. bet palyginus su seniau tai jau pazanga.. ir pagaliau sugebejo tu visu paskui uodega su bonka lakstanciu draugu atsisakyti.. nebekyla pagunda, nesvarbu kaip jie ikyriai belystu.. jau sis tas. Tik va man visdar sirdute skauda.. tik cia jau kita tema unsure.gif
Atsakyti
Nežinau, ant kiek vyras yra sukalbamas, bet alkoholizmą reikia gydyti kažkokia veikla.
Aš savo vyrą bandžiau užimti kažkokia veikla, tai bandau išsitempti pasivaikščioti, važinėtis dviračiais, tai į baseiną, tai ten tai ten, tai reikia nuvažiuot ten tai ten. reikia nereikia, kad kuo mažiau laiko liktų vakare po darbo. Į parduotuvę stengiausi su juo neeiti, nes krepšy iš karto atsirasdavo alus, paragauja du butelius, tada į parduotuvę kursuoja tiek kartų kol dasimuša. Bandžiau kalbėtis, kartais padeda kartais - ne. Po to pats prisipažino, kad negali praeiti pro alaus skyrių, kad jaučia alkoholizmo grėsmę. Ačiū Dievui, kad pripažino tai.
Nežinau daug vargo buvo, bet padėjo. Kartais, kai gražiai jau paprašydavo, tai nupirkdavau, bet su sąlyga, kad ne daugiau 1- 2 butelių. Aš ir mėgdavau kada ne kada su draugėm išgerti vyno, bet dėl vyro, turėjau atsisakyti, kad tik nebūtų kažkoks pretekstas jam vėl prisimaukt to alaus.
O viskas prasidėjo nuo darbo, kai atsirado tokių pageriančių ir darbo metu, tai ir tas po truputį po truputį, bet kai pakeitė darbą, tai ir gydyt lengviau buvo. Reikia laaabai dau kantrybės ir stiprybės.
LAimei tai praeity ir man pačiai tai praeitas etapas.
Atsakyti
As daug skaiciau komentaru, net po kelis kartus. Moterys, kurios negeria, tegali ir pas merkti savo vyrus, bet realiai jei tas vyras reikalingas, turetumete ir padeti, o nesmerkti, kad pats pasirinko toki kelia. Esu pati prie alkoholiku, ir kad rasciau zmogu, kuris man padetu. Nenoriu eiti pas jokius psichologus, nes sau sakau, kad iki tiek nenusivaziavau ir stengsiuos save pagydyti pati, bet kuo toliau tuo daugiau suprantu, kad ilindau i sita mesla giliai. Suprantu, kad blogai darau, kad per isgerinejimus galiu prarasti viska, susiimu, na ir tik vel isgeriu, tai zinokit ne vienai dienai, neturiu jokio saiko ir bijau sito. Blogiausia tas, kad mano tie gerimai ir prasidejo nuo to, kad geriantis lygiai toks pats ir mano vyras. Mano tevai, sesuo. Draugu yra, su kuriais pasigeriam. Aplinka daro savo. Matau, kad keiciasi mano isvaizda, pradedu bijoti to, bet vel atsiranda diena, kai islenkiu. Turiu vaiku, kartais jau gaunu pastabu, stengiuosi susitvardyti.
Pirma karta gresme pajutau pries gimstant antram vaikui. Kiekviena diena po darbo pirkdavomes pakuote, o kartais ir dvi alaus, ir taip kiekviena miela diena keli metai. Dozes didedavo. Galiausiai visuomet tai suprasdavau ir pasiuliau vyrui standyti arklius, pasiseke, negerem savaite, tai buvo daug. As gal ir negerciau, bet kai vyras neatsispiria ir namo vel parnesa, tuomet neatsispiriu ir pati. Laimei 2as vaikas mane istrauke is to liuno, bet gresme vistiek jauciau, tuos 9 menesius supratau, ka reiskia neskaudanti galva, buti bliaviai ir mastyt blaiviai. Del alkoholizmo gresmes stengiausi kuo ilgiau maitinti vaika krutim, bet mano vyras gere, ir gere dar daugiau. Maldavau prasiau, nepadejo.Baigus maitinti, isitraukiau ir vel. Siai dienai suprantu, kad esu alkoholike, kadangi siuo metu nedirbu, tai visai atsipalaiduoju. Stengiausi nebegerti, nes suprantu, kad blogai. Suprantu, kad turiu atsiriboti nuo zmoniu, kurie geria. Pasiseke, negeriau su vyru 3 savaites, priezastis nedarbas.
Neisivaizduojate, jei yra mylimas zmogus, nesmerkite, o padekite, cia tikri velnio lasai. As smerkiu visi prekybos centrus, kurie daro akcijas alkoholiui, smerkiu degalines, kurios prekiauja alkoholiu, vel atidare tas naktines parduotuves, Lietuvoj daug gerianciu, rodo statistika, bet pagalvokite, kad ta pati Lietuva, jos istatymai leidziantis gauti alkoholi, stumia mus i ta liuna. Kai buvau Norvegijau, po 8 niekur alkoholio negausi, ir nusigert neiseidavo. O be to kokios kainos Todel, kad ir statistika Norvegijoj grazesne, o pas mus, liudna. Ir baisiausia, kad po tu gerimu apima depresija, tuomet vel islenki, gerai. Pamatai geriancius tevus, pasidaro baisu, kad net pas juos negali atvaziuoti, nes nuo ten ir prasideda kablys.

