Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas nėštumo metu

as pries pastojima irgi truputi sportuodavau (2 kartus per savaite). Va kai suzinojau (buvo 5 savaites) dar pora savaiteliu sportavau, o po to baisus pykinimas prasidejo, tai dabar net pagalvoti negaliu apie sporta sad.gif bet kai baigsis tas kosmaras, manau tikrai sportuosiu po truputi tol kol galesiu smile.gif
Atsakyti
Aš irgi iki nėštumo mėgdavau pasportuoti. Žiemą skirdavau treniruokliams klube, o va nuo pavasario persėsdavau ant dviračio, ir taip vėl iki rudens. O dabar kai sužinojau kad esu nestuke.gif , dulka mano dviratis. Šiaip prisiklausiau visokių teorijų ir kad nėščiom galima važinėti dviračiu ir kad ne. Bet nusprendžiau palaukti kol pasikonsultuosiu su savo gine (jau kita savaite). Jei ji leis, tai dar vasara planuoju su dviračiu pasilakstyti, žinoma jau ramiau nei seniau. O jei ne, reiks kažką kito galvot, bet visai nesportuoti šitą laiką tai nelabai norėčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2008 06 28, 13:49)
Aš irgi iki nėštumo mėgdavau pasportuoti. Žiemą skirdavau treniruokliams klube, o va nuo pavasario persėsdavau ant dviračio, ir taip vėl iki rudens. O dabar kai sužinojau kad esu  nestuke.gif , dulka mano dviratis. Šiaip prisiklausiau visokių teorijų ir kad nėščiom galima važinėti dviračiu ir kad ne. Bet nusprendžiau palaukti kol pasikonsultuosiu su savo gine (jau kita savaite). Jei ji leis, tai dar vasara planuoju su dviračiu pasilakstyti, žinoma jau ramiau nei seniau. O jei ne, reiks kažką kito galvot, bet visai nesportuoti šitą laiką tai nelabai norėčiau  g.gif

Dviratys kiek zinau nerekomenduojamas del galimu traumu, bet aisku, geriausiai su gine pasikonsultuoti. As irgi kita savaite eisiu, tai pasiklausiu butinai smile.gif
Atsakyti
Aš irgi dėl sporto pamišus, trenere dirbu 4u.gif Kai sužinojau, kad nestuke.gif man kaip tik prasidėjo atostogos, tai dėl to labai apsidžiaugiau, nes ir vedant treniruotę maža ką. Prieš pirmą 2.gif aktyviai bėgiodavau, bet, kai nestuke.gif gydytoja patarė nebėgiot, nes kiekvienas žingsnelis bėgant - mažiukas smūgis į žemę, o nestuke.gif nerekomenduojami net mažiukai šuoliukai. Dabar namie darau jogą (pati ir dirbu jos trenere), skirtą nestuke.gif ir esu atsargi. Daug vaikščioju pėstute, kartais ramiai su guma pratimukų padarau. Rudenį eisiu į baseiną ir jei vėl neužpuls šl. pūslės uždegimas plaukiosiu iki pat galo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 28 birželio 2008 - 20:31
QUOTE(pukepuke @ 2008 06 27, 15:11)
Sveikos, mergaites,

Kažkaip neradau temos ar sportuojate neštumo metu?

As sportuodavau (nors ne super intensyviai) iki nestumo, bet pastojus negaliu schmoll.gif Bandziau kelis kartus sporto saleje lengvai dvirati paminti ar ant treniruokliu, bet man kazkodel iskart uzspazmuoja pilvo apacioje unsure.gif Tad pasitenkinu dabar tik vaiksciojimu ir plaukimu.
Bet siaip tai gerai yra sportuoti, jei gerai jautiesi... Mano aerobikos trenere uzsiemimus vede visa savo nestumo laika - net kai jau buvo su didziausiu pilvu nestuke.gif smile.gif Turi dabar sveika faina dukryte.
Atsakyti
ash plaukioju baseine 3 kart per savaite, bet be dideliu kruviu, tiesiog lengvai, savo malonumui. kai pavargstu ishkart lipu lauk:) ankschiau plaukiau daug intensyviau:)

be to, neshchiuju joga tikrai gerai:)
Atsakyti
QUOTE(holi @ 2008 06 30, 11:57)
ash plaukioju baseine 3 kart per savaite, bet be dideliu kruviu, tiesiog lengvai, savo malonumui. kai pavargstu ishkart lipu lauk:) ankschiau plaukiau daug intensyviau:)

be to, neshchiuju joga tikrai gerai:)

As irgi mielai nueiciau i spec. uzsiemimus, jei tik butu ju pas mus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2008 06 30, 14:08)
As irgi mielai nueiciau i spec. uzsiemimus, jei tik butu ju pas mus unsure.gif

Svarbiausia žinoti, ko negalima ir nepersistengti 4u.gif
Atsakyti
Man gine sake, kad galima sportoti visa nestumo laikotarpi (jei esi sportninke megeja).

Jeigu sveikata leis, taip ir darysiu. Noriu paruosti tinkamai savo organizma vaikelio gimimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinne @ 2008 07 05, 16:39)
Man  gine sake, kad galima sportoti visa nestumo laikotarpi (jei esi sportninke megeja).

Jeigu sveikata leis, taip ir darysiu.  Noriu paruosti tinkamai savo organizma vaikelio gimimui smile.gif

drinks_cheers.gif As kolkas sportuoju, ir tikrai geriau jauciuosi pasportavus. Ale mano viena drauge kai isgirdo, tai vaje-vaje, jau ispranasavo kad ir persileisiu ir baisiau nebuna doh.gif
Man tai juokas paeme mirksiukas.gif Nu nejau dabar tik ant sofos guleti jei gerai jauciosi? doh.gif
Atsakyti
As pries nestuma irgi lankiau sporto sale 3/k. per savaite, savaitgalais vasara dar krosiukos apie 5 km. begiojau.
Kai suzinojau, kad nestuke.gif begiojimo atsisakiau, internete pasieskojau info kokie pratymai tinka, kokie ne, ir tesiu treniruotes 3/k. per savaite.
Kiloju tik 2 kg. svorius (radau info, kad galima iki 2.5 kg be jokios rizikos), darau kelis pratimus kojoms, minu dvirati ir su treneruokliu "slydem" darau pratimukus. Preso, aisku, nebemankstinu.
Ejomo sporto saleje nepraktikuoju, tai darau gryname ore: dviguba nauda mirksiukas.gif Tiesa, bendra treneruotes trukme 50-60 min.
Atsakyti
as jau keli metai sprortuoju treniruokliu sakeje, paskutiniu metu intensyviai... dbr dar ner 100% bet lyg nestuke.gif ... taigi ir susidomejau kaip cia viskas bus... ar leis gydytoja man sportuot, nes kazkaip nenoriu visiskai atsisakyti sporto... kazkokius lengvus pratimus tikrai manau galesiu padaryt, ten pvz atsigulus kojas pakilnot, kad uzpakaliukas grazesnis butu... ax.gif reiks ir trenerio prasyt, kad spec programa sudarytu.. pas mus klube ateidavo pasportuot mamyte viena su nemazu nestuke.gif ... tai manau lb ikyriu zvilgsniu nesulauksiu... blush2.gif
Atsakyti