Papildyta:
QUOTE(labaiks @ 2010 01 09, 21:49)
Ne jus viena susiduret su sia problem ir domejotes. smile.gif  susidurt teko man su sia problema - ne tik antrosios puses atzvilgiu. Taciau siuo metu man tai aktualiausia. O jeigu zmogus ismoktu gyventi be alkoholio - tada noriu buti su juo. Kolkas ir gyvena. Nezinau kaip ilgai.. tikiuosi, kad tai ne laikina, nes dar tik keletas menesiu. bet palyginus su seniau tai jau pazanga.. ir pagaliau sugebejo tu visu paskui uodega su bonka lakstanciu draugu atsisakyti.. nebekyla pagunda, nesvarbu kaip jie ikyriai belystu.. jau sis tas. Tik va man visdar sirdute skauda.. tik cia jau kita tema  unsure.gif

butent kad alkoholikui nebaisu kazka prarasti, gal jis ir supranta, kad gali kazko netekti, pazada, bet iki kito karto.
As manau, kad alkoholikui saikas niekada nebeatsiras, tiesiog jis turi visai nebergerti.
Atsakyti
QUOTE(*JulijaPv* @ 2010 01 19, 06:26)
...... kad pats pasirinko toki kelia....
...kad rasciau zmogu, kuris man padetu.
... nes sau sakau, kad iki tiek nenusivaziavau
.... na ir tik vel isgeriu, tai zinokit ne vienai dienai, neturiu jokio saiko ir bijau sito.
.... geriantis lygiai toks pats ir mano vyras. Mano tevai, sesuo. Draugu yra, su kuriais pasigeriam. Aplinka daro savo.
.... As gal ir negerciau, bet kai vyras neatsispiria ir namo vel parnesa, tuomet neatsispiriu ir pati.
.... Siai dienai suprantu, kad esu alkoholike, kadangi siuo metu nedirbu, tai visai atsipalaiduoju..... Suprantu, kad turiu atsiriboti nuo zmoniu, kurie geria. Pasiseke, negeriau su vyru 3 savaites, priezastis nedarbas.
.... As smerkiu visi prekybos centrus, kurie daro akcijas alkoholiui, smerkiu degalines, kurios prekiauja alkoholiu,
....Ir baisiausia, kad po tu gerimu apima depresija, tuomet vel islenki, gerai. Pamatai geriancius tevus, pasidaro baisu, kad net pas juos negali atvaziuoti, nes nuo ten ir prasideda kablys.

.....As manau, kad alkoholikui saikas niekada nebeatsiras, tiesiog jis turi visai nebergerti.

"kad pats pasirinko toki kelia"
- alkoholizmas yra liga, niekas pats ligos nepasirenka, tiesiog suserga ir tiek.

"kad rasciau zmogu, kuris man padetu"
- daug žmonių pasiruošę Tau padėti, bet Tu pati turi eiti pas juos, o ne tikėtis, kad jie ateis pas tave: http://anonalko.puslapiai.lt/, http://www.ne-gerk.com/

"nes sau sakau, kad iki tiek nenusivaziavau "
- nėra labai alkoholikas, mažiau alkoholikas, liga yra liga, sergantis yra sergantis. Gyvenimo būdas, nusivažiavimas yra ligos pasekmė, o ne atvirkščiai.

"na ir tik vel isgeriu, tai zinokit ne vienai dienai, neturiu jokio saiko ir bijau sito"
- jei galėtum konrtoliuoti išgėrimus, tai nebūtum alkoholikė. Baime sau nepadėsi, tik pripažinusi ligą gali išmokti būdama alkoholike, susidraugauti su savo liga ir blaiviai gyventi.

"geriantis lygiai toks pats ir mano vyras. Mano tevai, sesuo. Draugu yra, su kuriais pasigeriam. Aplinka daro savo. "
- paprasčiausiai teisiniesi. Taip aplinka daro mums įtaką, lygiai taip pat mes darome įtaką aplinkai.

"As gal ir negerciau, bet kai vyras neatsispiria ir namo vel parnesa, tuomet neatsispiriu ir pati.iai dienai suprantu, kad esu alkoholike, kadangi siuo metu nedirbu, tai visai atsipalaiduoju..... Suprantu, kad turiu atsiriboti nuo zmoniu, kurie geria. Pasiseke, negeriau su vyru 3 savaites, priezastis nedarbas.
.... As smerkiu visi prekybos centrus, kurie daro akcijas alkoholiui, smerkiu degalines, kurios prekiauja alkoholiu,
....Ir baisiausia, kad po tu gerimu apima depresija, tuomet vel islenki, gerai. Pamatai geriancius tevus, pasidaro baisu, kad net pas juos negali atvaziuoti, nes nuo ten ir prasideda kablys."
- vėl teisiniesi. Neparneštų vyras, atsirastų kitų priežasčių, aplinkybių galimybių. Nereikia kaltinti aplinkos, ne aplinka verčia Tave gerti, o Tavo liga. Visi, išmokę blaiviai gyventi alkoholikai, gyvena matydami aplink save alkoholį, bet gyvena blaiviai, nes to išmoko. Ir Tu gali to išmokti, ko ir linkiu.

"As manau, kad alkoholikui saikas niekada nebeatsiras, tiesiog jis turi visai nebergerti."
- taip, alkoholikas niekada neišmoks gerti saikingai. Jis turi tik du pasirinkimus: gerti nevaldomai arba visiškai nevartoti nieko, kas savo sudėtyje turi alkoholio t.y. vaistų alkoholio pagrindu, saldainių, ledų, tortų... su alkoholiu.
Atsakyti
visuomet taip ir budavo, pazadedavo iki kito karto.. bet si karta gal tikrai? sad.gif
Atsakyti
Mano rate sunkiau... nes dauguma inteligentai alkoholikai ir puikiai moka dangstyti si pomegi drinks_cheers.gif verysad.gif
Atsakyti
na noriu jusu nuomones apie mano ex,nes as jam sakydavau ,kad turi bedu su alkoholiu ,o jis man atsaudavo,kad jis dirba,o tie ks turi bedu prie maximos centus renka ax.gif

taigi panasiai karta per menesi kartais dazniau kartais reciau,budavo didysis uzgerimas,kai budavo niekas nesvarbu nei pazadai,nei atsilieoimas telefonu,nei vaikas..kokias tris paras pauliavojes,klaupdavos ant keliu zadedamas kad to nebus,o po keliu dienu pasaydavo na ir kas isgerem suvyrais juk nieko bloga nepadariau,nebent reikejo paskambyt ar atsiliept tau...visi taip gyvena dadedavo bigsmile.gif o po keliu savaiciu vel tas pats...

kai neina i darba atostogos ,savaitgaliai-visada ciulpiant alaus butelius kasien ,ne po viena ir ne po du doh.gif

kaip pakvipdavo snapsas,viskas buvo dzin,nors seip mane mylejo...taigi jusu manymu beda tas zmogus turejo ar ne????juk kaip jis sako dirba ir uz dirba smile.gif .
Atsakyti
..taigi jusu manymu beda tas zmogus turejo ar ne????juk kaip jis sako dirba ir uz dirba smile.gif .
[/quote]

Yra toks terminas "alkoholikas kostiume". Jei vyras eina į darbą ir uždirba, tai nereiškia, kad jis neserga alkoholizmu. Yra daug vyrų, kurie diena eina į darbą, o vakare po darbo ir savaitgaliais geria.
Atsakyti
Esu girdejusi, ausies krasteliu apie kodavimo buda, kazkoki 25- ta kadra. Kaip jis veikia pasamone. Tikiuosi, kad esate girdeje, idomu butu, kad kas atsilieptu.
Atsakyti
turiu ir as vyra alkoholika, dar ne chronius, bet vistiek, buna saikingai vartoja menesi tris,o tada kokias tris dieneles kaip uzgeria tai niekas neberupi doh.gif jis nesimusa, nerekauja, kaip tik labai meilus buna, bet faktas,kad tris dienas neissiblaivo. Pati uzaugau su smurtaujanciu tevu, kuris buvo inteligentiskas alkoholikas,net ir savaite atpyles i darba su kostiumu ir kvepiantis svara iseidavo, bet ne apie ji as cia. Nezinau ka su vyru daryti, kovoju kiek galiu su ta jo liga, tik as atsipalaiduoju ir jis paslysta, toks jausmas,kad jei kiekviena karta pamacius su alaus buteliu ar laisviau pasventus koki gimtadieni nepakelsiu vejo tai po savaites dvieju turesim tridiene doh.gif turim sunu, kuris dievina teveli ir nesupranta, kodel mama pyksta, juk tevelis smirdi,bet geras doh.gif
O man prisigeres vyras kaip buliui raudonas skuduras(galiu padekoti savo tevui), siandien antra diena kaip vyras geria, sunus atostogauja pas senelius,o as isejau is namu, pirma karta per 4 metus, grizes neras manes su "kocelu" ir "kakaryne" laukiancios, gal issigas,kad galiu nebegrizt, nebezinau ka daryti, geras jis vyras, rupinasi mumis ir siaip, bet as paranojiskai bijau kad tos tridienes kas kelis menesiu nevirstu daugiadienemis istisus metus. Nemoku nupasakoti, bet kai jis uzgeria tada pasimirsta,kad kazkam taupom pinigus, kad kazka planavom, buna atsiranda skubiu reikalu,o as neturiu su kuo pasneketi, draugai sako, kad turiu auksini vyra ir ieskau geroj vietoj smegenu, gal ir taip...... nebezinau, gal tikrai vyrai kitaip neatsipalaiduoja ir garo nemoka nuleist
Atsakyti
QUOTE(Kibelė @ 2010 06 13, 00:47)
turiu ir as vyra alkoholika, dar ne chronius, bet vistiek, buna saikingai vartoja menesi tris,o tada kokias tris dieneles kaip uzgeria tai niekas neberupi doh.gif  jis nesimusa, nerekauja, kaip tik labai meilus buna, bet faktas,kad tris dienas neissiblaivo. Pati uzaugau su smurtaujanciu tevu, kuris buvo inteligentiskas alkoholikas,net ir savaite atpyles i darba su kostiumu ir kvepiantis svara iseidavo, bet ne apie ji as cia. Nezinau ka su vyru daryti, kovoju kiek galiu su ta jo liga, tik as atsipalaiduoju ir jis paslysta, toks jausmas,kad jei kiekviena karta pamacius su alaus buteliu ar laisviau pasventus koki gimtadieni nepakelsiu vejo tai po savaites dvieju turesim tridiene doh.gif  turim sunu, kuris dievina teveli ir nesupranta, kodel mama pyksta, juk tevelis smirdi,bet geras doh.gif
O man prisigeres vyras kaip buliui raudonas skuduras(galiu padekoti savo tevui), siandien antra diena kaip vyras geria, sunus atostogauja pas senelius,o as isejau is namu, pirma karta per 4 metus, grizes neras manes su "kocelu" ir "kakaryne" laukiancios, gal issigas,kad galiu nebegrizt, nebezinau ka daryti, geras jis vyras, rupinasi mumis ir siaip, bet as paranojiskai bijau kad tos tridienes kas kelis menesiu nevirstu daugiadienemis istisus metus. Nemoku nupasakoti, bet kai jis uzgeria tada pasimirsta,kad kazkam taupom pinigus, kad kazka planavom, buna atsiranda skubiu reikalu,o as neturiu su kuo pasneketi, draugai sako, kad turiu auksini vyra ir ieskau geroj vietoj smegenu, gal ir taip...... nebezinau, gal tikrai vyrai kitaip neatsipalaiduoja ir garo nemoka nuleist

Visa problema ir yra tame saikingame vartojime. Vyrui, saikingo vartojimo etapas neišvengiamai
iššaukia daugiadienes. Alkoholikas todėl ir yra alkoholiku, nes yra praradęs galimybę kontroliuoti savo gėrimą. Klaidinga yra manyti, kad va, kažkokį laiko tarpą tai jis geria saikingai, vadinasi gali, kai nori, gerti tvarkingai. Kaip tik atvirkščiai, būtent po saikingo pavartojimo atėjęs daugiadienių periodas parodo, kad žmogus nebegali sąmoningai kontroliuoti gėrimo. Visai nesvarbu kiek laiko žmogus gal visai negeria, kiek laiko geria saikingai ir kaip retai būna besaikiai užgėrimai, jie vis tiek parodo, kad žmogus yra praradęs sugebėjimą kontroliuoti alkoholio vartojimą, tiesiog šiai dienai yra toks jo priklausomybės ritmas, kuris, deja, paprastai su laiku progresuoja. Kartą tapęs alkoholiku, tokiu ir liks visą savo gyvenimą. Priklausomybė neišgydoma, tik suvaldoma. Alkoholikas turi du pasirinkimus: arba visai nevartoti alkoholio (jokių saldainių su alkoholiu, ledų, vaistų alkoholio pagrindu...) t.y. išmokti gyventi blaiviai, arba bandyti gerti kaip visi, saikingai ir neišvengiamai užgerti nevaldomai. Daugiau variantų alkoholikas, deja, neturi.
Gal jums naudingiau būtų ne kovoti su vyro liga, o pasidomėti, aišku, jei norite, kas per dalykas ta priklausomybė, kaip ji veikia ir kaip išmokti ją sutramdyti, kaip, būnant alkoholiku, išmokti gyventi blaiviai, nes tai tikrai įmanoma kiekvienam. Juk šaukimais, rėkimais, grasinimais bei moralais jokios ligos iš sergančio neišvarysime, greičiau pavyks sau prisišaukti kokią ligą, o pasidomėję, sužinoję apie ligos specifiką, pakeitus savo požiūrį į ligą, galime paskatinti, pastūmėti ir padėti alkoholikui mokytis suvaldyti priklausomybę, gyventi blaiviai, aišku, jei tik pačios norime padėti, tai jokiu būdu neprivaloma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 13 birželio 2010 - 10:36
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prancuzyte: 17 lapkričio 2010 - 13:51